Gå til innhold

Melkesjokoladen

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melkesjokoladen

  1. Hei!

    Da TVen jeg har hatt plutselig ikke vil slå seg på innimellom, så tenkte jeg at det var på tide å kjøpe en nye en.

     

    Kom over en 3D-tv til 4k, og lurte på om denne var noe tess, evt om jeg heller skal satse på en vanlig TV og vente et par år på at 3D-teknologien skal bli bedre.

     

    Forslag 1 (3D):

    http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/tv-lcd-led-og-plasma/tv-40-43-tommer/andersson-l429fdcpvr3d/167810.3113/#tabs

     

    Forslag 2 (3D):

    http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/tv-lcd-led-og-plasma/tv-40-43-tommer/lg-42lm340t/180917.3113/

     

    Forslag 3:

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=756080

     

     

    Kommentarer, innspill eller andre forslag mottas med stor takknemmelighet.

     

    Forøvrig jakter jeg på en TV i klassen mellom 37" til 42-46" og full HD =)

  2. Hei!

     

    Min TV (LG 37LD420) har nå fått en underlig sykdom. Den lar seg nemlig ikke delvis slås på. Jeg kan trykke på på-knappen (både fjernkontroll og manuelt), så kommer oppstartsbildet opp i 1 sekund før den slår seg av igjen.

     

    Noen forslag til hva dette kan være? Har prøvd å ha strømkontakten ute en liten stund.

     

    Produsentens garanti har jo selvsagt gått ut (2år, gikk ut i sepember 2012), men i og med at TV-en kostet omlag 5000kr da jeg kjøpte den, så bør vel jf forbrukerkjøpsloven ha en garanti på 5år?

  3. Tror ikke du vet hva det vil si at en harddisk har krasjet. Det er når lesehodet har kommet i kontakt med platen slik at det er oppstått permanent skade.

     

    Sorry for at jeg ikke behersker språket ditt riktig da. I dagligtalen blant oss normale vil jeg påstå at den "krasjer", forøvrig burde du også forstå tegninga når jeg skriver /restater.

     

    Har ikke fått prøvd med andre USB 3.0, skal få gjort dette. Dersom det er PCen som dropper USB-enheten - hvordan kan jeg fikse dette?

     

    Takk for svar.

  4. Hei!

     

    Kjøpte en ekstern harddisk i dag og har bare hatt trøbbel med den. Når jeg plugger den i USB 3.0 så restarter den seg etter 2 min gjennomsnittlig, noe som gjør den udugelig på sikt til å lagre store filer på. Da jeg tok den inn i min USB 2 så hadde jeg null problemer med den.

     

    Trodde det kanskje var pcen som var feil, og ettersom jeg fant windows 8 til 250kr så oppgradert jeg til den, uten noen forbedringer.

     

    Det er sakk om en WD My Book Essential 1TB.

     

    Har installert alt av drivere og slikt, selv om jeg hadde utfordringer med dette også i starten.

     

    Forslag til hva det kan være?

    Tenker kanskje i retningen av produktfeil??

  5. Noen som har opplevd problemer med GoProen?

    Har kjørt oppdatering og slikt, og har utfordringer med video og bilde.

     

    Videoen som tas opp vil ikke spilles i mediaplayer annet enn lydfil. I VLC hakker den og det bildet blir grønt av og til.

     

    2. Bildekvaliteten virker usannsynlig dårlig, ganske blurete. Er det noe forran linsen som skal av? Har i det minste ikke funnet noe slikt.

     

    Kjiip nedtur her

  6. Skulle kjøpe micro fra minnekort.no - og fikk dette nå i dag

     

     

    Dessverre sliter SanDisk veldig med å dekke etterspørselen etter Sandisk

    MicroSDXC Mobile Ultra 64gb Class 10 og tilsvarende minnekort. Den chippen

    som benyttes er ikke tilgjengelig i det etterspurte volumet. Leverandøren

    vår melder om at det ventes leveringsforsinkelser på inntil 2 måneder.

