Gå til innhold

Greasy

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Greasy

  1. Hei!

     

    Jeg er på utkikk etter ny bærbar pc til skolebruk, den må fungere til presentasjoner, eksamener, dokumenter og streaming.

    Kriterie er at den -må- ha å inngang for nettverkskabel og være windows 10.

    I utgangspunktet ønsker jeg den så billig som mulig, men er villig til å gå opp noen hundrelapper fra billigste maskin dersom jeg får mye mer for pengene.

     

    Hva burde jeg kjøpe, godtfolk?

     

    Mvh

    Greasy

  2. Ikke sutre. De andre rundt deg har det like kjipt og sutring gjør alt bare verre. Alle blir irriterte på folk som sutrer og griner.

    Ta godt vare på føttene dine, tar du ikke vare på dem blir tjenesten fort kjip.

    Finn humoren. Ikke ta alt så høytidelig.

    Gi gass. Følelsen av å ha gitt alt under mestring er digg.

    Etter rekrutten blir alt bedre.

     

    Det blir hva du gjør det til, går du inn med dårlig holdning til militæret kommer du til å hate livet. Gjør du det beste ut av det kan du får et kjempeår.

  3. Årets snitt i kavesk er hvertfall høyt, masse bra folk der.

    Har en mistanke om at tjenesten i kavesk er hardere(tøffere?) enn den i storm, men det betyr ikke nødvendigvis at den er gøyere. På sist bataljonsøvelse hatet op-troppen hardt da de under hele øvelsen lå i fjellsida og glodde igjennom termisk.

    Selv om storm også hater litt så truger(evt. ratter rundt på belter) vi hvertfall rundt etter fi, klar til å drepe.

    Kan nevnes at OP-troppen i år ikke har fått sett snurten av skarpskytterutdanning som de ble lovet i begynnelsen.

  4. Styrke er vel å bra i storm, men kondis er nok hakket viktigere. Blir mye speedmarsjing med sekk og ferdigstilling under rekrutten. Har ikke noe spesielt verken av styrke eller kondis men greide meg greit i rekrutten. Den store andelen som ble dimmet var hovedsaklig pga. skader i rygg og knær.

     

    Vær forberedt på litt hat, men alle kommer seg igjennom det. En ganske stor andel rundt her visste ikke hva verken panserbataljonen eller storm var før de havnet her, men det virker som alle trives nå.

     

     

    Esk 4 er forresten best. :whistle:

  5. Har ikke personlig erfaring, men har hatt et par kamerater som kom et stykke i seleksjonen.

    Mye fokus på hating med tung sekk.

    Å gi seg kan ikke være en mulighet.

    Hvis dere er i felt å får beskjed om noe at støtte/henting osv. er tilgjengelig. Vær forberedt på at dere ikke får bruke det alikevel.

    Alt du gjør, gjøres forresten feil uansett om du gjør det korrekt.

  6. Har ingen interesse av disse rasene selv, men synes det er på høy tide at NKK gjør noe med dette. Hele forbudet er basert på synsing og føleri.

     

    Mangler bare at de slutter å oppfodre til avl på sykdommer, helseplager og annen innavl så skal man nok se at jeg får litt respekt for NKK igjen.

  7. Har du fylt 18 år enda?

    Ta turen til blodbanken, det må jo være det ultimate. Folk med full kontroll som passer på deg så du ikke besvimer, du får se 'litt blod' samtidig som du utfører en veldig god gjerning.

    Test deg selv, se hvordan du reagerer.

    Om greia blir helt panisk ville jeg gått litt inn i meg selv og sett på andre stilliger.

     

    Hvor langt har du kommet i sesjonsprosessen?

  8. Riktignok en 'hardfør' og robust tarantella, men du kan aldri være sikker på at luftfuktigheten er korrekt, noe som kan føre til både det ene og det andre.

    Måler av tempereatur og luftfuktighet er et must.

    Varmematte trenger du ikke å kjøpe inn enda, men du må vite at du greier å holde en grei temperatur igjennom hele kalenderåret.

