Gå til innhold

Hagledesperado

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hagledesperado

  1. Skulle gjerne fått klarhet i dette. Nasjonale regler hadde også vært en fordel, for å si det sånn. I dag vet jeg ikke om jeg kan lade på offentlige ladestasjoner uten å få bot. De enkelte parkeringsselskaper har heller ikke spesielt entydige regler om dette. Inntil videre føler jeg derfor at jeg ikke har noe annet valg enn å kjøre min hybrid på fossilt drivstoff. Og det var kanskje ikke regjeringens intensjon da de fremmet insentiver for å kjøpe ladbar hybrid?

    • Liker 1
  2. Det heter avsnitt på norsk. Ikke paragrafer.

     

    Ellers en typo, søk etter "fri" og erstatt det med "vri".

     

    Grønnskaper var et interessant ord. Ville satt pris på å vite hvor det kom fra. Men korrekt er det neppe.

     

    Filmkarakterer går som oftest fra terningkast 1 til terningkast 6. Jeg tror du mener rollefigurer eller film-figurer.

     

    Alt i alt ikke så verst, jeg har lest mye verre i såkalte "ordentlige" aviser. Men pass på anglisismene, de eter språket. Skal du skrive på engelsk, kan du like godt ta skrittet fullt ut og skrive på engelsk.

    • Liker 3
  3. Finnes det noen tall for hvor mange som faktisk betaler? Mitt inntrykk er at de fleste bruker gratisversjonen. Kanskje det har bedra seg i det siste, men for halvannet år sida måtte man vel ihvertfall ha over 500 spillinger for å få ei krone. Det er såpass lite lønnsomt at jeg nesten ikke ville sett poenget med å gi det ut der, og heller valgt andre kanaler som artist.

     

    De fleste musikere jeg vet om, gir ut platene sine både på fysisk medium og på Spotify. Nei, tjener ikke noe på at folk hører på musikken på Spotify.

     

    Men de legger det ut der likevel pga. reklame-effekten, og fordi ... wait for it ... en nedlasting ikke er et tapt salg.

  4. Du får kjøpe inn en trompet du "øver med" så lenge bikkja bjeffer. Det er terapi for deg, så du ikke skal ta etter brukernavnet ditt her inne..

     

    Hehe. Har allerede trompet, men øver sjelden, og da med mute - av hensyn til naboene, ironisk nok. De andre naboene, altså. Det får holde med én som skal gjøre livet surt for alle andre.

     

    Har prøvd å overdøve bjeffingen med øving på diverse instrumenter, men jeg kommer helt ut av både rytme og melodi. Bjeffingen trenger seg gjennom alt. Tak, vegger, motlyd og forsøk på tankevirksomhet. Den er en sonisk bunker buster.

     

    Hei, kanskje jeg skal tipse militæret om hunden? De kunne brukt den som et lydbasert våpen til psykologisk krigføring ett eller annet sted i verden. ;P

     

    Er det ikke slik at det skal være stille etter 23:00? uansett hva som bråker.

     

    Det skal det, men hvem håndhever det?

     

    Det hender at jeg våkner av at en av de andre naboene mine spiller metal på full guffe eller kaster hverandre ut fra nachspiel. Og jeg har nok også selv gjort meg skyldig i å spille høy musikk i lystig lag etter kl. 23 en håndfull ganger etter at jeg flyttet inn. Men litt slingringsmonn gir man jo hverandre, så lenge man holder seg innenfor fornuftens grenser, og er mottakelig for innspill.

     

    Jeg blir faktisk mindre stresset av å høre på et fylleslagsmål i ny og ne, enn av å høre det stakkars bikkjekreket utbasunere sin bunnløse fortvilelse over tilværelsen, dag ut og dag inn.

     

    Det er bare når det går over alle støvleskaft, blir en kronisk plage, og det virker som om ingen kan eller vil gjøre noe som helst med situasjonen, at det blir fortvilende.

