Gå til innhold

TheUser

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheUser

  1. Min erfaring er at de som kommer ut av UiS etter 3 år kan for lite koding og databaser. Vi snakker om at de er på et nivå hvor de ikke greier enkle for løkker eller select * from table engang. Når det er så gale, så stiller man seg jo spørsmålet om en har råd til å ansette nyutdannede når de konkurrer mot seniorer som tar reversering av linked lister og common table expressions i SQL på sparket. Forskjellen på verdiskapning er minst 10x, men seniorer tar seg betalt bare det dobbelte av en nyutdannet.

     

    Det er kanskje grunnen til at flere fra UiS går arbeidsledige? Master programmet på UiS er iallefall betydelig tøffere og det ser ut som flere får et betydelig løft i kodeevner med master i baklomma.

     

    For kan en kode, så er det ingen problem i Stavanger å få seg jobb som programmerer, idag er det stor mangel også i Stavanger på dette området.

     

    Siden du fortsatt er student, så ville jeg fokusert på følgende ting det siste året. HTML, CSS og Javascript. Jquery eller Angular er bortkastet tid. Det er den grunnleggende forståelsen som er viktig. Rammeverk kommer og går, men HTML, CSS og Javascript kompetansen blir ikke utdatert med det første. I det siste så har CSS selectors blir veldig kraftig for interaktiv design av websider. Mestring av dette kan gi utviklere enorm fleksibilitet og veldig ryddig kode.

     

    Bli bedre i SQL, du bør kunne utføre spørringer med LEFT JOIN, INNER JOIN og GROUP BY. Common table expression er nok for avansert, så ikke tenk på det.

     

    Bli flinkere i Java. Fagområder jeg anbefaler studenter å lære seg meir om i Java er spesielt Maven eller Gradle. Begynn å bruk IntelliJ Idea, den er og gratis for studenter.

     

    Å kunne bruke Linux er også noe jeg anbefaler studenter å lære seg. Oppsett av Apache eller Nginx, bruk av cron jobs. Shell scripting for automatisk installasjon og konfigurasjon av systemer. Sette opp filserver med Samba og NFS, backup med rsync. Åja, ikke glem å lære deg git!

     

    Vi ser alltid etter flinke folk, og vi ansetter også flinke juniorer her i Stavanger. Så det er bare å stå på det siste året, så kan du sende oss en CV til våren 2018 :-)

    Bruker mange av Jetbrains sin programvare, fantatisk godt laget, dog kan virkelig pushe prosessoren i ultrabooken min, spesielt ved indeksering. Jeg har brukt GNU/Linux et par år på forbrukernivå (ganske komfortabel med terminaloperasjoner), men jeg får sette opp en linuxserver på fritiden.  

     

    Jeg sender nok definitivt CVen min når jeg er ferdig. Etter å ha surfet en del rundt på Finn og NAV-annonser så har jeg inntrykket av at det er mange utlysninger etter senior og prosjektledelse, men ikke så mye junior.

     

    Takk for svar :-)

  2. Jeg studerer for tiden IT -og Informasjonssystemer ved Høgskolen i Sørøst-Norge hvor jeg har 1 år igjen av bachelorgraden. Situasjonen er den at jeg, som er født og oppvokst i Sandnes, ønsker gjerne å få meg en jobb i Stavanger og omegn.
    Jeg lurte derfor på om noen har innsikt i hvordan jobbmarkedet er for tiden for backend eller frontend utviklere? En annen eventualitet er en jobb innenfor IT-sikkerhet.

    Jeg hørte for et par år tilbake at jobbmulighetene er rimelig dårlig sammenlignet med Østlandet. Studenter som kommer ut av ingeniørstudier ved UiS ender opp uten jobb.

