Gå til innhold

007CD

Medlemmer
  • Innlegg

    10 178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. 007CD's innlegg in [Løst] Remote desktop - Ikke klarert sertifiseringsinstans ble markert som svaret   
    Det de prøver å fortelle deg er at sertifikat problemet er ett symptom på ett underliggende problem med at du mangler RDP i Home, så selv om du får tak i ett som er sertifisert, evt installerer din egen CA (Certificate Authority, Windows kan vell rulle med OpenSSL sertifikater?) så vil du mest sannsynlig tryne med en ny feil.
     
    Så dine muligheter er enten å vurdere en hack for å få RDP til å funke på Home, noe som kan gi andre merkelige problemer.
     
    Eller, slenge inn en annen løsning for remote desktop slik som VNC, TeamViewer eller lignende.
     
    Eller siste løsningen, reinstallere / oppgradere til en heftigere Win versjon.
  2. 007CD's innlegg in Altibox, hvorfor står ipen min oppført i england? ble markert som svaret   
    Fordi Altibox har kjøpt en bråte med IP addresser som har tilhørt noen i England, og de som driver Geo lagring av IPer har ikke fått oppdatert og fått med seg kjøpet riktig enda.
    http://www.digi.no/bedriftsteknologi/2015/05/26/altibox-kjoper-131.072-ip-adresser-fra-england
  3. 007CD's innlegg in [Løst] Edderkoppnett til besvær... ble markert som svaret   
    Felleskjøpet har en spray du kan prøve, kommer ikke på navnet akkurat nå men den har en effekt på noen uker hvor edderkoppene skyr plassen.
    Sprayen heter Permetrin og ser noe slik ut: http://i.blogg.no/400x533/http://alicejosefsen.blogg.no/images/dsc03405_1222203851.jpg
  4. 007CD's innlegg in [Løst] Ny trådløs kort PCI-E ble markert som svaret   
    Du vil klare deg fint idag med standard Cat5 kabel fra Biltema for eksempel, men du kan handle Cat6 idag.
    Frekvensen er ikke relatert til CPU, men er faktisk frekvensen som nettverkskort bruker for å kommunisere over kabelen.
     
    Skal du legge så er det bedre å handle løs kabel og plugger, så bruker du tang for å sette på pluggene når du har lagt kabelen, da slipper du å ha store hull i vegger og tak hvor du legger kabelen bare for å få den igjennom med pluggen.
  5. 007CD's innlegg in Forskjell på 2.4GHz og 5GHz ble markert som svaret   
    2.4 GHz båndet har 13-14 kanaler (Hvilke som kan benyttes avhenger av hvor i verdenen du befinner deg, her til lands kan 1 til 13, mens Japan for eksempel mangler de laveste men kan bruke 14, du kan med riktig utstyr henge deg på "Japse" kanalen med riktig utstyr, men merk dog at dette er ulovlig, og enkelte mobiltelefoner fra Norge kan nekte å benytte seg av disse kanalene)
     
    Disse kanalene er små frekvenser i 2 4 Ghz båndet, slik som 2.435, 2455 for eksempel og lar deg til en viss grad unngå å prate i samme rom som naboen.
    Tenk på kanalene som vegger på kafe, sitter du for nært veggen så vil du plukke opp hva naboen snakker om, og måten trådløst nett funker på så kan bare 1 enhet prate av gangen, mens de andre sitter og venter på at det blir "ledig" (Det er dette som gir variable ping verdier på trådløse nettverk) og ventetiden er tilfeldig for hver klient for å hindre at de krasjer på nytt i ett forsøk på å prate.
    Disse veggene har en liten overlapp som kan synes om du bruker en Android app som WiFi Analyzer, her er ett bilde som illustrerer hvordan det ser ut på 2.4GHz båndet: http://www.zwodnik.com/media/images/wifi-analyzer_android.jpeg
    Routere som støtter både 2.4GHz og 5GHz kan benytte seg av 2 radioer, en for 2.4GHz og en for 5GHz, da vil du kunne ha ett Nettverk som heter Lars24 for 2.4GHz og ett som heter Lars5 for 5GHz for eksempel, og hvor du da velger etter enheten, ellers om det er dobbelt på samme radio så vil enheten selv bestemme etter hva den klarer.
×
×
  • Opprett ny...