Gå til innhold

thomassit0

Medlemmer
  • Innlegg

    13 048
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av thomassit0

  1. Brother Ursus skrev (På 10.4.2024 den 6:19 AM):

    Outlaws har i alle fall Disneys nye, obligatoriske Star Wars- klisjéer i orden.

    • Onde hvite menn
    • Girlboss protagonist
    • Morsom LGBT-sidekick
    • Teknisk dyktig "afroamerikansk" sidekick

    Skulle ikke DEI og ESG liksom skape mangfold og få oss *vekk* fra klisjéer? ;)

    Hadde det vært bedre om hovedpersonen var en hvit muskelbunt mann? 

    Forøvrig så kan jeg ikke si at "onde hvite menn", "girlboss" eller "afroamerikansk sidekick" er en ny 2024-klisjé i Star Wars-universet akkurat. 

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  2. Gjest f8863...fa1 skrev (5 timer siden):

    La oss si man har arvet nesten femti tusen av sine avdøde foreldre. Er det noe man kan bruke de på som bedrer mulighetene for jobb? Få en seniorprogrammerer til å lage portefølje, ta prince2 sertifisering eller noe i den duren?

    Anonymous poster hash: f8863...fa1

    semi-off-topic, men vi har en del ledige stillinger hos oss nå som du kan ta en titt på:
    https://www.soprasteria.no/bli-en-av-oss/ledigestillinger

    • Hjerte 1
  3. Tornerosa skrev (10 timer siden):

    Jeg har ikke bestemt meg for å gå ifra han, jeg har bare bestemt meg for at jeg må bestemme meg. 

    Jeg vil gjøre det som er best for barnet og om det er å bli, så blir jeg, jeg er villig til å "spille skuespill" og leve resten av livet i denne elendigheten hvis alternativet er at barnet får ett vanskeligere liv om vi går fra hverandre. 

    Hverken jeg, samboer eller noen av mine venner har skilte foreldre, så jeg aner rett og slett ikke hvordan dette kan påvirke barnet 

    Dette blir jo en anekdote, men jeg må si at jeg er glad for at foreldrene mine skilte seg når jeg var 11, og både de og min bror og jeg fikk det bedre etterpå. 

    Om ikke barnet ditt merker noe til det nå, så vil hen mest sannsynlig merke det snart om en/begge foreldre ikke fungerer bra sammen. 

    • Liker 1
  4. tigerdyr skrev (2 timer siden):

    Ute hos faste kunder på fulltid? 

    Hos oss har vi ingen på huset som kan det og alt må bestilles (vil ikke avise det kan være nogen fra Sopra i den andre enden nå jeg tenker meg om), og det er kanskje litt det der gjør at å få igjennom endringsønsker er vanskelig (antakelig bare en kode for "dyrt"). 

    Det eneste jeg vet vi bruker det til er for saksregistrering/-behandling og til tross for der er lagt opp mange hovedgrupperinger og maaaange undergrupperinger, er det sjeldent man som bruker klarer å finne noe der passer og det som tidligere var et par linjer i en mail til support, 1 minutt, tar nå en evig å registrere - alt av bilder osv. kan ikke bare limes inn, alt må lagres til filer først osv..  

    Godt mulig kjernen til problemet er at det er folk fra forretningssiden uten bestillerkompetanse som har bestilt.. 

    Nei noen av de er teamledere/prosjektledere/interne roller. Men en veldig stor andel er utviklere ja, som er leid ut til kunde. 

  5. tigerdyr skrev (På 14.3.2024 den 7:27 PM):

    Kan du si litt om hva slags oppgaver du utfører?

    Vi bruker også service-now på jobben min som kanal hvor vi skal rapportere alt mulig mellom himmel og jord og det er virkelig tragiske greier (i al fall slik vi bruker det) og jeg hadde egentlig inntrykk av at det bare var en type hyllevare løsning der man ikke gjør annet enn å endre nogen templates og så er det det - men hvis det likefrem finnes servicenow utviklere tar jeg sikkert feil. 

