Gå til innhold

Oslo_erik

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oslo_erik

  1. Lekker. Flott eske. 256 GB minne. Men telefonen minner meg om ei jeg studerte med. Pen, intelligent, sjarmerende, fine klær, dritstilig, dritsøt. Bare så synd at hun hadde ligget med halve klassen.

    Å bry seg med hvem andre (/jenter) ligger/har ligget med, er vel ganske 1980-90-tallet...

     

    Og du bruker vel uansett kondom regner jeg med?!? :)

  2. Idiotisk å rette på grammatiken til folk til tide og utide på nettet så lenge det som skal formidles er forståelig. Ser heller at det som formidles er fakta og ikke bare tilfeldig utsagn som ikke gir mening. Som at de skal ha "glemt" å bruke proxy sa de kontaktet Sony. Det kjøper jeg bare ikke!

     

    Ja, for sålenge det som snekkeren satte opp ligner på et hus, og du skjønner at det var et hus han prøvde å sette opp, så er det jo idiotisk å rette på det. Journalister og skribenter lever av å skrive norsk, og burde derfor beherske det.

    • Liker 5
  3. Småplukk, men siden jeg er grammarnazi av største kaliber:

     

    "Det ble ikke bedre av at Nord-Korea ikke ville si at det ikke [dobbel negativ?] var dem som sto bak angrepet, og enda verre når [da*] hackergruppen den 16. desember..."

     

    Jeg ser ikke hva som er galt. Det er ulike måter å formulere det på, og alle har ulike betydninger. Så da kommer det an på hva som er den rette.

     

    ..ikke ville si at det ikke var dem

    har en helt annet betydning enn

    ..ikke ville si at det var dem.

    eller

    ...ville si at det var dem..

  4.  

     

    Vis komplett forsvinner er det mange nettbutikker her i norge som vil ha de sin del av kaka så vi som forbrukere vil ikke tape mye på det..

    Personlig tar jeg det ikke tungt.. men synd med de som mister jobben.

    <p>Altså vi taper ikke noe på det, vi får jo billigere varer fra komplett(

    Vel,

    I det store bildet vil ikke Norge tape noe som helst på dette. Om noen mister jobben, ja så er det synd for dem. Men de vil sannynligvis få seg en annen jobb. En jobb som er konkurransedyktig, kanskje tom uten tollmurer og andre kunstige barrierer. Da blir verdiskapningen større for Norge. 1) billigere produkter 2) samme, eller høyere skatteinntekter.

     

    Hva om Norge ble medlem av EU på ordentlig, og ikke bare halvveis? Da kan vi jo like godt bare legge ned hele Norge om vi skal tro disse som syter nå. 500-kronersgrensen hadde blitt paradis...

    • Liker 1
  5. Det blir slutt på at Dell kan levere PCer med windows "ferdig opp/nedgradert til XP". Vil Dell-kunder ha XP etter denne datoen, må de gjøre jobben selv. Det er ikke verre enn det.

     

    "Customers may only use the Dell XP Image to custom install XP through to July 31, 2011. However, your organization can build its own corporate XP image through the end of the Windows 7 lifecycle to maintain consistency of downgrade rights for the duration of Windows 7."

     

    og videre:

    "There will be three options for your IT Staff to consider: (1)... (2)Use the XP media to Hand Install XP onsite. (3)..."

     

    Mao, sålenge Win7 eksisterer, så vil det være mulig å nedgradere til XP.

  6. Hypnose er vell ulovlig i Norge så vidt jeg vet.
    Det beste vil nok være å ta psykologikurs, blir nok for vanskelig å skulle lese seg til dette.

    Nja, blir vel litt vanskelig med tanke på at det er ulovlig?

    Norsk lov tillater hypnose brukt av leger, psykologer, psykiatere og tannleger. Årsaken til dette er at man ønsker en kvalitativ standard på dem som hypnotiserer, begrense bruk av hypnose til ulike former for behandling og smertestilling, og hindre misbruk og skadevirkninger av hypnose. Med andre ord er det ulovlig for privatpersoner å hypnotisere med mindre du er utdannet lege, psykolog, psykiater eller tannlege.

