Gå til innhold

OscarMike1

Medlemmer
  • Innlegg

    2 107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av OscarMike1

  1. Enig med siste. Det er alltid noen som aktivt søker informasjon om ansatte i politiet. Enten fordi de "bare" har en ufarlig og sær interesse men også fordi det kan tenkes å brukes til noe annet. La faddere lage Facebook - grupper / felleschatter. Ikke oppgi personlig informasjon til en bruker på diskusjon.no.
  2. Norsk journalistlag har laget en veileder for freelancere. Tror engangsbruk av ferdig redigert bilde er 3230,-. Men prisen setter man selv basert på hvor mye jobb det var og estimert bruk. Jeg la meg litt lavt i starten av "karrieren" og angrer litt. Firmaer betaler ofte det man ber om, så ikke snakk deg selv ned 😊
  3. Du kan be om data for målingen (distanse og hastighet), det er det eneste som lagres i ettertid. Muligens et bilde om det var den nye måleren som nettopp kom. Og dato for kalibrering. Men dette er fulgt opp og sjekket sentralt så ville ikke satset penger på det akkurat 😆 Saken som ble linket til er 10 år gammel så.. 😊
  4. Ikke noe tall på det, men ref. innlegget mitt over spør jeg ofte vedkommende om de sto "der og der" i dag og om det var mange som ble stanset i dag. Skjer ganske ofte at det jeg leste i avisa ikke stemmer 100% med det vedkommende faktisk sier. Det er endel ledd informasjonen skal gjennom før den havner i avisa så enkelte tall blir hørt feil eller misforstås av og til. Ikke at det er så farlige i små notiser som en enkel trafikkontroll.
  5. UP har ikke kvoter i form av kroner som skal hentes inn, som mange ser ut til å tro. Men det er politisk styrt hvor mange bøter som skal skrives av UP. Og det antallet blir delt opp på antall patruljer basert på hva de jobber med (primært fart eller rus). Så kan man være uenig i at det er regnet utifra et budsjett, men det er den beste måten regjeringen har til å beregne aktiviteten på. Men uansett er det ikke politiet som er ansvarlig for selve pengene. Om du leser svarene mine oppover skjønner du kanskje at jeg har litt ekstra kunnskap om det her, det er fordi jeg har en nær relasjon til noen som faktisk jobber i UP. Og vedkommende skriver ofte på den laveste målingen de får av en person. Dvs om de har målinger på en lav bot og en måling på en høy bot, velger de alltid den laveste. Og har inntrykk av at dette er veldig vanlig. Men de kan ikke alltid bestemme hvor de skal stå. Om en vegstrekning er satt ned fra 80 til 60 som du refererte til, kan det være et ønske fra vegvesenet at UP står der. Men de aner ikke hvor mye de skriver bøter for hver dag 😊
  6. Det er såklart en teoretisk mulighet, men det er veldig nøyaktig utstyr og det er blant sjeldenhetene (vi snakker prosent av promille) at noe går feil. Ville ihvertfall ikke stolt på avisa, de skriver saken på 5 min etter å ha snakket med sentralen som ikke alltid har oversikt heller.
  7. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2003-12-19-1660 Se paragraf 2 og finn hastigheten din. Om det er en trøst, er det kort tapstid. Om du ikke har noen prikker, tipper jeg 3 mnd.
  8. De skal ha det med og viser det frem om man spør. Om du spør så får du se det i etterkant og. Det er justervesenet som kalibrere en gang i året og alle apparatene blir sjekket minst to ganger om dagen. Vet ikke hva du tenker av å høre navnet "justervesenet" men det er ganske nøye folk som jobber med et ekstremt smalt fagfelt der 😆
  9. Du snakker som at førerrett er en rettighet. Det er det ikke, det er et gode man må gjøre seg fortjent til å få. Og beholde. Det dør en person hver tredje dag i trafikken. I 1/3 av dødsulykker er høy hastighet en faktor (rus og uppmerksomhet de 2/3 andre) og døde / skadde koster samfunnet uante milliarder i året. Mange av de er også folk som ikke har oppsøkt situasjonen selv, det er vanlige folk på vei til vanlige ting som plutselig får livet sitt snudd opp ned eller i verste fall, avsluttet. I tillegg har alle disse pårørende som blir preget for livet. Alt dette lærer man under kjøreopplæringen. Politiet gjør en enormt viktig jobb selv om bøtesatsene er litt for høye for enkelte.
  10. For å snu på det. Om mange kjører for fort der, er det kanskje et problem. Og det blir en litt hypotetisk greie når du bare sier du ble målt rett etter og ikke mer enn det. "Rett etter" er et subjektivt mål. En bekjent fikk forelegg for å ha kjørt for fort i 100 - sonen på e18, "rett etter det gikk fra 110 til 100". Da han forklarte hvor han ble målt skjønte jeg jo at han hadde kjørt nesten en mil i 100-sonen før han ble stanset. At du ble målt i 90 betyr også at du kjørte i 93 siden det er 3km/t sikkerhetsmargin. 93 i 60 er jo litt fort og 60 - sonen var kanskje der av en grunn? Vanskelig å si uten å vite mer. Du kan trekke samtykket uten at det endrer noe i praksis, men påtalemyndigheten får 3 uker på å føre selve beslaget (ikke saken) for retten. Dvs, om politiet kan holde på førerretten din frem til saken er ferdig etterforsket. Dvs, du kan i teorien beholde det fra 3 uker til eksempelvis 4 mnd. Da mister du det igjen. Men eneste måten det kan skje er om påtalemyndigheten ikke rekker 3 ukers fristen, ettersom retten svært sjeldent lar folk få førerkortet tilbake igjen. Mitt tips, ikke endre noe. Gjort er gjort og spist er spist. Den totale lengden du er uten førerkortet er lik uansett. Om du trekker samtykket må du måte opp, forklare deg osv. Det er litt styr for å få førerkortet tilbake en kort periode og miste det igjen. Om jeg skal gjette, samarbeidet du så bra at en jurist får avgjort hele saken din innen tre uker uansett.
  11. Jeg kjøpte et Tamron 17-50 2.8 i 2007(?). Det har fungert supert i alle år og også vært innom verksted for rens og justering. Men ser at det kanskje kan erstattes med noe av nyere dato istedenfor en ny rens. Jeg går ut i fra at det har skjedd endel nytt de siste 16 årene. Eller har det? Vil bildene bli skarpere med et nytt objektiv? Jeg bruker et Nikon D7500 og jeg har vært fornøyd med 17-50. Finnes det noen gode alternativ?
  12. I verste fall får du mangellapp med 2-3 ukers frist til å fikse. Biltilsynet kan nok være strenge, men du slipper nok gebyr. Senk skuldrene og kjør pent 😊
  13. Har virkelig ikke peil på dekk og felg. Jeg har fått i oppgave å selge 4x sommerdekk og 4x vinterdekk. Alle med felg som er ca 10 år gamle. Sommerdekk: summerstar 3+, 185/65 r15. Gått ca 5000km. Vinterdekk: continental Contiviking 185/65 r15 piggfrie. Gått ca 500km. Tanker om hva jeg kan legge ut disse for på finn?
×
×
  • Opprett ny...