Gå til innhold

ohoholm

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ohoholm

  1. Da er det bestemt. Jeg åpner den, ser om jeg får fiksa den selv og putter disken i min stajonære hvis ikke.

     

    Så mye verdt var den 5-års garantien!

     

    Vet noen her om harddisk-kabinettene til 250 kr på komplett bråker mye? Så det stod "vifteløs" på noen av de dyrere, men det er jo litt rart om en skal trenger vifte på et slikt kabinett?

  2. Hei!

     

    Jeg sliter med en ekstern harddisk (Seagate av denne typen) som ikke lenger detekteres av windows etter at USB-pluggen ble koblet opp ned. (Trodde ikke det skulle være mulig!)

     

    Jeg har nå fått tilbud om å sende den fra meg på garanti men trenger backup av dataene som ligger der først. Er det noen her som har åpnet en slik disk eller kjenner til hvordan det gjøres? Jeg har prøvd meg på flere metoder men finner ikke ut hvordan den kan åpnes uten å ødelegge noe.

  3. Kom forresten på en ting som kan forklare noe... Når jeg følger med på modemet under testen fra laptopen blinker det iherdig i noen sekunder før det så pauser i noen sekunder for så å blinke igjen osv. mens fra den stasjonære blinker det helt til testen er ferdig.

     

    Det gjelder både med WLAN USB-dongle på stasjonær og med innebygget nettverkskort på laptopen som er en DELL centrino maskin.

  4. Beklager at jeg ikke har svart før, men av en eller annen grunn har jeg ikke fått mailvarsel om svar... :blush:

     

    Når jeg nevnte det for svogeren min tidligere i dag fortalte han at han har det samme problemet på NGTs WLAN-router netopia 3357W der han får mye lavere hastighet når han kobler til WLAN kontra LAN selv om han sitter i det samme rommet som routeren. Skulle tro det var enda flere i forumet som har opplevd noe av det samme...

     

    Har slitt med det samme selv, spes fra USA.

    Løsningen ble programmet TCP Optimizer, du finner det via Google.

    Det øker maks pakkestørrelse, antall utestående ack pakker m.m.

     

    Interessant! Det må jeg få prøvd ut.... Fikk du opp hastigheten til det du egentlig skulle ha?

     

    Hvis hastigheten på linja di er 512/256 kbps vil ikke det si at du kan laste ned 512 KB/sek. Det er et regnestykke der som jeg ikke er helt sikker på.. Skjekk hastigheten på IT-avisen. Da ser du hva du får i kbps fra Bluecom

     

    Skrev jeg ikke kb med liten b? ;) 250kB/s er riktig med hensyn til at det er det samme som 2000kb/s :roll: Dinsides surfometer er egentlig bedre enn itavisens... den måler også opplasting, det gjør ikke itavisens. Prøvde allikevel mot Itavisens og får også der godt over de 512 jeg egentlig skal ha (Begge steder får jeg litt over 530)

     

    Ligger problemet i det at hastigheten ikke er god nok ut mot internett eller internt blant dine pcer?

     

    Problemet er til internett... Internt på nettverket har jeg ikke prøvd, men jeg skulle tro det er der problemet oppstår.

     

    For å summere opp resultatene av testene:

     

    Surfometeret til dinside.no kjørt fra

     

    --> Laptop med WLAN

    ca 200kb/s download og 190kb/s i upload

     

    --> Stasjonær med kabel

    ca 530kb/s download og 210kb/s i upload

  5. Hei!

     

    Jeg har kjøpt Jensen Air:Link WBR 6911 router med Bluecom 512/256 bredbåndsabbonementet mitt og opplever at WLAN-nettverket ikke får mer enn 200-210 kb/s i download når en kobler til en trådløs klient på nettverket. Upload er riktig. Dette skjer til tross for at PCen som er koblet vha nettverkskabel får full hastighet. Hastighetene sjekkes mot Dinsides Java-måler som måler både upload og download.

     

    Jeg har prøvd å skifte kanal selv om begge kanalene jeg har prøvd har vært frie for andre nettverk (sjekket med netstumbler).

