Gå til innhold

lucifer666

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lucifer666

  1. Trenger litt assistanse her.

    Har idag en htpc, har kjørt Media Center, Hauppage HVR1300 med Canal Digital kabel uten nevneverdige problemer.

    Nå skal jeg oppgradere til digital-tv abbonement fra CD, og har bestilt IDTV kort-modul for tvèn. Har nå installert Mediaportal, og har nå fått stilt inn de analoge kanalene ( har ikke fått camèn fra CD enda)

    Spørsmålet er som følger, hvordan går jeg så frem, må jeg ha nytt tv-kort? isåfall, noen anbefalinger? Skal camèn installeres i tv eller pc? Og kanskje det viktigste, hva gjør jeg for å ta opp fra flere kanaler samtidig, to tv-kort? og isåfall, er det problemfritt med tanke på digitale kanaler?

     

    Håper dere kan ta det litt steg-for-steg for meg (HTPC for Dummies), da jeg ikke er noen ekspert på dette..

    Beklager hvis dette ligger svart på en annen plass i tråden, men har nå lett på nett etter en steg-for-steg forklaring uten å finne noe som jeg forstår.

  2. Hei, lurte på om noen kan hjelpe meg med følgende. Mitt tv-kort på min htpc har en dvi, en s-video og en kompositt-inngang mens min digitale dekoder fra Canal Digital har en hdmi og komponent utgang. Kan jeg koble s-video eller kompositt og komponent sammen? hvis både s-video OG kompositt kan kobles mot komponent, hvilken løsning er best? Eller har noen andre råd hvordan koble min digitale tuner til pcèn?

    Takker for hjelp

  3. Lurte på om noen kan hjelpe meg med hva jeg bør gå for ved følgende behov:

    liten butikk som trenger daglig backup av regnskap/ kasse.

    Finnes det løsninger som tar full speiling av hele disken ( inkl OS )

    feks en gang i uken (kun endringer)? samt kan ta daglig backup av regnskap?

    En løsning der hele OS kan tilbakeføres ved en evt krasj..

    Regner med at jeg da må over i BÅDE ekstern hd OG programvare utenom??

    Har sett på ulike NAS løsninger, men trenger man det når den skal kobles rett til PC?

    Åpen for tips og forlag.

  4. Hei, jeg har laget min nettbutikk i Zencart. Da jeg ikke har tid og kunnskap til å sitte å oppdatere produkter, behandle bilder, legge inn nyheter osv, har jeg fått tips om å finne et godt CMS program som kan håndtere dette bra. Jeg har søkt på forumene her, og finner anbefalinger for Joombla og Drupal. Unnskyld min uvitenhet, men er ikke de bare et alternativ til Zencart, eller har jeg misforstått? Kan siden være laget og administrert i Zencart, men bruke et annet CMS program for vedlikehold av en eksisiterende side?? Jeg lastet ned Drupal, og det må jo installeres på webserveren, ergo erstatter den jo eksisterende side? Opplys en uvitende stakkar ;-)

  5. en tråd på et annet forum om samme tema:

     

    http://www.mercefreaken.com/forum/viewtopic.php?t=13493

    9639769[/snapback]

     

    Takker og bukker, det var kjapt svar :) Skulle gjerne stilt dem noen tilleggspørsmål, men man må jo være medlem og VIP code og greier for å logge på. Er vel som å banne i kjerka å komme med en Jaguar inn på et Merce-forum hehe..

     

    Så det ble anbefalt å sette bort bilen nypolert..Noen som vet om den bør settes inn med noe?

  6. Hei, noen her som har erfaring med vinterlagring av bil? Kjøpte meg en Jaguar XJ X300 i sommer, og denne skal nå pakkes ned for vinteren. Noe spes jeg bør gjøre/ forberede? Hører så mange historier, tømme tanken osv, men er ikke det typisk for gamle veteranbiler? Hva med lakk, bør den behandles/ settes inn på noen måte? Bilen vil stå i en kald men tørr/ godt gjennomluftet adskilt garasje. Gode tips mottas med takk :-)

  7. Pappa har brukt, og henvist flere folk til et lakkeringsfirma i Szczecin i Polen (han bor der selv, så han viser frem og ordner mye for dem).

    Garantien der er fra 3-5 år, og de tar på seg de fleste lakkejobber.