     

    Kan du vise meg den lovparagrafen? Gjør et søk i lovdata på hypnose, og du vil få null treff.

     

    Tror dette er den vanlig feiltolkning av loven som gjør det ulovlig å få noen til å gjøre en handling imot ens egen vilje. Men de som har studert emnet, vet at ingen under hypnose vil gjøre noe som strider imot ens egen moral eller vilje. Det er bare i Donald hypnotiserte blir viljeløse kaklende kyllinger. Om en person under hypnose gjør det, så er det fordi han "vil" det, og syns det er helt greit. Å hypnotisere noen er dermed ikke ulovlig.

  7. [*]Xigmatek HDT-S1283

     

    Hei,

    Set du har en ganske høy tårnkjøler. Har tenkt på en en slik selv (Thermalrights HR-01 Plus eller Noctua U12P, men ble usikker på om jeg får den inn (har ikke kjøpt p182 ennå) siden Antec nevner 152mm i FAQen og disse er på ~160mm. Hva er din erfaring? Er det veldig trangt eller går det greit? (er det P180 eller P182 du har?)

  8. Microplex/Netshop har flere gode komponenter som gjør PC så støyfri som mulig.

    Lian Li PC6070BSCANDV2 Kabinett

    MIST strømforsyning

    Skal du ha en kraftig strømforsyning (500W og oppover) må man gå for vannkjølt. (Silentmaxx 500W , Koolance 1700W). Det gjelder resten av maskina også: Vannkjøling ;)

     

    Hmm..har selv hatt en vannkjølt Silentmaxx. Den var en skuffelse. Systemet mitt var ikke spesielt tungt belastet, så 500W skulle rikelig. Men etter noe bruk begynte det å komme sprake- og knitrelyder fra den, nesten så man skulle tro det slo gnister der inne. Jeg turte hverfall ikke bruke den lengre, og fikk returnert den til butikken som reklamasjon.

  9. Kanskje ikke helt rette forumet, men så ingen som passet helt heller..

     

    Skal bygge meg en ny stasjonær PC da den gamle er 4 år og ikke i form lengre.

    Min P4 (3GHz) er vannkjølt på alle bauger og kanter (harddisker, CPU, skjermkort, northbridge og opprinnelig også PSU, men ingen av de 3 eller 4 vannkjølte eller vifteløse PSUene overlevde...alle bukket under, heldigvis fikk jeg returnert alle på garanti/reklamasjon).

     

    Mitt første spørsmål er hvordan utviklingen har vært siden P4-dagene mvh varmeutvikling & kjøling (& støy). Jeg håper å unngå vannkjøling til den nye PCen, for det noe skikkelig herk. Vannpumpen er jo ikke helt lydløs den heller + at jeg tilslutt endte opp med en PSU med vifte likevel.

     

    Kort:

    Hva kan jeg forvente av støy fra en Core 2 Duo/Quad i forhold til en P4? Noen som har tatt steget selv og har noen erfaringer?

  10. Hei,

    PCen min døde for noen dager siden. har funnet ut at det er hovedkortet som har tatt kvelden (festet til kjøleren på Northbridge hadde røket/løsnet fra hovedkortet med det resultat at kjøleblokka hadde ramlet av --> svidd NB..)

     

    Så; er det noen som vet om det overhodet er mulig å få tak i dette hodvedkortet? Er et Asus P4C800-E Deluxe. Eller må jeg bite i det sure eplet og bytte ut CPU & skjemkort også?

  11. Et helt ny på speilrefleks, og hadde egentlig bestemt meg for Nikon D40x da D60 plutselig kom og forstyrret bildet litt. Nok om det.

