Gå til innhold

A!1

Medlemmer
  • Innlegg

    2 448
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av A!1

  1. IMG_1434.300x169.jpg

    Men klarer AMD å slå konkurrenten fra Nvidia?

     

    TEST: MSI Radeon R9 390X «Gaming 8G Twin Frozr V»

     

    Hvilke AA metoder bruker dere på de ulike kortene?

    Dette påvirker resultatene betydelig. Noen fungerer bedre på AMD enn Nvidia og vis versa. Hvis dere bruker samme AA metode på kort fra Nvidia og AMD vil det derfor bli som å sammenligne epler og pærer. Heldigvis har begge produsentene kantutjevningsmetoder som yter ganske likt, bare man velger riktig metode for det kortet man har. Derfor kan det også være mer epler mot epler om dere sammenligner kortene uten AA påslått.

  2. Hvis vi ikke bygger ut kapasitet for fremtidige løsninger vil de heller ikke komme. Vi kan ikke la utviklingen stagnere, da blir det en kjedelig fremtid. Poenget mitt er at behovet vil ikke vise seg før vi har den kapasiteten som trengs for at de nye løsningene som vil komme. Det er derfor ikke mulig å påstå at vi ikke har behov for ytterligere kapasitet i morgen utover det vi har i dag. Det blir som høna og egget.

    • Liker 2
  3. Testversjonene av Gimp 2.7.x har forresten fått et GUI som kan minne om Photoshop, dvs. at det er ett vindu. Dog er det ikke flytende vinduer inni hovedvinduet.

     

    Dette er versjon 2.7.4 og ligger ute på Git'en til GIMP, så er litt vanskelig å installere om du er helt ny.

    Har skjult menubar og scrollbars, samt bruker themet small i stedet for default (mindre ikoner og tekst).

    Det tok ikke lang tid å finne en ppa med Git-versjonen av Gimp ;) - Ikke det at jeg vil anbefale å bruke en git-versjon i det daglige. Det er sannsynligvis ikke stabilt nok.

     

    hvorfor er da ikke linux ferdig sett opp på pcne slik det er med Windows og jeg antar at Apple selger pcene sine med ferdig installert OSX
    Hvordan får du folk til å betale ekstra for at produsenten skal forhåndsinstallere og konfigurere linux på maskinen?

     

    Bra sitat: Linux is free if your time is worthless

     

    Duverden så sant det sitatet faktisk er. Hvor mange timer jeg har googlet rare feil i Linux og trålet webside-versjoner av mailinglister.

     

    Gratis, joda, men faen så mange timer du skal legge inn for å få ting til å fungere hvis noe skjærer seg

    Når du sitter der som hobbyist og tukler med hjemmedatamaskinen din, er ikke tiden din penger.

     

    Bedrifter burde kjøpe en supportavtale isteden for å bruke in-house personell. Supportavtaler for programvaren sin må bedriften kjøpe uansett om den bruker andre operativsystem. - Det er klart det hjelper å ha kompetansen selv, men den er bedre brukt i produksjon. Ref.

     

    Free referer til frihet, ikke gratis. Les første linje på wikipedia sin free software side:

    Free software

    Not to be confused with freeware or open-source software.

  4. Når så mange sier at du skal hoppe i det å venne deg til å bruke terminal, betyr det selvfølgelig ikke at du kommer til å tilbringe dagene dine i terminalen. Hovedsaklig vil du bruke terminalen til problemløsing, ihvertfall i begynnelsen. De daglige oppgavene får du løst via GUI.

     

    Siden det er brukeropplevelsen du skal vurdere, vil jeg anbefale deg å finne System Settings -> Software Sources -> Velge fanen Other Software og hake av ved siden av Cannonical Partners.

     

    I Partners finner du blant annet Sun/Oracle sin versjon av Java med nettleser plugin og 64-bit versjon av adobe flash player 11. I de fleste tilfeller virker de frie alternativene OpenJDK / IcedTea java plugin tilfredsstillende, men det er noen problemer iforhold til bankID f.eks. Dersom du bruker et 64-bit operativsystem, fungerer 64-bit flash plugin fra partnerkilden mye bedre enn 32-bit versjonen som installeres av flashplugin-installer fra hovedpakkekilden til Ubuntu og brukes via en wrapper for firefox.

