Gå til innhold

Nikonmaniac

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nikonmaniac

  1. http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=745729#extra

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=752490#extra

     

    http://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/SATP850132/toshiba-15-6-barbar-pc-satellite-p850-132

     

    Dettte er de pc ene det står mellom, skal brukes til foto, videoer og andre litt tunge programmer men ikkje så altfor, skal drive photoshop elements!

     

    men hvilken er best? alle ser ganske like ut men jeg vet ikkje hva som er bra!

     

    trenger bare sd ingang, og usb ingang

     

    samsungen er liten og lett noe som er bra siden jeg skal bevege meg mye

     

    de to andre er heller ikkje så tunge og har grei skjermstørrelse,

     

    toshibaen er billigere enn de to andre som har samme pris, men jeg ser ikkje at toshibaen er spesielt dårligere den har jo Intel Core i7

     

    takk for alle svar!

     

    (ps: til dere som ser at jeg har en annen tråd om mac, valg så er det bror min som har lagd den)

  2. Hei

     

    trenger ein ny pc nå og jeg har bestemt at det blir en mac mini eller macbook air, siden jeg ikkje har så stort budsjett. Den skal bli brukt til fotoredigering, underholdning og skole. til lavest mulig pris.

     

    Viss mac mini:

    Hva slags skjermer er det som passer den? og hva slags skjerm burde jeg velge? helst ca 15tommers

     

    Andre:

    har begge mulighet for og ta et sd minnekort i pc en?

    er det noen ting jeg burde vite om mac mini eller macbook air?

     

    jeg trenger ikkje den cd muligheten som air ikkje har

     

     

    Hva er best? mac mini til ca 5000kr (+ skjerm og tastatur) eller macbook air til ca 8000kr

  3. Hei

     

    har akkuratt gått til innkjøp av eit micro sd kort og har sett det inn i mobilen, der begynner vell de "idiotiske" problema mine.

     

    1. Hvordan flytter eg musikken fra mobilen over til minnekortet?

    2. noen apps har "uinstallert" seg det står at de ikkje er installert, eg kjekte og de er vistnokk blitt flyttet over til minnekortet, betyr dette at de appsa MÅ vær på selve mobilen? og hvordan flytter jeg dem over til mobilen igjen?

     

    bruker android 2.2.2

     

    håper virkelig noen kan hjelpe meg,!

     

    takker for alle svar

  4. hei, eg har tidligere hatt mp3 en på meg nesten heile tida, men det blir bakvendt + eg har nettop mistet den. og har dermed egynt og laste ned sanger fra utube til mobilen har brukt ein youtube-mp3 ting,

     

    men mp3 formatet funker ikkje på mobilen min, og eg lurer dermed på, kor kan eg laste ned gratis musikk, (utenom spotify o.l.) har ein nedlatnings app på android telefonen men den har ikkje alle sanger og ingen norske artister

     

    burde være ein plass med god kvalitet og godt utvalg

     

     

    vett ikkje kor eg skule legge denne tråden, og ja vett at noen sånne sider er ulovlege

     

    takker for GODE svar

  5. Hei. jeg vet ikke om dette er rette plassen å spørre, men here goes :

     

    Jeg har nylig fått meg et ganske enkelt speilreflekskamera, og tar ganske mange bilder. det jeg mangler er en god måte å organisere bildene. Helst et program som kan tagge bildene på samme måte som man tagger musikkfiler. en funksjon for skalering og endring av filstørrelse hadde også vært kjekkt.

     

     

    Hvis det er et program som gjør alt dette, (photoshop kanskje?) så hadde det også vært greit med en guide på hvordan man gjør alt dette.

     

    Hvis ikke, hadde det vært flott om folk kunne dele med oss nybegynnere hvordan dem organiserer sine bilder.

     

    Det eksisterer kanskje en tråd om dette fra før? fant ikke noe ved å søke.

