Gå til innhold

Miles Teg

Medlemmer
  • Innlegg

    447
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Miles Teg

  1. Civ1 hadde en slik "kopisperre", etter x antall runder ble man spurt om hvilke teknologier som trengtes for å forske frem teknologi y.

    Svarte man feil mistet man alle enhetene sine.

    Men som avskrekker var det verdiløst, for man gikk ikke i fella mer en en gang før man som liten sneip hadde kopiert techtreet fra Civipedian for hånd.

     

    De verste sperrene var de hvor man hadde spilt en del timer før - plutselig - "hvilket ord er nummer fem på side tretten i manualen?".

    Svar feil, og si farvel til saven. Tror det var et par spill fra Origin som var slik.

    Husk at dette var før internett, så det var et helt eventyr å få tak i noen som kjente noen som hadde en crack. Husker det ble sendt disketter i posten og greier.

  2. Er det noen som vet om noen gode remakes av dette, jeg har sårt erfart opptil flere ganger at gamle klassikere som jeg likte godt på C64 ikke er like sjarmerende nå. Må vel innrømme at jeg er litt opphengt i det grafikkmessige... En remake av dette eller kanskje en mod til et annet spill hadde ikke vært å forakte...

    Finnes i alle fall et par remakes av Privateer selv om prosjektene ser ut til å ligge litt brakk nå til dags.

    Mener å huske at denne var spillbar, om ikke så finslepen - http://privateer.sourceforge.net/files.shtml

  3. PC-versjonen av GTA4 var god den, TheUser. Problemet i begynnelsen var at spillet krevde mer enn to prosessorkjerner for å gli skikkelig, noe som ikke var så utbredt på den tiden. På moderne maskinvare bør det ikke by på problemer.

    Det var ikke mangel på flerkjerner som gjorde at kontrollene rett og slett ikke fungerte i enkelte sammenhenger før patching.

    Den fatale og krampeinduserende klatre.-ombord-i-helikopter-sekvensen mot slutten av spillet gjorde at jeg rett og slett ikke gadd å fullføre.

  4. Så lenge sammenhengen er såpass enkel å forstå burde ikke slike fremmedord være noe hinder for noen.

    Selv om en kan gjette seg frem til hva forfatteren mener, så er det plagsomt når fremmedord brukes feil.

     

    Dine hender er fulle av ampere.

    Ampere er SI enheten for elektrisk ladning over tid, aka strømstyrke. Setningen gir dermed like mye mening som å si "hender fulle av kilometer i timen". "Strøm" er et bedre ord.

     

    Det diametrale her er at dette er akkurat det spill som Grand Theft Auto IV og Red Dead Redemption er dårlige på.

    Diametrale forskjeller eller motsetninger er ikke uhørt, men når adjektivet brukes for seg selv, så henspiller det på endepunktene i en diameter eller noe tilhørende diameteren. "Forskjellen her..." eller "Motsetningen her..." gir setninger som ligger nærmere det forfatteren mest sannsynlig søker å formidle.

     

    Forøvrig så er det en helt grei anmeldelse.

    • Liker 1
  5. Med unntak av sporadisk spilling av Game&Watch i friminuttene på skolen, var mine første spillopplevelser en obskur utgave av Hangman og Castle Adventure på en pc-klone hjemme hos min bestefar på sent 80-tall. Monokrom skjerm, DOS 2.0, 5" floppy osv...

    Hangman var rimelig kjedelig, men Castle Adventure ble det brukte ufattelig mye tid på - ikke minst fordi flittig bruk av ordbok måtte til siden jeg knapt nok hadde startet med engelsk på barneskola.

    Bestefars matriseskriver ble også brukt til å printe ut alle rommene i spillet, og det ble flittig notert hvilke kommandoer som ble forsøkt.

     

    Ikke lenge etterpå ble pc-kloningen erstattet av en langt røffere 286 med fantastisk trefargers CGA skjerm, og Castle Adventure måtte vike for Ports of Call og Civilization.

    Siden ingen kjøpte spill på den tiden var dette selvfølgelig den originale tyskspråkelige utgaven (tror den kom fra en samling disketter min bestefar eller en av hans kolleger hadde tusket til seg på landbruksmesse i Vest-Tyskland) og man måtte frem med ordboken igjen.

    Ah, good times...

     

    Litt senere fikk foreldrene til en kompis tak i en 386 med Civilization (tror faktisk også dette var en tysk utgave), og jeg har aldri syklet så mye i mitt liv som den sommeren (kompisen min bodde 7 kilometer unna). Kunne selvsagt ikke kopiere spillet, siden de hadde 3" og vi hadde 5" diskettstasjon.

     

    *edit*

    ikke helt stødig på hvor jeg spilte hva først

  6. Siste utvei før formatering er selvsagt å gjøre et forsøk med en rollback [start->Tilbehør->Verktøy->Systemgjenoppretting].

    Men det er sjeldent jeg har sett det hjulpet mot noe som helst.

     

    Sikkerhetskopi av alt som heter savegames og private data, og full formatering med nyinnstallering med OS er nok det beste på sikt.

     

     

    Uansett, før man tyr til drastiske tiltak, dobbeltsjekk at nettet faktisk ikke er tilgjengelig på pc'n. Slå av brannmur og prøv å ping ut. Får du svar, så er det garantert brannmur og/eller proxy-innstillinger som er problemet.

