Gå til innhold

cyberklad

Medlemmer
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cyberklad

  1. Da jeg ikke akkurat er noen dreven øl-drikker (har tidligere gått mest i sprit, likør og vin), så har jeg følgende spørsmål:

     

    1. Hva er den konkrete forskjellen på "grønt" og "brunt" øl ingrediensmessig?

     

    Jeg har funnet ut at jeg liker best "grønne" øl som Carlsberg, Heineken og Tuborg.

     

    2. Er absolutt alle øltyper som tappes i grønne flasker - og alle som tappes i brune flasker -laget "etter samme lest", eller finnes det unntak?

     

    3. Er det kun øl i brune flasker som kalles "pils"/"pilsnerøl" ?

     

    4. Er det noen ingrediensforskjell på juleøl klasse 2 og juleøl klasse 3, eller er det kun alkoholprosenten som skiller?

     

    5. Er juleøl kun basert på "brunt" øl, eller finnes det juleøl som er basert på "grønt" øl?

     

    6. Er alt alkoholfritt øl basert på "brun" standard?

     

    Det er helt klart en forskjell på brunt og grønt øl. Det kommer av temperaturen ølet blir brygget på. Hvis det blir brygget på en temeratur på mere enn 65 grader så blir ølet brunt, men derimot hvis det blir brygget på rundt 17 grader så blir det grønt. Alt som blir brygget utenom disse temperaturene blir blankt øl.

    Det eneste untaket til dette er mewcastle brown ale som de har tilsatt masse "konditor farge" for og komme seg ut av sin oprinnelige kategori.

     

    Når det kommer til forskjellen på klasse 2 og 3 så er det en veldig viktig forskjell. I klasse 3 har man tilsatt sån ca 15% barnåler.

     

    Du kan og finne pilsnerøl på blanke flasker og det øllet er bestandig av en høyere kvalitet og står seg ekstremt mye bedre om det står i sterkt sollys.

     

    Juleøl på flasker er kun basert på brunt øl. Så lenge det ikke kommer i bokser. Da er det basert på grønt øl.

     

    Alkoholfritt øl er basert på grønt øl, men det må stå og lagres så lenge at det begynner og råtne litt slik at det blir brunt øl av det. Det bryggeriene selvsagt ikke forteller noen er at dette er svært skadelig og absolutt ikke bør konsumeres.

     

    Jeg håper dette oppklarer en del av det du lurer på.

  2. Hei.

     

    Skriver denne posten slik at dere skal få noen tall og samenligne med.

     

    På en gammel Crt skjerm måtte bilde tegnes opp på nyt et vist antall ganger i sekundet for og ungå at bilde flimret. Grunnen til det er at en elektronkanon som sender ut en stråle med elektroner som lyser opp fargene på skjermflaten. Og så snart den er tegnet og så begynner den og bli svakere. Og da må man ha et i fra 50 bilder i sekundet for at det ikke skal flimre, gjerne 75 bilder på en pc skjerm.

     

    En lcd skjerm derimot har en bildepunkter som ikke falmer, men som lyser konstant med den samme fargen til det bildeunktet får beskjed om og gjøre om på fargen det viser. Dermed vil du ha et stabilt bilde på en lcdskjerm om du bare har en oppdatering i timen, eller om dagen for den del.

     

    En 100Hz Crt skjerm vil bruke 10ms i mellom hvert bilde blir tegnet opp og skaper en svak flimring som vi ikke kan se. Og den vil gjærne bruke et par bilder på og skifte i fra en farge til en annen farge ettersom at den gamle informasjonen må bli svak nok til at den nye fargen blir helt ren.

     

    Nå har lcdskjermer kommet helt ned på 2ms på den tiden det tar og skifte i mellom farger. så det vil si at de nye lcdskjermene er mye raskere til og skifta i fra en farge til en annen en de gamle 100hz store klumpete skjermene.

     

    Det som fremdeles er ankepunktet for lcdskjermer er fargekvaliteten de gir i fra seg. De gamle crt skjermene er en del bedre til og få til de samme fargene over hele skjermen og har en mye bedre kontrast. Grunnen til at de har en bedre kontrast er at en crt skjerm lager lyset den gir fra seg i det punktet der elektronstrålen treffer skjermen, mens en lcdskjerm har en lyskilde som ligger bak selve lcd panelet. Lcd panelet må da stenge inn lyset i fra baklyset for og få sort på skjermen i stedet for at crt skjermen slipper og tegne opp et lyspunkt.