  5. Jeg er usikker på om Ubuntu 11.10 (ut av boksen) er det beste valget, i og med at det er første utgave hvor de har gått helt over til Unity, og utelukket muligheten til å installere Gnome 2. Denne distribusjonen er dømt til å ha en del barnesykdommer.

     

    Var jeg i dine sko, ville jeg heller begynt med å bestemme meg for skrivebordsmiljø enn distro. Du burde ikke hoppe mellom ulike skrivebordsmiljø i en slik test, da er du dømt til å ikke få noen ro til å lære det du har valgt å kjenne eller bli komfortabel med ett enkelt skrivebordsmiljø.

     

    Du har mange å velge i, og forskjellene er nesten like store som mellom Windows og Mac OSX. Noen alternativer er:

     

    Gnome 3 (Nytt og målet er å sette brukervennlighet fremst, men det betyr at noen barnesykdommer fortsatt ikke er luket ut).

    Gnome 2 (utdatert og oppdateres ikke lengre, men etter min mening veldig brukervennlig).

    KDE 4

    Xfce

    LXDE

    Unity

     

    Valg av Distro

    Når det kommer til valg av distro, er hovedforskjellen for brukeropplevelsen hvordan man installerer programmer, hvilke verktøy man bruker til å installere programmer, hvor mange programmer som er tilgjengelig uten at du må lete ekstra, hvilke standard programmer som er valgt for deg og hvor enkel installasjonen er. Det er dette som er grunnen til at Ubuntu har vunnet så mange brukere de siste årene.

     

    Filosofien bak Ubuntu er litt anderledes enn bak Debian (som Ubuntu er basert på), der Debian ikke aksepterer noe proprietær programvare eller noen grad av ufrihet i de programmene som de gjør tilgjengelige i sine pakkekilder, lar Ubuntu deg lett installere proprietære drivere (mest brukt til skjermkort). Ubuntu har for eksempel en umodifisert versjon av Firefox installert som standard, der Debian kun har den helt frie versjonen IceCat i sine pakkekilder. Denne forskjellen i filosofi gjør at Ubuntu gir nye brukere, eller brukere som ikke deler Debian sin filosofi, en umiddelbart bedre brukeropplevelse.

     

    Går du for Ubuntu, burde du også bruke litt tid på å vurdere om du skal satse på den stabile LTS versjonen (10.04) eller 11.10.

    • Liker 1
  6. Jeg kjøpte ny bil i sommer. Da fulgte det med fire stk Hankook Icebear W604 piggfrie dekk. I dag, da jeg satte de på bilen, merket jeg at alle har nøyaktig samme mønster og det står ingenting om rotasjonsretning på dekkene. Det virker som det er fire dekk for samme side. Jeg plasserte de med mest mønster forran og de litt mer slitte bak.

     

    Er det noen som har erfaring med slike dekk? Er det meningen at det er vilkårlig hvilke som skal på høyre og venstre side av bilen?

     

    Alle dekkene ser slik ut. Jeg antok at stripene på siden muligens skal angi rotasjonsretning, men alle dekkene har helt like striper som ser ut til å gå i samme retning.

     

    icebear_w604_1.jpg

    5557047565.jpg

     

    Har jeg blitt lurt? Er det eventuelt mulig å gjøre noe slik at rotasjonsretningen er riktig på begge sidene, (dersom den er feil da)?

  7. Orker man ikke overgangen til noe nytt, så bruk heller Ubuntu 10.04 LTS (med backports), eller Debian, eller en annen distro som har langt mellom hver stabile versjon. Ifølge Ubuntu LTS wiki vil 10.04 LTS motta støtte og oppdateringer like lenge som 11.10.

