Gå til innhold

echo_

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av echo_

  1. Hei,

     

     

    jeg har en VW Caddy 06 Life. 7-seter personbilutgaven.

     

    Jeg har tatt ut den bakerste seteraden slik at det nå er totalt 5 seter.

     

    Jeg ønsker å sette opp et sikkerhetsnett mellom bagasjerommet den bakerste seteraden. Dette kan jeg få kjøpt hos Møller, men det koster 4500,-. Dessuten er det av massivt metall.

     

     

    Er det noen som har et tips om hvor jeg kan få kjøpt slike sikkerhetsnett til en billigere penge?

  2. Hei,

     

    Jeg ønsker meg tips til innkjøp av en maskin som må oppfylle følgende kriterier:

     

    - Dual screen (minst 2x19", aller helst støtte for opptil 2x24")

    - Minimum 2 GiB ram (gjerne 4)

    - STILLE (som mulig)

    - En disk, SSD.

    - Skal kjøre Ubuntu

    - Foretrekker nVidia/Intel skjermkort.

     

    Maskinen skal brukes til programmering, så jeg trenger ikke noe råskinn. Maskinen skal ikke brukes til spill. Budsjettet er forholdsvis lavt. Om den er hjemmebygget eller en ferdig boks spiller ingen rolle.

     

    Jeg har sett på den nye shuttle-boksen som kom nå ( http://www.hardware.no/artikler/shuttle_ta...erne-atom/57554 ), og den virker forsåvidt grei. Men jeg er usikker på om den klarer to skjermer. Dessuten hadde det jo vært greit med et skjermkort med HD-akselerator.

  3. For all del, jeg hadde ikke takket nei til 16GiB ram om jeg hadde hatt muligheten til det, men jeg kan nesten ikke forestille meg at man trenger alle disse 16 giggene for å kunne kjøre apache og php. Om dere f.eks virtualiserer på boksene igjen vil det bli noe annet, men men.

     

    Lykke til med nye servere, det er alltid litt spennende i starten, selv om det som regel går greit.

     

    En load på 0,65 var ikke så mye å skryte av nei, ihvertfall ikke om det er åtte-veis bokser. Dere har mye å gå på :)

     

    EDIT:

     

    Er det Fujitsu-Siemens-blade dere har gått for? (og hvorfor det)?

  4. Hvor mye ligger loaden på?

     

     

    Er det ikke overkill med 16gb ram på en webserver? Databaseserveren trenger godt med ram, men en webserver?

     

    Jeg ville heller gått for å kjøre databasen på en slik boks dere nevner, og bruke langt billigere bokser som webservere.

     

    (men nå vet ikke jeg, det kan jo være dere har helt ekstrem load selv på webserverene).

  5. Ikke vent på det, det er en drøm ute høyre museknapp. Det er en grunn til at de ikke har høyre museknapp, fordi man skal bruke tastatursnarveier istede for høyre museknappsmeny. Alt som kan gjøres med høyre musknapp kan gjøres med tastatursnarveier, og hvis du trenger høyre museknapp før du har fått lært deg alle snarveiene, er det bare å holde inn kontroll mens du trykker inn den venstre. Men selv synes jeg det det er hel fantastisk med bare en museknapp, i hvertfall på en bærbar hvor det kreves nærmest et kirurgisk grep for å komme til den høyre museknappen. Når jeg låner andres maskin og bommer på museknappen i et sett, så skulle jeg gitt mye for bare å ha en stor tast.

    7861482[/snapback]

     

    Er dette ironisk ment? Hvis ikke må det være det mest hjernevaskede innlegget jeg noensinne har lest ... Det er idiotisk med bare en musknapp, ikke en "drøm", og det har selv Apple forstått. Det er for eksempel derfor Mightymouse har høyre musknapp.

    7862640[/snapback]

     

    Det er riktig som modin sier, uten å bruke høyre museknapp på noe går det kjappere å jobbe, om man kan tastatursnarveiene istedenfor. Som et enkelt eksempel vil jeg nevne at f.eks eple+c er kopiering. Skal du gjøre det med musa må du høyreklikke og velge kopier.

     

    Man sparer litt tid på en tastatursnarvei, om man kan flere av dem sparer man mye tid. Samtidig ser jeg ikke noe problem i å ha høyre museknapp på en apple-maskin, og ser gjerne at apple kunne levert bla laptopene sine med det. I windows f.eks er det veldig greit med høyreklikk.

     

    Men i OS X er det altså ikke nødvendig, og du jobber kjappere om du klarer deg uten.

  6. Hei.

    Jeg er ute etter en laptop (samme hvilket merke) som kan kjøre dual screen.

     

    Jeg ønsker altså at den bærbare har du skjermutganger slik at jeg kan koble til to eksterne 19".

