Gå til innhold

stapal

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stapal

  1. Hadde gjerne sett at jeg fikk med litt mer av båtene nede til høyre, men lot de like fullt være med i bildet, da det går klarere frem hva motivet inneholder.

     

    Veldig bra. Dette liker jeg veldig godt. Fint snitt, dynamisk og båtene er der de skal være. Du har definitivt vært på riktig sted til riktig tid. :thumbup:

     

    Pål

  2. Nissumfjord i Danmark. Jeg var ute for å fange en vindsurfer da jentene ropte "krabber". Johan var lynrask og jeg fanget han på vei til sikkerheten... Jeg tok bildet idet jeg snur meg og har i ettertid justert horisonten og klonet vekk en bøye i bakgrunnen. Klarer jeg å fange noe av desperasjonen til Johan?

     

    post-22934-1235510064_thumb.jpg

     

    Nikon D80, Nikon 18-135mm

    iso 100, 1/500 sek, f5.6, 135mm

     

    Pål

  3. Ja velkommen hit:)

     

    Dette bildet er jeg enig med Rodswinger at blir reddet av skistavene, og det trengs desverre en redning, av påpekte grunner.

    Utsnittet er fint og landskapet nydelig!

    Men du ser resultatet av Dslr-kamera rettet mot sola, mye solrefleksjoner rundt der den treffer objektivet,

    "utbrent" snø (dvs helt fritt for farge der,

    bare forstyrrende hvitt-blankt), samt støv/dritt på sensor som påpekt.

     

    Men en bra entrè vil jeg påstå!

     

    Nå er jeg ikke veldig erfaren da, men har sett verre første-kritikk-bilder så defintivt og hadde noen forstyrrende førstebilder her inne selv :whistle:

     

    Takk for det. Ser jo lett det dere påpeker men støvet på sensoren så jeg først nå. :roll:

    Da er det bare å jobbe videre :)

  4. Runner up er kanskje Sigma EX 30mm f1.4 (som jeg er særdeles fornøyd med), men det ville vært ekstremt kjipt å være låst til 30mm på ferieturer.

    Det var da sterke ord. Har du forsøkt? Tipper det ikke kommer til å ødelegge ferien for deg, og vil nesten vedde noen få kroner på at du ville kommet hjem med færre, men klart bedre bilder.

     

    Dette får meg til å tenke på noe. Jeg har fotografert i mange år men bare på hobbybasis. Før dslr kom i hus for litt over et år siden fløy jeg rundt med mitt kompaktkamera og tok masse bilder, som regel uten bruk av zoom. Ser jeg tilbake til den tiden ble det mange gode bilder og %vis flere gode enn da slrd kom i hus, til min store overaskelse.

     

    Tidlig høsten 2008 satte jeg meg ned for å prøve å finne ut av dette, for jeg var i det store, ikke så fornøyd med bildene jeg tok etter innkjøp av dslr. Misforstå ikke, "kvaliteten" på bildene var jo vesentlig bedre, men de gode bildene var det lengre i mellom. Jeg tror forventningene til speilrefleksen med 18-135mm zoomen var altfor høy. Jeg skøt i hytt og gevær og forventet vel mirakler. Og her er jeg ved sakens kjerne. Jeg sto stille og brukte zoomen i altfor stor grad i motsetning til tidligere.

     

    På en hyttetur litt senere på høsten tok jeg bare med en Sigma 30mm f1,4. Det resulterte i at jeg igjen måtte begynne å løpe litt rundt, plassere meg slik jeg gjorde før i tiden og bruke mer tid på å komponere bildene. Nå har det blitt flere "gode" bilder igjen og sammen med dslr'ens kvaliteter er jo dette bare skikkelig morsomt.

     

    Så vær ikke redd for å låse deg til en fast brennvidde selv om det krever litt mer av deg som fotograf.

  5. Alder: 50 (dvs godt over snittet)

    Bosted: Tanum / Bærums Verk / Gjettum

    Kamera: D80

    Hvor lenge har du holdt på: Ca 35 år men bare 14mndr med dslr

    Hvilken andre kameraer har du: Ixus 40, Ixus 860IS og en Lumix DMC FZ3

    Hvordan kom du på denne interessen: Jeg har alltid vært hekta på det magiske ved fotografering. Det tok et stort steg da jeg kjøpte mitt første dslr høsten 2007. Overgangen fra kompaktkamera har vært enorm. Har fremdeles masse å lære men føler nå at jeg begynner å få litt tak på det. Sluker alt jeg kommer over av stoff og det er vel noe av drivkraften ved fotografering; man blir aldri utlært. :D

  6. Jeg har også hørt rykter om dette, mitt tips er at det er importører ol. som ønsker å få opp salget i jula pga treig resesjons-salg. At kronekursen skulle falle enda mer og dermed bidra til høyere priser har jeg lite tro på. Heller motsatt, at krona styrker seg og importerte varer blir rimeligere for oss med NOK på henda. Men å spå valutakursenes utvikling med noen særlig grad av presisjon er nok de færreste forunt...