     

    Du skal klage til styret i borettslaget, og så er det deres oppgave å ta saken videre - enten direkte til vedkommende, eller via andre instanser.

    Her er det tydelig at vedkommende ikke retter seg etter vedtektene i borettslaget mtp. husdyrhold og ro (jeg antar noe slikt finnes for borettslaget).

     

    Ja, og som sagt så takker de veldig for at jeg sier ifra, og påpeker hvor bra det er at jeg klager. Bare synd at det er det eneste de gjør.

     

    Reglene for borettslaget er klare; Det er ikke lov til å ha dyr som er til sjenanse for andre beboere. Åpenbart ikke verdt papiret det er skrevet på.

    • Liker 3
  5. Ok, nå har jeg gjort det. Anonymt, vel å merke. Mattilsynet gir nemlig NN beskjed om at noen har sendt bekymringsmelding, og hvis jeg oppgir mitt navn, gir de navnet mitt videre til henne, og jeg holder henne ikke for god til å prøve å gjøre livet surt for meg fordi jeg "sladret" på henne.

     

    På Mattilsynets skjema står det: "Hvis du oppgir navnet ditt kan oppfølging av saken være enklere." Jeg tolker det som at hvis man ikke oppgir navnet sitt så kan de ikke gjøre en damn shit, men jeg håper at jeg tar feil.

     

    Så.... nå er det bare å lene seg tilbake å vente på at enda mer ingenting skal skje. :/

    • Liker 3
  6. Jeg snakket med en annen nabo som hadde prøvd å finne ut av dette med eventuell støttekontakt eller verge eller hva det nå heter, men han hadde ikke kommet noen vei med å spørre styret. Han mumlet om hemmelighetskremmeri, og virket ganske resignert. Dette var rett etter jeg hadde flyttet inn, og jeg begynner etter hvert å forstå resignasjonen. Jeg syns selv det er rart, eller i det minste veldig upraktisk, at plagede naboer ikke kan få ut informasjon om eventuell støttekontakt eller verge. Men det hører kanskje inn under taushetsplikten som leger og helsepersonell har?

     

    Å melde henne til Mattilsynet for vanskjøtsel er en tanke jeg faktisk har vært inne på. Kanskje det er løsningen. Men jeg har aldri sett at hun har slått hunden eller noe sånt, så jeg tviler egentlig på at de vil finne hjemmel for å løfte en finger de heller.

  7. Hun er ikke rasjonell. Av og til hører jeg at hun roper til bikkja... "Nå må du være stilleeeeeeeeeeeh" eller "hyyyyyyyysj". Av og til høres det ut som hun kaster ting etter den. Av og til høres det ut som hun bjeffer i kor med den, og av til uler hun som en mellomting mellom en liten ulv og et spøkelse.

     

    Når hun går tur med den, er det av og til hun som trekker hunden etter seg, og av og til er det hunden som trekker henne etter seg. Av og til går hun rundt med hunden i barnevogn. Ja, seriøst. Hunden sitter i en barnevogn som hun triller avgårde med.

     

    Jeg vet at hun er i stand til å lese og skrive, men jeg har mine sterke tvil om de kognitive evnene utover det.

     

    Alt det hun har sagt og gjort hittil, indikerer for meg at hun driter i naboene sine. Jeg tror rett og slett at empati ikke er en del av hennes mentale verktøykasse. Alt jeg har klart å få ut av henne i løpet av de fem årene jeg har prøvd, er et fresende "Hvis du skal henvende deg til meg, skal det skje gjennom min advokat, og det skal skje skriftlig." Noe jeg ærlig talt tolker som en kronglete måte å si "drit og dra" på.

    • Liker 4
  8. Er det flere naboer som har reagert på dette?

     

    Edit: ser du skriver noe om du tror de er lei, kan du ikke høre med dem. Lettere når flere klager.

    Som sagt, en av naboene samlet inn underskrifter. Jeg tror de fleste, om ikke alle, skrev under. Ingen effekt.

     

    Kanskje prate med din egen advokat?

