Gå til innhold

Silun

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Silun

  1. Jada, det er sikkert mer tabu enn det egentlig skulle vært. Men grunnen til at man går ovHer på grøt så tidlig som 4 måneder, er jo nettopp for å forhindre karies og at det går utover tennene og utviklingen der. Ellers hadde man ventet til de var 6 mnd (er jo selvsagt forskjeller på hva som er behovet til den lille og.. noen trenger mat før den tid også).

     

    Ringte HS, hun sa at det var perioder der de ikke ville ha mat, også spise de igjen som vanlig. Det var ikke noe jeg skulle bekymre meg over. Å gå fram med masse matvarer allerede, ser ikke jeg på som nødvendig. Klart hun må få smake etterhvert =) Men hun er bare 4 mnd blitt for et par dager siden.

  2. Hun får næringen ja, så det er mettingen man er ute etter, kort fortalt ja. MME i for store mengder er ikke sunt, aldri over 1 liter dagen. En liten liste på hva som kan introduseres nå:

    solidsmonths4-6_550.jpg

    Gullerøtter og brokkoli er også lov, men vær forsiktig. Til å begynne med er det bare for å smaksette. Og vær forsiktig med å ta onlineråd på engelsk alvorlig. Noen ting er det allmenn enighet om over hele verden (slik som at morsmelk er best, velling er tommel opp, bananer osv), men noen ting er det ulike retningslinjer på, slik som for eksempel kumelk (i norge er det 12 måneder, men jeg har lest helt ned i 8 måneder).

     

    Btw: Skal du gi solid mat, skal det som hovedregel alltid kokes først. Med blant annet epler er det ekkelt. Det smaker bajs og er rart å ta på. Så det kan pakkes inn i aluminiumsfolie med litt vann i bunnen og puttes i ovnen for damping. Bananer og avokado er de eneste unntakene jeg kommer på atm.

     

    Slik jeg har skjønt det, så skal man kutte ut MME så fort som mulig, fordi det går utover tannutvikling/helsen. + Metningsfølelse da. Men da vet jeg at det ikke er så 'farlig' med den grøten pr nå. Det går seg nok til etterhvert, men akkurat nå må jeg ha noe annet å gi :) Takk for svar!

  3. ...som kan svare på et spørsmål?

     

    Hva sier godkjenningsreglene for markering i sporet? Er det krav om dekk/sitt/stå? Hvilket er ønskelig?

     

    Spurte en HF ved FHSK, hun visste ikke på stående fot. Snakket også med en annen HF, han visste heller ikke, han har sitt markering på sin. En tredje HF hadde dekkmarkering. Ingen visste dagens krav.

     

    Hvilket er ønskelig/lov...

  4. Vel, det MÅ ikke være grøt. Kok poteter og mos dem sammen med mme. Begynn med MYE mme, og trapp sakte, men sikkert ned slik at det blir mer og mer potet. Gullerot funker også. Om du vil gjøre matingen spennende får man kjøpt riskaker (puffet ris) uten salt på butikker som meny, coop mega ol. Butikker med utvalg. Riskaker spiser hun selv, det smelter i munnen. Veldig moro, veldig greit når det begynner å komme tenner.

     

    I tillegg til poteter kan du også bruke gullerot og brokkoli og skifte mellom disse. Mange alternativer som ikke er grøt, men fremdeles kan brukes på så små. Poteter var i alle fall en stor hit her i huset. =)

     

    Tusen takk for råd. Så da får hun den næringen hun trenger med MME, bare at man "metter" mer med potet etc. det du tenker?

  5. Jeg er opprinnelig fra Bergen, og skal flytte tilbake dit. Jeg VAR engang en treningsnarkoman. Trente kanskje oppimot det som ikke er sunt lenger. Men jeg elsket det. Sluttet etter å ha pådratt meg belastningskade, og har lenge vært uten nå, dessverre.

     

    Jeg er supermotivert til å starte å trene igjen. Jeg SKAL opp på nivået jeg var på, jeg vil nå langt. Men skulle gjerne vært flere som var sammen om å nå mål :)

     

    hvis noen er interessert i en treningsbuddy, så ta gjerne kontakt!