     

    Det er ett fett for meg om det er DVI eller analog tilkobling.

     

    Jeg vet det finnes, en kamerat har en 12" laptop fra dell som, ved hjelp av en dockingstasjon (kalt "mediabase"). kan kobles til 2 19" på en gang. Denne maskinen er utstyrt med et skjermkort fra intel, og modellen er et par måneder gammel.

     

    Problemet med den dellen er at det er en 1,2ghz core duo prosessor, jeg vil ha mer, dessuten er den for dyr. 16k.

     

     

    Foretrukket operativsystem er linux.

    Foretrukket prosessorplattform er Intel.

    Foretrukket prisklasse er <10'000

    Foretrukket størrelse er =<15,4"

  7. Jeg kan ikke skjønne hvorfor dere har koblet en skjerm til en UPS? Så vidt jeg visste burde man unngå å koble ting som skjermer, scannere osv til UPS da disse trekker mye strøm akkurat i det de blir startet.

     

    Selv kjører jeg en større UPS hjemme (Denne driver 4 maskiner i ca 1 time før den gir seg, veier 60-70kg med batterier). Jeg har koblet printere og skjermer osv andre ting som ikke er kritiske rett i veggen, slik at jeg slipper å drive det om strømmen skulle ryke.

  8. Dette har jeg ventet på!

     

    Om det kommer noe slikt på markedet blir det bestillt et eksemplar på flekken, og windows ryker rett ut! Eneste grunnen til at Windows fremdeles har tilhørighet på en av maskinene mine er at jeg trenger en maskin som kjører PS:CS perfekt.

     

    Får man tak i en billig Mac er dette vanvittgi intressant. CPU-hastighet er ikke _så_ viktig, men jeg håper inderlig det finnes mulighet for utvidelse av minnet. 256mb er for lite, en Powerbook en kamerat har fungerte dårlig med bare 256mb ram, med 512 ekstra går den som bare juling.

     

    Harddiskplass er heller ikke noe problem, det har jeg nok av i serveren.

  9. Hei, har seff et problem :)

     

    Jeg har kjøpt en maskin (en billig en) til min farfar. Denne har jeg nå installert med windows 2000 pro, (har også prøvd med SP4).

     

    Problemene er som følger:

     

    når jeg forsøker å kopiere noe via nettverket (små filer går greit, men når jeg skal flytte en 5gb backup over) så restarter maskinen. Ikke noe greit i det hele tatt. Samme skjer om jeg f.eks forsøker å kjøre 3dmark 2001, skjermen blir sort og maskinen rebooter så og si med en gang. Står den bare der rebooter den ikke. Kan også reboote om jeg f.eks skulle surfe med internet eksplorer.

     

    Jeg har gjort:

    formatert maskina helt, forsøkt med SP4 og ingen SP

    lastet ned oppdaterte dirvere til HK (og dermed også lydkort, nettverkskort) samt drivere til grafikkortet, et geforce 4 mx 32mb ram. (internt på HK).

    har koblet fra alt utenom harddisk.

    Har også forsøkt å øke volten på prosessor (amd xp 2500+) med 0.1 volt, samme har jeg gjort med ram (en som mente det ville hjelpe).

     

    er det noen som har en fantastisk god ide på hva som er galt? er det rambrikken?

    (256mb ddr ram, 333hz twinmos)

  10. Det aopenkabinettet så ikke så dumt ut.

     

    Jeg foretrekker intel, og vil nok helst kjøre det.

     

    Når det kommer til prosessorer, jeg har lest noe om at disse nye Intelsakene "Prescott" genererer veldig mye varme. Det ser jeg jo på som en bakdel da jeg antar viftene må gå raskere..

     

    Denne prosessoren, er den bruktbar for mitt prosjekt?

    http://mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=34140

     

    Eller bør jeg gå for noe slikt;

    http://mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=12233

     

    ?

  11. Mye intressante svar.

     

    Jeg ønsker å ha maskinen på 24/7 slik at jeg slipper å skru den av. Maskinen skal lese mail, surfe, spille musikk (trenger ikke noe eksepsjonelt bra lydkort), IRC, msn og det skal være mulig å kjøre adobe photoshop på den. Grunnen til at jeg vil ha en egen maskin til dette? Jo, jeg vil over på linux på den maskinen jeg har nå, men ser allikevel en fordel med å ha en windowsmaskin kjørende. Jeg har også behov for en maskin som alltid er klar, det hender av folk ringer, og jeg må fikse noe umiddelbart.

     

    Kravene til maskinen er at den kan kjøre oppløsningen 1208x1024@70mhz og ikke bråker. Det er ikke mulig å forlenge noen kabler og sette den utenfor rommet.

