Gå til innhold

disc0

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av disc0

  1. Har byttet over til Xbox music og synes ikke den er noe dårligere eller mer tungvindt å bruke enn Spotify. Man trykker musikk + videoer -> musikk, vips er man allerede inne på oversikten over artistene.

     

    Angående faner i Internet Explorer kan man velge at knappen ved siden av adressefeltet skal bytte faner istedet for å oppdatere websiden.

    • Liker 3
  2. Hei, har hatt min nye telefon nå i to dager og er alt i alt kjempefornøyd! Litt uvant at ting tar litt lengre tid enn jeg var vant med fra min forrige telefon, som jeg jo rett og slett var en racer på. Helt herlig telefon på de aller fleste områder. Men noen ting jeg lurer på/irriterer meg over:

     

    - Kan man få en Opera-versjon som funker til denne telefonen? Lasta ned Opera mini, men det var ikke noen særlig suksess, for det gikk ikke an å klikke på linkene.

     

    - Jeg foretrekker å skrive meldinger med begge hendene på fullt qwerty-tastatur, men av og til har jeg bare en hånd tilgjengelig, og da er det så forbanna irriterende å måtte gå inn å bytte til 'vanlig' tall-tastatur (og det attpåtil mens jeg må lese alle tegnene på skjermen sidelengs). Er det ingen måte å forhåndsinnstille telefonen på, slik at jeg får qwerty når jeg har telefonen vannrett, og tall-tastatur når den er loddrett? Evt. at den automatisk bytter om. Latterlig hvis det ikke går an!! Det er det eneste som virkelig plager meg med telefonen. :nei:

     

    - Teit at de sender med en sånn mini-dvd når jeg har en laptop med sånn stappe-inn-dvd-spiller. Den lille dvden fra Nokia nektet den nemlig å ta imot. Lurer på om det er noen programmer jeg går glipp av? Fikk i alle fall hentet ned Ovi fra hjemmesidene til Nokia.

     

    Ellers er alt bare velstand med telefonen! :thumbup:

  3. Hei, mistet lappen i 3 måneder for å ha kjørt uten å ha skrapt frontruta (+ 5000,- i bot). Er avhengig av bilen i jobb og lurer på hva straffen er hvis jeg nå blir tatt på nytt uten å ha førerkort i det hele tatt. Noen som vet? Ble nemlig litt nervøs for jeg så at vegvesenet skulle ha ei intens kontrolluke fra 11. til 18. april.

     

    Huff kjipt dilemma du ha der.

     

    Ender du opp i en ulykke så kan dette gi ekstreme økonomiske konsekvenser, så jeg hadde vært mer redd for det enn hvilken straff en kan få for å kjøre uten lappen.

     

    Jo, men jeg kjører ekstremt forsiktig. Skal ufattelig mye til for at jeg kræsjer, med mindre en tulling kjører i meg, noe som er vanskelig å gardere seg mot.

     

    Tipper bot, ny utsettelse, og/eller kanskje fengsel. Det er jo tydelig at du ikke helt har skjønt poenget med å bli fratatt lappen. Tipper rettsvesenet tenker det samme.

     

    Jeg har selvfølgelig skjønt poenget. Det er bare en risiko jeg har valgt å ta.

  4. Hei, mistet lappen i 3 måneder for å ha kjørt uten å ha skrapt frontruta (+ 5000,- i bot). Er avhengig av bilen i jobb og lurer på hva straffen er hvis jeg nå blir tatt på nytt uten å ha førerkort i det hele tatt. Noen som vet? Ble nemlig litt nervøs for jeg så at vegvesenet skulle ha ei intens kontrolluke fra 11. til 18. april.

     

    Huff kjipt dilemma du ha der.

     

    Ender du opp i en ulykke så kan dette gi ekstreme økonomiske konsekvenser, så jeg hadde vært mer redd for det enn hvilken straff en kan få for å kjøre uten lappen.

     

    Jo, men jeg kjører ekstremt forsiktig. Skal ufattelig mye til for at jeg kræsjer, med mindre en tulling kjører i meg, noe som er vanskelig å gardere seg mot.

