Gå til innhold

Rainbow

Medlemmer
  • Innlegg

    123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rainbow

  1. Et voksent mennesker har mellom 4 til 6 liter blod i kroppen. Jeg har vanskeligheter med å forestille meg at én blodprøve vil gjøre den store forskjellen til eller fra. Det er fint mulig at det er mulig å ha for mye blod i kroppen sin(det har jeg ikke kompetanse til å svare på), men jeg tror neppe du ville merket forskjell etter en blodprøve.

     

     

    Vet ikke om det går på for mye blod, men man kan ha for mye jern, og hvis man derav tapper blod kan jern mengden minskes og derav kan man føle seg bedre etter bare en blodprøve ;)

     

    http://www.lommelegen.no/320529/trott-og-slapp-har-du-for-mye-jern-i-kroppen

    Tilstanden du viser til kalles hemokromatose og en blodprøve vil ikke utgjøre noe forskjell. et standard glass som tappes ved blodprøver er 3-5 mL, og hvis man tar 2-4 glass er mengden ubetydelig. Som det står i artikelen du linker til tappes disse pasientene for rundt en halvliter om gangen hos en blodbank.

     

    Når det gjelder spørsmålet om man kan ha for mye blod i kroppen så regulerer kroppen mengden ved å ta opp/skille ut væske i blodet for å holde mengden korrekt. Når man gir blod oppfordres man for eksempel til å drikke rikelig for at kroppen skal ha tilgang på væske for å kompensere for blodtapet.

     

    Så hvis jeg skulle gjette så ville jeg kanskje tro at vårluft, sol og varme har mer innvirkning her enn det blodprøven har ;)

  2. Hei Theama. Siden du skal søke på bioingeniørstudiet vil jeg anbefale NITO sine sider for Bioingeniørfaglig institutt. Der står det litt om opptakskrav: http://www.nito.no/organisasjon/Bioingeniorfaglig-institutt/Bioingeniorutdanning/

    "Dersom du mangler noen av særkravene, tilbyr enkelte studiesteder sommerkurs som kvalifiserer til å søke om opptak."

    Enkelte mener vi som bioingeniører ikke er ordentlige ingeniører, og vi har riktignok ikke like mye fysikk og matte som andre ingeniører, men vi har til gjengjeld mye laberfaring, og andre fag som de mangler.

    Jeg driver med bacheloroppgaven min nå og er ferdig til sommeren og har ikke angret et sekund på at jeg begynte på bioingeniørutdanningen.

  3. Uten å skulle reklamere for noe så vil jeg anbefale deg å prøve MBT sko eller lignende. Jeg bruker denne typen sandaler og har ikke hatt problemer med vondt i ryggen av å stå lenge rett opp og ned, noe jeg hadde før jeg gikk over til de. Enkelte synes de er håpløse, andre liker de. De koster en del og er kanskje ikke av de fineste, men de gjør nytte for seg.

  4. Siden du allerede har fått svar blir vel dette svaret delvis overflødig, men kan ta det med for å gi innblikk i hvorfor det tar litt tid.

     

    Urinprøver sendes, ved mistanke om urinveisinfeksjon, til mikrobiologisk laboratorium. Her såes de ut og må inkuberes for at bakteriefloraen skal vokse opp. Dette tar tid (vanligvis 1-2 døgn) Deretter må bakteriestammen identifiseres. Avhengig av hvilken stamme det er kan dette ta ytterligere ett døgn. I tillegg må stammen i enkelte tilfeller resistenstestes for å avgjøre hvilket antibiotikum som skal benyttes.

    Men andre ord hjelper det ikke om legen merker prøven som 'haster' ettersom det som tar tid er dyrkningen av bakteriene.

  5. Penger til sparringsutstyr (ca 2000)

    Til Rolf - Tusen fine turer og en trist (bok)

    Te-kanne

    Bok om konservering av frukt/bær/grønnsaker etc

    Håndduk

    Kniv, skje og gaffel i sølv

    250 kroner

     

    Kvelden ble altså innmari bra. Men jeg lurer på om jeg begynner å bli voksen ettersom jeg synes selskapet var mer stas enn å få pakkene ^^

  6. Disseksjon kan være interessant det. Har gjort en del av det i skolesammenheng, og noe av det jeg lærte var at det var greit å få forklart ting underveis. Det å skulle finne ut av ting på egen hånd er ikke nødvendigvis det enkleste.

     

    Det skal også være sagt at den vanlige frosken i norge er fredet, på lik linje med alle amfibier, så å få tak i frosker til formålet du snakker om går nok ikke.

     

    Men dersom du kjenner noen som går på jakt kan du snakke med de. Mange kommuner har skuddpremie på dyr som kråke og rev blant annet. Får du tak i noe sånt er det bare å skaffe seg disseksjons-sett og sette i gang.

  7. Jeg har bodd på Hotel City Inn som er like i nærheten av K&K. Men plasseringsmessig finner du neppe bedre hotel. Avstanden til sentrum er så kort at det å bruke penger på kollektivtransport/taxi blir unødvendig. Hotel City Inn var et greit alternativ for oss når vi var på praha på klassetur, ettersom det var ganske billig, og standarden var bra, men kan nok neppe konkurrere mot K&K.

  8. Beklager å ødelegge for deg, men antageligvis har du som du sier fått deg en skikkelig overtråkk. Behandlingen mot dette må gies før hevelsen inntrer for å være effektiv. Etter at du først har fått hevelse går den ikke ned med bruk av is eller støttebandasje. Is vil til en viss grad virke smertelindrende. Den eneste måten å bli bra igjen er å ta tiden til hjelp. og antagelig vil det ta mellom 2-5 uker før foten er normal avhengig av hvor kraftig overtråkken var. Det beste du kan gjøre er å gi foten mest mulig ro, og heve den over hjertehøyde når du sitter i sofaen/ligger i senga. Støttebandasje kan være en ide når du må belaste foten for å hindre ny overtråkk, og stabilisere skaden

  9. Antar du vet hva skrivemåten betyr?

    *7H2O betyr at for hvert FeSO4 har du 7 vannmolekyler. Du må derfor finne ut hvor mange mol FeSO4*7H2O du har i 10g, deretter finne antall mol FeSO4 og regne deg tilbake til antall gram.

     

    Uten å ha dobbeltsjekket regningen min tror jeg det blir 5,46g

  10. Ser at jeg leste spørsmålet litt for dårlig før jeg svarte. Men som Cobos sier, hvis du skal lage en løsning av en annen løsning med kjent konsentrasjon, og fortynne dette tar du ut en mengde og fortynner med vann.

    For å finne ut hvor mye du skal ta ut tar du utgangspunkt i formelen

    C1*V1 = C2*V2. hvor C1 er konsentrasjonen på den løsningen du har, V1 er mengden du skal ta ut av denne, C2 er konsentrasjonen du vil ha i den nye løsningen, og V2 er mengden du skal lage.

  11. Dersom du skal lage en løsning med bordsalt (NaCl) med konsentrasjon på 1M (molar = mol/L) og du skal ha total volum på 1L trenger du 1 mol med NaCl.

     

    NaCl har en molvekt på 58.443 g/mol. Du trenger dermed 58,443 g NaCl for å lage en konsentrasjon på 1M.

     

    For andre volum og mengder er det formelen C= n/V som gjelder. hvor C er konsentrasjonen, n er antall mol, og V er volumet.

    n regner du ut ved formelen n = m/Mv, der m er massen i gram og Mv er molvekten til stoffet i g/mol.

×
×
  • Opprett ny...