Gå til innhold

stiiig

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stiiig

  1. For de som har erfaring med Samsung Galaxy S2, vil dere si at Galaxy S3 har bedre eller dårligere kamera enn forgjengeren?

     

    Tipper bildekvaliteten er ganske lik. Har begge telefonene btw.

     

    Men S3 har større mulighet til flottere bilder med rask utløser. I tillegg kan du få ganske rå mobilbilder med burst mode så du ikke greier å få til på S2. Jeg legger ved ett "makro" bilde og to bilder snappet i burst mode.

     

    https://www.dropbox.com/s/w1ls3vy5o6mcxzb/2012-06-08%2010.31.39.jpg

     

    https://www.dropbox.com/s/u8syx8tzir8ld7e/2012-06-22%2020.18.54.jpg

     

    https://www.dropbox.com/s/eaqg54q1sjjx8kh/2012-06-22%2020.07.31.jpg

  2. Det vil vise seg på kvitteringer, oppføring i servicebok, osv.

     

    Hvordan klarer man å få en teller til å nullstille seg hver 99 999 km? Normalt er 999 999km. Isåfall må det være et ikke-fungerende instrumentpanel (vedkommende vil ikke kunne vite det med mindre bilen har gått mer enn 99 999km) eller instrumentpanelet er uoriginal type (styr unna).

     

    Telleren går bare til 99.999 km. Det er slik på min Ford Ka også. Har sett det samme på Ford Fiesta. Så det er ikke så unormalt. Ikke for Ford hvertfall.

  3. Ingenting å bekymre seg for så lenge du ikke er diabetiker. Du kutter ut karbohydratene som gjør deg feit og syk. Når du skal av dietten bør du gradvis introdusere karbohydrater til du finner din toleranse for karbohydrater. Når du begynner å legge på deg har du gått over din grense for hvor mye karbohydrater du tåler. Animalsk fett er ufarlig.

     

    Vet dette er et kontroversielt utsagn, men det er sannheten...

     

    http://www.thelivinlowcarbshow.com/shownotes/

     

    Anbefales sterkt: http://www.dhslides.org/mgr/mgr060509f/f.htm

     

    http://www.nytimes.com/2008/01/27/opinion/27taubes.html?_r=2&scp=7&sq=heart%20cholesterol&st=cse

  4. En kalori er ikke en kalori! Kalorier har forskjellig virkning på metabolismen avhengig av hvor disse kaloriene kommer fra. Du kan ikke legge på deg av fett, heller ei fra proteiner. Karbohydrater derimot....

     

    Det finnes en grundig forklaring til hvorfor dette er tilfelle. Du kan begynne med å se Gary Taubes i aksjon HER. Videre anbefaler jeg alle som er gode nok i engelsk til å lese boken hans Good Calories, Bad Calories.

     

    Ta også en titt på denne artikkelen.

    De musene som spiste proteiner og fett måtte spise syv ganger så mange kalorier for å legge på seg ett gram fett i forhold til de som spiste sukker og fett.
    (Ris blir omdannet like fort til blodsukker som rent sukker))

     

    Ble du nyskjerrig og vil lære mer så ta turen over til lavkarbo.no, og hvis du er god i engelsk og vil lære mer så hiv podcastene du finner her inn på mp3 spilleren.

     

    To til artikler av Gary Taubes: What if it's all been a big fat lie og The scientist and the stairmaster. Og en til som er relevant: Why exercise wont make you thin.

  5. Har en Western Digital HD som plutselig ikke fungerer. Nesten fullstappet med alt fra himmel til jord som jeg har lastet ned.

     

    Har prøvd forskjellige diskscanning og recovery programmer, men ingenting ser ut til å hjelpe. Disken viser seg i filutforsker, men står bare oppført med en total størrelse på 22 mb...

