Gå til innhold

hanlan

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hanlan

  1. Hvis man leser kilden så kommer det bedre frem at det SFC først og fremst protesterer mot er at Microsoft/GitHub tjener penger på å selge tilgang til Copilot, som er trent med open source, uten å kreditere. Hva med å inkludere link til alle lisensene og en liste med alle prosjektene som er brukt i treningen? Er det nok?

  2. Jo, det er Musk som har påstått at hvis du kjøper en Tesla, så vil du kunne sette den opp som robot-taxi når du ikke bruker den selv, og tjene $30.000 i året på den. Altså det samme som bilen kostet (eller kostet i 2019 når han sa det) og som vil gi 100% avkastning pr år. Thunderf00t på youtube har samlet mange av utsagnene til Musk opp gjennom årene (videoene er biased mot Musk, ta det for det de er...)
  3. 13 hours ago, Andreas328328 said:

    Det kan kanskje hende at vilkårene til Github er brutt, men det bekrefter bare nok en gang at Github ikke er et seriøst sted jeg ønsker å publisere min kode hos.

    Github kan aldri vinne. Hvis dette hadde vist seg å være et tilfelle av en hacket konto, og det ikke var den originale utvikleren som hadde gjort endringene og GitHub IKKE hadde sperret kontoen slik at flere av prosjektene kunne blitt sabortert. Så hadde jo det blitt feil og "at Github ikke er et seriøst sted jeg ønsker å publisere min kode hos".

    Kall meg naiv, men jeg velger å tro at Github sperret kontoen for å hindre evt mer sabotasje fra andre enn utvikleren selv.

  4. Android Automotive OS har nok en helt annen kontraktfestet levetid enn tilsvarende for telefoner. Pr i dag så kjører AAOS på Android 10, sannsynligvis fordi den har "gammel" og gjennomtestet kode.

    Og er jo ingen grunn til at det som er installert på bilen i dag pluselig skal slutte å fungere om 10 år, på samme måte som en telefon ikke bare slutter å virke fordi den ikke får flere oppdateringer.

    Det er open source Android i bunnen så bilprodusentene kan overta utviklingen hvis Google ikke gidder lenger.

    Du kan selvfølgelig risikere at f.eks. Spotify bytter til ny streamingplatform og -format og ikke støtter AAOS lenger men da har du jo alltid muligheten til å streame gjennom telefonen.

    • Liker 1
  5. 36 minutes ago, St. Anders said:

    hvorfor lages det ikke oppladbare litiumbatterier i AA størrelse?

    Li-Ion batterier har en nominell spenning på 3,7V, mens NIMh har 1,2V. Noen kommer helt sikkert til å putte et li-ion batteri i en dings som er beregnet for nimh batterier. Er du heldig så sier det bare poff, er du ukeldig brenner huset ditt ned i løpet av natta.

    Det finnes li-ion batterier i AA størrelse men de har lav kapasitet og må lades med usb. Den har innebygget elektronikk for å gi 1,2V ut.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6.  

    Akkurat i denne saken kan det se ut som Apple har rett.

     

    Kanskje ikke rett, men mindre feil enn normalt.

    De hadde vel rett når de påsto at skjermen var uoriginal? Du ser på videoen at skjermen som er brukt i reparasjonen ikke er en refurbished original.

     

    Apple og deres holdninger mot reparasjon/tredjeparts verksted er ufyselig og jeg ønsker de all mulig motgang på dette området.

    Helt enig!
  7. Jeg mener å huske at det var forbud mot å eksportere krypteringsteknologi fra usa før - spørsmål er jo hvorfor er det ikke et sånt forbud lengre.

    Sannsynligvis fordi det var poengløst. Det var ikke forbudt å eksportere kode som var trykket, og bl.a. kildekoden til pgp ble printet og eksportert. Bruce Schneier sin Applied Cryptography var jo til salgs verden over og var en slags bibel for kryptografer.

  8. Hmm... something lost in translation?

     

    "Dette betyr at dersom angripere greier å trenge gjennom både nettlesersikkerheten og operativsystemsikkerheten, kan de få full tilgang til å kompromittere systemet, bare ved å få brukeren til åpne en ondsinnet eller infisert webside i nettleseren. "

     

    Hvis en angriper allerede har kommet seg gjennom både nettlesersikkerheten og operativsystemsikkerheten, hvorfor skal han da åpne en nettside for å få tilgang til systemet? Han har jo allerede full tilgang...

  9. Det er flere grunner til at COBOL benyttes, det er et enkelt språk som er uovertruffent til tall som representerer valutaer, altså med to desimaler

    Det er vel ganske lenge siden man gikk fra å regne valuta med fire desimaler til seks. Husker vi snakket om det på jobben i '99-2000 en gang.

     

    Og når det gjelder avrundingsfeil med flyttall, så finnes datatypen Decimal i IEEE 754 som ikke har avrundingsfeil. Den er støttet i alle relevante CPU'er.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Decimal_floating_point

×
×
  • Opprett ny...