Gå til innhold

sigurdi

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sigurdi

  1. Litt synd at ikke personen som skrev spørsmålene sjekket på hjemmesidene til Microplex som faktisk gir gaven. :-)

     

    Da hadde nok 44.2A stått. :-)

     

    Dette er hentet fra Microplex sine sider. :-)

     

    Når vi spesifiserte MIST 600W så tok vi høyde for både dagens og morgendagens behov. Den samlede effekten MIST 600W kan levere på +12V linjene er hele 530W (44.2A), mer enn nok til å forsyne selv de mest kraftkrevende konfigurasjonene.

     

    Den nye ATX standarden spesifiserer max. 20A for +12V linjene. Skal all denne effekten kunne leveres holder det ikke med 2 stk. +12V linjer. MIST 600W har derfor 4 stk. +12V linjer.

     

    sigurdi

  2. Ta en titt ut i den store verden.

    Eks sjekk ut f.eks Amstardam Internet exchange. Den er en av de litt større IX ene.

     

    Google må jo være en innholds leverandør, de leverer søk, eller hva med Micrsoft og Yahoo.

    Policy til Google er faktisk motsatt, ISP er må betale Google for å få prioritet inn i deres nett. :-)

    Men hvor går det mest trafikk, ut fra G-mail, google søk, osv eller inn fra isp-er og til Google sitt nett. (De har servere direkt oppkoblet til AMS-IX - 4 porter)

    For ikke å glemme youtube, som er blitt en del av Google og driftet gjennom deres server. Hvor går trafikken her. :-)

     

    Eller hva med Microsoft, som vel har rimelig høy trafikk ut (service pakker osv).

     

    Telenor er og koblet opp her, men de har policy at de gjor indeviduelle avtaler med hvem de vil dele trafikk med.

    De betaler flere av innholds leverandørern for å få priortitet inn i deres nett. :-)

     

    Faktiks så betaler Telenor BBC for at de skal prioritere trafikk inn til Telenor sitt nett i England.

    Hvorfor kjører de da motsatt policy i norge, er det for å prøve å melke markede.

     

    Hvor intersanne hadde ADSL tilbudet til telenor vært uten tilgang til innholds leverandører?

     

    Jeg er mot bompenger på offentlige veier og på Internet.

     

    sigurdi

  3. Er en noen dager siden tråden var aktiv, men jeg kom over den når jeg søkte etter Sata 2 støtte for min HighPoint 1820 kontroller.

    Tenkte jeg kunne skrive litt om min erfaring med Highpoint 1820 (ikke a), som jeg har hatt i godt over 1 år nå.

    Jeg kjører den på en linux filserver som lagrings disker. Det står 5 x 160GB disker, +3 single disker, noen Sata og noen IDE med konverter. Måtte patche kjernen selv for å få linux kjernen min til å ta kontrolleren men etter det funker det helt supert. Lese/skrive ytelse når alle disker er inne: over 20/25MB pr sek, (disken på maskinen jeg tester mot klarer ikke mer). Prosessor belastning med alle disker OK er ikke målbar, maskina står og som brannmur, ruter, epost server osv, og ligger normalt på under 2% CPU load. Med en disk ute klarer den ca 5MB pr sekund i skriving og lesing, (merker ikke noe når vi kjører film eller mp3 fra server mens en disk blir tatt ut), prosessor belastningen er godt over 20%, men det betyr ikke noe.

    Dersom en disk faller ut, så sender kontroller programmet til Highpoint ut epost, kontrolleren piper, men alt funker helt greit. Tar jeg ut to disker skrur den av de andre diskene og setter jeg da inn disken igjen er alt OK.

    En rebuild tar ca 4 timer på en 1Ghz AMD gjennom linux kontroller programmet, men over 30 timer gjennom bios på kortet. Jeg bruker kontroller programmet siden jeg da kan bruke maskinen samtidig.