     

    Er ganske paranoid med tanke på å levere disken ifra meg med tanke på alt innholdet. Men det hadde vært digg å fått tilbake alle de tapte dataene. Ser leverandøren at disken er ødelagt, gir de meg bare en ny, eller kan jeg kreve gjenoppretting? Hvis de tilbyr gjenoppretting, tar de noen som helst stilling til innholdet på disken?

     

    Noen som har noen tanker eller erfaringer?

  6. Dårlig kamera? Hvor dårlig, har tatt mange bilder med SE K800i og de er akkurat greie nok. Ønskelig med bedre kvalitet, men i alle fall ikke dårligere.

     

    GPS? Noen som har testet ut dette? Hvor bra blir det evt med programvare fra Tomtom i forhold til en ren GPS?

     

    Har ikke førstehånds erfaring med ren GPS, men har kjørt med folk hvor GPS'en er oppe og går.

     

    Har installert TomTom 7 og testet, og kan ikke si annet enn det fungerer utmerket.

  7. Kan noen avkrefte dette: Mp3 spilleren finner og spiller bare musikk fra telefonens fastminne. Altså den finner ikke musikk på minnekortet og det er ingen måte å browse manuellt.

     

    Jeg finner vertfall ikke ut av det...

    Har du telefonen tilkoblet i dataoverføringsmodus samtidig som du prøver å spille av? I så fall er det det som er årsaken, for minnekortet er ikke tilgjengelig når telefonen er tilkoblet i den modusen. Får du tilgang til musikken med filutforskeren?

     

    Bruker du TF3D-spilleren eller WMP? Hvis sistnevnte, så er det en funksjon for å oppdatere biblioteket, da søker den gjennom alt både på minnekort og internminnet. Da må du også være obs på at du velger om du skal browse fra internt/minnekort oppe til venstre når du er i biblioteket. Husker ikke om det er noe tilsvarende i TF3D, har ikke brukt den på månedsvis (har selv en Touch HD, men nesten alt i WM og TF3D er likt der).

     

     

    Den er ikke koplet til pc'en nei, og minnekortet dukker opp i telefonens filbehandling.

     

    Jeg var ikke klar over at spilleren benytter seg av windows mediaplayers bibliotek så jeg prøvde å oppdatere biblioteket derfra. Den fant i utgangspunktet bare min enhet, men i mappestrukturen var en av mappene "lagringskort". Så jeg fikk altså spille musikken min, men biblioteket hadde problem med å oppdatere biblioteket fortsatt. Etterpå mot all logikk dukket plutselig lagringskort opp som egen stasjon, da ble det plutselig mulig å oppdatere biblioteket. Ja lang historie, men påstanden min kan avkreftes til slutt.

     

     

    Takk for hjelpen Peppep

  8. Ok nå til et nytt problem: De anbefaler at jeg skal slette alle layoutene jeg ikke bruker (mindre bruk av minne og raskere oppstart), men filbehandleren viser ikke hele filnavnet så jeg greier ikke se hvilke jeg skal slette. Har installert det på telefonen og ikke på minnekort så det dukker ikke opp på pc'en når jeg kopler telefonen til.

     

    Noen løsninger?

     

    Takker...

  9. Fikk min i dag...

     

    Min første windows telefon, og trenger et godt tips til best tenkelig tastatur.

     

    Lastet ned PCM keyboard med norsk layout, men jeg er ikke akkurat kirurg. Jeg ble rett og slett kvalm og vond i øynene av å fokusere på det lille tastaturet. Håper for all del det finnes bedre alternativer, ellers havner telefonen på finn.no!

     

    Gratis eller kommersielt er ett fett

     

     

    Thanx

  10. Mange takk for godt og utfyllende svar. :)

     

    Håper du eller noen andre har mulighet for å svare på litt flere spørsmål. :)

     

    Er det mulig å finne ut hva jeg har krav på før jeg kontakter forsikringsselskapet sånn at jeg ikke blir lurt på noe? Eller må jeg bare stole på at forsikringsselskapet gir meg det jeg skal ha? Jeg er klar over at jeg er litt naiv selv, så vil helst være så forberedt som mulig så jeg ikke lurer meg selv oppe dette.