  9. Min erfaring er at hvor du havner er noe tilfeldig. Da jeg var MP var det kun 1/4 som hadde søkt seg inn i hit, de fleste hadde ikke engang lyst til å tjenestegjøre og gjorde alt mulig for å bli dimittert, og vi skulle være "kremen" ungdommen. Det var ikke mange som tok den rosen til hjertet for si det sånn.

    Hvor lenge siden var dette?

  10. "- Ved ankomst Sessvollmoen skal dere møte opp i idrettshallen (stort bygg utenfor leirvakten). Der vil dere få kort informasjon om dagen etterfulgt av følgende punkter:

    1. Registrering

    2. Sikkerhetskontroll

    3. Medisinsk kontroll (frivillig for de som har vært på sesjon del 2)

    4. Seleksjonssamtale m/ lege

    5. Tannlegesjekk

    6. Flyinformasjon - Transport fra Sessvollmoen til Setermoen. Når alle har vært igjennom de ulike postene på Sessvollmoen vil dere bli transportert med buss til Gardermoen, og deretter fly til Bardufoss."

     

    Hørselstest tas på Setermoen dag 2.

  11. selv om dere selv garantert har skutt rotter og fugler med luftgevær

    Nei. :wee:

     

    så kan jo jeg kverulere litt å spørre dere om hvor trådstarter sier at han skal skyte måser i NORGE???

    Om trådstarter har tenkt til å gjøre dette i et annet land legger jeg meg flat for all 'kverulering'.

    Jeg ønsker bare å hjelpe trådstarter til å holde seg på lovens side.

     

    Ved å skyte måker på våpenloven risikerer man ikke bare et klapp på skuldra og et fy. Er man uheldig risikerer man å bli anmeldt for brudd på både våpenloven, dyrevelferdsloven og viltloven.

    • Liker 1
  12. Ikke bestått vil si karakter 1. Karakter 2 og høyere er bestått.

    Hadde samme i min kontrakt, samme bransje.. sikkert samme firma også.

    Består du ikke eksamen består du heller ikke vg2, noe som er krav for neste år i læretid og mulighet til å gå opp til en fagprøve.

  13. Jeg fikk et brev å svarte på spørsmålene, men fikk som svar at jeg skulle bli nnkalt på nytt neste år siden jeg skal gå siste året på vgs. Grunnen til at jeg ikke vill er fordi at jeg er i dårlig form, å det hørest ut som masse hardt arbeid, med dårlig betaling. Å at det ikke lønner seg. Det eneste jeg trener er å ta en del push ups, sit ups og løfte noen vekter. Ikke akkuratt alverden, men når det gjelder kondis. Uff, jeg som aldri jogger, å i tilleg røyker, så kan du tenkte deg hvor dårlig kondis jeg har :p Men så tenker, er at jeg har svært godt av et år i militæret for å få formen til bake på plass, kanskje lære en del nyttige ting. Å ha et år å tenke på hva skal gjøre videre. Men hvordan er egentlig militæret i dag? Er det mye hardt arbeid, lite fri, å har jeg i det hele tatt mulighet til å tjene noen kroner? Har snakket en del med fatteren, men det er jo selvfølgelig liten vits, for det er jo nesten 30 år siden han var der, å mye har forandret seg

    - Mengden hardt arbeid vil variere fra tjeneste til tjeneste, noe er umennesklig, noe er hardt, noe ville naboen på 50 år med ølmage greid fint.

    Fritid varierer etter tjeneste. I rekrutten er det gjerne mye pes, men bortsett fra det vil du få god tid til å løke med kompisene.

    - Betalingen er så som så. Den er lav, veldig lav som Unquale nevner. Til gjengjeld har du 'ingen' utgifter. Du bor og spiser gratis.

    - Formen kan enda trenes opp, ettersom du allerede trener styrke er du jo vant med å presse deg? Du trenger ikke å være proff, helt alminnelig form holder. Kreftpinnene kan du bare kutte ut med en gang, uavhengig av militæret eller ei. Du vil mest sannsynlig oppleve at styrken også blir bedre.

    - Militæret er et genialt tenkeår, du får gjort mange 'kule' ting du ellers aldri ville fått muligheten til samt at du lever gratis.

×
×
  • Opprett ny...