  5. Ser det er mange som klager over dårlig respons på touch knappene her.. det gjorde jeg også helt til jeg fant ut at det lå et beskyttende plastikklag over so jeg (og sikkert mange andre) hadde glemt å ta av :p er litt vanskelig å se at det er der, men bare rip lit med neglen over der så ser du at det er en plastikfilm til å ta av ;)

     

    :w00t:

     

    Da var det problemet løst hehe! Den plastfilmen satt veldig godt på og var nesten umulig å oppdage. Nå funker tastene mye bedre ja.. :yes:

  6. Fikk min m1530 nå i dag (bestilte 28/1). Men den funker faen ikke! Har kobla til strømmen og når jeg slår på pcen kommer det bare et blått lys rundt powerknappen som varer i ca. 1-2 sekunder, før lyset blir borte. Det er det eneste som skjer når jeg slår på. Ingenting annet skjer inni maskinen. Noen som har noen anelse hva det kan være?

     

    Kan begynne med det første først:

     

    Fikk som sagt laptopen min i går, og når jeg skulle slå på så funket ingenting. Ble rimelig fortvilt og fryktet til slutt at jeg måtte sende hele lap'en tilbake og få en ny i retur (en måneds venting ekstra - dæven det hadde vært surt). Men jeg ringte Dell sin kundeservice, og de sa at jeg måtte ringe til Dell Ireland for å snakke med de, det er bare de som har kundeservice på XPSer. Greit nok. Jeg ringte, og etter å ha sittet i kø i 20 minutter kom jeg endelig igjennom til en ire som hadde peil. Han var veldig trivelig, men jeg hørte tydelig på ham at han var inni hamperæva så lei jobben sin. Uanz, han sa at vi måtte gå gjennom alle komponentene for å se hva som var defekt. På hannes instruksjoner skrudde jeg så ut harddisk, minne og wifi-kortet. Med alle de komponentene ute slo jeg på maskinen og da var det plutselig liv. Slå så av maskinen og satt inn wifi-kortet. Slo på igjen og alt funket fortsatt. Slik fortsatte vi til alt var skrudd på plass igjen, og vips! så funket alt sammen. Jeg spurte hvordan det kunne har seg at alt funket nå når det eneste vi hadde gjort var å skru ut og inn tre komponenter, og da sa han at det kunne hende alt ikke var skrudd orntli sammen, og at jeg nå hadde satt det skikkelig på plass igjen. Han sa at han hadde opplevd akkurat det samme hende et par ganger tidligere. Spurte også om maskinen var fullgod nå som jeg hadde vært og fiklet med den, og det mente han at den garantert var. Han sa at de tre komponentene der var det eneste de turte å ta over telefon med kunden, hadde ikke det funket så måtte jeg ha sendt den i retur.

     

    Det neste problemet var når jeg skulle koble til fattern sitt internett. I Vista så klarte maskinen å finne det trådløse nettet og koble til, men internet funket ikke. Grunnen er at koblingen var 'bare lokal' og ikke 'lokalt og internet' slik den skal være. Gudene må vite hvorfor det var slik. Fikk alltid til å koble til med den gamle laptopen min og mange andre som har vært på besøk med laptopen sin har aldri hatt noe trøbbel med å koble seg til. Merkelig. Testet også å koble til naboens usikrede nettverk, og der kom jeg inn uten problem. Dro hjem til leiligheten min, og også der kom jeg meg inn på nettet uten problem. Men skal jeg være på besøk hos fattern, så kommer jeg meg altså ikke på nett (med mindre naboen har på serveren sin). Har googlet problemet, og det er mange andre som har hatt dette problemet med Vista. Prøvde utallige forslag til løsninger, men ingenting funket. Er veldig individuelt fra maskin til maskin hva som er løsningen på problemet. Skikkelig provoserende altså!

     

    Så tenkte jeg å gi noen positiver og negativer med maskinen basert på mine førsteinntrykk:

     

     

    Plusser:

     

    - Lekkert design.

    - Stillegående (i hvertfall forhold til min gamle laptop)

    - 9-cellers batteriet: 4-5 timer batteritid, ødelegger ikke utseendet på pcen i mine øyne, samt at det gir en deilig helling på lap'en som gjør det behagelig å skrive. Veldig bra!

    - Tastaturet. En drøm å skrive på.

    - CD-romen, digg å bare stikke cden inn.