     

    Jeg har gått over til Ubuntu 11.10 og det er både oppsider og nedsider ved Unity. Den økte skrivebordsplassen er velkommen og det fungerer greit i et dualskjerm oppsett. Men det føles mer tungvint/tregere å finne frem til programmer og skifte mellom vinduer enn det var i Gnome2 med compiz. Men trolig vil dette bli forbedret til 12.04 LTS.

     

    sudo apt-get install gnome

    Ved å installere pakken gnome får man både gnome-classic og gnome3 som valg ved innloggingen. gnome-classic er imidlertid et gnome3 skall som er satt opp til å ligne på gnome2, det kommer nok ikke til å falle i smak hos gnome2 fans.

     

    Personlig innser jeg at Gnome2 er dødt. Det kommer ikke til å motta særlig mer utvikling. Uansett distrovalg, må jeg velge nytt skrivebordsmiljø. Jeg har ikke bestemt meg ennå om det blir Gnome3, Unity, KDE4 eller xfce.

  8. Dersom det er 100 dollar i utsalgspris det er snakk om for basismodellen, stusser jeg på hvorfor de ikke erstatter programvaren med en av de store Linux distribusjonene. Selv OEM versjonen av Win7 er jo mer enn 100 dollar, legger produsentene ved Office, Works og PowerDVD osv, går prisen selvfølgelig opp.

     

    Acer sin S3 er vel ikke en Ultrabook ifølge listen i artikkelen med HDD isteden for SSD på basismodellen, men det er en 13,3" som starter på NOK 6795,- , sammenlignet med Apple sin 13" til 10.290 er det 3.495 kroner billigere. Da blir det ikke akkurat riktig å skrive i artikkelen at de priser seg ut iforhold til en tilsvarende Apple Air.

  9. Fra bokmålsordboka:

     

    kvadrupel-

    kvadrup'el- (fra lat.) i sms: firedobbelt

     

    trippel

    II trippel trip(pe)let, - el. tripler, tripla el. triplene (av III trippel) kombinasjon av tre enheter, f eks av tre tall el. bokstaver

     

    Edit:

    Liker at VIA har «gjort produktet kompatibelt med både Windows, Mac OSX og Linux, uten at man trenger noen ekstra drivere av den grunn». :thumbup:

  10. Det virker som alle som tror at nettskyen er sikker har glemt at selskaper går konkurs, og at enkelte ansatte som har tilgang eller kan skaffe seg tilgang kan være utro mot selskapet eller kunden.

     

    Det eneste som er helt sikkert er at nettskyen gir det motsatte av informasjonssikkerhet.

     

    Det fryser nedover ryggen når jeg hører om konsulenter som foreslår at bedrifter, kommuner og offentlige etater skal lagre sine data i nettskyen. Slike data er private.

    • Liker 2
  11. Jeg måtte faktisk inn på Google.com for å finne ut at hvis man holder Alt-knappen inne så vil valget om å skru av datamaskinen dukke opp. Hvorfor det ikke bare er ett ekstra alternativ for å skru av datamaskinen aner jeg ikke, men det burde helt klart vært til stede.
    Dette er faktisk en av funksjonene i Gnome3 (ifølge gnome3.org). Det virker som de antar at brukeren vanligvis ikke ønsker å slå maskinen helt av dersom den støtter dvalemodus.
  12. Hva slags framtid har egentlig OpenOffice?

     

    Jeg tenker på det at mange av de som hadde vært de største bidragsyterne til OpenOffice "hoppet av" da Oracle kjøpte Sun, og etablerte The Document Foundation (DF) som nå gir ut LibreOffice. (Ubuntu 11.04 vil muligens kaste ut OpenOffice til fordel for LibreOffice, hvis ikke skjer det vel i 11.10.)

     

    Oracle har blitt tilbudt medlemskap i DF, og de har også blitt bedt om å gi navnet "OpenOffice" til DF, men foreløpig er situasjonen uavklart.

     

    Er det LibreOffice som vil bli videreutviklet mens OpenOffice seiler videre på Oracle's premisser, eller vil LibreOffice igjen bli OpenOffice i nær/fjern framtid? Skal man velge OpenOffice eller LibreOffice hvis man ønsker å slutte med MS Office?