     

    Ønsker du å endre din ordre til 2 stk Transcend MicroSDHC Class 10 32gb

    til samme pris (totalt kr 469,00 + frakt)? Transcend leverer dessverre

    foreløpig ikke minnekort av denne typen i 64gb. Ønsker du å kansellere

    eller kanskje gjøre andre endringer på din ordre er det bare å ta kontakt

     

    Hva tenker dere?

     

    Er det noen forskjell på MicroSDCX og SDHC ?

  7. Jeg stoppet opp i posten din etterhvert, men ser ca hva det går i.

     

    EDIT: Ser jeg fremstår som krass nedenfor. I utgangspunktet ikke ment som det.

     

    For det første: PPU-utdannelsen gjør deg ikke til en god lærer. Den gir deg de fagteoretiske nødvendige kunnskapene for at du skal være kvalifisert på minstebasis i skolen. Dét er uten tvil at de dårligste lærerne vi har i landet har feks en master i geologi og en fin PPU etterpå. Hvordan kan jeg påstå noe slikt og samtidig ha belegg for det?

     

    Forskjellen mellom en PPU-lærer og en allmennlærer/grunnskolelærer er at vi som har gått på lærerhøgskolene har pedagogikk spredt over 3år. Dette gjør at vi får svært gode muligheter til å foreta pedagogiske refleksjoner over profesjonen vår under studiet, samtidig som vi modnes både mennesklig og faglig. Pedagogikk er et modningsfag, og da nytter det fint lite å ha en bachelor med mediekunnskap i ryggen - for deretter å ta et miniutdannelse - hvorpå der å tro at en vil bli en god lærer.

     

    Nå, til hovedpoenget mitt. Ved å hoppe av PPU-utdannelsen din så har du allerede foretatt deg et valg. Og det er at du ikke skal bli lærer. Gode lærere vet hva de skal bli, de tviler ikke og prøver ikke for å se om "det går eller ikke går". Hva pokker med elevene? Det er dem som skal være i fokus, og ikke hvorvidt du er skapt for jobben eller ikke.

     

    Dersom du likevel tror du kan ha noe i skoleverket å gjøre, start på grunnskolelærerutdannelsen. Først da får du en god lærerutdanning som vil være til hjelp for samfunnet og elevene.

  8. Godtfolket!

     

    Regner med at det ikke er så mange jenter her inne, eller gutter som har tatt sykepleierutdanning. Men prøver likevel.

     

    Hva blir regnet som den beste sykepleierutdanningsinstitusjonen i Norge? Hørt en del snakk om at enkelte skoler på Østlandet er så dårlig at autoriserte sykepleiere ikke får jobb.

     

    Noen som vet?

  9. Det var ikke dette jeg spurte om

     

    Joda, det var det.

    Leser du gjennom svaret ser du at jeg svarer godt på spørsmålet ditt om høstkarakteren har innvirkning på vårkarakteren med tanke på standpunktkarakter. For å gjøre det enkelt - ja det har den.

     

    Det er ingen regler som sier at dersom du har tre til høsten og fem til våren, så skal du automatisk få 4(gjennomsnitt) eller 5eren(siden det var siste karakter). Læreren din skal gjøre en helhetlig vurdering og kan uavhengig av karakterer gi deg feks 6er i faget, selv om du aldri har fått karakteren på noen prøver.

  10. Dersom lærerne gjør det skikkelig, så skal samtlige karakterer fra 8.klasse til 10.klasse være med i vurderingen. Standpunktkarakteren viser hva du sitter igjen med etter 10 år i grunnskolen, og trenger ikke nødvendigvis å være representativt for det du har prestert siste semester.

     

    Forklart på en annen måte:

    I matematikkfaget er dere innom svært mange områder. Dersom du stryker til algebra og ligninger, men er en helt på geometriske figurer og får 6er på siste prøve - som var i geometri. Da betyr ikke det at du skal ha 6er i matematikkfaget. Du skal få en karakter etter ditt oppnådde evnenivå gjennom samtlige kompetansemål i kunnskapsløftet som inngår i de ulike fagområdene. Ergo du kan ende opp med en 2-er eller 3-er.

