Gå til innhold

volvo240turbo

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av volvo240turbo

  1. Skrevet denne på engelsk forum så legger den bare ut her på engelsk da jeg ikke har tid til å oversette! Håper så mye på svar, da jeg trenger bilen så sårt i både jobb og ellers.. :(

     

    Hi. I'm new to the Pajero, its a 2008 3.2 DID driving it for the first time yesterday. Drove about 20 miles, when the engine all of a sudden stopped. Was cruising at about 40mph it happened. Pulled up to the side of the road and immediately checked all gauges and dashsignals. All is good. Then went to check all fluid levels, which also where at its supposed to be.

     

    First thoughts took me to the fuel filter, since it seemed like a fuel cut. Drained on the water plug and pumped diesel with the return hose coming from the high pressure pump off to see if there was circulation. Diesel seems to flow fine. After several start attempts where the engine would crank all fine but not give a slight sign of firing, I got the car brought to my garage by a rescue truck. Bleed the fuel system many times including change of filter. But it will not fire.

     

    Called up a friend of mine who has a OBD2 diagnostics reader and checked engine codes. There was an EGR fault code stored. Deleted code and tried starting again, but to no luck. Also tried injecting starter fluid spray in the intake hose after filter. But engine would not fire still!! And I have NEVER had a diesel not willing to simply run on the starter fluid alone, so I'm scratching my head at this one...

     

    There are no sounds or motions that would indicate the timing chain has jumped a tooth, and there is still long time untill change interval.

     

    Thoughts I'm in need of discussing:

    - Since it happened that all off a sudden with no pre-stuttering or power loss I would assume its not the fuel pump.

    - Since it will not run on starter fluid i would assume starter fluid ain't reaching the combustion chamber; Clogged throttle body causing the valve to be stuck in closed position, obstructing air to the mix in combustion chamber? EGR cloogged in fully open position so that the intake air is to polluted with exhaust (BUT since it wont fire, the exhaust would be just more diesel?)

  2. Hei. 

     

    Fikk en ekstern harddisk (1TB) hos en kompis da han ikke fant strømledning til den og bestemte seg for å kjøpe en ny. 

    Jeg har nettopp bygget ny stasjonær pc og tenkte å bruke denne hardisken, som en vanlig harddisk i pcn da hardisken jeg har bare er 250GB. 

     

     

    Er det noen utfordringer her? Jeg harr både SATA og strøm til harddisken etetrsom det brukte å være 2 hdd'er i pcn til den ene døde. 

     

    Må jeg skifte filformat, gjøre den "active" i diskpart eller noe annet før den kan brukes? 

     

     

     

    BONUSSPØRSMÅL! :D

     

    Ettersom jeg har OS installert på denne 250GB'en, så ville det jo vært en fordel og flytte OS over på den med 1TB. Er dette mulig å gjøre, uten å måtte installere OS på nytt? Vil virkelig ikke gå gjennom oppsettsprosessen igjen.. 

     

    På forhånd takk for svar! :)

  3. Hei. Ble for ca. en uke siden tatt i fartskontroll opp en bro. Broa er en rett strekning og har 50-sone. Jeg ble målt i 93 km/t klokken 0100 på natten og det var ingen trafikk og se.

     

    Jeg gasset på OPP brua men senket farten til fartsgrensen når jeg nærmet meg toppen. Da jeg kom ned fra broa sto det en utrykningsbil og vinket meg inn. De hadde målt meg med laser mens jeg kjørte opp broa...

     

    Saken er den at jeg ikke kan huske å ha kjørt SÅ fort. Så heller ingen laser på brua, noe som kan tyde på at de har stått på fastlandet og målt meg mens jeg kjørte oppover.

     

    Da kommer spørsmålet mitt:

     

    Må ikke de stå på en rett strekke slik at de ikke er nødt til å bevege laseren for å få en nøyaktig hastighetsmåling? Pg hvis dette er tilfellet, noe jeg tror etter å ha lest bruksanvisningene til måleapparatene... hvordan kan jeg gå frem for å få frem at det må ha vært en unøyaktig måling?