    Ja, her hos oss (Sopra) så ser det ut som vi har rundt 130 stk som jobber med servicenow faktisk. 

  6. Camlon skrev (4 minutter siden):

    Men er det karrieren din som holder deg tilbake? Jeg vet ikke nok om M & A, men det er mange IT-jobber med normal arbeidsuke og god lønn, så da kan i hvert fall en av dere hente og levere i barnehage. Det er også ikke noe problem å ta permisjon i IT, og det kan være fint å få litt fri fra arbeidsstresset i en periode. 

    Så jeg mistenker at det kan være andre faktorer som holder dere tilbake. Er deres besteforeldre og slektninger villige til å hjelpe. Steder med høy fruktbarhet har ofte sterke familier som hjelper hverandre når de trenger det. Har dere mange venner som er single? Det er vanskelig å være sosial med single når man har barn. Reiser dere mye? Det er vanskelig å kombinere barn med eksotiske reiser. Og er dere som folk flest og kaster bort noen timer hver dag på digital underholdning, det er ikke uvanlig at foreldre sliter med søvn det første året, fordi man ser på underholdning når barnet sover og barnet våkner midt på natten.

    Det er nok også i stor grad det at det er jo ekstremt mye jobb å oppdra barn. Jeg kan ikke ærlig talt si det frister så veldig. 

    Vi har kun en bestemor på min side som er 88 år gammel og ikke i så god form lenger, men vi hadde nok fått litt hjelp av foreldrene våre av og til, hadde vi fått barn etterhvert. 

    Reiser en del ja, velger å kose oss litt ekstra etter å ha jobbet mye igjennom året. De fleste vennene våre er for det meste forlovet/gift, og ganske mange av de har barn. 

  7. Camlon skrev (2 minutter siden):

    Det er gode argumenter for at barn vil forbedre karrieren, fordi det gir et ekstra insentiv til å arbeide for familiens beste,

    Men det er uansett ikke argumentet mitt. Argumentet mitt er at man kan få barn i Norge uten å skade sin karriere. 

    Det er jeg helt enig i.
    For min egen del så må jeg si at selv om jeg kunne tenkt meg barn etterhvert, så frister det svært lite akkurat nå. Kona er konsulent innen M & A og jeg innen IT, og vi har begge ganske mange krevende dager ila en vanlig måned. Tror vi hadde vært ganske utslitte konstant hadde vi skulle kombinert dette med å ha et lite barn. 

  8. Camlon skrev (51 minutter siden):

    Statistikken viser at de som har best karriere er par med barn og de som har dårligst karriere er single. Par med barn gjør det til og med bedre enn par uten barn. Det viser klart at i Norge kan par kombinere karriere og barn uten problem. Å si noe annet er å lyve til seg selv.

    Det er også mye vi kan gjøre for å få folk til å etablere seg tidligere. Det er ikke en vanskeligere oppgave enn f.eks. likestilling og diskriminering.

    Og jeg skrev "lever livet" fordi jeg ønsker ikke noen misforståelse, jeg snakker om de som aktivt venter med familie og barn fordi de skal reise, date, dyrke hobbyer, etc. Det er sikkert ikke en god strategi for å bli valgt, men jeg stiller ikke til valg og politikerne vil naturligvis bruke penere og mer utydelige ord enn meg.

    Men nå er det vel ikke nødvendigvis sånn at det at de har barn er årsaken til at de har en god karriere?

     

    • Innsiktsfullt 1
  9. stamkunde skrev (56 minutter siden):

    Telenor. Det må sies vi har gjort det alle i familien, for oss virker det. Men til en person i familien kan man ikke ringe til, da får man bare en stemme som sier som om telefonen er slått av. 