    Grunnen til at crt skjermen har jevnere farger er at den elektronstrålen som tegner opp bildet der lager like mye lys over hele skjermen, mens på en lcd skjerm så sitter som regel baklyset i siden av skjermen og lyser ikke like mye over hele lcd panelet.

     

     

    Håper denne lille notisen forklarer noe av forvirringen rundt de forskjelige begrepene og hjelper dere i utvelgelsen av skjerm.

  3. Har hørt om problemer med konflikter i mellom den trådløse biten på disse logitech høytalerne og vanlige trådløse nett som er basert på .11g standarden. Ettersom begge disse benytter det samme frekvensområdet.

    6373907[/snapback]

     

    Ok, da er det vel 2.4 Ghz regner jeg med, trenger vel uansett også strømkabler til disse bakhøyttalerene.

     

    AtW

    6373959[/snapback]

     

    strøm trenger de ja.

  4. Ja, de er relativt tykke...

    6373855[/snapback]

     

     

    Samenligner du den skjermen i denne artikkelen med vanlige skjerer så er jo ramma rundt skjermen ca like tykk på denne som det er på mange lcd skjermer. Bare at denne har den samme tykkelsen over hele skjermflaten uten at den buler ut bak på midten som veldig mange andre skjermer gjør.

     

    Apple 20" er vel litt tykkere enn denne, men er betraktelig mye mindre enn vanlige 19" og samtlige 20" som jeg vet om.

  5. På sidene til Logitech: http://www.logitech.com/index.cfm/products...CONTENTID=10928  

    står det at sub'en har to kamre. Det kan være at det ene kammeret er lukket mens det andre er bassreflex. Da skal jo ikke elementet synes...noe jeg ikke klarer å se ut fra bildene heller.

     

    Logitech informerer videre at sub'en har 6.5" element...ikke 8" som i testen.  :hmm:  snodige saker dette her  :whistle:

    6373623[/snapback]

     

    Ettersom de har to kamre så kjører de enten et lukket kammer det eelementet slår inn i et lukket kammer og har bassportet til og levere lyden ut av kassa.

    Eller så har de et slave element og har bassporten i det andre kamret på baksiden av det slaveelementet igjen.

     

    Vil tippe at de har gått for det første.

  6. LCD kommer jeg aldri til å bruke til gaming før skjermene klarer å levere 100hz

    6353992[/snapback]

     

    en Lcd skjerm lager ikke bilder i Hz som de gamle crt skjermene gjorde. Grunne til at Hz var viktige på de skjermene var at bildet ble tegnet opp og så begynte det og bli svakere helt til bildet ble tegnet opp igjen. Så hadde du under 60hz så kunne du se at bildet flimret.

     

    En lcdskjerm viser samme bildet hele tiden, det vil si at om u bare tegner opp bildet en gang i timen så vil du fremdeles ha et helt klart bilde uten flimmer.

    Det som er viktig med lcd er det at den tingen i skjermen som skifter fargen på lyset som kommer ut må klare og skifte tilstand på så kort som mulig tid. Og de raskeste lcdskermene klarer det i løpet av 2ms nå. Når du sitter på en 100Hz crt skjerm så blir fargene skrevet over og det vil ta flere opptegninger før fargen er helt skiftet over. så de kjappeste lcdskjermene som er ute nå skal være en del kjappere enn en 100Hz crt skjerm til og bytte i mellom farger.

     

    Så når du tenker på ny skjerm nå, så vil jeg absolutt anbefale deg og glemme 100hz, ellers vil du bli sittende med en falmet crt skjerm til du stuper.

  7. bereaucrator: Det står da vitterlig mektig irritert, men det er nå så...

     

    At de ikke lager paneler med 1600x1200 irriterer meg grenseløst, men det er nå engang slik da... 20" kommer med 1600x1200, men de koster skjorta. Derfor er det godt å ha en Dell 24" :p

    6353190[/snapback]

     

    Du får jo 20" med 1600x1200 til litt over 4 store lapper. da med dvi og vga.

    Samsung sin 204B er et eksempel på det.

  8. I forhold til Z5500s subwoofer, består Z5450 av en lukket løsning med bassrefleks. Størrelsen på elementet er 8" i stedet for 10". Dette gjør nok at anlegget ikke kan spille like høyt, men samtidig blir subwooferen litt enklere å plassere.

     

    En Lukket subwoffer løsning har jo ikke en bassrefleks port. Så er den åpen eller lukket ?