     

    Har også prøvd med og uten WEP 128bits ASCII kryptering uten at det hjalp.

     

    Det kan virke som om internettlinja faller ut med jevne og korte mellomrom og at det er det som drar ned snittet på linja selv om signalstyrken og tilkoblingsstatus er den samme.

     

    Er det noen som kan hjelpe meg?

  6. Har nettopp laget en video vi skal vise frem om noen dager og da hadde det vært greit å få lagret denne på tape tenkte jeg. Jeg regnet med det skulle være en grei deal, men det eneste som skjer når jeg prøver å eksportere til tape er at videokameraet setter igang og viser at det tar opp (REC). PCen rapporterer så at den fullførte det med glans, mens det ikke er et eneste bilde eller en eneste lyd på kameraet.

     

    Har prød både med kameraet i play-modus og i rec-modus og også med LCD-skjermen ute en gang for å se hva kameraet foretok seg. Den satt igang REC, men LCD-skjermen viste ingen bilder i det hele tatt.

     

    Kameraet er et Panasonic NV-GS120 og er koblet til via firewire. Programmet jeg bruker er Premiere Elements.

     

    Noen som har opplevd lignende eller kan tenke seg til hvorfor jeg ikke får dette til?

  7. Jeg tror ikke du kommer utenom kortleser. PC'en får ikke direkte tilgang til kortet når det er koblet til et kamera.

     

    Når kameraet er koblet til ser du bare de filene som kameraet ser, og om kortet er formattert ser ikke kameraet noen filer. Recovery programmene går utenom filsystemet og leser direkte på sektorene på minnekortet.

     

    Se på det som en god unnskyldning til å skaffe kortleser, og for all del ikke ta flere bilder på minnekortet før recovery.

    OK.. da er det gjennomført. Han rakk å ta 10 bilder før jeg advarte han rett etter han formatterte. Men heldigvis fikk vi nå gjennopprettet en god del bilder. Jeg kjøpte meg en kortleser og brukte PCinspector som kan lastes ned gratis herfra for å gjennopprette bilder.

     

    Det fungerte over all forventing :yes:

     

    Takk for en oppklaring i hvorfor en må ha kortleser!!! :cool:

     

    Godt nytt år!

  8. En veldig grei måte å sjekke om det er NGTs brannmur sin feil er å koble den rett i modemet på en eller annen sin bredbåndslinje (som da selfølgelig ikke har modem/router i ett) Funker det ikke da heller er det bare å be om å få et nytt adapter.

     

    Da jeg koblet opp svigermors adapter til hennes NextGenTel 3351 router/modem var vi rett på nett med en gang. Det er ingen grunn til at det ikke skal fungere hos andre.

     

    Slik kobler du det med NGTs 3351 og IP24s SP5001:

     

    -Kontakt i vegg-->(splitter-->)3351 routeren

    -->LAN inngangen på adapteret (1)-->Analog telefon kobles til "tel"

     

    - PRØV ADAPTERETS FUNKSJON FØR DU KOBLER VIDERE

     

    -->PCer kobles i 2,3 eller 4 på IP24s SP5001

     

    For en god illustrasjon se dette bildet.

  9. Broren min har formatert SD-kortet sitt og dermed slettet alle julebildene han har tatt med fotokameraet i julen :cry:

     

    Er det noen her som kjenner til et file-recovery program som kan brukes til å gjenopprette bildene rett fra kameraet? Alle de jeg har installert nå er avhengige av at kameraet får tildelt en stasjonsbokstav og det får det jo ikke dersom en kun tilkobler det til PC vha kameraet og den medfølgende kabelen.

     

    Hvilket program kan kjøre file recovery uten at vi må kjøpe kortleser??

  10. Hei!

     

    Jeg har problemer med et Asus hovedkort som ikke booter riktig. Tror det er feil på hovedkortet og lurer på om det er andre som er enig... ev. hva annet som kan være feil?