     

    Er det er noe skjema eller søknad jeg må sende inn for å sette i gang prosessen?

     

    Sist men ikke minst, må jeg involvere en advokat?

     

     

    Ikke la deg lure, du kommer ingen vei uten advokat. Jeg fant fort ut at forsikringsselskapet som skulle være der for meg er interresert i å slippe unna med så lite så mulig.

     

    Altså du MÅ skaffe deg en advokat!

     

    Ved yrkesskade skal alle utgifter du har dekkes av enten NAV eller forsikringsselskap. Husk å ta vare på all dokumentasjon.

     

    Menerstatning har du krav på hvis menet er over 15% "medisinsk invaliditet" (15% anslår jeg vil gi menerstatning på kr 70.000,-)

     

    Hvis det er sansynlig at du var i jobb fra skadetidspunkt til eventuelt endt attføringsløp kan forsikringsselskapet måtte dekke arbeidsinntektstapet. La oss si du får minstestøtte hos NAV på ca 120.000 i året, og du kan dokumentere at du høyst sannsynlig kunne tjent 320.000 årlig, er forsikringsselskapet pliktig i å betale deg tapet i arbeidsfortjeneste på 200.000 de årene det tar å komme seg ut i yrkeslivet igjen.

     

    Som du ser kan det være snakk om ganske mange hundre tusener etter hvert.

     

    Som sagt kommer du ingen vei med forsikringsselskapet uten advokat. Og blir dette registrert som yrkesskade er forsikringsselskapet forpliktet til å betale rimelige og nødvendige advokatutgifter

     

    Jeg er naturlig skeptisk til advokater, men etter min runde med Gjensidige er jeg ENNÅ mer skeptisk til forsikringsselskaper. Som jeg sa tidligere, bor du i rogaland/Stavanger kan jeg anbefale en dyktig/ærlig advokat.

     

    Å ja btw: Vær klar over at det kommer til å ta mange år før du ser disse pengene, så smør deg med tålmodighet. Forsikringsselskapet bruker lang behandlingstid som taktikk for å få deg til å akseptere dårlige tilbud.

  11. Uansett arbeid skal alle arbeidstakere i Norge være forsikret gjennom arbeidsgiver for tiden de er på jobb. Så det er liten tvil at du har vært forsikret på skadetidspunktet.

     

    Litt synd at det har gått så lenge uten å få rapportert hendelsen til forsikringsselskap og NAV. Yrkesskade vs. annen skade gir flere fordeler hos NAV (som feks total dekning av fysioterapi og offentlig spesialistbehandling uten egenandel).

     

    Jeg er selv yrkesskadet, og for min del ble skaden meldt til både NAV og forsikringsselskap av arbeidsgiver (som de er pliktet til å gjøre) umiddelbart.

     

    Mitt tips er å først gå til arbeidsgiveren du hadde å si at du insisterer på at denne ulykken blir rapportert til både NAV og forsikringsselskap. Skulle de av en eller annen grunn nekte å melde fra om dette må du gå til advokat og høre hvordan han kan hjelpe. Det blir alltid fortgang i ting når advokater involveres.

     

    Opprettes sak hos forsikringsselskap der du får egen saksbehandler blir neste steg å skaffe seg en dyktig advokat. Advokatutgiftene dekkes som regel av forsikringsselskapet.

     

    Jeg var selv mellom jobber når jeg ble skadet på jobb så jeg gikk vesentlig ned i lønn. Det var da forsikringsselskapets plikt i å betale ut tapt arbeidsfortjeneste basert på et anslag av hva jeg kunne tjent uten skaden de årene jeg må utdanne meg til noe annet.

     

    Tror det er lettere å få yrkesrettet attføring når skaden er registrert og godkjent som yrkesskade.

     

    Jeg kan anbefale en dyktig advokat i Stavangerområdet hvis det ønskes.

     

    Lykke til!

×
×
  • Opprett ny...