     

     

    Minuser:

     

    - Den touch-sensitive knapperaden over tastaturet. Litt treg å respondere på tastene. Varierer litt fra gang til gang hvordan man skal trykke for å få den til å reagere.

    - Windows Vista. Gikk til til dette produktet med et åpent sinn, men har allerede begynt å bli provosert av det. Det ovennevnte problemet med den trådløse nettverkskoblingen er en ting, men det er masse andre små dritt-problemer som plutselig kommer. Skal gi den en real sjanse dog. Kommer sikkert til å vente til SP1 kommer for å se om ting blir bedre. Ser bra ut i hvertfall!

    - Skjermen: Den ser veldig fin ut, og bildet er godt og klart. Men det var kanskje en tabbe å bare bestille 1280*800. Blir i største laget, selv om det er det jeg er vant med fra før. Hadde vært greit å ha muligheten til å ha høyere oppløsning.

    - Fingertrykkavleseren. For en vits! Tok 10 minutter å lære seg å bruke den, men selv om jeg nå gjør det akkurat på samme måte som da jeg la de inn for første gang. Bruker i snitt 5-10 forsøk på å lykkes, og da er det helt uaktuelt. Vanlig passord er mye greiere.

     

    Summa sumarum er jeg fornøyd med pcen! Det største irritasjonsmomentet er Vista, men håper jeg klarer å lære meg å like det.

     

    Håper dette hjalp noen!

  7. Fikk min m1530 nå i dag (bestilte 28/1). Men den funker faen ikke! Har kobla til strømmen og når jeg slår på pcen kommer det bare et blått lys rundt powerknappen som varer i ca. 1-2 sekunder, før lyset blir borte. Det er det eneste som skjer når jeg slår på. Ingenting annet skjer inni maskinen. Noen som har noen anelse hva det kan være?

  8. 2008-02-06 NO - Alnabru ARRIVED TO TERMINAL

    2008-02-05 05:36 DK - COPENHAGEN ARRIVED COMPLETE AT SORTING HUB

    2008-02-05 05:36 DK - COPENHAGEN ARRIVED AT SORTING HUB

    2008-02-01 07:45 DK - SCHENKER CALCULATE ETA

    2008-02-01 04:53 DK - SCHENKER ORDER DETAILS RECEIVED

     

    Pakken kom i morres til Norge. Ringte Schenker, og de sa at den ville komme til Tromsø i morra. Hvis de ikke fikk kjørt den hjem til meg før helga så kunne jeg komme og hente den sjøl på lageret deres. Juhuu! Gleder meg som en unge! :new_woot:

  9. Har ringt Dell for å få tilbud på 1530en som ligger til 8990,- men forstod at det ikke var mye å hente.

     

    Er 8990 rimelig for:

    2.0 Ghz

    3 GB Ram

    250 GB Harddisk

    8600 M GT

    Fingeravtrykk

    1280 x 800 skjerm

    DVD-RW

     

    Setter stor pris på input da jeg har lite peil på om jeg får mye for pengene eller blir rundlurt her. Er det noen grunn til å ikke kjøpe nå?

     

    Kjør på. Jeg betalte 9100,-, men det var med 2.2 Ghz CPU og 2GB Ram (går vel cirka opp i opp). I tillegg så bestilte jeg et 9 cellers batteri. Ellers samme som du har, så med mindre du har noen rabattkuponger (slik jeg hadde) så vil jeg si du har fått en rimelig bra pris.

     

    Men et tips til deg: Prøv å triks og miks litt med de forskjellige m1530-modellene som Dell har på siden sin. Jeg klarte å spare nesten en tusenlapp bare på å velge riktig modell (den som har 03 på slutten tror jeg - nr.2 fra høyre var det da) som jeg så oppgraderte etter mine behov. Egentlig veldig uoversiktlig den Dell-siden når jeg tenker meg om..!

  10. Blæberi' Blæber...

    La oss bare bli enig om at begge harddiskene er gode, ok?

     

    Min XPS har enda ikke gått over i produksjon siden den rykket ned til fase 2.

    Hvordan er det med deres bestillinger?

