Jump to content

Zappy1

Medlemmer
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 :)
 1. De kunne godt spart seg for å åpne tidlig hvertfall.
 2. Tydelig at jeg ikke følger med, hehe. Starter salget kl 15 der også?
 3. Hvordan er det med reklamasjon om man kjøper FE fra nvidia.com? Er vel ikke noen norske sjapper som fører 3080 i morgen?
 4. Helt enig i det. Det blir nok likevel kjøp her. Håp om at det blir bra til tross.
 5. Fair enough, men det kommer nok ikke til å føles kort.
 6. Tja, kort tid? Det er vel ingen som tror at noe vaksine kommer før om et år mer.
 7. En artikkel bak betalingsmur (som jeg ikke har lest) der FHI hvertfall sier at det ikke er en god ide å bli syk for å bli immun. Kan være verdt å lese for de som har tilgang. https://www.aftenposten.no/norge/i/kJOn8B/fhi-overlege-det-gir-ikke-en-fordel-aa-gjennomgaa-koronainfeksjonen I tillegg, to ting jeg har vurdert siden jeg postet denne posten: 1. Det er god andel også under 50 som blir veldig syke, så selv om vi kun hadde gjort dette med unge mennesker, så hadde det trolig vært for stor påkjenning for helsevesenet. Hovedpoenget her må jo være å nå "herd immunity". MEN si vi skal klare 20% immunitet i befolkningen i norge ila. året, så må vi gjøre godt over 100 000 personer syke hver måned. Det vil fort ta knekken på helsenorge, uavhengig av hvor friske vi er fra før. Rimelig sikker på at det ville vært katastrofalt. 2. Om vi ser på det scenarioet over lang tid, så er en langt bedre mulighet vi har, er å få kontroll på smitten innad i land, mens det fokuseres enormt på å produsere test kits verden over. Om noen måneder så har vi kanskje mulighet til å teste alle som trenger det. Da kan vi fort få isolert de gjenværende tilfellene. Da kan norge åpnes opp igjen, og vi kan begynne å kontrollere alle som kommer inn fra reise i utlandet. Andre land må trolig ha lignende tilnærminger. Alt handler om informasjon og kontroll. På sikt så er det selvfølgelig vaksine som er målet. Så jeg slår denne ideen fra meg, med mindre noen kan overbevise meg igjen.
 8. Hvorfor skal noen betale for det selv? Det ville aldri fungert. Å ikke gjøre dette vil jo trolig koste samfunnet langt mer uansett. Dette er en kost alle bør ta sammen.
 9. Skulle tro det ja. Intressant om det blir en realitet.
 10. Joda, men hele opplegget rundt at staten skal sette igang noe slikt er sikkert ikke smertefritt. Regner med noe lignende aldri har vært gjennomført tidligere.
 11. Vi vet ikke om det stemmer. Vi må ha alle fakta på bordet først. Video fra Wasim Zahid fra i dag på mulige forklaringer:
 12. Nå vet jeg ikke om dette er gjennomførbart og det er sikkert ikke en ny ide, men tanken er som følger: Så lenge man er frisk og under en viss alder, så kan man registrere seg for frivillig smitte og karantene. Deretter kommer det noen og smitter deg og de du bor med. Deretter er det lovpålagt karantene i 3-4 uker. Deretter får man et korona immunitetsbevis. Dette kan for eksempel gjøres i bolker der man tar kritiske personell som helsefagarbeidere etc og gir dem incentiver (dobbel månedslønn?) for å gjennomføre dette. Det skal kanskje veldig mye til for å få til noe immunitet i befolkningen, men man får i hvert fall arbeidere som kan være ute uten å risikere å smitte de som er i risikogruppen. Og om immunitet blir den eneste måten å stoppe viruset på, så er vi kanskje godt på vei når en vaksine en gang dukker opp. Det er riktignok to store spørsmål som jeg kan se som må besvares først: Hvor stor andel av de unge og friske vil trenge helsehjelp som følger av smitten? Hvor lenger varer immuniteten? For at dette skal kunne utføres så må helsevesenet ha god kapasitet. Med andre ord, vil det være viktig å få full kontroll på den ukontrollerte spredningen som foregår nå. Mao. er tiltakene staten har satt igang nå helt nødvendig. Samtidig trenger vi så mye informasjon som mulig om viruset før vi velger rute. Det kan ta lang tid før vi har nok informasjon, men det er dyrt å vente også. Noen som har noen innspill på dette? Vær gjerne saklig selv om dere synes ideen er helt idiotisk.
 13. Før prisen til S6 kommer ned i samme nivå, så hadde jeg gått for S5. Den er mer enn god nok, og den kjører jo uansett når man ikke er hjemme. Om man er hjemmeværende, så er det sikkert greit å ha en som er mer stillegående. Er utrolig givende å komme hjem til en full støvbeholder. Job well done. Men man må holde gulvene ryddig da. Det er jo en utfordring med små barn.
 14. Helt enig. Men gode nyheter der. Alle betalingsterminaler skal støtte kontaktløs betaling innen 2020.
 15. Google følger bare ordre fra den Amerikanske stat. De har ingenting de skulle sagt.
×
×
 • Create New...