     

    Er helt fortvilt her.. Kan ikke huske å ha hatt så stor hastighet, men at jeg lå i ca. 70-75 :(

     

    Håper på at noen her kan hjelpe meg :)

  4. Har en tikkelyd i motoren, som jeg først trodde var gnist etter lyden å dømme... men har nå hørt hos bekjente at det mest sannsynlig er noen spjeld på innsuget som er løse eller borte. Lyden kommer og går mens bilen står på tomgang, varer kanskje i et minutt, så 20-30 sekund pause før den begynner igjen. Lydens takt følger ikke motorens turtall, og forsvinner raskt etter at bilen stiger på turtall. Hva er disse spjeldene og hvordan kan jeg få dem til å tie still?! Er redd for at de kan gjøre større skade hvis de ikke blir festet, eventuelt falle inn i innsuget? 

     

    håper på hjelp fra dyktige hobbymekanikere og ellers bil-kjente personligheter her inne, takk på forhånd! 

    :D

     

    EDIT: takten går i takt med Don't Stop me Now - Queens         https://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM

  5. Har nå vært å sjekket, vifta starter ikke. Skal tilbake til garasjen litt senere idag og tenkte at det går vel an å sjekke om vifta starter hvis jeg kortslutter "styringa" til vifta.. Den er vel koblet til en eller annen temperaturmåler en eller annen plass på kjølesystemet?

     

    Men da siden vifta ikke starter, og bilen bare overopphetes etter å ha stått på tomgang, kan man vel kanskje utelukke gåen toppakning?  :w00t: ..eller tar jeg feil nå?

  6. Har fått et problem på min Ford Mondeo 2001 modell, en 2.0 liters bensiner. 2 ganger mens jeg har vært å kjørt har plutselig temperaturen begynt å stige, og da stiger den raskt. Kan beskrive hendelsesforløpet nedenfor:

    Ting som er verdt å bite seg merke i for dem som automatisk hopper til den konklusjon at toppakkningen er gåen:
    - Oljenivå er uendret og mellom Max og Min.
    - Ikke noe hvitt skum i olje (så ikke kjølevæske i oljen).
    - Ikke noe lekkasje fra ekspansjonstank, og ok nivå.
    - Ikke noe oljeantydning/sludge i ekspansjonstank.
    - Ikke unormal/hvit eksos.
    - Ingen lekkasjeflekker under bil.

    1. gang

    Kjørte normal bykjøring og sto litt utenfor en bensinstasjon på tomgang. Turtallet begynner å droppe for å deretter stille seg normalt ved 10 sekunders mellomrom... så begynte jeg og kjøre og ble stående i kø i et kryss, mens turtallet fortsatte og droppe og stille seg normal igjen mens jeg tok inn clutchen. Så svingte jeg ut av krysset og temperaturnåla begynte å stige ekstremt fort! så jeg kjørte ca. 200 meter før jeg fikk stoppet på gatekanten og temperaturnåla var da på rød. Stoppet motoren og poppet opp panseret før å kjøle ned. Etter ca. 20 min startet jeg bilen og kjørte avgårde igjen uten noen form for problemer.

    2. gang

    Kjørte en kompis hjem, og skulle kjøre noen fra han til en annen plass. Ble derfor stående 3-4 min utenfor på tomgang og turtallet begynte å droppe slik som beskrevet ovenfor. Kompisen min kom og vi rygget ut av innkjørselen (bratt men kort innkjørsel), og begynte å kjøre. Kom 50 meter før temperaturen begynte å stige... Svingte bilen opp i hagen og skrudde av og poppet panseret igjen, gikk inn til kompisen og så en film før jeg så kjørte igjen. Bilen startet da lett og jeg kunne kjøre videre uten noen form for problemer. 

    Før dette begynte å skje la jeg merke til en slags "klikk" lyd som kom mens jeg sto på en parkeringsplass utenfor skolen på tomgang. Akkurat som at det var et rele som slo inn, men lyden kom da med ca. 10 sekunders mellomrom så jeg vil tro dette har en sammenheng med problemet mitt. 