    Er veldig godt fornøyd, men jeg får ikke en Sata2 diske til å funke på den. :-(

    Har ikke våget å oppgradere bios på kontrolleren, før jeg har tatt en skikkelig backup av alle bildene våre (over 100GB). Bestiller en 200GB disk nå som blir backup mens jeg oppgraderer bios på Raid5 i håp om at den tar Sata2 disken. Det hjalp ikke å flytte jumper på disken slik at den stod i Sata1 only.

  4. Personlig kan jeg ikke anbefale Thats Write, den ene 25 pakken jeg kjøpte hadde plater fra 6 ulike kina fabrikker og alle fabrikata ligger i kategorien billig plater.

    Måtte kaste 90% pga lesefeil over 4.3GB.

    Har testet endel ulike plater og merker, men bruker nå RIDISC 4x Print, (Ritek G04) koster 90kr på komplett og ligger rundt 100 lappen på andre data butikker. Da vet jeg ivertfall hva jeg får. Hadde jeg ikke vært så glad i print plater hadde jeg nok testet obs sine plater også. :-) 100 lapp er jo ikke så stort tap dersom de skulle være helt ræva. :!:

    Tidligere brukt jeg bare Verbatim print, de var de letteste å få tak i med mulighet for print, har aldri hatt problemer med verbatim men så koster de jo det dobbelte. :-(

  5. Sjekk teksten på Fyrverkeri som er den sida en kommer inn på fra linken nevnt tidligere i forumet.

     

    Du kan bestille fyrverkeriet, men må hente det på utsalgs stedet deres.

    Helt genialt, du kan i ro og mak sitte hjemme plukke ut kva raketter du vil ha legge det i handekurv og tusle bort og hente varene ferdig pakka.

    Skikklig sofagris tiltak, en er ferdig med shoppinga før en kommer frem. :-)

     

    Les gjennom før dere utaler dere, og som alle vet det er ikke lov å sende sprengstoff i posten i norge. :-) Det heter brevbombe og blir straffa med 2-5 års fengsel.

  6. Hadde tatt linksys, eller 3com med shaping.

    Hacks til linksys er uorginal firmware, med søtte for blant annet shaping, eller båndbredde fordeling dersom en skal bruke et "kort" norsk utrykk.

    Dersom dere skal ha iptelefon, noen av dere holder på å laste ned, eller dere bruker mye web radio. Hadde jeg kjøpt en med mulighet for shaping, da kan en sette dedikert bårndbredde til de ulike ipadressene.

    Slik det funkerer er at er bare en maskin på nett får han allt, men er alle på så får de det som er satt opp i ruteren.

    Venter på modem fra Catch jeg og, får det 8 Desember, har 1024/256 fra Tele2 i dag, så fra 13 Desember og ut året har jeg (1700/512 + 1024/256) Blir litt morro da, men får aldri nok.

    Jeg bruker Clark som ruter, shaping, brannmur, ftp, web, og filserver, (linux basert server, fordelen er at jeg kan og kjøre last fordeling over flere adsl linjer, slik at for maskinene så vil linja se ut som en 2724/768 linje. :D

     

    Kan gjøre mer med en linux ruter, men er noe værre å sette opp, samt du trenger en gammel maskin. (Helst 300 Mhz+ og 128MB+)

  7. Sier meg enig med at brennekvalitet bør være et viktig argument, men her er ofte at det er stor individuel forskjell på billigplater, eller jalla plater som eg kaller de.

    Thats write har så mange ulike produsenter av platene sine, at i en pakke jeg hadde på 25 plater var de laga på 6 forskjellige fabrikker. Den pakken var det og 50% av platene som det ble lesefeil på etter brenning. :mad:

    Etter det har eg aldri kjøpt ThatsWrite. :-) Da er det bedre å kjøpe plater til dobbel pris som har 99% feilfri brenning. (Totalt sett blir det samme pris) :D

     

    Poenget mitt er at det er rimelig vanskelig å gi en skikkelig testdet vil ta mye tid og mange plater å teste på, en bør og ha mange ulike produsenter av platene. Noen brennere brenner veldig bra på et billig merke, mens andre brenner bra på et annet.

