Gå til innhold

Grobo

Medlemmer
  • Innlegg

    367
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grobo

  1. Henviser til denne jeg::

     

    http://ark.intel.com/compare/54619,60636,50067,52224

     

    Forskjellen mellom i7 en du har og de andre i5 prosessorene er for det meste antall kjerner, prosessorkraft, prosessor cache og maksimalt minne man kan ha.

     

    Antall kjerner hjelper for å kjøre flere ting samtidig.(Enkelte program som ikke støtter flere kjerner vil ikke ha noen ytelse forbedring, sammenlignet med 1 kjerne)

    Høyere prosessorkraft hjelper med å kalkulere fortere.

    Mer prosessor cache gir bedre respons tid(grunnet rask mellomlagring)

    Maksimalt minne gjør at du kan kjøre flere programmer i minnet samtidig(uten å måtte mellomlagre på hardisken).

     

    Er forøvrig også forskjell på strømforbruket på dem. ( Jo høyere strømforbruk jo mer varmeutvikling er det.)

    • Liker 1
  2. Om defragmentering.

    Jeg er ingen dataekspert, men har fått med meg at man burde la være å deframgentere SSD disken, da dette angivelig bare sliter ut cellene og ikke fører til noen forbedret ytelse.

     

    Stemmer nok det. Hvis jeg husker riktig så sorterer man datablokkene på disken slik at lesehodet raskere finner frem til hvor dataene ligger. Og siden SSD ikke har noe lesehodet er defragmentering bortkasta.

  3. Grunnen til at innstillingene dine forsvinner er at Windows ikke får dumpet informasjonen som ligger i minnet over på disken.

     

    Ville prøvd å støvsuge pcen hvis den er gammel og full av støv.

     

    Du kan jo prøve å re innstallere operativsystemet, før du eventuellt bytter ut komponenter.

  4. Hei!

    Jeg har en pc kjøpt i 2007 som jeg har en hel haug med problemer med.

     

    Jeg har skiftet skjerm 3 ganger, og HD minst 2, i tillegg har jeg måtte bytte hovedkortet, pluss pluss (jeg har gått ut av telling for jeg ringer dell sikkert minst en gang i måneden).

    Dell søkte for meg om jeg kunne få ny pc for 7 uker siden, og ettersom de aldri ringte tilbake ringte jeg dem i dag. Teknikeren jeg pratet med fortalte at de hadde sagt nei til at jeg skulle få ny pc og at jeg måtte kjøre en diagnostics test, noe jeg gjorde forrige gang og som ikke slår ut på noe ettersom jeg fikk ny HD for ca 8 uker siden. Problemet mitt nå er at det er noe galt med bios batteriet, så etter å ha hatt på pcen i ca 1 minutt så går den over til blåskjerm.

     

    Teknikeren sa at de heller måtte sende en til og ordne bios batteriet, men mitt spørsmål er, har jeg mulighet til å kreve heving av kjøpet eller en ny pc? Er det ikke slik at etter 3 ganger med samme feil så kan de egentlig ikke gjøre mer? eller må det være en 4. gang inne i bildet?

     

    Håper på alt svar, takk på forskudd!

     

    Mvh

    Trine Marie

     

    Ville tatt en titt på forbrukerkjøpsloven. Husker jeg riktig har butikken 2 ganger på å reparere produktet ( eventuelt gi deg nytt produkt ) , etter dette kan du heve kjøpet. Men ja mener at det må være samme feilen, og ikke 3 ganger på reperasjon for 3 forskjellige feil. Jeg ville henvist til forbruker kjøpsloven.

     

     

     

    ------------

     

    Les dette

     

    Hva har du krav på hvis varen har en mangel?

     

    Hvis varen har en mangel, kan du kreve at selgeren gir deg en ny tilsvarende gjenstand (omlevering), eller at selgeren retter mangelen. Det er i utgangspunktet du som kan velge om du vil ha en ny vare eller om den skal repareres. Masseproduserte varer som finnes på lager vil det som regel være kurant å kreve omlevert (for eksempel mobiltelefoner).

     

     

    Men selgeren kan kreve å få reparere varen hvis:

     

    * Reparasjon kan skje "uten nevneverdig ulempe" for kjøper (for eksempel retting i løpet av et par dager), og reparasjonen gjør at varen blir så god som ny (for eksempel sko som blir sterkere enn før).

     

    * I tilfeller der reparasjon kan skje "uten nevneverdig ulempe”, skal det lite til før selgers kostnader anses urimelige (for eksempel hvis innkjøpspris for ny vare er 3 ganger høyere enn reparasjonskostnadene).

     

    * Det medfører en urimelig kostnad å fremskaffe en ny. Dette betyr at varer som er kostbare og som faller mye i verdi ikke kan kreves omlevert, slik som biler og motorsykler.

     

    * Det er umulig å fremskaffe en ny tilsvarende vare, for eksempel når varen ikke lenger produseres. Uavhengig av om selgeren skaffer en ny vare eller retter mangelen kan du kreve at dette gjøres kostnadsfritt, det vil si at du får dekket alle omkostningene du har hatt for å få mangelen utbedret.

     

    To sjanser til å rette samme feil

     

    Merk deg at selgeren etter forbrukerkjøpsloven kun har to sjanser til å rette samme feilen. Mislykkes dette, kan du kreve prisavslag eller heving av kjøpet. Prisavslaget skal tilsvare reduksjonen i varens verdi. Er varen bare verdt halvparten så mye med mangelen, kan du kreve et prisavslag på 50 %.