    Hmm, jeg opplevde faktisk dette med moren min sin telefon for mange år siden. Vet fortsatt ikke hva som var feil. 

  10. trikola skrev (På 29.2.2024 den 1:16 PM):

    Kan ikke dette "noe" alltid ha eksistert?

    Big bang er ikke en hendelse som garantert har funnet sted. Det er bare en tankemodell som passer til/kan forklare  observasjoner vi kan gjøre i dag. Og derfor er det greit å tenke big bang.

    Jo så absolutt, men min enkle menneskehjerne sliter litt med å akseptere at noe alltid har vært der 😄

  11. trikola skrev (På 26.2.2024 den 10:26 PM):

    Big Bang er liksom definisjonen av grensen i tid i fortiden: så langt kan vi 'se' tilbake i tid og ikke lenger.

    For noe år siden ble Big Bang forskjøvet - tror det var 200 millioner år til 13.8 milliarder. Det betydde vel bare at vi nå kan 'se' 200 millioner lengre tilbake enn før.

    Det er vel da fysikk går over til filosofi....

    Yes, og det er akkurat det jeg synes er "vanskelig" å gruble på. Noe kan ikke komme fra ingenting, tenker min enkle menneskehjerne.  

  12. Comma Chameleon skrev (6 minutter siden):

    Er folk klar for Dune: Part Two da?? Nå er vi her allerede.

    Prøvde tidligere å få tak i billetter til dobbel-visningen av Dune 1 og 2 på IMAX som går i dag og i morgen, men Odeon slet litt med systemene så det ble bare styr og de ble utsolgt kjapt. Så det blir IMAX på torsdagen for min del da jeg fikk gode seter den dagen. Så har jeg grei tid å se den første på nytt hjemme.

    Ja, gleder meg helt sykt. Skal se den på Odeon Storo på onsdag. 

    • Liker 1
  13. Comma Chameleon skrev (14 minutter siden):

    Ah. Så de går The Witcher veien der de som lager serien hater kildematerialet. Det forklarer mye.

    Det er så sykt stor forskjellige i kvalitet på de som respekterer kildematerialet, uansett om det er film eller serier.

    Med all analysen som skjer i Hollywood er det rart at de ikke klarer å se den sammenhengen.

    Litt fascinerende egentlig, nesten som om man skal filmatisere en bok uten å lese boken. 

    • Liker 2
  14. Constellation er ute i dag på Apple tv. 

    https://www.imdb.com/title/tt19395018/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_3_q_conste

    "Jo returns to earth after a disaster in space and discovers that there are missing pieces in her life, so she sets out to expose the truth about the hidden secrets of space travel and recover what she has lost."

    Noomi Rapace og Jonathan Banks ("Mike Ehrmantraut" fra Breaking Bad) i hovedrollene.

    • Liker 4
  15. Jorji skrev (7 timer siden):

    Noen som har noen formening om hva Visma enterprise lønner tekniske konsulenter? (mplementasjon av sin software OnPrem/Azure, 3 linje feilsøking, DB jobbing, rapporter)

    kamerat av meg jobbet som skyarkitekt i visma ganske lenge, tror han var på rundt 890k ca når han sluttet der for et par år siden

  16. Camlon skrev (6 timer siden):

    Det som virkelig er landsvik er at vi ga Ukraina håp og så ga vi ikke dem hjelpen de trengte. På grunn av dette så har landet blitt fullstendig ødelagt og de risikerer fortsatt å tape krigen.

    Jeg støtter Ukraina, men ikke en langvarig krig som går feil vei. Vi trenger derfor en fredsavtale og dette intervjuet kan gjøre det lettere å få ordnet en fredsavtale hvis Trump vinner presidentvalget.

    Trumps idé om en fredsavtale gikk vel ut på at Russland skulle få en betydelig del av Ukrainas landområde. Hvis vi skal begynne å belønne de som invaderer andre land på den måten så blir det fort en ganske slippery slope. 

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...