Gå til innhold

Ualula

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ualula

  1. Takk for raske og gode svar!

     

    Jeg har funnet (hos Komplett.no)

     

    Minne:

     

    HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Black

     

    Skjemkort:

     

    Gainward GeForce GTX 970 4GB PhysX CUDA

     

    SSD:

     

    Kingston SSDNow V300 120GB 2.5" OEM

     

    Ser det ut som dette er en grei oppgradering?

     

    Kyrre: Ja det ser ut som jeg har blingset litt med navnet på cpusocket.

     

    Info om minne fra hovedkort:

     

    Støttet RAM Maks størrelse 32 GB Teknologi DDR3 Bussklokke 1600 MHz, 1333 MHz, 1066 MHz Hastighet PC3-12800, PC3-10600, PC3-8500

     

  2. Hei!

     

    Jeg prøvde Battlefield 4 nylig og fant fort ut at jeg trengte noen nye komponenter i maskinen min, for det lagget fælt!

     

    Jeg tenker nytt skjemkort, etter sigende skal 970 være superb, og er på tilbud hos Komplett nå.

    Er det noe å hente på å kjøre på med nye rambrikker, eller bare mer av de gamle?

    Støtter hovedkortet mitt nyere cpu'er? Det er jo samme socket nå som i 2011 når jeg kjøpte.. Det er vel uansett med nytt skjermkort den store oppgraderingen vil ta sted tenker jeg, selv om jeg har hørt at Battlefield er cpukrevende.

    Jeg trenger ny SSD, 40 gb er altfor lite og jeg sliter til stadighet med for lite plass der jeg har windows installasjonen. 120 er rimelig til like over 500 ser jeg på komplett.

     

    Jeg setter STOR pris på å få hjelp :) :)

     

    Dagens maskin:

     

    INTEL 320 SERIES 2.5" 40GB SSD SATA/300 MLC 25NM

     

    SCYTHE NINJA III CPUCOOLER S-1155/1156/1366/AM3

     

    GIGABYTE GEFORCE GTX 560 TI OC 1GB PCI-E DVI/HDMI

     

    SAMSUNG SYNCMASTER BX2431 24" WIDE TFT LED BLACK

     

    SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATA/300 7200RPM 32MB

     

    INTEL CORE I5 2500K 3.30GHZ 6MB S-1155

     

    CORSAIR HX 750W NÄTDEL ATX12V 2.3 / EPS12V

     

    FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3 BLACK

     

    ASUS P8P67 PRO B3 P67 S-1155 ATX

     

    CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ CL9 (2X2GB)

     

  3. Takk for tilbakemelding Marius. Skjermkort byttet, kabinett er også byttet til R4, har det selv og synes det er meget pent (foruten det vanvittig sterke blå lyset i front!).

     

    Passer den kjøleren iht minne og hva enn som måtte stå i veien, og er det nødvendig, når maskinen ikke skal overklokkes?

     

    Forresten, kan jeg gå for den PSU'en som er på tilbud uten å angre?

    Kan jeg gå for en PSU som er billigere, men "bra nok", og som tåler en oppgradering av skjermkort om et års tid?

  4. Hei, skal sette sammen en allaround pc som skal kunne brukes til nyere spill. Kan gå opp litt i budsjett, men vil helst holde meg på dette nivået.

    Delene må komme fra Komplett.

    Foreløbig har jeg funnet følgende:

    (Trenger ikke skjerm, mus, tastatur, høyttalere)

     

    Hovedkort: ASUS P8Z77-V LX, Socket-1155

     

    Prosessor: Intel® Core i5-3570

     

    Minne: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 8GB

     

    Skjermkort: ZOTAC GeForce GTX 660Ti 2GB AMP!

     

    Kabinett: Cooler Master Elite 310 Sort/Sølv

     

    HD: Seagate Barracuda® 7200.12 1TB

     

    SSD: Samsung SSD 840 Series 120GB 2.5" OEM

     

    PSU: XFX ProSeries XXX Edition 650W PSU

     

    Totalt 7400,-

     

    Det jeg ønsker tilbakemelding på er at alt fungerer sammen.

    Kan jeg gå for denne psu'en som nå er på tilbud i stedet

    XFX ProSeries Core Edition 650W PSU? Andre småting jeg kan spare inn på, eller noe jeg bør oppgradere for bedre ytelse?