  11. Uansett om du sletter teksten så vil den fremdeles bli liggende i søkerskyen et par dager. Jeg kan garantere deg om at plagieringskontrollene kommer til å finne den.

     

    For å kunne gi en god vurdering bør du uansett opplyse oss om hvilken klasse du går i. Stor karakterforskjell på dette dersom du går i 8.klasse kontra 3. på VGS.

    • Liker 1
  12. Godtfolket!

     

    Jeg opplever nå fortiden at folk kan prøve å ringe til telefonen, hører at det ringer men på tlf. min så skjer det ingenting. Når jeg deretter går inn i menyen kan jeg se at jeg har ubesvarte anrop. Også visstnok et par smser jeg ikke har fått.

     

    Kjøpte telefonen HTC ONE X i sommer, og har One Call (som er noe piss)

     

    Edit: Forslag annet enn formatering?

  13. Hei!

    Som dere ser er jeg ikke god i dataspråket.

     

    Jeg trenger et program som enkelt kan kryptere/skjule filer fra fremmede personer. Filene det dreier seg om er taushetsbelagte dokumenter ang. noen av mine praksiselever. (og ikke porr som dere andre tenker).

     

    I og med at jeg bruker privat pc i praksis er jeg egentlig pålagt til å slette alle filene etter hver bruk (Eraser) men dette er tungvindt.

  14. Hei!

     

    Hvis drømmen din er å bli lærer, vil jeg anbefale deg å ta grunnskolelærerutdanningen fremfor lektorprogrammet. Først og fremst så får du en skikkelig lærerutdanning, og ikke en jalla-utdanning med type 3-6 uker praksis sammen. At studieprogrammet legger opp til praksis FØR du lærer noe pedagogikk eller didaktikk er hårreisende. Lektorprogrammet gir deg svært liten mulighet til å forstå lærernes komplekse hverdag, selv om det ligger inne PPU-utdanning.

     

    Selv har jeg 32uker med praksis gjennom 3 år hvor jeg har fått muligheten til å vurder alt opp mot pedagogisk teori og tenkemåte. Det har i seg selv gjort meg mye mer reflektert og bedre egnet som lærer.

     

    Dersom du ønsker å ta mastergrad, så kan du gjøre dette ved å ta grunnutdanningen GLU 5-10 med feks Norsk eller Historie (3år) og så gå direkte til mastergrad i undervisningsvitenskap(i den fagdisiplinen du ønsker). Da er du også mye mer ettertraktet som lærer. Fremover blir det nok mer rettet fokus på pedagogisk og didaktisk evne, enn faglig.

     

    PPU-utdannelsen er latterlig og en skam for læreryrket. Å gå på skole i et år (60sp) med 3-6 ukers praksis for å kalle seg en lærer er skremmende. Selv hadde jeg 6 uker med praksis bare det første semesteret, og det er i de resterende hvor jeg får se sammenhengen mellom pedagogikk og didaktikk at jeg vokser på praksiserfaringene.

     

    Så, drit i lektorprogrammet om du vil bli en dyktig lærer, sikt heller på en profesjons- og yrkesutdanning som GLU.

  15. Jeg skippet over de fleste rådene, regner med at de ikke er så mye fornuftig uansett.

     

    Det aller første du SKAL gjøre er å melde deg på http://sjekkeskolen.no/ , har selv vært på kurs der, og har fått utrolig mye igjen for det. (Hadde trodd det bare var datanerder som tok det kurset - viste seg at alle var helt normale og oppegående folk, folk som har hatt kjæreste i 4-5år, men som ville starte på nytt - til andre som bare ville bli flinkere med jenter)

     

    Deretter skal du lese alt du kommer over på http://www.0330.no/ (sjekking og teori om menneskelige relasjoner).

     

    Til slutt, flytt hjemmefra og til en storby - tving deg til å skaffe et nytt nettverk. Da opplever du at ingen kjenner deg fra tidligere, og at evt. "tidligere skavanker" ikke har noe å si. Flyttet selv til en ukjent by her i Norge bare for sommeren uten å kjenne noen, og ja - det var skummelt. Blir lettere ved å bo i et kollektiv.

     

    =D

×
×
  • Opprett ny...