     

    For å være spesifikk, har jeg god kompetanse med:

     

    • Java og UML (henholdvis 15 og 7.5 studiepoeng til sammen)
    • HTML, CSS, PHP og JS (15 studiepoeng)
    • Android (får 7.5)
    • Databaser (relasjon -og objektorientert. Får til sammen 15 studiepoeng
    • IT-sikkerhet (Får til sammen 15 studiepoeng)

    Jeg har opparbeidet noe CV-mat i form av en tidligere stilling som prosjektkoordinator ved en studentbedrift, og var i fjor med på å stifte en linjeforening. Karakterene er på A og B nivået (har dog inntrykk av at arbeidsgiverene ikke er så opptatt av karakterene).

    Noen ting jeg mangler er kompetanse i biblioteker som JQuery og Angular, men det er noe som jeg tar på fritiden og sannsynligvis vil vi bruke noen av disse i bacheloroppgaven.

     

  3. Det er vel nesten ingen som kjøper stasjonære datamaskiner lengre? Det er vel laptop for alle pengene.Dessuten er vel iMac kraftig nok for de som vil ha stasjonær?

     

    Salget av stasjonære PCer går ned, det vet vi, men det er flere som bygger sin egen datamaskin, dog de fleste av selvbyggerene er spillere og videoredigerere. Salget av enkeltkomponenter går med andre ord opp.

     

    En iMac er selvfølgelig mer enn nok for en tradisjonell bruker av datamaskiner, men for en spiller eller en redigerer er en iMac ikke godt nok.

    • Liker 1
  4. Eneste som irriterer meg er at når jeg nå bruker "home" og "end" knappen, så istedenfor å hoppe til "The end", så scroller siden fort ned på en måte, kanskje mulig å ordne i "about:config", men ser liksom ikke problemet med å la det være slik det var, dette gjelder på flere maskiner med annet OS, ikke bare min maskin.Bruker "home" og "end" en god del igjennom dagen, så ja, det er irriterende, det blir jo også litt treigere å komme seg til bunnen av en side, snakker ikke akkurat om flere minutter, men uansett.

     

    Hos meg fungerer Home og End akkurat som de pleier å gjøre, dog jeg bruker Pale Moon 20, så det kan være forklaringen.

  5. Dessverre innfridde forventningene, men jeg ble likevel skuffet. Det er så trist å se hva som har skjedd med BioWare of deres spill i det siste :(

     

    Blir ikke noe kjøp for min del, det er vertfall sikkert. Koser meg fortsatt med originale ME, men ME2 og etter alle solemerker ME3 var og blir store skuffelser, med logiske hull og brister du kan trøkke Sovereign gjennom.

     

    Sikkert en grei skyter for de som er interessert i det, men jeg liker spill med litt mer innhold enn "skyt alt som rører seg."

     

    Sparer noen kroner og mange timer, så det er vel greit nok.

     

    Forresten, for de som tenker å kjøpe spillet på PC så er denne artikkelen om Origin verdt å få med seg. Jeg ville vertfall ikke hatt det makkverket på min PC.

     

    Mine største skuffelse med ME2 var mangelen på RPG elementer sammenlignet med eneren, men jeg syns fremdeles det var et bra spill fra et nøytralt synspunkt. Ut ifra det jeg så i demoen, så virker det som Bioware har tatt et par steg tilbake til ME1. Jeg vet ikke helt hva du er misfornøyd, men jeg er fornøyd så langt.

  6. 1. Minecraft

     

    Dette spillet er verdt minst 7-800 kroner basert på underholdningsverdi og lengde. Mitt aller beste kjøp noensinne.

    2. Half Life 2

     

    Dette spillet er rett og slett bare for bra til å havne under topp tre

     

    3. Dragon Age: Origins

     

    Står med over 400 timer. Et utrolig kjekt RPG. Veldig mange gode minner

     

    4. Mass Effect 1/2

     

    En sinnsykt spennende historie. Har spilt og lest side opp og side ned på Mass Effect Wiki.

     

    5. Fallout: New Vegas

     

    Dette er for meg det ultimate Fallout spillet.

     

    6. Call of Duty: Modern Warfare 2

     

    Selve opplevelsen av spillet er av og til så som så, men over 900 timer med venner er mer enn nok for meg.

×
×
  • Opprett ny...