    Jeg kjører alltid lesetest på alle plater jeg lager, med DVDInfoPro eller ved å kopiere hele plata inn igjen på disk. Dette gjør jeg med en annen DVD leser, slik at jeg ungår at DVD brenneren leser godt sine egne brente plater.

    Dette blir mye ekstra tid for å lage en plate, men jeg tar ikke sjangsen på at familefilmen fra sommeren 04, ikke er kopierbar. Jeg tar og alltid minst 2 kopier på ulikt merke, den ene går i arkivskapet mens den andre blir brukt.

     

    Savner en skikkelig test av ulike plater som finnest i butikkene våre, det hadde vært skikkelig herlig å få en skikkelig overskit. Hvor platene er laga, pris, kvalitet på brenning, lesbarhet etter 1min, 1 uke, 1måned osv. (lengre en en måned blir litt uaktuelt for når testen blir pulisert så er ikke platene i salg lengre).

    Da kan en jo vurdere om de dyre platene er bedre og vert pengene iforhold til de dyre.

    Eg ting jeg synst er vesentlig er utskrift kvalitet på ulike print plater.

    Gikk bort fra Verbatim pga dårlig "matt" overflate på deres print plater.

  8. Eg har et Asus 9800XT og det bruker myye strøm, det gjør maskina og foresten.

    Har en strøm måler som jeg bruker på div maskiner og utstyr for å se hvor mye det drar. Den er ikke 100% nøyaktig men en får en god indikasjon.

    Maskina mi er:

    Athlon 64 3400+

    2 x 160G WD Sata

    Asus 9800 XT

    1024 Ram.

    Fujistu HK (Via)

    FSP 300W strømforsyning. (Utrolig at den klarer maskina)

     

    Dette er forbruket til maskina, målt hva den drar av effekt fra strømnettet,

    Vanlig windows jobbing, 140-150W. (Skjermkortet blir varm prod mye varme)

    Quake 3 i 30 min, 240-250W, (Skjermkortet er veldig varmt)

    Maskina har ingen vifter utenom strømforsyninga, så med lokket på går det ikke ann å spille, blir alt for varmt. Men den står normalt uten sidelokk, er faktisk ganske støysvark. (Forståelig siden den ikke har vifer.

    Dersom 9800Pro drikker like mye strøm som 9800XT så går det nok ikke med en 200W strømforsyning.

  9. Føler med deg, er avhengig av mitt Logitech Y-SD5 eller NewTouch Compact. Har et hjemme og et på jobb. De er ca 5 år gamle og knekte.

    Min fru har et Microsoft Natural Keyboard som ho er helt avhengig av, det er forgjengeren til Natural Elite, litt anna layout men samme laange ledning og herlige knapper. :-)

    Ho har vært "uheldig" noen ganger og har måttet ty til demontering og såpevann.

    Den siste gangen var det ca 0.5 liter Cola som rant utover og innover til det fløt over både bord og gulv, dette tok vel hart på noen av printbanene og jeg måtte da ty til litt mer en vask og føn. :-)

    En liten leting i overklokkins skrinet, fra den gode gamle T-Bird og Athlon XP tida, gav resultater og jeg fant frem en flaske med Granville Electro Connector (Clas Ohlson bakrute rep for bil) Litt pensling så var både banene og kontakt punkta gode som "nye" og MS lever igjen. Det mangler F3, samt space funker bare dersom en trykker mitt på, men ho vil ikke ha noe nytt. Ho har prøvd noen ulike tastatur, men det er bare dette ho vil ha, til nøds kan ho ta mitt, men det er uaktuelt. :D

     

    Dersom ikke ms elite er kastet kan du jo prøve å fikse litt baner.