     

    Er den lukket så sitter elementet i en kasse som ikke har en åpning.

    og bassrefleks er jo et rør som går inn i kassa.

  9. Du skal heller ikke se bort ifra at Intel kommer til å få kloa i denne typen teknologi og kommer til å ta den I bruk.

    6368954[/snapback]

     

    Jeg tviler på at intel kommer til og putte inn den samme teknologien inn i sine cpuer. Intel har så fremt jeg vet aldrig lisensiert teknologi i fra andre teknologiselskaper eller produsenter i sine chipset eller prosessorer. Da regner jeg ikke med 64bit pga det ikke er en spesifikk teknologi, men en økning av mengden med data som prosesseres på en gang. Og til og med da utviklet de sin egen løsning. Men ja, den var veldig lik det amd gjorde først.

     

    Er litt synd egentlig. Hypertransport som ibm og amd har er tross alt bedre til og frakte data i mellom cpu, brikkesett og andre deler enn den gamle fsb'en som intel fremdeles bruker.

    6369494[/snapback]

    Du skal aldri si aldri. 3DNow var vel utviklet av AMD. Og AMD64(x86-64) som Intel kjøpte på lisens var faktisk veldig omfattende. AMD endret på mye i struktur i instruksjonssettet og effektivisérte det.

     

    Tips: bruk sitat-knappen, så kan du sitére flere på én gang.

    6369603[/snapback]

     

    Du sier noe der. Glemte den.

    Når var det den kom med foresten ?

  10. Minner meg egentlig mest om SLI, tviler på at man får samme ytelsesøkning som med å skrive om programmene, og selvsagt er det ikke lenge til dette bare gir fordeler i gammeldagse Programmer som man klarer lett uansett.

     

    Noen med teknisk innsikt som kan forklare hvorfor ikke OS som støtter dualcore allerede kan klare å gjøre dette på en dual core CPU?

     

    Jeg sliter litt med å forstå at alle de applikasjonene som folk sier at ikke har fordel av dualcore uansett (pga de har få tråder eller samtidige prosesser) plutselig skal få en fordel av dette?

    6367982[/snapback]

     

     

    Et os uansett om det er windows eller linux eller hva en enn kaller det er jo bare en treplanke som en stabler på toppen av en haug med stener, ved hjelp av en del sand(drivere) for og få et stabilt underlag for selve brukerprogramvaren. Som spill skriveprogrammer og slike ting.

     

    det som avgjør om et os støtter flere cpuer er scheduleren. Dvs en liten kodesnutt som får beskjed i fra alle programene du kjører om hva de vil gjøre. Så må den ta og stokke de trådene slik at de får kjøre i en kort tid hver, slik at det virker som maskinen multitaker for oss. Hvis den dingsen kun kan gi ut en strøm med instruksjoner til maskinen så støtter oset kun en cpu kjerne. derimot hvis den er fleksibel nok til og sende ut flere slike strømmer så støtter systemet flere kjerner.

     

    Sli og slike ting går via driverne som du instarer og da kan du manipulere oset på litt flere måter ettersom at det ikke er en så fastlåst bit i operativsystemet.

     

    Det folk mener med at en del programmer ikke kan utnytte en dualcore er at det programmet kun er utviklet for og gi en strøm med spørsmål om og få ting gjort til den dingsen som bestemmer over hva cpuen skal gjøre(scheduleren). Når det kjøres slike programmer kan ikke scheduleren splitte opp den ene tråden til to tråder. Hvis et program er skrevet med mange slike tråder kan scheduleren altids mikse de trådene ned til en tråd som den kjører ned til en cpu. Men har du da altså et os som støtter flere kjerner så vil scheduleren mikse alle trådene som kommer inn ned til det samme antallet med tråder som du har kjærner.

  11. Skikkelig dårlig gjort av AMD dersom de ikke lar Intel få ha ytelsestroen noen dager, nei nei nei.

     

    Men dette er nok bare oppspinn Conroe vil tørke gulvet med X2, nekter å tru at intel nyere teknologi ikke skal slå gammeldagse AMD kjerner.

    6367583[/snapback]

    AMD-kjernene er da ikke gamle. Conroe er ei blanding av mye eldre P3 og Netburst.

     

     

    Conroe er strengt tatt en vidreutvikling av core duo som er noen mini generasjoner etter Pentium M som er en vidreutvikling av pentium 3/pentium pro og Netburst.

     

    Stort sett så er forholdet i mellom conroe og p3 akkurat det samme som forholdet mellom amd athlon 64 x2 og de første socket a cpuene.