    Jeg har ingen advokat. Er ikke det svindyrt?

  9. Jeg har en nabo som har en hund. Hunden er ikke så stor, men bjeffer som om den var det. Til enhver tid på døgnet. I naboleiligheten. I trappeoppgangen, hvor lyden gjaller mellom veggene. I hagen foran blokka. I bakhagen. Det hender jeg våkner av det om natta. Det hender jeg våkner av det om morgenen. Det hender jeg ikke får sove pga. det om kvelden. Av og til høres det ut som hunden står en halvmeter fra meg og bjeffer meg rett inn i øret. Blokka jeg bor i er ikke SÅ lytt, men hunden har en stemme som går gjennom vegger som om de var papir.

     

    Når hunden setter i gang, holder den gjerne på i et kvarter eller en halvtime. Det er infernalsk, og helt utrolig at en så mellomstor hund kan ha en så enorm kraft i stemmen.

     

    I enkelte perioder er det lenge mellom episodene, og det går greit. I andre perioder skjer det hele tiden, og jeg kjenner vettet sakte piple ut gjennom porene i huden.

     

    Jeg har prøvd å ta dette opp med naboen som eier hunden, men hun er ikke tilsnakkendes. Jeg lurer på om hun er autistisk eller har en eller annen psykisk utviklingshemming. Vanligvis, når vi møtes i gangen eller utenfor, stopper hun opp og snur ryggen til, og står der som en saltstøtte til man har forsvunnet igjen. Sånn oppfører hun seg visstnok overfor alle andre også.

     

    Det eneste jeg har fått ut av henne, da jeg stoppet henne i gangen, og insisterte på å snakke med henne, for å fortelle henne at hun måtte få hunden sin til å være stille (hele denne "samtalen" foregikk gjennom et infernalsk og uavbrutt hundeglam) var, og dette freste hun gjennom tennene, at jeg ikke skulle snakke til henne, og hvis jeg skulle henvende meg til henne så skulle det skje gjennom hennes advokat, og det skulle skje skriftlig.

     

    Men jeg vet vel ikke hvem i h***** advokaten hennes er! Hvis hun i det hele tatt har en. Så det hjalp jo veeeldig.

     

    Jeg har prøvd å ta det opp med styret i borettslaget, både skriftlig og muntlig, mange ganger. De sier ja og ha, og takker veldig for at jeg sa ifra, det var veldig nyttig og hjelpsomt og konstruktivt at jeg sa fra, så det var veldig bra.

     

    Og så skjer det ... ingenting.

     

    I reglementet står det at det er lov å ha dyr så lenge det ikke er til plage for naboene. Denne hunden er så absolutt til plage for alle naboene i oppgangen. Jeg tror en del av dem som bor i neste oppgang er ganske lei av bikkja de også. Dessverre er jeg den som bor nærmest, og får brorparten av helvetet.

     

    Da en av naboene (som bor to etasjer under "ground zero") tok initiativet til å samle inn underskrifter til en felles-klage til styret, var jeg også en av dem som skrev under. Ikke at det hjalp noe heller.

     

    Jeg har til og med prøvd å ta det opp med politiet. Men de rister selvfølgelig bare på hodet og ber meg gå til styret i borettslaget.

     

    Da jeg kjøpte leiligheten for over 5 år siden, fikk jeg ikke noen beskjed om at dette grelle udyret bodde i naboleiligheten. Jeg fikk heller ikke vite noe om hunden.

     

    Jeg har lyst til å flytte bort, men har ikke samvittighet til å selge leiligheten uten å advare om de "feil og mangler" som faktisk følger med. Og da går vel verdien og/eller salgbarheten i dass. Så jeg må nesten fortsette å bo der til problemet løser seg på annen måte. Men nå begynner jeg å bli desperat. Jeg trenger nattesøvnen min, og jeg blir jævla stresset av det helvetet som naboen og bikkja hennes lager. Jeg har begynt å vurdere å ta saken i egne hender, og avlive hunden selv, men for å få det til må jeg ta meg forbi eieren først, trolig med makt, og jeg har liksom ikke lyst til å sitte flere år i fengsel eller noe sånt heller, bare på grunn av den forbanna hunden og idioten som eier den.

