Jump to content

dagd

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Vel, trådstarter spurte jo om SolydK, som har KDE4 og ellers i bunn og grunn er Debian Stable med noen ekstra pakker og justeringer. Så kan ikke være enig i at det blir feil å anbefale det nærmeste alternativet her. Og uansett kan han jo oppgradere når Stretch blir sluppet. Er ellers enig i at det er andre gode distroer med KDE. Men jeg svarte bare på spørsmålet om min erfaring med SolydK, og siden TS nevnte han ville ha noe Debian-basert ville jeg ikke trekke inn flere alternativer.
 2. Feil: og feil: SolydXK følger Debian Stable og har aldri vært rolling. Sant nok var starten en form for semi-rolling basert på Debian testing, men det er historie for lenge siden. Knytningen til Linux Mint er ikke noe annet enn at SolydXK ble skapt som et alternativ da Linux Mint droppet LMDE KDE, og at tilsvarende tankegang med proprietære drivere, codecs osv er fulgt. Forunderlig at det er mulig å starte en diskusjon om misforståelser som er så lett å rydde unna ved et søk på nettet... Uansett, jeg har brukt SolydK siden starten for 4-5 år siden, og har det fortsatt på hovedmaskinene mine. Til å begynne med var jeg veldig fornøyd, spesielt med SolydK BE, og den maskinen har gått stabilt med jevnlige oppdateringer siden 2013. Men etter hvert har de rotet det til med for mye sammensurium med XFCE og sært oppsett, så jeg kommer ikke til å installere SolydK igjen neste gang det blir aktuelt. Da blir det Debian. Jeg ser ikke helt hva jeg kan få med SolydK som jeg ikke får med Debian. Gå for Debian Stable og les deg opp på hvordan du installerer ekstra pakker. De har en omfangsrik dokumentasjon.
 3. Riktig. Det var kanskje slik en gang, men skal ikke være nødvendig nå. Jeg har ikke fnugg av windows på mine maskiner, og har kalibrert med linux fra a til å i flere år.
 4. Må det være Colorhug? dispcalGUI skal støtte mange instrumenter, inkludert x-Rite og Datacolor Spyder, så hvorfor begrense? Jeg bruker Spyder 3 og synes den fungerer fint for mitt bruk. Kjøpte den enkleste modellen som ikke kostet all verden i sin tid, og det var vel anvendte penger siden det er umulig å jobbe med bilder og farger om skjermen ikke viser rett. Ikke bare skjermen forresten - fargestyring må settes opp korrekt i hele kjeden inkludert programmet du jobber i. Bergen er nok litt for langt unna til at jeg kan hjelpe med utlån.
 5. Ja, jeg har sett flere innlegg som tyder på at det ikke er merke- eller kameraspesifikt. Det er vel bare ulike kameraprofiler som får det til å slå sterkere ut for noen.Alt jeg har forsøkt frem og tilbake i håp om å finne ut av det, peker mot at det skjer noe rart ved oversetting av fargerom internt i Bibble, og det er vel ikke avhengig av kamera eller filtype. Faktisk ser jeg tendenser med jpeg og tiff også. Det med høylys for Olympus mener jeg også å ha sett for Canon, kan sjekke. Ellers er det som speilvending av klipping mot svart, det blir heller ikke svart, bare nesten. Kanskje rgb(5,2,2), og klippvarsel viser det ikke. Skulle ikke forbause meg om det er sider ved samme feilen.
 6. Er det dette problemet du også har?http://support.bibblelabs.com/forums/viewtopic.php?f=81&t=18849&start=20 Eksempelet fra bibbleforum viser hva som typisk skjer, og det trenger ikke være så mørke skygger eller undereksponert heller. Mørke flater med mønster eller struktur er særlig utsatt, og det blir forverret av NN og oppskarping. Med 7D kan jeg bare glemme bibble. Filer fra 500D får jeg ofte til så som så, og med 350D og 400D blir det flere brukbare. Men det er jo 7D jeg helst benytter... Som jeg var redd for, skriver Dave mellom linjene at det kreves omfattende omskrivinger for å løse dette. Bare å vente tålmodig da, kan ta tid
 7. Nei, helt ren installasjon. Posterisering eller stygge overganger mot skyggene var faktisk noe av det første jeg merket meg da de slapp B5 seint i 2009. Jeg trodde det var en barnesykdom de snart ville fikse, men fortsatt er det uforandret.
 8. Jepp, posterisering er en del av problemet. Ser det ofte, mest i skyggene og overganger mot skygge. Flere på bibble-forum har klaget på dette.
 9. Det har ikke med eksponeringen å gjøre, men sannsynligvis mye med dynamisk omfang. Det er helst bilder med både sterkt høylys og mørke skygger som er problem. Selv om andre raw-program får alt innenfor histogrammet, har bibble lett for å lage klipping. Det som skjer av klipping og ujevne overganger i skyggene klarer jeg ikke å justere inn på en god måte. Det blir bare rød-brune flekker og annen støy i nye områder. Som tidligere nevnt konverterer de samme filene utmerket i programmer som RT og Rawstudio. Det ser nesten ut som om Bibble ikke klarer oversettingen mellom fargerom riktig, som om bildet først klemmes inn i et for lite rom og så strekkes til å fylle et stort.
 10. Portrait look og så mye kontrast gir klipping av skyggene for de fleste bildene mine, så jeg har holdt meg til Portrait reduced. Likevel klippes skyggene ofte selv uten ekstra kontrast. Jeg har lest litt i tråder på bibble-forumet at noen klager på det samme også for Nikon, og ser eksempelfiler fra f.eks Olympus at tilsvarende kan skje der. Det er lett å se av histogrammet også, og ikke bare på skjermen. Kan det være så enkelt at vi stiller helt ulike krav til bildene våre?
 11. Dette skjer med standard oppsett, og alle andre jeg har forsøkt. ProPhoto som arbeidsom er fast og kan ikke endres i Lite-utgaven jeg har, men det er ikke det som er problemet. Heller ikke skjerm eller kalibrering, jeg har dobbeltsjekket alt. Uansett oppsett, maskin, OS eller skjerm jeg prøver på, blir det det samme. tomsi42: Virkelig interessant at du ikke har sett dette på filer fra 7D eller andre av de nyeste kameraene, og får like bra resultat med B5 som med alternativene. Med 7D, og langt på vei 500D, opplever jeg at Bibble er så godt som ubrukelig. Benytter du noen ekstra plug-in eller andre endringer på standard oppsett?
 12. Er det flere som opplever dårlig bildekvalitet fra Bibble 5? Jeg brukte bibble 4 tidligere, og gikk over til B5 da den kom. Mye fordi to av kameraene mine (500D og 7D) ikke er støttet i B4. Men så langt har jeg ikke fått B5 til å samarbeide. Særlig for 7D, men også eldre kameraer, blir skyggene klippet og maltraktert med støy og stygge lysoverganger. De samme filene gir helt fine bilder med UFRaw og RawTherapee. Jeg finner ingen måte å unngå eller rette på dette. Noen som har opplevd det samme og har tips?
×
×
 • Create New...