    Det rare er at dette bare har skjedd 2 ganger, og ellers virker bilen uten problemer. Håper at noen av dere kan gi meg noen tips til hva jeg kan gjøre for å prøve å fikse dette. Har bare hatt lappen i 5 dager og vil ut å kjøre bil! icon_biggrin.png 

  7. Fantastisk og fantastisk, kundeservice ba meg prøve å google hvordan jeg skulle resette bios :p sååeee..

     

    Først prøve det, så sende den inn hvis dette ikke hjalp... Bor i Nord-Norge og pcn er av type BIG TOWER så må bære drittn en kilometer for å sende den inn og være uten pc i 3-4 uker og da er det juletid så får den nok ikke før på nyåret.. og de 3/4 andre gangene jeg har sendt inn pcn har de ikke funnet problemet og sendt den tilbake uten en fix.

  8. Har prøvd med alt frakoblet som mus etc, rambrikkene har jeg tatt ut og prøvd å bytte plass på de. Kommer ikke inn i bios siden det ikke er skjermutgang på hovedkortet. Saken er den at pcen ikke "kobler til" skjermen engang.

    Specs:

    8 Gb hyperram DDR3 av noe slag

    i7 prossessor

    2 stk HD Radeon Sappire 7950 med Crossfire-overgang

    750w PSU

    SSD 60 GB c:

    Sata 1000 GB d:

    :)

     

    Men skal jo ikke egentlig kunne være hardwarefeil sidwn den bare ble satt i hvilemodus å har stått slik siden? Er jo mest sannsynelig noe med minnet eller noe som har blitt forstyrret på en måte. Tenker derfor at det kunne være noe å flashe bios eller noe rundt der omkring? Correct me if im wrong. :)

  9. Hei, datamaskinen min, en stasjonær pc fra Komplett vil ikke fungere ordentlig. Har ikke gjort noe med den siden igår da jeg satte den i hvilemodus før jeg la meg og nå vilden ikke starte. Den starter, går i ca. 1/2 minutt før den så stopper helt. Igår fungerte den som bare det men ikke nå. Hva kan være galt, kan jeg "tømme den for strøm" og så prøve på nytt slik man skal gjøre med laptoper og hvordan gjør jeg det isåfall. Det skal jo egentlig ikke være mulig at det er noen hardware-relatert siden den ble satt i hvilemodus i fungerende tilstand og ikke vil våkne igjen tross at den ikke er blitt tukklet med. Hadde reddet uka hvis noen kom med en fantastisk løsning! :D (viften og lysene i PC'en går til den stopper men ikke noe skjermbilde) og ikke gidd å komme med fikse ideer med rambrikkene..

  10. Hei. Jeg har forhåndsbestilt Grand Theft Auto V til PS3 og lurer på om det er best og avbestille og vente til PS4 kommer ut og bestille spillet til 4'ern? det jeg er redd for er nedsatt grafikk for at PS3'en skal kunne klare og kjøre det, og kanskje den har problemer selv da, slik som med Battlefield 3 og GTA IV...

     

    jeg har forhåndsbestilt på Elkjøps butikk i Tromsø vet dere om jeg kan avbestille det der?

     

    håper på svar og forståelse for min frykt for dårlig ytelse og grafikknivå :)

  11. hei jeg har en gamingpc, i7 prossessor, 4 gb RAM, 2x hd radeon 6870 med crossfire og strømforsyning på 750.

     

    pc'en min kjører spill helt elendig, og etter det jeg har hørt så skulle ikke pc'n min hatt noen problemer med f.eks Bioshock Infinite eller hitman absolution. spillene lagger veldig mye. og mange ganger kan spillet freeze for 2-3 minutter. jeg har lenge lurt på hvorfor den ikke klarer og kjøre spill på mer en low, og selv da kan det finne på å lagge.

     

    jeg lurer på en annen ting... på c:disken ligger det jo en "programfiler (x86)" der man tydeligvis skal legge 32-bits programer, men siden jeg har en SSD- C: så kan jeg ikke installere 32-bits spillene mine der. på D: er det ikke noen slik mappe og det trenger jeg, for de fleste spillene jeg laster ned er win32 spill..

     

    takker for hjelp på forhånd! :) er så lei av å måtte ctrl+alt+del for og komme meg til skrivebordet etter at spillet freezer.. pcn er heller ikke gammel, kjøpt ifjord!

×
×
  • Opprett ny...