    Lykke til med innøving av nytt tafslebord. :-)

  10. Har gjort det flere ganger helt knirkefritt, men andre forsøk har gått helt i grus.

     

    Som nevnt flere ganger tidligere så har chipsetta på de ulike korta mye å si og kan skape mye krøll. Sist flytta eg disken over fra en Athlon 1200 (Asus A7v133 - Via chipset) og over til en Athlon 64 3400+, (Fujitsu HK- med via chipset) Forda om desse via chipsetta er totalt forskjellig så gikk det helt glimrende.

    Men er disken en Sata eller står på en Raid kontroller er det en annen verden, da er det mye vanskeligere og blir ofte bluescreen. Men det gikk det og (hadde vært mye lettere og raskerer med en formatering) :-)

  11. Mellom 2 av husene er det ikke så stort problem. 250m med fri sikt går greit med litt moddet utstyr.

    Men 950m med et fjell mellom er en verre nøtt å knekke, her må ivertfall sette en repeater på toppen, som har fri sikt til begge husene, samt bruke rimelig moddet utstyr. Det værste må våre å få strøm opp på fjellet. :-)

    Her er ivertfall en fin side med ideer på kossen en kan lage utstyr med en usb dongle.

    USBwifi

     

    Lykke til gi tilbakemelding om kossen det går.

  12. Bruker NOD32, er veldig godt fornøyd har gått over fra Norton på min maskin, og har et par kamerater skiftet øyeblikkelig når de så hvor bra NOD32 var. Han ene hadde scanna med Norton dagen før, og jaggu fant NOD32 4 trojanere og 1 virus. :-)

    Ingen var aktive da men lå gjemt i mp3 og zip filer. :cry:

     

    Satte ny rekord i scanning, sjekket mine 500GB iløpet av 1time og 50 min, og da gikk jeg inn og ba den sjekke alle filer. :thumbup:

  13. For å svare på spørsmålet ditt, ja det finnes rutere, som nevnt tidligere i tråden, Cisco er den største og mest anerkjente leverandøren. Det er og veldig mange andre som har rutere med ulik båndbredde fordeling, shaping og load balance. Men som også nevnt er de ofte dyre, (svært dyre).

     

    Og det er rett det at full belastning på upplink gir dårligere hastighet ned, dette pga tcp/ip sin struktur og at bredbånds leverandørene ofte setter stor buffer i adsl og sdsl modemen sine, slik at du skal få målt høy hastighet på tester. (Ikke bare derfor men dette er en grunn)

    Det som skjer når du bruker all upplink er det samme som skjer skjer på drammensbura i røsh trafikken, kork alle må vente på tur til å komme over.

    Bufferen er ofte 1500-2000 ms (1,5-2 sekunder) noen modem har opp til 4 sekunder buffer.

     

    Når du laster ned noe så blir det sent kontroll pakker tilbake som bekrefter at pakkene er kommet frem, når desse kontroll pakkene må stå i kø i 2-4 sekund ut så får du forsinkelse på svar og tcp/ip går ut fra at forbindelsen er dårlig og setter ned hastigheten. :-)

    Dette fenomentert begynner allerede med 60-70% av full belastning men en merker det ofte ikke før på 80-90%.

     

    Det er en rimeligere måte å gjøre det på en å kjøpe en dyr ruter, og det er å sette opp en egen PC som ruter/shaper, det ble vel nevnt tidligere at en windows maskin kunne brukes det går sikkert også ann.

     

    Jeg har en gammel 500 PII maskin med 2 netverkskort som gjør jobben her i huset. Tidligere var det en PPro 200.

    Jeg bruker en linux versjon som heter Clarkconnect Den er gratis for personlig bruk og har alle fungsjoner som en ruter samt en kan legge inn det en trenger, det er branmur, NAT, ftp server, mail server, apache........ osv.

     

    Det anbefales å legge inn en "pluggin" som heter wondershaper, som fjerner problemet med høy ping, du må sette hastigheten på linja di ned til litt under max og dermed flytter bufferen fra modem til linux maskina.