    Ettersom LibreOffice er en nystartet uavhenging videreutvikling av OpenOffice.org, spiller det foreløpig liten rolle om du velger det ene eller det andre. Det viktigste er at du enkelt kan bytte til LibreOffice når LibreOffice dekker dine behov bedre.

     

    Det har nok med det faktum at totale kostnader ikke bare handler om innkjøpspris, ihvert fall ikke i jobbsammenheng. Som mange sier om Linux: Linux er gratis kun hvis tiden din er gratis ...

     

    For privatbrukere (hvor kostadene kun er innkjøpskostnaden) vil det nok lønne seg å bruke OO og Linux.

    Det viktigste argumentet for GNU/Linux er ikke at det er gratis, men at kildekoden er fri.

     

    Det å oppgradere programvare eller bytte programvare blir sett på som en investering. Et investert beløp er ikke en kostnad, fordi man venter å få det tilbake pluss en fortjeneste av investeringen. I det lange løp lønner det seg å investere i kompetansebygging på fri programvare, fordi det stiller bedriften/kommunen mye friere til å kunne velge leverandør av kjerneprogramvare senere. Utviklere av fri programvare, som i stor grad også er brukerne av fri programvare, ønsker ikke å gi ut nye versjoner med nye formater, kun for å hindre konkurrenter i å implementere formatet sitt. Tvert imot mener utviklere av fri programvare at det er en fordel at andre implementerer sitt format, dvs så lenge de holder seg til standarden. Derfor vil det også være færre oppdateringskostnader forbundet med fri programvare.

     

    Bedrifter/kommuner ønsker heller ikke å være avhengig av en tredjepartsleverandørs «good will» for å oppdatere kjerneprogramvare, da stopper produksjonen plutselig opp når det oppdages en feil som de er avhengig av en tredjepart for å oppdatere. Man kan velge stabile gjennomtestede utgaver av fri programvare. - Et valg man ikke har med Windows/Mac/Office og lignende. Man må derfor også regne med kostnadene for unødvendig driftstans ved å ikke velge fri programvare.

     

    Kutt ut tåpelige stråmenn. Vi snakker om plattformuavhengige løsninger. Å unngå lock-in. MS er bare tilfeldigvis den største synderen på det området, og MS Office er en betydelig del av problemet.

     

    Dette lock-in problemet dere snakker om fremstår for meg som betydelig overdrevet. Det er selvsagt et problem for konkurrentene, men det er ikke et stort problem for en kommune at man baserer seg på samme plattform som alle andre og kjører produktene som er industristandard. Etter min mening er det du som sprer (favorittutrykket ditt?) FUD.

    Selvfølgelig er dette et stort problem for kommunen, som vil slite med unødvendig driftstans/slack på grunn av at man velge ustabile proprietære løsninger. Det koster også å oppgradere Windows og Office, slik at det får et nytt versjonstall - og kan være kompatibelt med nye versjoner av Office sitt filformat. Man trenger ikke å komplisere bildet med at frie programmer har andre opplæringskostnader enn Windows eller Office. Bedriftene holder «kompetansebyggende» kurs og opplæring når de oppgraderer Windows og Office.

     

    Er Calc bedre enn Excel?
    Si heller hva du mener er killer feature i Excel.
    men det hadde ikke vært et fullgodt alternativ i den kommuneadministrasjonen jeg kjenner godt.
    Ta heller å del med oss akkurat hva du ikke får gjort effektivt i Calc. Jeg er oppriktig interessert.
    Det er ikke snakk om hva jeg ikke får gjort, for jeg jobber minimalt med regneark. Her velger jeg å høre på dem som gjør det. Det at noe er mulig å få til i et alternativ er for øvrig ikke noe argument for å bytte. Alternativet bør være bedre.
    At noe er av bedre eller dårligere kvalitet er kanskje lett å se om du ser på en stol eller et fysisk produkt, men når det kommer til dataprogrammer er det eneste som er relevant, om programmet fyller dine behov eller ikke. Calc er et helt annet program enn Excel, men gir deg de fleste av mulighetene du har i Excel, men også noen muligheter du ikke finner i Excel. Calc støtter forøvrig Excel VBA-macroer dersom det skulle være et argument.