    Lakkering av vanlig bil (utvendig, synlige deler, de tar ikke av deler eller ut ruter) koster ca. 10-14k.

    Finnes nok noen som er billigere også (jeg fikk et tilbud en plass på 5-6000kr), men hvordan kvaliteten og garantien og kundesupporten er en sånn plass vet jeg ikke.

    Reisen ned koster ikke stort mer enn 1-2000kr.

    Siste han leverte inn var en gammel Jaguar som skulle ha totalrenovering av karosseri.

     

    Finner du feil, så ringer du firmaet, og de gir deg time, og du stikker ned når du har time og de gjør jobben så kjapt som mulig.

     

    Så du sparer store penger uansett om du må reise ned flere ganger vist det er så gale som 20-40k i Norge.

    9553829[/snapback]

     

     

    Har du et navn/ adresse på dette verkstedet?

  8. Du må finne kilden til henget... Mest trolig er det CPU på din pc som går i taket pga decodingen av HDTV materiale. Jeg anbefaler at du bruker Windows Task Manager for å finne ut om dette er tilfellet. Alternativt å bruke Performance Monitoring av minne, CPU eller disk.

    Du sier at du må reinstallere driver til skjermkortet. Bruker du Microsoft sin sertifiserte driver til skjermkortet? Det er en grunn til at Microsoft krever sertifisering av drivere da det er en kjent historie at drivere som er feilprogrammert lager problemer.

    9561502[/snapback]

     

    Hei..det er ikke skjermkortet sin driver, men tv kortet (hauppage) sin driver som må re-installeres etter hvert heng. Den driveren er lastet ned fra Hauppage sine sider, og skal være spesielt for Vista OG mediacenter..

     

    Forøvrig har jeg som Svenni212000 foreslo, gått til innkjøp av et Radeon HD2400XT nå, så da får vi se om prossessoren roer seg ned..

  9. Kan godt hende din PC ikke er kraftig nok til å kjøre HD

    Anbefalt systemkrav for HD avspilling er:

    -

    1280x720 (720p)

    2.8 GHz Prosessor (Helst Dualcore)

    512MB Ram

    128MB Skjermkort

    1920x1080 (1080p)

    3.0 Ghz Dualcore Prosessor

    1GB Ram

    128MB Skjermkort

    -

    Når det gjelder skjermkort valg, er ATI Radeon HD 2400 og 2600 serien det beste valget.

    Etter dette kommer GeForce 8000 serien som det nest beste valget.

    Med ditt GeForce 7300 skjrmkort, vil prosessoren ta seg av omtrent hele decodingen. Slik HD decoding er en ganske krevende prosess, og athlon 64 3500+ er ikke lenger den beste prosessoren på markedet.

    9556510[/snapback]

     

    Oki, det var jo nyttig å få vite. Jeg fant en test på ATI Radeon HD2400 og 2600, og de kom jo veldig bra ut. Men på Komplett sine sider kommer de i ulike varianter i XT serien, noen med 256mb andre med 512, har det noe for seg å gå for 512? ( det var 256mb i testen) Likeså er det noen som het GDDR3 og noen som het GDDR4, bortsett fra pris, hva er forskjell? Betyr forskjellen så lite at jeg kan gå for det rimeligste? ( har jo lyst å være litt forut også da hvis det er avgjørende) Ser også de har ulike vifteløsninger, støy betyr MYE for meg, og derfor kommer jeg ikke tilå savne mitt nåværende skjermkort! noen som anbefales der? evt noen som kjører vifteløs?

     

    Beklager mye tyt, men har lyst å gjøre det litt ordentlig når det først skal gjøres..

  10. Hei alle sammen..Jeg har to problemer med min HTPC som jeg håper noen kan hjelpe meg med.

    1: Veldig ofte så får jeg "heng" på maskinen når jeg ser på en film. Da er det ingenting annet enn svenskeknappen som fungerer. Med det resultat at jeg også må re-installere driveren til tv-kortet hver gang..Kan det være skjermkortet som er underdimensjonert? (bildet er veldig grovkornet, både på live-tv og film) JEg skjønner ikke så mye av 720p og 1080i som det snakkes om, men når jeg endrer skjerm-innsitllingene til 720p, så ser jeg ingenting av start linjen osv ( bildet blir for stort) velger jeg 1080i så skjer det samme, i tillegg til at skjermen står og flimrer. Den eneste oppløsningen som funker ok er 1280x768. Tven er HDready om det betyr noe, og er koblet til med HDMI - DVI kabel.. Noen som har peil?