  12. Kan AMD ta patent på dette, eller kan Intel bare legge denne funksjonen inn i neste northbridge?

    6367489[/snapback]

    De bør da kunne ta patent på det. Jeg regner med at de allerede har gjort det. Ellers vil nok Intel bruke det sammme om noen måneder.

    6367506[/snapback]

     

    Tviler sterkt på at de kan ta patent på dette,i utgangspunktet er jo dette en "Intel oppfinnelse" som er pusset på i et krampaktig forsøk på å svare på Conroe :D

    6367547[/snapback]

     

    Nah dette er ganske langt i fra en intel oppfinnelse. så om de klarer det kan du banne på at de kommer til og ta patent på det.

  13. To dobbelkjerner blir vel litt vel dyrt, tenker jeg.

    6367507[/snapback]

    Er ikke det vanlige cpuer som skal kjøres på spesielle hovedkort i 2x2? Isåfall vil 2x X2 3800+ bli veldig bra. Og prisene skal ned betydelig snart.

    6367541[/snapback]

     

    De 4x4 systemene er hovedsakelig tenkt i mot to stykk fx prosessorer.

    Men det er jo den samme som resten så det burde kunne virke.

     

    Hvis de ikke drar en Athlon Mp igjen da.

  14. Du skal heller ikke se bort ifra at Intel kommer til å få kloa i denne typen teknologi og kommer til å ta den I bruk.

    6368954[/snapback]

     

    Jeg tviler på at intel kommer til og putte inn den samme teknologien inn i sine cpuer. Intel har så fremt jeg vet aldrig lisensiert teknologi i fra andre teknologiselskaper eller produsenter i sine chipset eller prosessorer. Da regner jeg ikke med 64bit pga det ikke er en spesifikk teknologi, men en økning av mengden med data som prosesseres på en gang. Og til og med da utviklet de sin egen løsning. Men ja, den var veldig lik det amd gjorde først.

     

    Er litt synd egentlig. Hypertransport som ibm og amd har er tross alt bedre til og frakte data i mellom cpu, brikkesett og andre deler enn den gamle fsb'en som intel fremdeles bruker.

  15. Hvis amd faktisk får dette til og virke uten at de dreper flere applikasjoner enn det klarer og kjøre mens denne funksjonaliteten er påslått fortjener de ros.

     

    Det og faktisk splitte opp en entråds applikasjon ut i to tråder er ekstremt vanskelig ettersom at i enkelt tråds aplikasjoner så avhenger stort sett det meste av den forrige oprasjonen som ble gjort. Det som kan tenkes de kan dra ut er diverse løkker og slike ting som faktisk gjør ferdig et eller annet, men der igjen blir de fleste brukt videre av den neste tingen som gjøres i programmet.

     

    Det som stort sett er hovedforskjellen på og skrive en aplikasjon som bruker en eller bruker flere tråder er det at du må tenke på hva som er lurt og kjøre i seperate tråder når du skriver det. I spill for eksempel kan det lages to forskjellige tråder på beregninger som har med ai og slike ting, og en annen tråd kan ha med og ta i mot den informasjonen som kommer inn når en spiller prøver og flytte seg og gjøre slike ting mens en siste venter på de andre bitene og putter dem sammens for og be skjermkortet lage bildet.

     

    Når derimot alle disse tingene kommer som en tråd blir det vanskelig og splitte dem opp for ettersom at det som skal vises på skjermen sitter og venter på at den forrige operasjonen prøver og finne ut av hvor aien skal bevege seg og slike ting. Uansett om du tar ut den ai biten av den ene tråden vil du være avhengning av det som ledet opp til at aien skal begynne og tenke, og du kan ikke fortsette før den har tenkt ferdig.

     

    Så om de faktisk klarer og få dette til så blir jeg mektig imponert.

     

    Hvis de får dette til så vil jeg tro at ytelsesgevinsten/tapet ligger på ca -30% - +1+% avhengig av aplikasjonen. på de tingene som vi allerede har 100% utnytelse av dual cpu eller flere kjerner kan vi sikkert se opp i mot 60-70%

     

    Grunnen til at jeg ikke tror vi vil se en større ytelsesgevinst er at dette systemet vil måtte gåigjenom hele aplikasjonen og finne ut hva den kan ta ut. Det er somregel en jobb som det tar utviklere lang tid og finne ut av før de skriver om applikasjonen.

×
×
  • Opprett ny...