Gå til innhold

eab

Medlemmer
  • Innlegg

    4 687
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eab

  1. Fant ingen instillinger som kunne være til hjelp. Og med pc'n avslått ser den ut til å lade like raskt som med den tilhørende strømadapteren.

     

    Prøvde å koble imellom en saitech usb-c dongle/hub jeg har. Og med den imellom powerbanken og pc'n så lades pc'n selv om den er påslått. Så det er nok et eller annet handshake som ikke fungerer helt som det skal når man kobler pc og powerbank direkte til hverandre. Så problemet er på sett og vist løst ved å ha denne imellom :)

  2. Jeg bruker en belkin thunderbolt 3 kabel, som er rated for 100w. Glem oneplus warp charge laderen, det var kun for å se om pc'n tok til seg størm gjennom usb-c porten når den er påslått. 

     

    Problemet er altså at ladingen går "feil vei" når pc'n når den er påslått. Er det noe man kan konfigurere selv i windows mtp power delivery standarden?

  3. Bios er oppdatert med nyeste versjon fra hp. Det er fint lite man kan gjøre i bios, og ingen strømrelaterte valg ser ut til å ha betydning. Har også prøvd å reinstallere batteridriveren i windows, samt holde inne av/på knappen i 15sek som visstnok skal resette batteriet.

    powerbanken leverer ut opp til 20v/100w så det skal ikke stå på effekt eller spenning.

     

    Takk for responsen :)

  4. Har en HP Envy x360 (13-ay0802no) og en 4Smarts Enterprise 20000 mAh Powerbank.

     

    Med pc`n i hvilemodus eller avslått så lades pc`n av powerbanken, men slår jeg på maskinen så begynner pc`n å lade powerbanken så fort windows lastes inn. Hvordan får jeg til å lade pc`n fra powerbanken når pc`n er påslått? Bruker en thunderbolt 3 kabel, men det skulle vel ikke ha noen betydning i denne sammenhengen?

    Har prøvd å bruke oneplus-laderen (30w) og da gir windows beskjed om at laderen er i minste laget, men maskina tar til seg strøm gjennom usb-c porten.

  5. Det kommer klart og tydelig fram hvem som har satt seg inn i regelverk, og hvem som ikke har det her i tråden ja.

     

    Ta f.eks kjøretøyforskriftens §1-15. Hvor logisk er det at en bil som er registrert på dette grunnlaget ikke kan omlakkeres uten at det kreves kollisjonstest, utslippstest og all mulig annen dokumentasjon? Slipper bilen ut mer co2 nå som den er rød, kontra f.eks sort?

     

    Og hva med f.eks amerikanske pickuper som er tatt inn på denne paragrafen. De er pålagt å montere surrekroker i planet (norske regler), men da er ikke bilen lenger orginal, og kan ikke godkjennes etter §1-15 uten at alt skal dokumenteres. Blir bilen farligere i trafikken med surrefester i planet? Vil den forurense mer med disse surrekrokene montert?

     

    Et klassisk eksempel er jo "gassbil-saken" som har vært opp i Oslo Tingrett.

  6. Det mest ubehagelige var vel å være passasjer i 110-120 nedover RV3 på vinteren. Bilen mistet festet i utgangen av en høyresving, snurret 360grader rundt og skura autovern i 30-40meter før vi klarte å stoppe.

     

    Det skumle i denne historien er jo at vi hadde innersving, uten mulighet til å se gjennom svingen (pga trær, brøytekanter osv). Heldigvis kom det ingen i møte da vi elegant snurra rundt og havna i autovernet på feil side av vegen. Rett før og like etterpå passerte det flust av trailere, så vi var rimelig letta over å ikke bli pizzafyll i fronten på en av de.

  7. Er du helt blank spiller det nesten ingen rolle hva du begynner på. De fleste merker og modeller har særegenheter som man må erfare/lære seg uansett.

     

    Å bytte clutch på f.eks en c ascona gjøres helt annerledes enn på f.eks en mitsubishi galant fra samme tid. Selv om begge bilene har forhjulstrekk, tverrstilt motor osv.

  8. §12 i førerkortforskriften:

     

    "Kjøring med motorvogn, som har tillatt totalvekt ikke over 3 500 kg, og som er konstruert for en hastighet ikke over 10 km/t, og som bare med vesentlige konstruktive forandringer kan kjøres med større hastighet, kan føres av person som er fylt 16 år og har nødvendig ferdighet."

  9. TomasK: Vet du hvilken diff som sitter i Tundra? Jeg mener å ha lest at iallefall en av de store toyota pikkisene er levert med torque sensing diff som jobber ilag med en av de fancy trebokstavforkortelsene.

     

    Har selv hatt både g80 (eaton locker'n som gm bruker) og truetrac i bilen min. Nå er ikke det akkurat noen utpreget offroadbil (det er vel mer traktor, type volvo), men poenget er at disse to diffene krever helt ulike kjørestiler dersom man ønsker å oppnå mest mulig framkommelighet.

     

    Problemet til g80'n er at den er litt for treg til å smelle inn (hvis man ikke er litt handyman og modifiserer utløsermekanismen). Hjulet uten feste går gjerne en halv omdreining før rampene trykker sammen lamellene. Man har jo gjerne litt pådrag, og da er det fryktelig lett å rive løs det andre hjulet også. Noe man ser i filmen, der de skal opp rullene. Man kan lett ende opp med å bare grave seg dypere ned i snøen, eller skli sidelengs i gjørma eller på steinene man prøver å komme over.

  10. Jeg ser helst at du ikke forandrer det jeg skriver, hvis du skal sitere meg.

     

    Og med fare for å gjenta meg selv:

     

    Å miste retten til å føre førerkortpliktig motorvogn er ingen straff. Et eventuellt forelegg og/eller fengselsopphold er straff.

  11. Om det henger på greip eller ikke er ett fett. I forskrift om kjørende og gående trafikk står det under pkt.2 i §7 at man har vikeplikt for kjørende som kommer fra høyre.

     

    Du skal vike, med mindre noe annet er skiltet. At noen velger å kjøre feil vei er ikke din sak.

  12. Og hvis du gjør det langs veien mener jeg fortsatt du ikke noe som helst å gjøre bak rattet på en bil.

    Men de som helt tydelig ikke kan å kjøre på vinterføre får ture på som vanlig? Haha.

×
×
  • Opprett ny...