     

    Hmm..lol 2 år nesten 3 år forseint ute ser eg. men uansett viss du ikkje har gjort någe.. photoshop elements 10

  6. Hei

     

    Jeg har en marshall fx 30.. og er foreløpig fornøyd, siden eg ikkje har komt i denne metall fasen skikkelig enda, men kan eg uten noe xtra utstyr få lyden som er i Nicklebacks Burn it to the ground.

    ta med viss det er eit svar alle "knottene" kva de skal stilles til.

    dette spørsmåøet blei orginalt stilit i gitarnorges forum men siden det ikkje komm noen vei blir det stilt her.

     

    takk

  7. hei tenkt eog kjøpe vidvinkel objektiv men ombestemte meg og sitter nå i ei lita klemme. kva for eit objektiv gir er best.

    har nikon d3000 og har tenkt til og oppgradere snart, må passe til de fleste nikon kamerare

     

    Sigma 4.5mm F 2.8 Fisheye for Nikon

    Sigma 10mm F2.8 EX DC HSM for Nikon

    Nikon Nikkor AF DX 10,5mm f/2.8G ED Fisheye

     

    er også åpen for andre forslag, til laveste pris som mulig og helst autofkus eller sp må det vær god manuelfokus.

    må helst vær mulig å kjøpes på ein japhan foto, i fysisk butikk :thumbup:

  8. rett på sak, kort og enkelt

     

    vil ha macro

    har nikon

    budsjett gjerne under 5000kr

    1:1 (viss ikkje noe annet er bedre)

    Helst nikkor

     

    og kan noen forklare kva som er best brennvidde med macro (eller som nikon sier micro) og kva som er greit, trenger noe macro som kan brukest for det meste over alle macro felt, så eg ikkje trenger og ha meir enn 2-3 objektiver i kamera sekken.

     

    åpen for meir kunnskap også :yes:

  9. :thumbup:

    interesant. har du det? bruker du det. er det langt fra det til et "kostbart" programm? og du nevner dette med organisering. vil det si "mens" bildene behandles? har hardisk som eg bruker :p

    Jeg har ikke brukt det selv, men har sett noe på det. Jeg har kjøpt de programmene som jeg selv bruker. Zoner ligner mest på ACDsee Photo Manager/Pro og er ikke langt unna i funksjonalitet.

     

    Når jeg snakker om organisering av bildene, så er det snakk om noe mer enn å legge bilder i diverse kataloger/mapper på harddisken ;) Et godt organiseringsprogram lar deg legge på nøkkelord på bilder, organisere de i samlinger, med mere.

     

    ummm. er gratis verisjonen..bra til og være gratis eller kansje enda bedre?

    Gratis versjonen er veldig bra. Noe av det beste som er gratis. Pro utgaven har en del mer avanserte ting, RAW behandling bl.a.

     

    Jeg vil nok si at Pro utgaven er den av kjøpeutgavene som er interessante her; ellers så er gratis utgaven god nok.

     

    Er jo ikke supermann i bilder menn har blitt en go hobby og greier meg dikkert bra med gratis programmet. seer bra ut. så får eg oppgradere d litt med pro eller home :thumbup:

  10. :hmm: hei finner ikkje andre plasser og poste dette, ser foresten at det er ein lignende tråd her men her kommer spørsmålet: eg skal prøve og ta opp musikk fra gitar, har kjøpt ein line6backtrack men den var litt skuffende. men nok om det, kva blir det best lyd av når du legger det inn på pc eller omformulering av spørsmålet kva er den beste måten og få god lyd til og legge in på pc en? litt dumt spørsmål men...

     

    Ikke noe dumt spørsmål, men litt rart formulert. Du skal altså ta opp gitaren din via Line6 backtrack som er en digital recorder. Tar du opp en akustisk gitar eller lyden fra en forsterker? Tenker du å bruke et lydprogram på pcen for å redigere/mikse det du tar opp?

     

     

    ELgitar, og ja kansje men vet ikkje kva for eit programm eg eventuelt skal bruke..helst noe gratis

  11. De fleste Nikonkamera er DX, ja. Det er kun toppmodellene som er fullformat.

     

    Ja, jeg mener Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR vil være et godt valg av telezoom. Bildekvaliteten er god og byggekvaliteten er god, det eneste som trekker litt ned er lysstyrken. Når det er sagt så må du ganske høyt opp i pris for å få noe bedre.