     

    2: Bilde og lyd er ikke synkront..Har det noe med riktige codecs å gjøre?

    Har lastet ned Dscaler, men der var det jo så mange avhakningsvalg, så jeg skjønte jo ikke bæra..

     

    Kjører:

    AMD athlon 64 3500+

    2 gig minne

    Nvidia Geforce 7300GS

    Hauppage HVR1300

    Vista

    Media Center

     

    Håper noen kan hjelpe meg..

  11. Hei, har et Hauppage hvr1300. Hadde en htpc med XP, men oppgraderte nå til Vista. Der får jeg ofte meldingen ved pålogging til media center : ingen mottaker tilgjengelig. Ingen tv-kort er konfigurert for bruk med Windows mediacenter. Konfigurer tv-signalet i tv-instillinger..

     

    Jeg har lastet ned driveren fra Hauppage, og fulgt deres henvisning ( avinstallere gammel driver osv)

    Går igjennom hele installasjonspprossessen, går inn i Media Center og konfigurerer/ stiller inn alle kanalene, og linker disse med epgèn. Så funker det fint, en dag, max to dager, så er samme feilmelding tilbake, og installasjonen må gjøres igjen..Noen forslag??

     

    edit: vet ikke om det er hardware eller software relatert, derfor postet her..

     

    Mvh Robin

  12. Ja, dette er gammelt nytt. Jeg har brukt denne funksjonen daglig i et par måneder nå. Funker helt prima.

    Jeg har tele2 og tror med ganske stor sikkerhet at de tar rundt 1 krone pr melding.

    8533682[/snapback]

     

    ja, flott det at det er gammelt nytt for deg, da har det vel ingen nyhetsinteresse for oss andre..

     

    Til dere som skal eksportere csv fil fra norsk outlook til kalenderen, dere får sikkert som meg, ikke opp muligheten til å eksportere en csv fil. Oversetterne til Officeproduktene har klart å lage den geniale oversettelsen til " komma separerte verdier" Klart vi skjønner at det er en csv fil (greit at csv står for comma separated values, men det får da være måte på!) :-)

  13. Design er vel ikke akuratt PHP...

    Men hvordan designer er det du tenker deg? Bare noe nye farger, eller masse grafikk? (altså mer enn det er nå)

    8380584[/snapback]

     

    Hei Ståle.

    Jeg liker enkel og ren stil på en nettside som skal fremstå som seriøs. Jeg tror jeg ser for meg hvit bakgrunn, med farger som matcher logoen min, altså kaffe/sjokoladebrunt..Kundegruppen jeg henvender meg mot er middelaldrende damer..Og så har jeg et bilde jeg gjerne vil ha på fremsiden, sammens med teksten på startsiden..

  14. Hei, vil komme med følgende spørsmål: kan noen hjelpe meg med å lage et eget design til min nettbutikk? Jeg har klart å installere oscommerce på norsk, klart å innstallere betalingsterminal, men når det kommer til PHP programmering så stopper det opp hos meg. Startsiden er viktigst, men de øvrige ser en smule kjedelig ut i fargene de også. Siden er oppe å går på www.kaffekverna.com, men virksomheten er ikke operativ enda. Jeg hadde lyst å ha designen på plass først. Siden jeg er i en etableringsfase så håper jeg ikke dere flår meg fullstendig når dere sender regning ;-) Noen som har tid og lyst? ;-)

  15. Oki, da har jeg jo forsåvidt fått endel oppklaringer. Siden kostnader er en vesentlig faktor, tror jeg dual core får gjøre jobben. Spesielt med tanke på at utvalget er så uendelig mye bedre. Takker for gode innspill folkens :-)

  16. Du trenger jo relativt spesiell hardware for å kjøre med to prossesorer. Tror nok Dual Core vil gjøre jobben mer enn godt nok, kanskje minst like bra, så hvis jeg hadde vært deg hadde jeg ikke laget masse styr for å få til å kjøre to prossesorer i stede for en Dual Core.

    8218377[/snapback]

     

    Jeg så følgende hovedkort og prossessorer:

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=309471

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=309855

     

    Men det begynner jo å koste da, godt og vel 5000 kun for hovedkort og to prossessorer..

×
×
  • Opprett ny...