     

    Takk for hjelpen :-)

  5. Når du har så lite peiling, kontakt en tømrer.

     

    Når amatører skal skifte dørblad, enten det er skapdører, innerdør blad, o.l. bør dere sjekke ut hvilken fabrikant som leverer dørbda med samme hengsling. Da blir alt så mye enklere.

     

    Ellers så må du jo bruke tommestokken, måle ut, sette merker, bore opp og om nødvendig tilpasse med stemhjern (hugghjern) e.l. Så nøyaktig merking og gjerne bruk av syl. En tømrer jobb.

     

    Jeg tror det er et kjøkken som nærmer seg ti år, det er eier før tidligere eier som skiftet kjøkken. Jeg har vært rundt og fant ingen mål som stemte perfekt overens, så da gikk jeg for Ikea siden de var like ulik, men bedre på pris enn resten jeg undersøkte. Jeg får gjøre det på den måten du beskriver, bruke god tid og måle nøyaktig.

     

    Et lite oppfølgingsspørsmål, hvordan mener du at jeg kan justere med stemjern?

     

    Hvis/når du har fått montert en dør så den passer, klipp til et stykke papp eller solid papir som passer akkurat i forhold til framkant og topp bunn i skroget og merk av med huller i denne hvor skruehullene skal være. Så bruker du den som mal for å merke av hvor du skal bore hullene til henkslene i de andre skapene.

     

    Dette har vært den måten jeg har tenkt å gjøre det på frem til nå, men jeg tenkte at det må jo finnes en enkel og grei måte å få den første døren til å sitte perfekt! :) Ser ut for at jeg bare må bruke god tid og be om hjelp til å holde mens jeg måler og merker.

  6. Kan du ikke se hvordan du vil ha døren mens den er åpen?

     

    Jeg skjønner egentlig ikke helt problemet, annet enn at jeg ser for meg at en bør være to personer; en som holder og en som måler og skrur.

     

    Det blir vanskelig å holde den i posisjon mens jeg merker av hvor jeg skal borre hull til skruene. Jeg prøvemonterte 1 dør i går kveld, og når jeg lukket døren, var den ikke helt 90° i hjørnene, og det er begrenset hvor mange hull jeg har plass til å lage i skrogene, og hvor mange forsøk jeg har lyst å ha på hver dør for at det skal bli 90°. Jeg tenkte derfor at det må finnes en lettere løsning :)

  7. Hei!

     

    Jeg var innom Ikea og kjøpte meg nye kjøkkendører. Det gamle kjøkkenet vet jeg ikke hvem som har levert, men det var i allefall ikke samme skruefester til hengslene til de nye dørene inni skrogene, så da må jeg feste de på "frihånd".

     

    Hvordan kan jeg best gjøre dette slik at det blir rett of fint?

     

    Når jeg holder kjøkkendøren slik jeg vil ha den, slik at den ligger likt med undersiden av kjøkkenhyllen, har jeg liksom ikke muligheten til å "åpne" døren opp igjen og ta mål av den posisjonen døren var i, siden døren ikke lenger er i den posisjonen, om du skjønner.

     

    Håper noen har gode råd!

    På forhånd takk :)

  8. Okay samsung F3 it is. Den cpu kjøleren ser bra ut! Begge lagt til.

     

    Ang kabinettvifter, så er det jo allerede 2x120mm medfølgende i kabinettet. Trengs mer?

     

    Kan jeg "vedlikeholde" en SSD-disk via programmer på dataen? Nå la jeg til "INTEL 320 SERIES 2.5" 40GB SSD SATA/300 MLC 25NM Grei skuring eller?

     

    Edit: Urk den cpu kjøleren står som "ikke på lager" uten noen forventet leveringsdato. Kan en Corsair A70 passe inn uten noen plasskonflikter tror du? :whistle:

  9. Jeg tror jeg bare hopper på gtx 560 TI SO. Dersom jeg finnet ut at jeg må ha bedre ytelse om et års tid så er det sikkert like greit å bare kjøpe noe nytt.

     

    Ang SSD. Er CORSAIR FORCE 2.5" 60GB SSD MLC greit nok? Jeg liker ikke tanken på diminishing effekt, eller hva jeg skal kalle det. At disken blir treigere etterhvert. Hvorfor F3 disken til Samsung forresten, fordi den er marginalt kjappere enn en WD 2tb, eller fordi det faktisk gjør en forskjell?