     

    Noen som har noen råd eller synspunkter på hvilke(t) objektiv(er) jeg bør velge? Altså til en totalt nybegynner, uten ambisjoner om å gjøre foto til den store hobbyen heller?

     

    Alternativ 1) 18-55mm + 55-200mm VR-objektivene

    Alternativ 2) et 18-200mm-objektiv (nikon el sigma)

     

    Fordeler/ulemper med ett kontra to objektiver?

  12. ... For kompabilitet bakover er det bare å sette den til å lagre i 97-2003 format så går det fint.

    9620786[/snapback]

     

     

    Det var ikke rare macroen i Excel som skulle til før den ikke fungerte i 2003...selv om det var lagret i 97-2003-formatet xls...Så i firmaet her blir alle satt tilbake til Office 2003. heller ingen som orker å "kaste bort" tid på det nye menysystemet når de føler de får gjort jobben med det gamle.

  13. Rart ingen har nevnt det tidligere. I artikkelen står det:

    "...verken fisjon, fusjon eller kjemiske prosesser finner sted."

     

    Og litt tidligere:

    "..Når radioaktivt materiale degraderes over tid, slipper det ut betapartikler..."

    Her har dere beskrevet en fisjonsprosess...så ja, det er absolutt fisjon som skaper betastrålingen. Såklart i en helt annen skala enn i bomber & kjernekraftverk, men likefult en fisjonsprosess.

  14. "Om du ikke har TA-082 kort kan du fortsette."

    men om jeg har FW2.71 & TA-082, hva da? Jeg som er halvblind idag, eller står det ikke noe om det guiden?

     

    Kjøpe PSPen på elkjøp igår..(merket med K og hadde FW2.71) og den ser ut til å være en TA-082..må ta en ekstra titt når jeg kommer hjem, men ganske sikker.

     

    Edit: Var ikke en t-082/86. Grikk greit å komme ned til 1.50 og så til 3.40-OE-a. Så nå blir det å utforske mulighenete litt mere :)

  15. Det er godt å se at noen fortsatt bruker den lille røde "tappen" til å navigere, og ikke den grufulle touchpad'en...

     

    Noen som vet om noen andre produsenter som fortsatt bruker den? Mener å huske at Toshiba hadde det, men har ikke sett det i det siste.

    8762936[/snapback]

     

    Fujitsu-Siemens sine litt dyrere ("bedrifts-")modeller hadde det hvertfall for 2 år siden, da jeg kjøpte min S7010 eller hva nå numeret var på den..

  16. ...Flash tåler vel for tiden noe over 1000 overskrivinger hvis man ser bort i fra disse teknikkene, mens harddisker tror jeg tåler noe rundt 100 overskrivinger uten disse teknikkene....

    100 overskrivinger? Dette hørtes veldig usannsynlig ut. Hadde du sagt 100 millioner hadde jeg ikke hevet øyenbrynene, men stakkarslige 100? Oppsiktsvekkende påstander som denne trenger litt sterkere støtte enn 'tror jeg' altså. Facts! Hvor er dokumentasjonen? Kilder?

    8357546[/snapback]

    Jeg har ikke kiler på det. Det er veldig omtrentlige tall jeg har fått inntrykk av. Merk at det er snakk om overskrivinger uten noen slitasjeutjevningsteknikker.

    8357947[/snapback]

     

     

    Hmm...stiller meg fremdels litt tvilende til denne "slitasjen" av HDD. Fra Wikipedia: (http://en.wikipedia.org/wiki/Solid_state_disk)

     

    Disadvantages

    Flash based SSDs also have several disadvantages:

     

    Shorter reliable lifetime - Flash based SSDs have relatively limited read/write cycles compared to hard drives which can last over a decade without mechanical malfunction. This is significant since in many systems, certain hard drive locations may regularly be accessed tens of thousands of times within even short periods. However, there are file systems developed especially for such purposes.

     

    Menmen, skal ikke kværne noe mere på dette jeg.

×
×
  • Opprett ny...