     

    Jeg bruker antistatisk lenke, kobler den i chassis og pcen i strømkontakten (med powersupplyet avslått selvfølgelig) så jeg tror ikke jeg har generert noen ESD-feil.

     

    Her er litt om feilen:

     

    Dersom jeg setter inn Windows XP installasjonsCDen kan jeg boote på den ved å trykke en tast. Problemet kommer dersom jeg ikke trykker en tast og vil at PCen skal søke seg videre til neste boot-enhet. Det eneste som da skjer er at prikkene etter "Trykk en tast for å starte opp med CD-ROM" stopper etter 6 prikker og da skjer det absolutt ingenting mer. Ikke slår PCen seg av eller endrer skjermbildet eller noe annet.

     

    CD-brenneren som står i PCen har nettopp vært i bruk i en annen, også under installasjon av XP på denne, uten problemer.

     

    Jeg har prøvd litt forskjellige boot-konfigurasjoner:

     

    Med CD-brenner, HD (160GB + 8MB cache) og floppy:

    - Floppy, CD-rom, HD Resultat: Booter bra på floppy. Dersom det ikke står en bootbar floppy i PCen stopper skjermbildet opp det eneste som vises er en hvit markør, som i Word, som står og blinker øverst i venstre hjørne.

    - CD-rom, Floppy, HD Resultat: Booter bra på CD men dersom en ikke taster en tast i begynnelsen av installasjonen av XP stopper det hele opp etter den siste prikken.

    - HD, CD-rom, floppy etter første del av installasjon av XP er utført (første automatiske reboot) Resultat: Ingen rekasjon. Hvit markør øverst i venstre hjørnet, det er alt.

     

    Deretter prøvde jeg en gang uten HD og en annen gang uten CD-ROM med respektive CD-ROM og HD som første bootalternativ... i tilfelle det var noe feil med HDen eller størrelsen dens og det ga akkurat det samme resultatet som ved de to første boot-konfigurasjonene over.

     

    HD er testet både som tvungen Master og Cable Select, men CD-ROMen kun er testet med tvungen Master.

     

    PCen er satt sammen av følgende kliss nye komponenter:

    - Hovedkort: Asus A7N8X-VM hovedkort for socket A, M-ATX, 333Mhz, ATA-133, VGA, LAN

    - CPU: AMD Athlon XP 2500+ 1.833MHz /333MHz 512MB cache

    - CPU-vifte: GlacialTech CPU-Vifte Socket A/370/FCPGA

    - Seagate 160GB IDE ATA/100 7200RPM

    - TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB CL2,5

    - PowerSupply: 300W

     

    Samt at det er satt i to komponenter som har fungert knirkefritt i en annen PC for få dager siden.

    - Floppydrive

    - Plextor CD-brenner 48x

     

    Kan det som skjer være at BIOS ikke klarer å levere feilmelding om at det ikke finnes OS på disken den prøver å hente det fra, være seg floppy, cd-rom eller harddisk?

     

    Noen som her en idé på hva dette kan være? :hmm: Noen ideer på hvordan å feilsøke videre? Ev. flash av hovedkort? (Mister jeg da garantien?)

  11. Har installert flere Asus kort i det siste og noen av problemene jeg har møtt på med samme resultat som deg er forårsaket av

    - Kun koblet ATX kontakten til HK... Dvs den brede power-kontakten. Det er en til som er kvadratisk med 4 pinner og den må ikke glemmes!

    - Jumperene for hvordan det skal være på USB-portene står feil. Flytt alle 3 USB-jumpere helt til venstre.

  12. Vil installasjonen bli enklere dersom jeg bestiller en IP-telefonen som IP24 tillbyr istedet for adapter? Noen som har denne og kan si noe om den, vil jeg f.eks kunne koble en trådløs enhet til IP-telefonen?

    Håper noen kan svare meg på dette.

     

    Edit: Så på Faq at en Analog telefon ikke kan kobles til IP-telefonen.

    Tviler på at installasjonen blir enklere siden adapteret sender det samme signalet til routeren som adapteret.

     

    Det er KUN analoge telefoner som fungerer på adapteret.

