Gå til innhold

Ember

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ember

  1. Hei!

     

    Trenger hjelp til et spørsmål jeg håper noen kan svare på, da jeg er temmelig fortvilet :/

     

    Jeg var inne på pc-en en tur, men den krasjet og ting gikk utrolig sakte, så jeg slo av, for så og slå på igjen.

     

    Når jeg nå logger inn er ikke Windows 8 (som jeg har) akkurat som det var før, absolutt ALLE bildefilene mine, dokumenter osv osv er borte!? Bakgrunnen er forandret til det opprinnelige bakgrunnsbildet etc.

     

    Noen som har peiling på hva som kan ha skjedd, og hvor de er blitt av? 

  2. Hei!

     

    Veldig mange laster opp videoer av seg selv som spiller, synger, cover på youtube. Til og med tjener penger på det ved å bli youtube-partnere (virker det som?). Er dette egentlig lov, å laste opp en video av seg selv som spiller, f.eks en Queen låt? Litt greit å vite om det er lov før man eventuelt laster opp noe selv.

     

    Håper noen som vet reglene rundt dette kan svare meg:)

  3. Nå har jo jeg som utgangspunkt at Gud er god, og Gud er den som har skapt jorda, og alt som eksisterer. Da mener jeg man har to valg, å enten være hos Gud, eller ikke.

     

    Går du ut ifra at Gud er skaper osv, er jo ikke det med helvete nødvendigvis en trussel, det er vel rett og slett den andre muligheten, og sånn er det bare. Jeg mener ikke at helvete er f.eks en lavafylt kulp, med mennsker som brenner i all evighet og tortureres. Jeg tror helvete er at man slutter å eksistere.

     

    Og igjen...hvis man ikke tror på Gud, hvorfor tro på et helvete?

  4. Skjønner ikke helt hva du mener med dette i forhold til det jeg skrev. Kan du forklare?

     

    "Er vel i og for seg sant det her, men ikke helt nyansert. Det blir som å si at man har et fritt valg til å betale bestikkelser til en mafia-boss eller ei. Men man bør gjøre det, ellers kommer gjengen hans for å knuse kneskåler."

  5. "Kan du utbrodere litt hva du mener med syndefallet. Snakker vi om bokstavelig talt Adam og Eva som de første menneskene i verden? "

     

    Det jeg mener med syndefallet er ikke bokstavelig talt Adam og Eva, jeg tror biblen bruker mange bilder for å forklare ting, og med syndefallet menes da at menneskene valgte ondskap fremfor kjærlighet. Og som Horten Market skriver:

     

    Svaret på det godes problem er det godes paradoks: Tvang er ondskap, derfor kan ikke den gode tvinge noen til å gjøre godt.

     

    Gud kan ikke tvinge noen til å elske ham, da hadde vi ikke hatt fri vilje. Og da ville ikke Gud være god. Gud ønsker at vi skal være med han fordi vi vil, ikke fordi vi ble tvunget til det. Syndefallet er skyld i at menneskene gjør ondskap, det at det er naturkatastrofer er jo en del av naturens gang, slik det er i den verden vi lever i, men det betyr ikke at det må være en ond skaper.

  6. Jeg tror fortsatt at universet er skapt ut av kjærlighet siden jeg tror på Gud (kristen), i tillegg til hva jeg opplever rundt meg både på godt og vondt. .

     

    Ja verden er jo full av naturkatastrofer, sykdom, mennesker som gjør onde ting mot hverandre osv osv..men jeg tror jo at det er så mye fælt i verden pga syndefallet.

     

    Og jeg kan ikke forstå at en skaper av verden kan være ond, da det er så mye fantastisk flott på jorda. Hvorfor skulle en ond skaper, som ønsket lidelse, død og tortur skape en verden det er noe positivt i, i det hele tatt? Hva er poenget? Hvorfor ha flotte blomster og trær, dyr, nydelige soloppganger, stjernehimmel, vennskap, kjærlighetsforhold, glede, latter, god mat...the list goes on? Det er det jo virkelig ikke noe poeng i? Skjønner du hva jeg mener?

     

    Jeg tror hvertfall Gud er kjærlighet.

  7. Ikke relatert til dyrene du nevner abi, men jeg kunne nevne flere grunner til at Gud er god, men da regner jeg med det kommer en god del argumenter om at hvorfor er det så mye ondskap i verden etc etc...og da er vi plutselig inne på en annen diskusjon. Og jeg synes fortsatt naturen er fantastisk, fjell, en stor del av dyreriket, verdensrommet osv...at det er noen skapninger som ikke har vært så heldige med utseende, det er klart, men det avgjør ikke om Gud er kjærlighet eller ikke. Dessuten skjønner jeg ikke hvorfor du skal "hate" på folk som er religiøse.

  8. Hvis jeg skal svare på det trådstarter spør om her:

     

    "Så her er min utfordring til dere som tror på en allmektig, allvitende og maksimalt god gud:
    Kan dere påpeke noen årsaker til at en god gud er vesentlig mindre absurd enn en ond gud?"

     

    Er et av svarene jeg har:

     

    Når jeg ser på universet, verden, hvor vakker naturen er, majestetiske fjell, galaxer, stjerner osv, kan det ikke falle meg inn at det er noe som er skapt ut av ondskap. Noe så vakkert må for meg være skapt ut av kjærlighet.

     

    Det er meg forstått at ondskap ønsker å ødelegge, ønsker død, lidelse, smerte etc. Ønsker sitt eget, og ikke til det beste for andre. I ondskap finnes det ikke kjærlighet. Da ville det jo ikke vært ondskap. Kjærlighet er kjærlighet, ondskap er ondskap.