     

    At det finnes et(!) norsk konsulentfirma som drifter Zimbra skal liksom kunne måle seg med det enorme Microsoft-fagmiljøet som finnes i Norge?
    Sjekk fakta før du sprer FUD. Det er såvidt jeg vet en drøss tilbydere av Zimbra i Norge. Redpill Linpro er store, derfor var det naturlig å nevne dem.

     

    Så da sier du altså at Zimbra-miljøet i Norge kan måle seg med Exchange-miljøet?

    Kan du fortelle oss hvilke norske kommuner Redpill Linpro hoster idag? Er det noen kommuner som selv drifter en intern Zimbra-løsning? Jeg sier ikke at dette er en dårlig løsning, og Exchange trenger absolutt konkurranse. Jeg har jobbet med Notes/Domino tidligere, men idag har alle disse kundene byttet til Exchange.

    Det finnes mange løsninger som kan erstatte Exchange. Det å kjøre en dedikert e-post-tjener og en calender-tjener (gjerne på samme maskin) med et uavhengig webgrensesnitt er en løsning. Det kan også integreres mot programvareklienter, slik som Evolution, Thunderbird, Kmail og Kcalendar, Blackberry, Android, iPhone m.fl. Exchange driftes normalt internt i bedriftene eller via et konsultentfirma. En fri-programvare-løsning kan driftes på samme måte.

     

    Zimbra har i motsetning til Exchange faktisk en velfungerende web-interface, så selv om brukere fucker opp klienten sin er de ikke opprådd på noen måte. Et profesjonelt oppsatt miljø kan dessuten driftes med minimal loka tilstedeværelse. Dette gjøres med hell i de største miljøene i Norge. Selv grisgrente strøk kan fint vente til neste flyavgang om de trenger lokal hjelp med større ting.

     

    Vel, i et MS-miljø har jo brukerne et velfungerende web-interface for Exchange all den tid IE finnes på alle Windowsmaskiner. Også med Firefox får man gjort det viktigste med OWA, dersom Outlook skulle kræsje.

     

    De siste linjene her er håpløst arrogante. Hosting og outsourcing av drift kan passe for mange, men slett ikke for alle. "Selv grisgrente strøk" - når vi snakker om kommune-Norge så snakker vi om hver minste krok av landet. "De kan fint vente" er neppe holdningen rådmennene rundt om i landet ønsker å bli møtt med. Da stiller lokale leverandører langt sterkere, og de fleste av dem har kompetansen sin på MS-plattform.

    Det finnes ikke noe man ikke kan fjernstyre på en *nix-server dersom det gjelder å løse et problem der og da. Dersom det gjelder større endringer i systemet, kan det hende at bedriften/kommunen ønsker at konsulenten kommer på fysisk besøk. Det handler helt sikkert ikke om noen holdning til at problemer kan vente. - For det kan de ikke.
  13. ...

    current CPU frequency is 800 MHz.

    cpufreq stats: 2.80 GHz:11.42%, 2.50 GHz:0.67%, 1.80 GHz:0.41%, 1.40 GHz:0.92%, 800 MHz:86.58% (11486)

    ...

    Dette forteller meg at prosessoren skalerer helt fint, slik den skal.

     

    Jeg tror problemet er skjermkortet. Bruker du den medfølgende frie driveren Radeon/RadeonHD eller fglrx? Resultatet av kommandoen lsmod vil gi svaret på dette.

     

    Jeg mener å ha lest at Radeon og RadeonHD ikke skalerer frekvensen til skjermkortet enda. Derfor tror at du foreløpig trenger fglrx for dette. (Se system-adminstration-hardware drivers for å installere fglrx).

×
×
  • Opprett ny...