    En finner og ut kva uppload en virkelig får, på den verste tida på døgnet får jeg bare 185kbit og betaler for 256. :-( (Mellom 1600 og 2000)

     

    Jeg har IP telefon og vil bruke denen samtidig som jeg bruker DC, samt at noen kanskje vil spille. Jeg har måttet modde skriptet noe slik at telefonen kommer forann all anna trafikk, så kommer spill og radio som må ha konstant strøm for å ikke lagge, eller hakke. Deretter kommer surfing og fildeing.

     

    Håpar dette var litt hjelp.

     

    Lykke til uansett hva du måtte velge.

  14. Det er mange og til ulik pris med pris ser ikke ut til å ha så mye å si på stabilitet og fungsjonalitet.

    Har brukt både:

    http://www.domeneshop.no/

    Fra 39pr måned for 25MB og 5 epost med 50+250MB plass pr epost konto (50MB på innbox og totalt imap 250MB :-)

     

    http://www.activeisp.no/

    Fra 79pr måned for 10MB og 1epost, domene etablering og vedlihehold er dyrt (595 ++

     

    og den danske:

    http://www.clichehosting.com/

    Har egen norsk del med priser i norske kroner.

    Fra Kr 1 pr måned for 20MB og 1epost til 20kr pr måned for 400MB og 100epost.

     

    Av desse har jeg vært mest fornøyd med domeneshop og cliche, mye rimeligere og har ikke hatt problemer med nedetid samt begge har ink. spam filter på eposten.

    De har og php og mysql støtte er ikke tilleg på i de fleste abonementer.

     

    Ønsker du vanlig regning så er domeneshop den du får mest for penga av desse tre, men er det greit nok med regning på epost så er den danske og helt super. Har ikke hatt problemer med de 2 domenene som blir hostet der.

    Brukte activeisp men det ble alt for dyrt, sikftet over til domeneshop og clich, sparte rimelig mange tusen i året. Flytte avgiften ble spart inn første måned. :D

     

    Men søk litt i google etter: webhotel site:no så finner du nok mange flere, les gjennom hva oppetid de garanterer og kva linje de har til NIX, (norge) eller TIC (danmark) eller hovedknutepunkt i landet de er i. Har mye å si på hastigheten fra og til utlandet.

  15. 2510A brenner med samme hastighet som 2500a, men støtter og 2.4x på lag 2 ved dual layer brenning. :-)

    Det er samme brenner med laser som er kalibrert og godkjent for å brenne DL, så etter NEC er det ca 70% sansynlig at din 2500a brenner har god nok laser til å brenne DL.

    Men det er ingen vits å flashe en 2500 til 2510 før det er plater, men for de som lurer på om det funker les den orginale tråden for å gjøre det. :thumbup:

     

    Andre brennere som kan oppgraderes til å støtte DL

  16. Svar til jallakim

    Strømforsyningen trekker ikke 350W eller det som står utenpå hele tiden, det er hva strømforsyningen er laget for å kunne klare å levere som tidligere nevnt. Og som jeg skrev det var snitt forbruket mitt som var 92W på servern, mens ved oppstart så går det rimelig mye mer. Står foresten en 550W strømforsyning i den. Vi har målte ulike maskiner på jobb og hjemme for å se hva vi sparer og hva type maskiner vi sparer mest på.

    Det som vi fant ut at det er prosessor og skjermkort som utgjør omtrent allt strømforbruk. Hardisker og vifter bruker nesten ingen ting.

     

    En eldre maskin med 10 disker bruker mindre en en nyere maskin med 1 disk.

    SCSI disker bruker noe mer en IDE disker.