     

    2008-02-05 05:36 DK - COPENHAGEN ARRIVED COMPLETE AT SORTING HUB

    2008-02-05 05:36 DK - COPENHAGEN ARRIVED AT SORTING HUB

    2008-02-01 07:45 DK - SCHENKER CALCULATE ETA

    2008-02-01 04:53 DK - SCHENKER ORDER DETAILS RECEIVED

     

    Med tanke på at jeg bestilte den 28. er jeg rimelig fornøyd med det. Lurer på hvor lang tid pakken tar fra København til Norge? Den skal i tillegg videre opp til Tromsø, og hvis ikke jeg tar feil så går pakken med bil, så da går det vel en dag eller to ekstra der.

  11. Stor sjanse du får den før så slapp av ;)

    Min er den 28.02.08 - men fyren i dell sa at den ville komme før den 15'ende :D

     

     

    Når bestilte du? Jeg bestilte 21 jan, forventet leveringstid er 13, men er fortsatt på fase 2, irriterer meg, burde fått den minst en uke før jeg også!

     

    Jeg bestilte min m1530 den 28., den ble bygget den 29. og ekspedert (fase 5) i går, altså den 30. Er sendt til speditør, så jeg forventer vel egentlig å ha den i neste uke! Fikk oppgitt at jeg skulle ha den levert før eller på den 21. februar.

  12. Bestilte min nye m1530 for et par dager siden, og ser nå at den har blitt sendt fra fabrikken. Men på den infosiden om forsendelsen min står det følgende:

    "For mer informasjon – inkludert oppdateringer om beregnet leveringsdato – følg linken til speditørens nettside."

     

    Tingen er bare den at jeg ikke finner noen link til speditørens nettside. Kan heller ikke se at jeg har fått noe sporingsnr på pakken. Noen som vet noe om/har erfaringer med dette?

     

    Hvis den har blitt sendt i dag ser det jo også ut til at jeg får pakken før den angitte datoen - 21/2 - og det er jo positivt!

  13. Du må bestille innen i morra, da kan du bruke denne rabattkupongen og få 1000,- avslag på prisen. Lim inn denne koden når du bestiller: VBQ7GC7TVT79C2

     

    Og når du er inne på Dell sine hjemmesider så må du velge den XPS m1530en som er nr tre (eller var det to??) fra høyre, den gir mest for pengene. Gjør så de forandringene du føler for. Lykke til!

  14. Ringte nettopp og gjorde om bestillingen slik at jeg betalte med VISA-kortet mitt istedet for på avbetaling. Etter at han hadde fått tastet inn kortnr, utløpsdato og ccv-koden, tok den nøyaktig 5 sekunder før betalingen var godkjent. To minutter etterpå fikk jeg ordrebekreftelsen på mail. Der stod det at jeg ville få maskinen på eller før den 21/2-08. Tre uker er ikke så ille, håper dog den kommer litt før!

  15. Takk for raskt svar.

     

    Stort sett er de spillene jeg trenger PC-en til diverse rpg og mmorpg, men jeg liker å spille noe fps en gang i blant, så litt god ytelse hadde vært fint. Er også mange lovende nye spill som sikkert kommer til å kreve sitt. Videoredigering kommer jeg nok ikke til å holde på med. Det er kanskje ikke så vanskelig å bytte ut en harddisk om jeg finner ut at den ikke holder helt mål? Jeg ser faktisk at det blir billigere å kjøpe PC-en med en 5400rpm harddisk og heller kjøpe en ny en på 7200rpm fra et annet sted, så dersom dette er mulig og greit å få til så tror jeg nok heller jeg gjør det.

     

    Når det gjelder batteriet så ser det ut til at 9 cellers batteriet blir litt stort og stikker utenfor PC-en på m1530. Det er vel kanskje ganske lett å kjøpe et nytt batteri også om 6 cellers batteriet blir for dårlig?

     

    Tror den 5400rpm harddisken skal funke helt fint til ditt bruk. Dessuten støyer en 7200rpm mer, samt at det blir mer varmeutvikling av den.

     

    Hvis du ikke har tenkt å bruke laptopen mer enn to timer av gangen uten strømkabel så er det ingen grunn til å kjøpe et 9 cellers batteri. Og ja, du kan oppgradere senere, men det er dyrere enn å få et plassert i laptopen når du bestiller.