     

    Hvis mangelen ikke er uvesentlig, kan du i stedet for prisavslag kreve å heve kjøpet. Du må da levere varen tilbake til selgeren mens selgeren må betale tilbake kjøpesummen pluss forsinkelsesrente fra det tidspunktet du reklamerte på feilen.

     

     

    ------

     

    Kilde: http://forbrukerportalen.no/temaer/kjop_fra_butikk/viewNG?section=hva_har_du_krav_paring_hvis_varen_har_en_mangel#hva_har_du_krav_paring_hvis_varen_har_en_mangel

  5. Hei!

    Jeg har altså en Dell XPS M1530, strømforsyningen er litt rar etter at jeg tok ut av ledningen som går inn i transformatoren. Når jeg setter i kontakten begynner den å pipe. Lyset på transformatoren skal egentlig lyse men det skjer etter at jeg har ristet på den en god stund. Hvorfor?

     

    Trenger hjelp raskt!

     

    Jeg vil tippe av pipinga betyr at du har kortslutning (+ og - ledningene er sammenkoblet ). Mulig at isolasjonen er slitt en plass?

    Ville prøvd å spleiset den skikkelig hvis det er det som er problemet.

  6. Var en tur i USA i september, og kom med en tilfeldighet forbi en bose butikk. Far før av hadde jeg bose Quitet comfort 2. Da la jeg merke til at denne nye modellen og fikk prøve dem. Jeg hadde og da muligheten for å sammenligne med mine gamle. Etter en kort tid bestemte jeg meg for å kjøpe de nye. På bose butikken hadde de en fin inbytte deal hvor jeg leverte fra meg mine gamle og betalte et mellom ledd for de nye.

    Fra før av trodde jeg at støydempningen var bra på Qc2/Qc3, men på flyturen hjem fra Usa satt jeg med mine Qc15 i en behageli stillhet. Etter noen timer fikk jeg prøve vennen min sine qc2 og da ble jeg sjokket over hvor mye støy som forsatt var tilstedet. Digger disse hodetelefonene.

  7. sitter altså og prøver og få til en FTP server på en NGT linje med sånn flott router.

     

    er bulletproof FTP.

     

    funker helt fint over lan, men så fort noen prøver og koble til via internett, da får de ikke opp noen mapper.

     

    noen som har gjort dette, eller kan si meg hva jeg må gjøre?

    5123777[/snapback]

     

     

    Du må inn i ruteren og åpne porten til den ipen ftp serveren står på.

    Bruk putty til 10.0.0.1

     

    Så må du logge inn med det bruker navnet du har fått av ngt.

    Passordet er - 10000 av det passordet står eller noe. Søk på google så finner du det sikkert ut.

     

    søk på "hvordan åpne porter i ngt" eller noe.

  8. Sorry blanda litt paralell og serie kobling. Selvfølgelig mente jeg seriekobling. Problemet mitt er at når jeg har koblet det opp så går tidssikringen i psuen. Når remoten får strøm så går først lyset på forsterkeren på og av med en gang. Tror det kommer av at den trekker for mye strøm når den starter opp, men er ikke helt sikkert.

  9. Hei. Jeg har et spørsmål om dette med 12v1 , 12v2 osv.

     

    Jeg tenkte å bruke en psu til å drive en bilsubwoofer ( med bilforsterker ) inne.

    Jeg kommer da til å jump starte psuen og så koble inn 12 voltene i + på forsterkeren og minus inn på minusen på forsterker. Jeg vil og koble til 12volt til remoten.

     

    Problemet er at forsterkeren trekker en del strøm og jeg lurer på hvordan jeg kan se forskjell på 12v1 og 12v2 , osv. og går det fint å koble dem sammen for så å koble dem inn i + en på forsterkeren? Vil da "amperen" legges sammen som om det var en stor kabel? vil det forsatt være 12 volt inn?

  10. Hei. Jeg har et spørsmål om dette med 12v1 , 12v2 osv.

     

    Jeg tenkte å bruke en psu til å drive en bilsubwoofer ( med bilforsterker ) inne.

    Jeg kommer da til å jump starte psuen og så koble inn 12 voltene i + på forsterkeren og minus inn på minusen på forsterker. Jeg vil og koble til 12volt til remoten.

     

    Problemet er at forsterkeren trekker en del strøm og jeg lurer på hvordan jeg kan se forskjell på 12v1 og 12v2 , osv. og går det fint å koble dem sammen for så å koble dem inn i + en på forsterkeren? Vil da "amperen" legges sammen som om det var en stor kabel? vil det forsatt være 12 volt inn?

  11. Du kan jo se på www.alienware.com og se på Area-51m 7700 Extreme

    Kan fåes med Intel® Pentium® 4 Processor 570J w/ HT Technology 3.8GHz 1MB Cache og 2GB Dual Channel DDR2 SO-DIMM at 533MHz - 2 x 1024MB - Ultimate Performance. Pcen har også 4 minneplasser.

     

    Der har de heftige bærbare maskiner, men det komme jo alt ann på til hvilken pris du skal ha. men så ligger det i Usa. Koster vell en del når den omsider kommer til Norge. Vet ikke om de sender til Norge, men det finner du ut.

×
×
  • Opprett ny...