     

    18-55'en er ikke så dum til nærbilder. Vil du kommer nærmere eller ta bilder av mindre ting enn det 18-55 lar deg, vil jeg anbefale deg et dedikert makroobjektiv. Før du eventuelt går til inkjøp av et makroobjektiv ville jeg sett litt på mulighetene du har med 18-55. Se for eksempel på dette bildet!

     

    oi me ei kit linse! :hmm::hmm::hmm: ok takk for svar SKT

    veldig mye hjelp

  12. DX betyr at de er tilpasset kamera med DX-sensor. Altså cropkamera. Dette går på hvor stor bildesirkel objektivet tegner. Har du større sensor vil du få svarte hjørner.

     

    Jeg går ut i fra du har et kamera med DX-sensor, og du trenger da ikke å tenke på dette.

     

    De to objektivene du har funnet frem der har egentlig ganske forskjellig bruksområde.

     

    Det første, 18-200, er et allroundobjektiv. Typisk for de som ikke har mulighet/gidder å ta med seg flere objektiv og skifte når nødvendig. Det store brenviddeomfanget gjør at objektivet har en del komprimiss når det kommer til andre egenskaper enn brenvidden. Det tar gode bilder, bra nok for de fleste, men samtidig er det ikke noe jeg ville valgt om det ikke var helt nødvendig.

     

    Det andre objektivet, 55-300, er en telezoom. Dette vil passe bra sammen med et normalobjektiv (for eksempel 18-55). Kvaliteten på akkurat nevnte objektiv vet jeg ikke noe om. Om det er dette du ønsker deg, en telezoom, så kan det være verdt å ta en titt på Nikon sin 70-300. Den har fått mye skryt, og er et supert objektiv i forhold til pris. Det er også et fullformatsobjektiv, og vil derfor gjøre seg ekstra bra på et crophus, da du kun vil benytte deg at midten av bildesirkelen, der kvaliteten gjerne er best.

     

    Det som gjør at objektiv varierer såpass i pris er ting som bildekvalitet, lysstyrke, byggekvalitet, brenvidde, fokushastighet osv.

    ok takk nå henger eg meg bittelitt opp i detaljer men har de fleste nikon kamerear dx, etter det eg har sett har alle det. og din konklusjon er altså at eg kunne kjøpt 70-300 og ha kit lina 18-55 til nærbilder. ok takk for raskt svar :thumbup:

  13. timestamp='1309361738' post='17964575']

    Skal du ha telezoom, normalzoom eller vidvinkelzoom? Zoom betyr bare at du kan endre brenvidden, så det er vanskelig å anbefale noe når du egentlig ikke sier hva du er ute etter.

     

    Går ut i fra du har kit-objektivet, det som fulge med kameraet. 18-55mm, sant? Det er en normalzoom, og oppfyller egentlig alle kravene dine. Den er god, rimelig og har ganske god nærgrense.

     

    VR, VRII = stabilisering. Det vil si at du, ved stillestående motiv, kan ha lengre lukkertid enn om du ikke hadde VR

    Silent wave er typen motor objektivet bruker for å stille fokus.

     

    ok takk her er de 200mm

    300mm[/url] det er fra svensk xpert bare så det er sagt. og kan du forklare kvifor 300mm er så mye billigere og kva har"DX" en og si? :dontgetit:
  14. Hei

     

    trenger hjelp trenger ei god og rimelig zoom linse som også kan ta noelåne nærbilder kan noen hjelpe meg. eg er ikkje så god på linser men har kikket litt på 18-300, 55-200 og 70-300 og ei til som eg ikkje husker. foresten er kamereat nikon.

     

    edit:

     

    ja og foresten kan noen også fortelle meg kva som er bra med vrII og silent wawe motor og alt det der tekniske?

  15. :hmm: hei finner ikkje andre plasser og poste dette, ser foresten at det er ein lignende tråd her men her kommer spørsmålet: eg skal prøve og ta opp musikk fra gitar, har kjøpt ein line6backtrack men den var litt skuffende. men nok om det, kva blir det best lyd av når du legger det inn på pc eller omformulering av spørsmålet kva er den beste måten og få god lyd til og legge in på pc en? litt dumt spørsmål men...
×
×
  • Opprett ny...