     

    Så en trenger ikke være redd for å la en maskin stå på hele døgnet, setter en opp en linux server til mail osv så ligger den idle 99.5% av tiden. :-) Prosessor belastningen på min PIII500 er på 0.5 til 5% i snitt og da er den filserver også, bruker fetchmail til å sjekke alle epost kontoene mine på online, tele2 osv for så å fjerne spam. Jeg trenger bare sjekke en imap konto og der ligger alt, det er og webmal dersom en ønsker det. Den sjekker posten bare hver 5 min om dagen og hver 15 min etter 01 på natta, så da kan eg få opp til 5 min forsinkelse på epost som blir sent til meg, men "chatter" jeg på epost så bruker jeg min rette epost og da kommer det frem med en gang.

    Men det er jo veldig rimelig for å få epost og domene ute, er en i danmark som tar 1kr og 5kr i måneden. (5kr er ink Mysql og php og 20 epost adresser)

  17. Bruker selv Clarkconnect til mail server, web server med mysql og php støtte, ftp server og lagrings server.

    Da er det bare 1 maskin som trenger å stå på og tar seg av alt, vil en være helt sikker på at mailen kommer frem kan en betale noen kroner for backup server hos clarkconnect gutta. :-)

     

    Når det gjelder strømforbruket så har jeg målt to av maskinene mine for å dokumentere for fruen at 1 maskin skal stå på hele tida.

     

    Server 500PIII, 3stk SCSI (7200rpm), 6stk 7200 IDE, PCI kort 5, vifter 3 120mm, 3 80mm Strømforbruk snitt 92W

     

    Fruens arbeids stasjon: XP 1700@2000 1.5v, 1stk 60GB 7200, 2PCI kort - 144W

     

    Men lykke til med mail server uansett hva du velger, men jo mer en kødder jo mer lærer en.

    Kjøpe tjenesten ute kan jo alle gjøre. :-)

  18. Hvorfor ikke sette opp en linux, bruker selv Clarkconnect instalasjon tar ca 15 min. Etter instalasjon så går alt på fjernstyring, web grensesnitt for det meste av config, eller ssh dersom en vil knot litt med text basert config.

     

    Den kan settes opp som gateway, ruter, dhcp server ++ eller som standalone.

    Har selv en mysql php server, en ftp server og en gateway ruter, firewall, imap, webmail ++.

     

    Kjørte den først på en gammel PPro 200, og satte inn et billig Sunway IDE kontroller, kobla til en 1.2GB disk samt jeg hadde en 60GB ntfs disk.

    Måtte patch kjernen for å få lesing av ntfs, kjører nå LMV, og ext3 filsystem.

    Anbefaler å sette inn ny disk og formatere den med ext3, for så å legge over data.

    Bruker Samba til å overføre filer gjennom netverket, deler mapper rett fra web grensesnittet, jeg har satt opp bruker inlogging på netverks deling så en må logge seg inn når en trenger filer men det er pga jeg bruker den mye på lan.

    Det er ProFTPD som ligger inne som standard og den fungerer utmerket til mitt bruk, jeg bruker en annen port en standard oppset og det er greit å sette opp.

     

    Clarkconnect er gratis for hjemmebruk og du får med dns adresse som

    ditnavn.pointclar.net

     

    Anbefales på det varmeste min ftp server har nå 400GB med disk plass, Gbit netverk på lokalnettet og har aldir hatt en krasj. Mitt maskin har ikke så høy oppedit pga at jeg setter inn flere og flere disker rett som det er, men har en mysql server på jobb og den har vært oppe i over 1 år nå, satte den opp i Februar i fjor.

     

    Lykke til, men følte jeg måtte si litt om linux, det var jo omtrent bare windows som var nevnt her og da må du jo enten kjøpe en dyr lisens eller køre pirat programvare. :devil:

  19. Hei jeg er i samme båt som mange av dere, jeg bestilte før fristen 23. oktober 2003, så gratis frakt og overflytting av tlf.

    Bror min bestilte for ca 4 uker siden og fredag fikk han epost om at adapteret var sent.

    Hvorfor?

    Vi har samme etternavn, fornavnet hans er J mitt er S,.

    Vi bestilte begge adapter.

    Vi bor i samme område.