     

    Jeg la til en ARCTIC COOLING F9 PWM 92MM. Vil den passe kabinettet tror du?

     

    Takk for tilbakemeldingene! :thumbup:

     

    Edit: Og angående lagerstatus på 560 TI SO OC så står det 1-3 dager. Det vil vel si innen 3 virkedager fra betalt og registrert ordre?

  10. Hei

     

    Jeg går med planer om å bestille meg noe nytt. Det er derimot et par småting jeg lurer på.

     

    1. Dustin har fått inn et GIGABYTE GEFORCE GTX 570 OC, men jeg finner ingen tester av dette kortet noen plass. Tingen er at jeg ønsker å kunne utvide til SLI om en stund dersom jeg finner det nødvendig. Jeg kunne gått for Geforce gtx 560 TI SO med planer om SLI ved senere tidspunkt, men en 570 strekker seg vel litt lenger... men 1000 kr differanse lenger? Er veldig usikker her.

     

    2. Hovedkortet er et Asus P8P67 Pro, vil det ha plass til to 570 eller 560 kort? Jeg spesifikt på dimensjonene på kortene og medfølgende kjølere. At det er nok plass mellom disse til at det blir god kjøling?

     

    3. PSUen jeg tenkte å handle inn til dette er en Corsair HX 750W. Vil den levere nok kraft til to nvidia kort, 560 eller 570? Jeg går samtidig for den nye sandy bridge 2500k prosessoren, som jeg ønsker å kjøre på litt høyere enn stock-hastighet. Vil den medfølgende kjøleren være med på en 15-20% clock? Og vil PSUen kunne levere nok juice til både denne og eventuelt sli-oppsett? Har skjønt at nvidia krever litt mer kraft enn tilsvarende amd kort i CF.

     

    Jeg har forstått riktig at SLI er bedre enn CF dersom jeg går for Intel cpu? Eller vil et CF oppsett, eksempelvis 2x 6950/70 fungere vel så greit? (Jeg skal ikke ha 3d, flere skjermer etc)

     

    Nå er jeg ikke sikker på når det eventuelt blir nødvendig med sli. Dersom jeg går for 570 OC, og det leverer nok til at jeg kan kjøre det meste av spill med grei ytelse på 1600* eller 1920* oppløsning så er jeg fornøyd. Kommer vel til å bli litt BF3, SC2 og kanskje andre titler i samme klasse.

     

    SSD disk har jeg ikke lagt ved, siden noen sekunder lenger oppstart etc ikke er noe som bryr meg mye. Eneste som tiltrekker meg ved disse er lydløsheten, men de er fortsatt for dyr til at jeg vil bruke penger på de :whistle:

     

    Her slenger jeg med foreløbig oppsett, kom gjerne med innspill! :thumbup: (Jeg har to forskjellige harddisker, går kun for én av de, bestemmer meg senere)

     

    28237182.jpg

     

    Uploaded with ImageShack.us

  11. Musikk er et yrke som alt annet hvor man tjener til brød på bordet. Mange har bilmekking og data som hobby og mange har det som et yrke. Mye tullete preik her.

     

    Det er mange som lever av hobbyen sin. Men det er ingen som kan garantere noen at de vil kunne leve av det i fremtiden, uansett hobby. Jeg sier bare at markedet til enhver tid bestemmer, og dersom musikkinteresserte ikke engang ønsker å sponse virksomheten med 100 kr måneden mot at de kan høre så mye og lenge de orker, så vil det bli stadig færre som lager musikk som kan leve av det. :)

    • Liker 1
  12. Fortsatt tjener de mer enn meg når jeg driver med mine hobbyer.

    Hadde du hatt 50.000+ som hadde vært interessert i å se/høre på deg drive hobbyen din skulle det ikke vært problemer for deg å tjene penger på hobbyen din på ett eller annet vis.

     

    Da er enten produktet for dårlig, eller folk ikke interessert.

    Det gjenstår fortsatt å se om de vil få flere betalende medlemmer med den nye modellen eller ikke.

     

    Jepp, blir spennende å se hvor mange som blir betalende medlemmer. Siden prisen er nærmest symbolsk, så vil det vise hvor mange som er villig til å betale for musikk.