     

     

    Det er noen som har anbefalt meg å gå for shuttle, er det stille nok? og er det mulig å bygge en lydløs vanlig atx maskin for en billigere penge? Prosessoren blir Intel, eller VIA.

     

     

    Skal ta en titt på Soltek QBiC 3401..

  12. Vurderer å kjøpe meg en ekstra maskin etter sommerferien.

     

    Den skal være helt lydløs (LES: Så stille at den kan stå 2 meter fra senga uten at jeg kan høre den). Vet at det kan være et problem å få harddisken lydløs, men jeg regner med at jeg setter den til å skru av disken (20gb samsung, lager uansett ikke mye lyd) etter 20 minutter el.

     

    Uansett; jeg har vurdert barebonemaskiner, men bråker det virkelig så lite som de påstår? Og er det smartere av meg å kjøpe noe annet? Og vannkjøling; jeg er åpen for de fleste forslag, men da skal det ikke være veldig dyrt.

     

     

    Når det kommer til skjermkort er det egentlig ett fett hvor bra dette er, men det må takle en oppløsning på 1208x1024@70mhz. Og nei, maskinen skal ikke brukes til spilling.

  13. neineinei.. Man bruker _ikke_ windows XP til server. windows 2003 server derimot.. ah..

     

    Men den koster jo så mye at det er helt skummelt. Altså ville jeg vurdert red hat eller noe slikt. Enkel å installere, du får opp grafisk brukergrensesnitt osv. Så setter du opp raid, f.eks på to 120gb seagater. Du bør også skaffe deg en disk til operativsystemet.

  14. Raid er selvsagt en fordel ja. Det er dette jeg har planer om å gjøre.

     

    Jeg har en far og to søstre som også har datamaskiner. Ingen av disse vet hvordan man beskytter seg mot virus, spyware osv. Det jeg derfor ønsker å gjøre er å sette opp en linuxmaskin med samba som kjørers som domeneserver. Her vil jeg kjøre (i raid) de to 80gb WD Caviardiskene jeg har stående. Eventuelt setter jeg uten raid. og kjører et script som tar en kopi av /home/ til en annen disk. Dette vil vel også være en viss fordel med tanke på folk som klarer å slette filer manuellt osv.

     

    200gb'en jeg vil kjøpe skal kun inneholde musikk, programmer osv som jeg har liggende på en maskin i nettverket istedenfor på cder. Om denne tar kvelden er ikke så farlig, men har jeg muligheten etter sommeren (penger) kjøper jeg en identisk disk og setter opp raid på den også.

  15. Stæynivået har i denne sammenheng veldig lite å si. Utifra hva jeg kan se på komplett.no tror jeg seagate må være tingen, denne har mindre søketid. Den er også den disken med flest "teknologier", om dette bare er noe humbug vet jeg ikke, men jeg håper det tyder på at disken skal ha en viss kvalitet. Når jeg sammenligner 160gb'ene til henholdsvis WD, Seagate og Samsung, Seagaten har 600 000 timer mot WDens 500 000, hvor mange Samsungen har står ikke. Selv om Samsung så og si (etter hva jeg har oppfattet i det siste) er ensbetydene med kvalitet satser jeg på Seagate denne gangen. Takk for all hjelp til nå, og om det er noen fler som har noe å si er det bare å gjøre det, jeg kommer nok ikke til å bestille noen disk før i morgen.

  16. Takk for svar. Jeg er veldig enig, SCSI er jo det optimale, men det er ikke aktuellt. For dyrt, og som sagt; jeg har ikke SCSIkontroller.

     

     

    Jeg skal heller ikke ha S-ata, men vanlig ATA, da disken skal stå i serveren jeg har i kjelleren.

     

    Jeg har fra før 2x80gb WD Caviar og er fornøyd med disse. Regner med det blir en

    slik: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=112810&cks=PRL , eller en slik: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=123995&cks=PRL

     

    Har også hørt at Maxtor skal være bra, men er litt mer skeptisk til disse da den siste Maxtorn jeg kjøpte røk etter ca 3 uker..

  17. Altså, jeg er ute etter en harddisk, 160gb -> 200gb, og mitt eneste krav er at den skal være stabil.

     

    Fart, varmeutvikling og også pris (til en viss grad, jeg betaler gladelig 200 kroner ekstra for en disk som ikke ryker like fort som andre)

     

    Så, er det noen som har erfaringer med disker som holder lenge?

  18. Etter å ha kikket litt i prisguiden velger jeg å spørre her:

     

    Jeg er på jakt etter en skjerm med minimum 350 candelia (cd/m2), skjermen skal brukes ombord i en båt til sommeren og vi ønsker å ha en skjerm som skal være lesbar selv om det er blå himmel og strålende sol. (også på skjermen!)

     

    Anbefalinger?

×
×
  • Opprett ny...