    Han skal ha nytt nummer jeg beholder mitt.

     

    Er det mange av dere som har fått, som beholder samme nummer som dere har i dag?

    Eller sender de først til kunder som skal ha nytt nummer?

  20. Ja, MAC adressen er synelig ute på nettet, den ligger i alle pakker som blir sent fra din PC og er med på at trafikken kommer tilbake til deg.

    Ligger du bak en brannmur/NAT så blir din lokale ip sjult og trafikken blir rutet etter mac adresse. Switcher sender og pakker etter mac adressa, den husker hvilen mac addresse som ligger bak en port.

  21. Når det gjelder sølv trikset så har jeg utført operasjonen et utall ganger på diverse AMD prosessorer den første var en 750@1050. Men 1700@2000 osv, men jeg har ikke hatt behov for å lage om en fra XP, til MP.

    Men prosedyren blir den samme.

    DU trenger:

    Electro connector (Granville) fra Clas ohlson, eller en annen el ledende lakk.

    (Diverse bilbutikker selger lakk for fiks av varmetråder i bakruten)

    Pris ca litt under 200kr for en liten boks - svinedyrt

     

    Superlim - helst litt tynt flytende, den må ned i gropene for å isolere mot den

    ledende plata i bunn. Det må ikke bli kontakt mellom punkta og bunn av hullet.

     

    Tape til å isolere rundt, eller folie bit med et utskåret hull på 0.5mm x 5mm.

    (Har folieskjører på jobb så da sparer jeg mye jobb, en tape bit istede for flere)

     

    Skalpell for å skrape bort overfløding superlim.

     

    Godt lys, lupe eller godt syn.

     

    Anbefaler og å bruke en nål til å ta superlim med, slik at en får bare litt på tuppen av nåla slik at en får lite nok. Betre å ta superlim på 2 eller 3 ganger istede for å søle over hle cpu-en.

     

    Når det gjelder påføring av el ledende lakk så anbefaler jeg å bruke et hult går fra et pelsdyr. (Jeg bruker isbjørhår. :-) Da kan en dyppe håret forsiktig i sølvlakken og dra 5 små strekker rett over fra punkt til punkt. Mye raskere en å isolere 2 og to punkt for så å dra "monsterkosten" over.

     

    Dersom en får griset til med sølv, er det bare å vaske med Isopropanol og prøve igjen.

     

    Har mistet telling på kor mange prosessorer jeg har låst opp, men har bummet på 1, den fikk jeg griset med superlim. :-( (Men det var noen som hadde prøvd før, så jeg vet ikke om det var de eller meg. :-)

     

    Lykke til, det er ikke så veldig hokus pokus, og skulle en drite seg ut så får en alltids solgt prosessoren igjen for det den er.

     

    Men sjekk om det går ann på Barton 2500, det må være den beste "overklokkeren" på markedet for den prisen. (Har testet mellom 10 og 15 stk og alle har gått over 3200+ :thumbs:

  22. Kjører ekstern linux brannmur hjemme og har aldri hatt blaster før jeg koblet opp en ny PC utenfor brannmuren. La inn XP og før jeg rakk å kjøre sikkerhets oppdateringene så hadde jeg blaster inne. Den er jo lett å fjerne, men det viser kor sårbare en er dersom en ikke har lagt inn patcher og sikkerhets oppdateringer. Hva da med alle sikkerhets huller som ikke er oppdaget, ivertfall ikke ofisielt. Tar du sjangsen på at det ikke kommer noe blaster lignende med en mer fandenivolsk innhold. :devil:

    Jeg bare spørr, er det en spillemaskin med bare save games så er det jo ett fett om det blir formatert, men har mye bilder og andre ting du er glad i så er det jo en rimelig investering.

    Du kan jo og legge inn software brannmur som godkjenner alle programmer som får lov å koble ut/inn. Da spiller det lite rolle kva port de kjører. :no:

×
×
  • Opprett ny...