    Det er vel det samme som har blitt sagt om bærbare PC'er. Her er det et helt klart ønske om å få opp salget før jul....

  7. Ut fra denne testen og testbilder jeg har sett vil jeg påstå at det absolutt ville være verdt å oppgradere fra D80 til D90. Er jo vesentlig bedre på de fleste områder.

    Spranget opp til D300 er mer interessant fra D80 synes nå jeg da. Misforstå ikke - hadde jeg vært førstegangskjøper idag, hadde jeg helt klart gått for D90 for det er helt klart et veldig bra kamera, også for en førstegangskjøper.

     

    Jeg har lånt en D90 av bekjent og fått prøvet det noen dager. Det som slo meg i første omgang var hvor mye mindre støy det var ved høyere ISO en D80'n jeg har. Men jeg leverte det tilbake med den erfaring at D80'n holder enn så lenge.

  8. "En stor forbedring har imidlertid menysystemet på D90 fått, nemlig My Menu" Forbedring fra hva? Dette har jo D80 også. Riktig satt opp gjør dette meny styringen rask og enkel.

     

    Men å oppgradere fra D80 til D90? Nei det tror jeg ikke merprisen er verdt, selv om støynivået på høyere ISO er vesentlig lavere på D90. ;)

  9. Nikon D80

     

    Tamron 17-50mm 2,8: Dette har blitt standardobjektivet mitt og sitter fast på kamerahuset til enhver tid. God lysstyrke og skarpt - selv ved 2,8. Dekker mitt daglige behov og vel så det.

     

    Sigma 30mm 1,4: En litt sært men veldig morsomt objektiv. Liker den dynamiske fargen den gir. Men den krever mer, for å få et bra resultat, enn Tamronen. Veldig mye brukt i innendørshall i høst og resultatene blir bare bedre og bedre. Men jeg måtte bytte det første jeg fikk da det hadde ganske mye fokusfeil.

     

    Nikkor 70-300mm 4,5-5,6VR: Denne fikk jeg i gave fra jobben. VR'en er effektiv til sitt bruk men med mye flyfotografering er den ikke så egnet som jeg hadde håpet på. Men til fottur i fjellet er den perfekt.

     

    Nikkor 18-135mm 3,5-5,6: Etter at Tamronen og Nikkor 70-300 kom i hus har denne blitt parkert helt. Prøver den litt innimellom men den faller igjennom optisk.

     

    Sigma 150mm 2,8 Macro: Står øverst på ønskelisten.... :D

     

    stapal

  10. Hei!

    Vurderer sterkt å kjøpe Sigma 150mm F2.8 APO EX DG Macro Canon, men har lyst til å se noen bilder, tatt med objektivet. Er det noen som vet om noen linker til bilder tatt med dette (Helst av insekter/makro)? Har bare lyst til å se hvor nære det er mulig å komme et insekt og hvor bra kvalitet det blir ;)

    Du finner noen bilder fra photozone sin test her. Se også litt på brukererfaringene (endel bildelinker) på slr gear her. Utvilsomt et bra objektiv. :thumbup:

  11. Begge objektivene er gode.

     

    Det et et tredje alternativ som du kan vurdere; det er Sigma 17-70mm f/2.8-4.5, som gir deg mindre lysstyrke, men mer brennvidde.

     

    Kan nevne at svenske Foto bruk Sigma 18-50mm som objektiv når de skal teste de forskjellige kameraene.

     

    Tom

     

    Takk for svar, men mine alternativer er vel bedre til innedørs bruk?, tar mest bilder av datteren min som er 9 mnd, og ho sitter sjeldent stille når jeg tar bilder

     

    Innendørs er vel den vide enden som brukes mest og da har du samme lysstyrke som de to andre du har vært inne på. Mener også at Sigma 17-70 er like bra optisk.

     

    Jeg bruker Tamron 17-50 f2,8 som standardobjektiv og har blitt veldig glad i dette. Men hadde jeg valgt idag hadde jeg kanskje holdt en liten knapp på Sigma's 18-50 f2,8 i siste utgave da den får mye bra kritikk. Uansett blir det en oppgradering :D

     

    stapal

  12. Jeg synes Magnar Fjørtoft sin bok er veldig god, men kanskje ikke som en første bok. Da synes jeg de to til Scott Kelby som begge er oversatt til norsk er veldig bra, med mye praktiske tips tilpasset ulike situasjoner. Husker ikke akkurat hva de heter i farten.

     

    Scott Kelby sine to bøker, Digital Fotografering bind 1 og 2, er lettleste med en snert av humor og de er som nevnt oversatt til norsk. Jeg kjøpte begge mine hos Narvesen. Anbefales.

×
×
  • Opprett ny...