  16. Da har også jeg bestilt en XPS m1530!

     

    Intel® Core™ 2 Duo T7500-prosessor (2,20 GHz, 800 MHz FSB, 4 MB L2-buffer)

    2048 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 1024]

    NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikert grafikkminne

    250 GB (5400 rpm) SATA-harddisk

    9-cellers primært litiumionbatteri (85 W/t)

    15,4" UltraSharp™ WXGA (1280x800) CCFL-skjerm (220 nit) med TrueLife™

     

    Total: 9 126,00 kr

     

    Blir nok dyrere i og med at jeg har valgt avbetaling i 24 måneder med GE Moneybank. Venter enda på at jeg skal få godkjent kreditten hos dem. Noen som har noen erfaringer med dem?

     

    Gleder meg! :thumbup:

  17. Etter å ha lest gjennom alle sidene har jeg blitt veldig usikker på om jeg skal satse på denne hvis jeg skal investere i ny laptop. Er jo ekstremt fristet pga god ytelse i forhold til pris, samt PC World og DinSide sine anmeldelser, men samtidig så rapporteres det om masse forskjellige problemer. Følger disse problemene med fortsatt, eller har Acer fiksa dette på pcenen som selges nå (slutten av januar kontra tidlig september i fjor). Kan noen anbefale en annen pc til samme pris?

     

    EDIT: Når har også Aftenposten ute en test av denne maskinen:

     

    http://forbruker.no/digital/tester/data/ar...ce#posImageList

     

    EDIT2: Ser jo nå at dette ikke er en ny test. Mon tro om Acer på den nye oppgraderte versjonen av 5720zg (kontra den som kom tidlig i høst) har fikset noen av problemene som tydeligvis følger denne maskinen.

  18. Hei, har en laptop (Fujitsu Siemens Amilo Pro V2045). For noen dager siden satt jeg og spilte NRK Ski Challenge, da skjermbildet frøs og maskinen låste seg. Måtte restarte med av/på-knappen, men da jeg startet den på nytt begynte pc-speakeren å pipe (tre pip - ett langt og to korte tror jeg) og ingen bilde kom opp. Slo av og på maskinen på nytt. Da fikk jeg den i gang til å starte Windows, men i det jeg kom inn etter å ha logget på som administrator kom det opp en bluescreen som varte i ca. ett sekund, før den restartet av seg selv. Da den nå startet opp igjen begynte den å pipe som første gangen. Slå så av og lot den vente ca. 15 minutter. Startet den så opp igjen og gikk inn i biosen som jeg resettet, men uten at det ble noen bedring. Prøvde så å starte den opp med installasjonscden til Windows. Kom meg et stykke inn i instalasjonsprosessen, men så låste den seg igjen. Slik holder den altså på hver gang jeg prøver å starter den opp! Nå har jeg gitt opp.

     

    Hva kan problemet være? CPU som overopphetes, ødelagt hovedkort, defekt RAM? Den har altså fungert knirkefritt fram til jeg spilte Ski Challenge (har hatt Ski Challenge installert en uke uten at det har vært noen problemer).

     

    Kan jeg løse dette ved reparasjon, eller blir det så dyrt at jeg heller burde få meg en ny pc? Spesifikasjonene på min nåværende er: Intel Centrino CPU, 1,25 GB RAM, 80 GB harddisk.

     

    Får jo en bedre PC enn den jeg har for bare tre fire tusen kroner. Det som taler for en reperasjon er at jeg har masse viktig på harddisken som det blir tungt å måtte innse at går tapt. (Forresten mulig å ta ut en harddisken fra den gamle laptopen å koble den i en annen maskin?)

     

    Veldig langt innlegg, beklager!

     

    Svar tas imot med stor takknemlighet. :thumbup:

  19. Bestilte min Nokia 6300 fra Elkjøp på tirsdag, og ser at den allerede er på tur nordover med posten! :thumbup:

     

    Merkelig at Elkjøp er den eneste sjappa som har den på lager.. Noen som har noen som helst peil på hvorfor det er slik? De tjener i hvertfall mye cash på det.

     

    Har i hvertfall et spørsmål: På min gamle Ericsson w800i kunne jeg velge å kun starte musikkspilleren når jeg slo på telefonen. Dette var veldig praktisk da jeg flyr mye og det på fly ikke er lov å ha telefonen påslått. Kan man gjøre det samme med Nokia 6300?

×
×
  • Opprett ny...