    • Liker 1
  13. Men så er vel litt av problemet at selv artister som har fått et relativt stort publikum via Spotify ikke har fått utbetalt mer enn småpenger.

     

    Fortsatt tjener de mer enn meg når jeg driver med mine hobbyer. Spotify er tydeligvis ikke drivbart med kun reklameinntekter. Dersom spotify hadde fått 100 kr mnd fra alle musikkinteresserte ville vel regnestykket for artistene blitt bedre. Og hva er 100 kroner, en halv timelønn for folk flest.. Da er enten produktet for dårlig, eller folk ikke interessert.

    • Liker 1
  14. Nå er strengt tatt ikke musikk for artistene en hobby eller fritidsaktivitet, men noe de dedikerer enormt mye tid til, for å entertaine oss mennesker. Det er en jobb, og selvsagt kan vi betale litt for det.

     

    Det begynner vel som en hobby, som med alt annet en synes er kjekt å drive på med. At de dedikerer mye tid til det gjør det ikke i seg selv økonomisk drivverdig. Dersom de får et publikum som ønsker å betale nok til at de kan leve av hobbyen sin er jo det vel og bra.

    • Liker 1
  15. Og jommen var det ikke griskhet fra plateselskapene sin side som satte stopper for den beste (lovlige )musikktjenesten som noensinne fantes: Fire store plateselskap skal ha tvunget Spotify til å slutte med reklamefinansiert gratisinnhold. Mye vil ha mer.

    Det avgjør hvertfall saken for min del. Ingen Premium på meg :)

    Griskhet? Vet du hvor lite artistene faktisk får betalt i forhold til antall nedlastninger? (link) Slik jeg ser det er dette et helt nødvendig grep for at Spotify skal få råd til å betale artistene det de har rett på.

    Som det står i artikkelen du lenker til :"Norske artister blir ikke rike på Spotify". Hvorfor skal man absolutt bli rik på musikk? Hvorfor er ikke småpenger bedre enn ingenting? Bransjen må innse at musikkens gullalder er forbi. Folk er ikke lengre villig til å betale særlig mye for et produkt som har blitt såpass hverdagslig. Uansett, selv vom man får svært lite pr. spilling så må man huske på at man har et enormt stort potensielt publikum. Bare Europa alene har ca 750 millioner innbyggere.

     

    Siden du er så verdagslig kan du komme hit 5 dager i uka og vaske og rydde for meg gratis ? Du skal få lov til å høre på Wimp og velge musikken selv. Men ikke si det til noen altså for noen kan tolke det dithen at jeg utnytter deg ved å jobbe gratis her, og det viktigste er å holde dette strengt hemmelig så ikke andre finner ut av dette og vil ha deg til å jobbe gratis for de også.

     

    Den musikken du hører på som er så har blitt så hverdagslig får man jo håpe noen gidder å lage i fremtiden siden du ikke vil betale for det ? Instrumenter, lokale, mat, klær, studio, innspilling, skatter og avgifter, promotering, reklame og sånt er vel også gratis i din verden ?

     

    Se på det som en hobby. Dersom de tjener noe på det er jo det supert, men ingen selvfølge at en skal kunne leve av å lage musikk. De som virkelig brenner for dette og lager bra musikk vil da kunne supplere inntekten med hobbyen sin siden de får et stort publikum og lager et marked for sitt produkt.

     

    Det er plenty andre typer fritidsaktiviteter/hobbyer som har drøye utgifter til utstyr der gevinsten ikke er annet enn aktiviteten i seg selv og gjerne det sosiale aspektet.

    • Liker 1
  16. Husk på før du kjøper at de billigste 27 tommerne har maxoppløsning på 1920 x 1080.

     

    Dersom du ser forbi de billigste skjermene i denne størrelsen vil du få en maxoppløsning på 2560 x 1440 som unektelig ser bedre ut mht størrelsen på skjermen. Desverre er de tilsvarende dyrere og langt over budsjettet ditt på 1500,-

     

    Kanskje sette av litt kronasje fremover og investere i en skikkelig god skjerm du kan ha i mange år?

     

    Jeg har også planer om å kjøpe skjerm, og venter heller litt lenger enn å kjøpe noe jeg ikke er 100% fornøyd med :)

     

    Tilbud på Dell U271 hos Dustin till 6,299,-

×
×
  • Opprett ny...