  9. Snakker ikke om andre dyr her, snakker om mennesker. Da får vi nok bare være uenige, jeg anser et foster på samme linje som et embryo, og det vet du, det er veldig relevant for det vi diskuterer, for jeg har hele tiden snakket om mennesket i hvilken som helst form fra sammensmelting. Jeg har ikke sagt noe som ikke stemmer. Kanskje i følge din logikk, men ikke min. Det å føre noe inn, ta tabletter, dra ut, for å avslutte et liv i livmoren er ikke en naturlig ting fra naturens side.

  10. Vet ikke om det var dette du lurte på, men grunnen til at jeg mener livet starter ved sammensmelting av sædcelle og eggcelle, er fordi når de cellene kommer sammen begynner de å dele seg, utvikle seg etc som til slutt blir et barn. Og jeg mener at en sædcelle eller en eggcelle for seg selv da ikke er noe drap, fordi de cellene er alene, og har ikke blitt befruktet, og kan derfor ikke bli noe av seg selv.

     

    At kvinner har eggløsning er en naturlig ting som skjer hver måned, og da i motsetning, det å abortere den naturlige prossessen som er å lage barn, eggcelle + sædcelle som smelter sammen, er en unaturlig ting. Jeg mener hvertfall det er en ekstrem stor forskjell på dette, og det antar jeg det er flere som er enige med meg i. Det å knuse skallen, rive fra hverandre lemmer osv, for så og suge ut f.eks et 12 uker gammel foster er jo en unaturlig og forferdelig ting.

  11. Nå snakker jeg om abort gjelder det abort av zygote, embryo, foster, alt av utvikling som skjer etter cellene smelter sammen. Jeg kan bringe inn alt av hjerter, nervesystem, fostre og zygoter i diskusjonen, da jeg anser alt det som del av et menneske, uansett hvor lite. Det regner jeg med er forstått av de fleste som har lest det jeg har skrevet hittil.

     

    Hvis du mener menneskelivet begynner ved at en enkel eggcelle eller sædcelle blir produsert i kroppen, er du egentlig for eller imot abort?

  12. Jeg er fullt klar over alt hva er abort er, hvordan det foregår, osv osv. Og på grunn av at jeg vet alt jeg vet er det jeg stiller spørsmålene. Dessuten, veldig mange aborter er ikke bare "masseklumper". De er små liv, med hjerteslag, alle byggestener klare, ben, armer, hode og kropp. Et lite forsvarsløst individ. Sånn ser jeg på det.

     

    Du mener cuadro at før et menneske føler, tenker, er bekymret for fremtiden eller har nostalgier til fortiden, så har det ikke retten til et liv? Sjansen til å få vokse opp og oppleve verden?

     

    De ufødte barna har jo ingen stemme, og da synes jeg noen bør snakke for dem.

  13. Den linken du postet Jauboi, viser jo det jeg sa om at utviklingen starter ved sammensmelting av de to cellene. :)

     

    Men som jeg har sagt før, har man førerkort må man følge reglene og forplikteksene som kommer med det å være sjåfør.

     

    Skal man ha sex, bør man være forberedt på at det kan føre til barn. Jeg har hørt mange påstå at hvis vi ikke hadde hatt abortloven ville det blitt mange flere hjemmeaborter. Her er jeg ikke enig. Jeg tror at hvis abort var ulovlig ville folk blitt mye mer påpasselig med å bruke beskyttelse, og passe på at de ikke ble gravide. Jeg tror ikke at det å abortere bort sitt eget forster privat er noe de fleste hadde tydd til, jeg mener heller at folk ville beskyttet seg bedre.

     

    Jeg forstår ikke hvordan politikerene kan forsvare abort? Hvorfor er det helt i orden å avslutte livet til et foster før 12 uker? Fordi...?

  14. Starten skjer når cellene smelter sammen, da begynner utviklingen, alt av avbrytelser av denne utviklingen ser jeg på som drap/mord. Så vidt jeg vet trenger et menneske en celle fra mor og fra far for å kunne bli et foster. Tror du skjønner ganske godt hva jeg mener og at jeg mener det er en stor forskjell på en sædcelle under onani, og en eggcelle og sædcelle som har smeltet sammen. Uansett, du trenger ikke være enig med meg, det regner jeg med de fleste ikke er.

  15. Når jeg snakker om liv her, så snakker jeg om menneske, og starten på et menneskeliv, skjer når cellene smelter sammen. En sædcelle og en eggcelle kan ikke selv bli et menneskeliv hvis de ikke smelter sammen. Derfor vil ikke onani eller menstruasjon kunne føre til et menneskeliv. Onani er ikke massemord.

  16. Ifølge min logikk er abort helt klart mord/drap.

     

    Starten på det som skal bli et menneske skjer når en sædcelle og en eggcelle smelter sammen, da begynner utviklingen, da begynner livet. Det er ren fakta.

    Hvis en da velger å avslutte utviklingen, stopper man livet som utvikles.

     

    Av en eller annen merkelig grunn er det lov å avslutte livet, før det har gått et visst antall uker, altså kalt abort. Hvorfor akkuratt et visst antall uker? Om et menneske blir født for tidlig, eller etter ni måneder trenger det uansett hjelp til å overleve. Et spedbarn som er nyfødt kan ikke overleve av seg selv uten hjelp. Noen må gi barnet næring, varme etc.

     

    Et foster er liv, men tydeligvis ikke nok liv til at det skal beskyttes før etter det har gått så så mange uker fra utviklingen starter. :(

  17. Det er ikke piratkopiert:) Platen er også ellers i god stand. På spillet står det at det ikke er kompatibelt med windows8:/.

     

    Når du sier høyreklikke på spillets programfil, er det mulig hvis spillet ikke er installert? Det er der det sier stopp, når jeg trykker for å installere skjer det ingen ting.

×
×
  • Opprett ny...