  13. Fikk utstyret idag, men kommer ikke på "nett". Når jeg løfter telefonrøret får jeg bare en "bip-bip-bip" tone og ikke en konstant summetone. Får ikke ringt ut. Virker som boksen er på nett (har fått en lokal IP-adresse). Har NextGenTel med en switch koblet rett på ADSL boksen. Der har jeg koblet på IP-telefon boksen.

     

    Noen ideer om hva som kan være feil? Hvordan kan jeg troubleshoote dette?

    ;) hei. det er en veldig enkel forklaring på det med NGT kunder, adaptrene er programert til "enable" på DHCP. denne må stå i "disable"

    Faq siden på www.ip24.no vil forklare de fleste slike spørsmål. hvis ikke ring kunde support. Etter 16.00 idag så får man kontakt med support og på kveldstid. ok?

    Finner ikke noe slikt emne under den bittelille FAQen som ligger på IP24.no... Kunne du komme med en litt mer utfyllende forklaring?

     

    Edit: OOPS - der tenkte vi likt gitt ;) Sånt skjer innimellom. Postet det samme minuttet :roll:

     

    Og til deg, Dragon XP, routeren til NGT deler ut IPer selv og da kan ikke adapteret gjøre det samme. Den må kun funke som en switch under routeren slik at routeren blir eneste DHCP-server.

  14. Er strøm kabelen som er koblet til skjermkortet også koblet til CD-rom spilleren? En del billige, e.g. Dell selger maskiner med svake strømforsyninger, for å holde prisen nede, og når cd-rom stasjonen spinner opp, forsvinner spenningen.

     

    Tror den er på HDens ledning, men jeg skal sjekke ved neste anledning... Maskinen er bygget opp av følgende:

     

    - Powersupply 350W AMD/P4

    - NEC DVD recorder ND-3500A IDE

    - Seagate Barracuda 7200.7 160GB S-ATA 8MB cache 7200RPM

    - Microsoft Windows XP Home Ed. Norsk

    - PowerColor Radeon 9800SE 128MB, 256bit AGP, ATI 9800SE

    - Asus K8V Hovedkort Socket 754 K8T800

    - AMD Athlon 64 2800+ 1.8 GHz Socket 754, 512 KB cache, BOXED

    - TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB CL2.5 32M*8/16chip, 184-P (for DDR-PC400MHz)

     

    Jeg tror nå powersupplyet burde takle dette....?

     

    Kan også være en IRQ konfilikt. Prøv og sett "assign IRQ" til vga og usb i bios.

     

    Prøv også å "tweake" bios. Sett alt som har med vga å gjøre til dissable, prøv å endre graphics aperture size.

     

    Det er jo mulig det kan være IRQ.... Mener du jeg skal sette IRQ manuelt? Hva/hvor er graphics aperture size?

     

    Hun jeg bygget den for bor 1 times kjøring unna og derfor må jeg ta det ved en anledning når vi møtes neste gang... det er ikke akkurat noe en kan veilede over telefonen :no:

     

    Tusen takk for tipsene til nå, alle sammen! :cool:

  15. Hvordan er erfaringene med kundesupport for dere som allerede har IP24?

     

    Ringte dem 2 ganger i dag og min konklusjon er klar: De STINKER på support! Etter å ha tastet valget mitt ble jeg satt over til en engelsk telefonsvarer som ba meg vente og etter 5 minutter venting fikk jeg videre beskjed om at den jeg prøvde å ringe ikke var tilgjengelig (!!!). Sendte dem mail i dag morges og har enda ikke fått svar.

     

    Sidene deres er i tillegg er kun lagt opp med reklame og bestillingsskjema og har hverken FAQ, installasjonsveiledninger eller forum. Ikke fant jeg noen måte å logge på for medlemmer heller, så medlemssider har de neppe.

     

    Av erfaring vet jeg at IP-telefonselskaper trenger litt tid på å bli kvitt barnesykdommene så support er VIKTIG!

     

    Noen med andre erfaringer?

×
×
  • Opprett ny...