     

    Men jeg kjenner at det ikke er så jævla lenge igjen før det klikker for meg og konsekvens-tenkingen går ut vinduet. Skytevåpen? Rottegift? Kniv? En stor hammer? Ta hunden i bakbeina og denge eieren i hjel med den, til begge bare er en grøt av hjernemasse, blod og beinsplinter? Sånne tanker ligger jeg våken med om natta, mens jeg hører på - gjett hva.

     

    Noen som har vært i en lignende situasjon selv, eller har noen konstruktive tanker å dele? Konstruktivt er bra. Selv har jeg snart kun de destruktive tankene igjen.

    • Liker 7
  10. vet ikke om det er noe å satse på.

     

    EDIT: ProIsp støtter også Frontpage server extensions, tror jeg ville anbefalt dem over OnNet som jeg aldri har hørt om.

     

    Ingen problem. Nå skal jeg f*** meg fortelle deg om OnNet:

     

    ONNET.NO ER EN USERIØS LEVERANDØR - UNNGÅ ONNET.NO

     

    Jeg har fått store problemer med disse folkene. Det begynte med at jeg hadde domene hos en annen, like useriøs aktør. Plutselig fikk jeg beskjed om at kundeforholdet mitt hadde blitt solgt til OnNet AS. Etter en del "overgangsproblemer", som at domenet mitt plutselig gikk ned fordi OnNet.no aldri hadde fått med seg at jeg hadde vært kunde hos den forrige leverandøren, håpte jeg forgjeves at ting skulle bli bedre.

     

    For noen uker siden fikk jeg en regning hvor administrasjonsgebyret var en stor del av totalsummen. Jeg sendte en email til fakturaavdelingen hos OnNet.no og spurte om det gikk an å betale for flere år av gangen. Tanken var at jeg skulle slippe å betale så mye administrasjonsgebyr. Jeg ventet selvsagt med å betale regnignen til jeg fikk svar. Men noe svar kom ikke. Et par uker senere purret jeg på svar. Og for få dager siden sperret OnNet.no domenenavnet som jeg hadde leid hos dem, fortsatt uten å ha svart meg.

     

    Dette syns jeg er vanvittig useriøst av OnNet.no, så jeg bestemte meg for å bytte leverandør. Men for å flytte domenet, trenger jeg en "auth code" som leverandøren visstnok plikter å gjøre tilgjengelig for sin kunde. Jeg har ikke fått noen slik kode. Såvidt jeg skjønner, har leverandørene ikke lov til å ta betalt for denne koden, men på OnNet.no står det at de tar 98 kroner pluss moms for å avsløre koden for meg. Siden den overordnede instansen ICANN ikke behandler klager fra enkeltforbrukere, så er jeg i praksis rettsløs i denne sammenhengen.

     

    I tillegg må jeg nok betale den regningen som startet denne farsen. Onnet.no har nemlig 60 dagers oppsigelsesfrist. Dette betyr at jeg må betale for 12 måneder frem i tid, ETTER at OnNet.no, uten å svare på mine henvendelser, sperret domenenavnet.

     

    Men nå har det kommet dit at jeg gladelig betaler for å slippe unna disse klovnene av noen svindlere. Verre kundeservice og betingelser enn hos OnNet.no skal man lete lenge etter. At hjemmesidene deres også ser ut som søppel, er bare en liten "bonus".

     

    NB: Disse useriøse leverandørene har også domener som mailonnet.no, webonnet.no, dnsonnet.no, spamonnet.no, newsonnet.no, helponnet.no, rightonnet.no, faqonnet.no og sikkert mange andre. Kommer du utfor noen av disse, er STYR UNNA min anbefaling.

×
×
  • Opprett ny...