Gå til innhold

Geggi1

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geggi1

  1. har du problemer med å finne kabel så kan du prøve å få tak i en kabel som heter YF-SK på en hifi forretning eller hos et elektrofirma. Dette er en kabel som brukes i studio og ved profesjonell PA.

    Kabelen kommer som 1p 2p og 4p mener jeg å huske. Parene er skjermet samt at det ligger jording inne i kabelen. Mener prisen er ca 10 kr/m

     

    Jeg bruker denne kabelen på mine bakhøytalere og er veldig godt fornæyd med denne.

  2. Hadde det litt travelt da jeg kjøpte maskinen for jeg skulle offshore dagen etter.

    Var inne å surfa her om dagen å da fant jeg samme som min maskin til 1000mer. Nå ser jeg at den er satt ned med enda en høvding etter jeg handla.

    Kjempe maskin er veldig fornøyd.

     

    Ps kjøper du samme maskin og skal legge inn pro på den så må du kjøre recovery plata og kopiere ut en mappe som heter swsetup for den inneholder alle driverne.

     

    Geir

  3. Dere fra østlandet har ikke tenkt det er ikke en selvfølge at alt skal skje på østlande?

    Østlandet er faktisk den landsdelen som bidrar minst til Norges BTN. De fleste jobber der borte er innen tjenesteyting. Norge blir ikke akkurat rikere av at man bytter på å klippe hverandre.

     

    Nok kødd.

    Kanskje moderatoren ble litt provosert på masingen om å ha LAN på østlandet? Har dere tenkt på det?

    Det er jo en fordel for alle at det blir holdt lan andre plasser i landet slik at interessen øker for dette. Slik at når det holdes lan på usentrale plasser som Oslo kan det komme flere folk, kanskje opp i mot 1000 stukker hvis mange nok blir bitt av basillen.

     

    Geir

  4. Stemmer det at UV lys dreper alger. Det blir brukt i vannbehandlings anlegg og drikkeautomater. Men dette er snakk om større (30-100W) UV lamper (ikke black light) som også tilfører varme til vannet. Så jeg tror ikke det er så veldig egnet til å bruke sammen med vannkjøling.

     

    Hvis du lurer på å prøve ville jeg tatt kontakt med firmaer som driver med drikke automater. feks wather logic

     

    Geir

  5. Det er et lynnedslag i eller i nærheten av en høgspent mast. Det oppstår en transient spenning som kan ødelegge maaskinen din (PSU) :(

     

    Er det luftnett (stolper og ledninger) der du bor bør du trekke ut maskinen når du hører tårneværet slik at du ikke får overspenningene inn på PCen.

    Små transienter kan du fjerne med et finfilter som du setter i plugger i der du vil ha dataen tilkoblet. Bare husk at stikkkonteakten må være jordet for at det skal være noe nytte i finværnet.

     

    Geir

  6. UPS trenger du nesten ikke hvis du bor en i et hus som er forsynt med kabel fra bakke for der er det mye mindre sjanse for strømstans pga uvær ( dette gjelder spesiellt i byer og tettsteder).

    Den plugen som det snakkes om heter finfilter og den fjerner transienter på nettet ved å lede dem til jord. Derfor virker de kun når de står i jordet uttak. Det finnes også filter som kan settes i hovedtavla til huset.

     

    Alle hus som er nyere enn 4 år skal ha alle stikkkontakter med jord ( nye forskrifter), en del hus som er eldre enn detter har også dette som påbudt.

     

    Dette var for å oppklare litt misforståelser og hjelpe noen håper jeg. Så over til tipset:

     

    Ta å skru av dekselet til stikk kontakten. Se hva som er tilkoblet der inne. Hvis du har tilkoblet sort og blå der som det står L og N samt at du kan se en blank eller gulgrønn ledning tilkoblet mellom de to på den skinna som går over kontakten er du reddet (nesten).

    Lån hvis du ikke har et multimeter/ohmmeter/gjennomgangstester av noen du kjenner, slå av sikringen på din kurs og mål mellom et vannrør/ radiator til der hvor den gulgrønne/blanke er tilkoblet.

    Får du signal eller gjennomgang da så har du jord i rommet. Da kan du prøve å få tak i nytt deksel til stikk med jording eller ringe elektrikker til å skifte den for deg.

    Hvis det ikke er noen gulgrønn eller blank ledning tilkoblet prøv å slå av sikkringen og løs stikkkontakten ut av boksen og se bak om ledningene ligger der. Finnes de så ring elektriker.

    Forstår du det som jeg prøver å fortelle og finner ledningene så er det ikke så galt i pris.

    Hvis du ikke forstår så ikke prøv på det jeg prøver å si da hea du to valg gi blaffen eller ring elektrikker.

    Gir du blanke å kjøp deg en padde med jord på slik at alle komponenter i hvertfal har samme potensial til gods.

     

    PS! Har du kabeltv anlegg hjemme så bør du ikke koble deg på stero/tv uten å ha jordet stikk til dataen. Du risikerer å ødelegge alt både pc og tv/hifi.

     

    Lykke til.

×
×
  • Opprett ny...