Gå til innhold

Alpha Centauri

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alpha Centauri

  1. Du åpner innlegget ditt med en påstått feil vedrørende kilogram, og supplerer deretter med at det er én feil til. Det jeg da svarer med er at feilen ikke ligger i ordet kilogram, men heller, som du supplerte med, i ordet raskt.

  2. På norsk skriver vi ikke kilogram; vektenheten skrives kg eller kilo og uttales kjilo. Likesom det ikke heter megagram (Mg), det heter tonn.

    Samt én feil til, det har nok gått litt raskt.

     

    For meg ser det heller ut som at feilen ligger i at ordet "disk" blir behandlet som intetkjønn istedenfor hankjønn, ettersom det er skrevet "en raskt SSD-disk" fremfor "en rask SSD-disk". Hvor har du lært at man ikke kan skrive kilogram? Det går aldeles greit det; det er heller det å uttale kilogram som kun kilo som er feil.

  3. Nå er det slik at snittet for å komme inn på et studium heller er en indikator på hvor popoulært studiet er, og selvfølgelig mest av alt hva karaktersnittet til søkerne er. Snittet sier altså svært lite om vanskelighetsgraden på studiet, og det finnes flere studier som "alle" kommer inn på, men som likevel kan være nokså utfordrende. Om en utdannelse som eiendomsmegler er vanskelig eller ikke, vet jeg dog for øvrig ikke.

    • Liker 2
  4.  

    Som nevnt tidligere er det vel ytterst få som bruker mobilen så mye ute i sola at det faktisk vil ha noe for seg å legge et solcellepanel inn i skjermen. I tillegg til dette vil et så lite panel, kombinert med at effektivetsgraden er på skarve fem prosent, måtte være urimelig lenge i sola for at mobilen i det hele tatt skal lade. Gjennomsiktige solcellepaneler er interessant, men ikke i mobilskjermer.

    Trenger ikke rare overflaten for å lade se , jeg lånte en telefon med solceller på en gang. Kvarter i sola så var den kvart ladet.

     

     

    Det virket veldig fort. Hva slags mobil var dette? Og så må du huske på at 5 % virkningsgrad faktisk er over tre-fire ganger lavere enn virkningsgraden til vanlige solcellepaneler, og ladetiden blir deretter.

  5. Som nevnt tidligere er det vel ytterst få som bruker mobilen så mye ute i sola at det faktisk vil ha noe for seg å legge et solcellepanel inn i skjermen. I tillegg til dette vil et så lite panel, kombinert med at effektivetsgraden er på skarve fem prosent, måtte være urimelig lenge i sola for at mobilen i det hele tatt skal lade. Gjennomsiktige solcellepaneler er interessant, men ikke i mobilskjermer.

    • Liker 1
  6. Ja hva blir mønstret i den siste rekken her? :)

     

    Ikke helt sikker på om følgende svar er korrekt, men det passer i det minste overens med den oppgitte rekken.

     

    Tallrekken dannes ved å i en tallrekke med naturlige tall (1, 2, 3, 4, 5 etc.) multiplisere oddetall med seg selv (n2), og multiplisere partall med det forgående naturlige tallet ( n*(n-1) ).

     

    Man får da rekken 1, 2, 9, 12, 25 ved å gjøre følgende:

     

    12 = 1

    2*(2-1) = 2*1 = 2

    32 = 9

    4*(4-1) = 4*3 = 12

    52 = 25

     

    En litt annen måte å gjøre det på, men som i grunn og bunn er det samme, er at hvert oddetall i en rekke med naturlige tall multipliseres med seg selv. Hvert partall mulitpliseres med seg selv, og partallet blir deretter trukket fra produktet.

     

    Man får da rekken 1, 2, 9, 12, 25 ved å gjøre følgende:

     

    12 = 1

    22 - 2 = 2

    32 = 9

    42 - 4 = 12

    52 = 25

     

    I begge framgangsmåtene blir de neste fem tallene i rekken 30, 49, 56, 81 og 90. Men som nevnt av Flin er det morsommere dersom du løser disse selv.

    • Liker 2
  7. Læreren vår sa at på del 1 så kom det nesten garantert at vi skulle sammenlikne Sara's story og Jasmine's story eller Jasmine's story og Mina's story. Jeg synes også at det høres ut som en god idé! På tide å finne likheter og ulikheter!

     

    Tenker noe av det samme jeg også. I Saras tilfelle er det foreldrene som føler seg nokså utenlandske, men Sara føler seg nesten 100 % canadisk. Hos Jasmine er det derimot motsatt, ettersom hun føler seg mer indisk enn britisk. Ville vært rart hvis det ikke ble en oppgave som gikk ut på å sammenligne disse to tekstene på en eller annen måte.

  8. Haha, møtte den hittil sinteste ansatte jeg noen gang har møtt på Kiwi. Jeg og en kompis var og så etter datovarer, da han kom og spurte i hyggelig tone om det var noe spesielt vi lette etter, og om vi trengte hjelp. Vi takket nei og sa at vi ikke trengte noe hjelp. Etter å ha spurt oss flere ganger, og at vi fant flere og flere varer, sa han "Hva er det dere egentlig driver med?". Vi svarte da at vi så etter datovarer.

     

    Etter vi sa det ble han fly forbanna, og sammenlignet det med forsikringssvindel. Han kom med en ganske dårlig sammenligning: "Hvis jeg kjører bilen min inn i ei fjellvegg, får jeg da ny pga. forsikringa. Tror du jeg kan gjøre det hvert år?". Når jeg prøvde å forklare forskjellen ble han enda hissigere, og sa at vi ikke fikk lov til å være her hvis vi ikke kjøpte noen varer. Kompisen min dro den da litt langt og sa at vi skulle kjøpe poser. xD Når Kiwi-Bob ble nevnt uttrykte han også sitt bidige hat over denne personen. Han kom også med trusler som at han skulle kontakte alle Kiwiene i byen og si at vi var på datojakt.

     

    Når vi fortsatte å lete etter varer, stelte han seg rett ved siden av oss og begynte å lete han også. Hvis vi flyttet oss til et annet sted, flyttet han seg også til det samme stedet. Det komiske var at vi fant en del datovarer mens han fant ingen. Jeg tror han kanskje ble snakka til av noen andre ansatte, siden han var litt roligere når han scanna inn varene i kassa. Var en ganske morsom opplevelse, spesielt fordi han forandret humør så ekstremt fort.

     

    Ble en litt lang post, men følte jeg måtte dele denne historien. :)

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...