  7. Tja... læringskurven for Crusader Kings er nok brattere enn EU-serien, men litt slakkere enn HOI og Victoria.

    Om du har spilt noen av de andre fra før, så bør det ikke være alt for vanskelig, selv om det er en del mekanikk som er veldig spesifikk for CK i forhold til resten, sånn som at det er figurer i stedet for land som står i sentrum.

    Kan lønne seg å ta en kikk på forumet for å få en pekepinn på hvordan ting fungerer (er en feks del mikromanagement som jeg aldri har brydd meg om fordi jeg aldri har lært meg hvordan det funker, noe som kan forklare hvorfor jeg av og til går på en smell).

     

    Når det gjelder bugs, så er CK "vanilla" ganske ille. For å si det sånn, jeg har aldri greid å fullføre en kampanje med originalspillet ("Corrupt savegame" er jo en fin beskjed å få når du kun har et titalls år igjen før spillets slutt).

    Anbefaler derfor å kjøpe med Deux Ex-utvidelsen med en gang. Den inneholder vesentlige forbedringer og en del grep fra de mest populære brukerlagde modifikasjonene samt det er langt mer stabilt. Kan fremdeles klikke med ujevne mellomrom, men det gjør jo alle Paradox-spill.

     

    Om du er en av dem som primært liker kriging, så vil du nok synes CK er døvt (kampene bestemmes nesten kun av antall soldater, Aien er ufattelig dum og den jukser), liker du diplomati og taktikkeri så kan det være ganske skøy.

  8. Med tanke på at klienten ikke er ferdig enda, så er systemkravene ren gjetning med utgangspunkt i kravene for HOI3.

    Det starter visstnok lukket testing av alpha-klient med folk fra forumet i mars en gang, så mer nøyaktige krav kommer sikkert utover våren.

     

    De største endringene (i litt tilfeldig rekkefølge) for oss som har spilt ener'n:

     

    Kampanjer

    • den tidligste kampanjen starter nå tidligere i 1066, dvs like før slaget ved Stamford Bridge. Både Harald Hardråde og Harald Goodwinson vil defor være spillbare.
    • det ligger an til at vi får velge vilkårlig spillstart på linje med de andre titlene fra Paradox.

    Lover

    • kjønnsnøytral primogenitur vil visstnok være mulig med endrede arvelover, mer info om arvelover kommer etter hvert (skal være en bråte, inkludert et par som kun er for muslimer og hedninger)
    • ulike titler/domener vil kunne ha ulike lover (slik det var i Skandinavia under Kalmar-unionen, og slik det er i Storbritannia i dag).
    • tittelsystemet vil bli noe endret, det vil derfor være mulig å være konge i eget land, men betale skatt til en annen for områder under deres domene (slik det var med de tidlige Engelsk-normanske kongene som delvis betalte skatt til Frankrike for Normandie).

    Rollespill og figurer

    • det vil bli mer fokus på interaksjon med andre figurer og styring av dynasti enn på ren landebygging
    • autogenerert våpenskjold for eget dynasti
    • patronymikon (og matronymikon) for kulturer hvor dette var norm
    • kallenavn og øknavn skal visstnok kunne være med
    • titler vil delvis gjenspeile kultur (ingen flere counts i Norden altså - jarl kommer i stedet)
    • nummering av tittelholdere (en figur kan være både Henrik II av Bremen, og Henrik VI av Pommern)
    • figurenes egenskaper vil bli noe endret, det vil være ca 40 egenskaper fra start, men figurer vil ikke ha mer en et par-tre (synlige) samtidig.
    • i tillegg vil figurer være mer egenrådige og styrt av ambisjoner (ikke ulikt Rome:Que Vadis)
    • NPC'er med sammenfallende ambisjoner vil søke å rotte seg sammen.

    Provinser, kart

    • utvikling av provinser er endret, i stedet for bygging av enkeltbygninger setter man fokus for byer (opp til 8 byer pr provins).
    • kontroll av byer kan delegeres til baroner som er et nytt trinn med landadel (disse er ikke spillbare, kun for NPC'er)
    • nytt nivå med adel andre veien er keiser. Foreløbig er kun to bekreftet - selvsagt Bysants og det Tysk-romerske riket. I tillegg ryktes det det kan være snakk om en eller to til.
    • litt større kart, noen flere provinser Ytterpunktene ser ut til å være Island i vest, Finnmark i nord, Balutsjistan i øst og Puntland i sør - hvor mye som er spillbart er uvisst, ganske mye ubrukelig tundra i nord og ørken i sør som neppe blir med.

    Religion

    • religion vil spille en noe større roll enn før
    • mulighet for å skape ufred og skape sin egen anti-pave
    • tempelordener vil antageligvis få en langt større og mer proaktiv rolle enn tidligere

     

     

    Ting enkelte gjerne vil ha, men som ikke kommer i denne omgang

    • spillbare muslimer og hedninger - kun kristne er spillbare by default, muligens støtte for å modde andre inn, muligens som påbyggingspakke
    • spillbare republikker, bispedømmer, ordener og Pavestat - muligens støtte for å modde disse inn, mulig påbyggingspakke
    • savegame converter fra CKII til EUIII - vil ikke ha noen offisiell støtte, men kommer garantert uoffisielle løsninger. Savegameformatet vil være like åpent som før (ren tekst, struktur ala JSON).

×
×
  • Opprett ny...