Jump to content

Diblu

Medlemmer
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 :)
 1. Takk så mye for alle svar og tips! Det ser ut som det blir pressekamera i skogen alikevell. hehe. et veldig gammelt og billig et sådan(d3s). Blei tent på ideen om lyssterkt kamera, så selv om tipsene i denne tråden sikkert hadde tjent meg mye bedre, så er jeg så sta og gjerrig at det blei det det blei. Så får det bare være så tungt og upraktisk det bare vill. Jeg tenkte legge tele litt på hylla, og begyne med et enkelt og billig, lyssterkt objektiv, til å lære og tiltenkt enkle stemningsbilder i natur, samt portrett. Har(etter og ha lest på kenrockwell.com) sett på litt div, som 50mm 1,4. leser og ser litt på finn samtidig.
 2. Jeg hadde egentlig sett for meg noe en del rimeligere. Kanskje dobbelt så rimelig som et brukt 77D.
 3. er ganske fersk på kamera fronten. Siste jeg hadde var et 3mp kamera, som gikk i stykker for 12+ år siden. Jeg er dog vant med god håndholdt opptikk, som i kikkerter og sikter. Jeg kunne tenke meg et kamera, som jeg kan bruke til å fotografere både natur stemningsbilder i "blåtimen", og av dyr. jeg har ofte savnet et kamera når jeg sitter på post, eller er i skogen og får besøk av dyr på nært hold. Så jeg tenker da et kitt som fungerer i krevende lysforhold. Kan noen gi meg noen ideer om hva jeg kan se etter? Trenger jeg to forskjellige linser til dette bruket? Blir kombinasjonen av stor optisk zoom og dårlig lys dyrt`? Kanskje greit og begyne med et greit brukt kamera, og en god fast linse av høy kvalitet? har fått med meg at fullformat er "bra" i mørket. Er dette på eldre kameraer på finn til noen par tre fire tusen, eller snakker vi 20lapper da`? Mye synising her nå, tar gjerne imot tips, eller veiledning! hehe
 4. Noen med erfaring med Honda 2.2 dieselen? Ev passat, Skoda 1.9?
 5. Det er et fritt land, så du bestemmer sjøl. Godt nytt år! 😊
 6. Er det en ny modell? Bruker den mye på mila?
 7. Har sett på tidlig Avensis 2l D og V50 1.6d. Får snart stygglang pendleveg. Meste på E6 i 120kmt. Forslag til billig og driftsikker bil/motor? Har kjørt veteran toyota siste åra, så er ikke så kresen på komfår og utseende
 8. Med all respekt Trestein, Så er jeg uenig når det kommer til lite bevis. Da anbefaler jeg å lese noe av det FYI postet lengre opp i tråden, eller f.eks boka "the ufo report", som er et sammendrag av project bluebook. Ancient aliens er definitivt søppel. Der er vi enige.
 9. Sånn jeg ser det, så er dette kun et spørsmål om man har sett på nok av all den relevante informasjonen tilgjengelig på en faktisk objektiv måte eller ikke. Nå er jo dette emnet kjent som allment ganske "sært", så en viss skepsis er naturlig. Men virkeligheten bryr seg fint lite om hva vi tror eller ikke tror. Noen tok opp flat earth.. Syntes allmennheten teorien om en rund jord var sær når den kom? Eller den om at jorda gikk rundt sola? Hvordan er vår teknologi om si, 50 millioner år? Hvorfor skulle ideen om et nærvær av en annen intelligens være så sær, når det allment kjent teoretisk, motsatte er mye særere(fermis paradoks).
×
×
 • Create New...