Gå til innhold

hsdhsfhsf

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hsdhsfhsf

  1. Hei

     

    Jeg fikk tilfeldigvis ett gammelt sveiseapparat her om dagen. Typen 230V 1 fase som trekker opptil 60A fra veggen.

     

    Har fra før en 63A 230V 3+J kontakt i veggen, kan jeg på en enkel og lovlig måte koble dette apparatet inn på den eksisterende kontakten jeg har?

     

    Har et stpøsel til overs jeg kan skru på ledningen til sveiseapparatet.

     

    Blir det veldig skjevbelastning på kursen? kursen er kun koblet til dette 3-fase uttaket, ingenting annet på den kursen. 

     

     

  2.  

    Bil får frem det værste i folk dessverre, biler i dag er konstruert for å tåle minst mulig og være dyrest mulig å reparere.

     

    Du mente selvsagt at de er konstruert for å være tryggest mulig og samtidig tåle mest mulig...?

     

    Biler er konstruert for å være tryggest mulig, men også penest mulig. Og den siste biten gjør dessverre også at de er ekstremt skjøre og ekstremt dyre å reparere rent kosmetisk. Den bilprodusenten som kommer ut med en bil som er like trygg, men koster en brøkdel å fikse kosmetisk kommer til å gjøre god business, er ikke alle som bryr seg om å se så fjollete ut på veien. Dessverre er denne kvaliteten forbeholdt litt eldre biler da alt ikke behøvde se så "pretty" ut... 

  3. Disclaimer:

    Jeg bor ikke i nærheten av utøya, jeg bor mange titalls mil unna. 

    Jeg kjenner ingen som verken var på utøya eller kjenner noen som var der. 

     

    Det har de siste årene hersket stor splid om plassering av det nasjonale minnesmerket for grusomhetene som skjedde på Utøya. Hver gang det blir foreslått en plassering føler mange naboer seg invadert og tråkket på (forståelig nok når man ser hvor nære bebyggelse det er planlagt)

     

    Nå er da den endelige avgjørelsen tatt og det nasjonale minnesmerket skal ligge på fergeleiet hvor fergen som går til utøya går fra.

     

    Plasseringen gir for meg mening, men det er fremdeles naboer som er kritiske og når man ser flyfoto av plassen ser man at det ligger 2 hus mindre enn 15 meter fra plasseringen. Jeg kan forstå at dette kan virke skremmende for dem. 

     

    Så da er spørsmålet mitt, hvorfor i huleste legges ikke minnesmerket bare PÅ utøya? Er ikke det mest logisk? Så kan de som ønsker å besøke det ta ferga ut osv? Det skal jo bygges et minnesmerke der også allerede, huset med kulehullene osv skal såvidt jeg kan forstå beholdes og bevares.

     

    Blir det for nært? for sårt og for direkte å skulle plassere merket der? Er ikke utøya tilgjengelig for offentligheten kanskje? Noen som vet? 

     

    • Liker 1
  4. Bil får frem det værste i folk dessverre, biler i dag er konstruert for å tåle minst mulig og være dyrest mulig å reparere. Hvordan i huleste kom noen på å legge et syltynnt lag med svært skjør lakk utenpå enhver bil som koster flere titalls tusen kroner å reparere hvis noen så mye som skraper en nøkkel forsiktig borti. Det er ren idioti å kjøre rundt i noe slikt. Uansett, han fyren kan ta seg en bolle, bare nekt og henvis til forsikringsselskap slik som nevnt over her. 

    • Liker 2
  5. Å sammenligne F-35 med Jas Gripen er som å sammenligne et maskingevær med et sverd, nei, et maskingevær er ikke bedre i hånd-til-hånd kamp enn et sverd men et maskingevær sørger for at hånd-til-hånd kamp aldri er et sannsynlig scenario. Dogfights er teoretisk mulig men ikke relaistisk i moderne krigføring. F-35 ser fienden før fienden ser F-35, F-35 kan velge å unngå eller angripe fienden før fienden vet at F-35 er der i det hele tatt. Derfor er F-35 det riktige valget for Norge. 

  6. Hvordan kan Tuv uttale seg om oppryddingen av solcelle paneler i avfallet etter brannen? Han har ikke forespurt oss i Stena som tok oss av avfallet etter brannen.

    Fordi en grisk riking vil si alt som trengs å bli sagt for å slippe unna. Bedre å bli tatt i løgn enn å innrømme at det er en mulighet for at produktet hans bidrar negativt til brannsikkerhet. Griske folk sier alt dem kan si for å slippe unna, alltid. 

  7. Brannsjefen har ingenting å tjene på å si at panelene kompliserer slukkingsarbeidet, mr fussen derimot har alt å tjene på å si at dem ikke kompliserer arbeidet. Det er interessant å se fussen' blankt avslå brannsjefens påstand, noen er villige til å leke med både brannsikerhet og dermed folks liv for å tjene seg (enda) rikere..... 

    • Liker 4
  8. Hva mener du med "kollega", og hva mener du med med "trekt deg ut" av firmaet?

     

    Dersom du har drevet et selskap sammen med noen andre, som holder igjen møbler og verktøy utgiftsført i firmaet, så stiller jo saken seg helt annerledes.

    jepp, typisk folk å fremstille det som noe annet enn det egentlig er.... advokater må avslå slike hver dag

    • Liker 1
  9. "5 awesome life hacks"

    "you wont believe what happened at the police station"

    "she bit me!"

    "REAL Hoverboard!"

    "worlds sharpest knife!!"

    "you wont believe who i met at the airport! #celebrityalert"

     

    lite bidrag med titler dere kan bruke... får jeg jobben?

     

    Du skal ikke satse på "cute couple travel vlog channel" da? det er jo i vinden for tiden... 

  10.  

    ikke gå på sivil sak, anmeld forholdet! selvfølgelig vil du anmelde, hvis du i tillegg har en "mistenkt" kommer politiet til å dukke opp, 

    De kommer nok ikke til å dukke opp. Men å anmelde er viktig uansett, hvis han blir tatt for noe større kan plutselig telefonen komme tilbake.

     

    har selv opplevd at politiet dukker opp etter tyveri, spesielt hvis det finnes en åpenbar mistenkt, da kommer dem med en gang og får saken ut av verden. Kommer nok litt an på hvor man bor men i byene burde det la seg gjøre.

  11. ikke snakk for mye med firmaet, bare bruk angreretten og send tilbake. Hvis de vil klage på at det ikke er forseglet i ettertid så sier du bare at du sendte det som det kom. Ferdig. Ikke spør først "unnskyld unnskyld, jeg lurte på om dere kunne være så snill å la meg få returnere denne, men forresten den er ikke forseglet, kan dere være så snill å akseptere min angrerett kjære snille griske useriøse firma?".... svaret er alltid nei. 

     

    Bare send tilbake uten noe om og men. Tvert. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...