     

    Hilsen motivert-sofasliter ;o)

  6. Hallo folkens.

     

    Er det vanlig/normalt å ikke eie matlyst etter en fødsel? Jeg har vært sånn i et par måneder nå. Ingen matlyst overhodet. Kan være kjempe sulten, men har overhodet ikke lyst på mat. Kan gå rundt i butikken flere runder, uten å finne noe. Kan åpne kjøleskapsdøren flere ganger, uten å finne noesomhelst som frister. Har ikke spist middag på en uke, finner ingenting jeg vil ha. Spiser noen få brødmåltider om dagen, fordi jeg er sulten, ikke fordi jeg vil ha mat. Alt som minner om fettrik mat el. er ikke noe jeg overhodet vil ha! Juice smoothie er det eneste som til nød går. Hva feiler det meg? Jeg vet det er vanskelig/umulig å svare over nett. Men hvis noen har opplevd noe lignende så del det gjerne. Har en venninne som fødte på samme tid som meg, hun sier at hun også mangler matlyst.

     

    Kan det være stoffskiftet?

  7. hei alle.

     

    Jeg begynte for en uke siden å introdusere vår lille jente for grøt. Det var velling noen dager før det. Magen tar det fint. Fått sviskemos to av dagene. Ingen vondter el andre problemer med magen. Problemet er at igår og idag har hun ikke ville ha mat (de tidligere dagene har hun vært kjempe ivrig).

     

    Hva skal jeg gjøre? Hun fikk velling ikveld, fordi hun ikke ville ha grøt. Skal jeg gi noe annet? Jeg tenkte kanskje å ringe helsesøster imorgen å høre. Men tenkte kanskje det var flere der ute som hadde hatt/har samme problem og har noen råd til meg.

     

    Hun har pleid å få Nestle sin risgrøt... (prøvde også havregrøten til Nestle idag, for å se.. ville ikke ha den heller.. ei heller med fruktmos oppi)..

     

    Til orientering så får hun MME. Det er grunnen til at vi starter med grøt så tidlig.

  8. Så jeg er delvis rød-grønn fargeblind, kan jeg da bare gi opp med å søke meg inn i PHS?

    Man må vel ha perfekt fargesyn? Det hadde ikke tatt seg ut om du skulle i retten og vitne om noe, og du ikke klarte å identifisere fargene på personen riktig f.eks.

     

    Har et par venner, som er politi/går PHS, og det som "skremmer" meg, er den intervjudelen. Hørt at de er vemmelige, og presser deg ganske hardt. Hva er det de er ute etter? At du skal takle en slik situasjon, se hvordan du er når du blir presset? De går direkte på personlige ting, og angriper bra der.

     

    Jeg vurderer mye ang yrket. Alt fra anestesisykepleier til politihøgskolen. Er nå ambulansearbeider (teller det positivt ift. inntak og vurdering?) Jeg elsker fysisk fostring og er glad i krav.

     

    Hvorfor anestesisykepleier, det er fordi jeg er glad i medisin og har sansen for akuttmedisin og det å kunne hjelpe mennesker. Hvorfor PHS, det er fordi det er en variert hverdag, med fysisk trening og menneskelig kontakt, publikumshåndtering og jobbdager som aldri er like, utfordringer og forebygging. Det jeg vil sikte meg innpå er jo hundetjenesten!! Det er jo i mitt hjerte - det å kunne trene hund på jobb, er jo en drøm.

     

    Fortell meg gjerne litt om inntaksintervjuet etc. (de fysiske kravene og skolen som sådan skal jeg klare). Jeg vil bare vite litt mer om intervjudelen og hva de vektlegger og hvordan de vil ha meg som person.

     

    Jeg er den jeg er, men det er greit å forberede seg noe.

    Hva slags personlige ting da, og hvordan angriper de?

     

    Det sitter tre å intervjuer, også har du på forhånd skrevet et langt ark eller flere om deg selv. private forhold, alt fra skilsmisse i familien, til ja - gudene vet. Også trekker de dette opp i intervjusettingen, går direkte på personlige og private såre ting. Det gjorde de hvertfall med en venninne som nå går første året. Altså nå på det siste inntaket. De var rett og slett vemmelige, slik jeg forstod det på henne.

  9. Har et par venner, som er politi/går PHS, og det som "skremmer" meg, er den intervjudelen. Hørt at de er vemmelige, og presser deg ganske hardt. Hva er det de er ute etter? At du skal takle en slik situasjon, se hvordan du er når du blir presset? De går direkte på personlige ting, og angriper bra der.

    Bare tull. Du må tenke på at de har veldig begrenset tid for å bli kjent med en ukjent person og finne ut om denne er skikket til yrket. Da er det nødvendig å presse litt på.

    Først sier du at det er tull, og så bekrefter du det likevel?

     

    Ja, det var et ganske så artig svar han kom med. Tull er det ikke, jeg har fått det bekreftet! Men morsomt at du sier imot for å så si at det er nødvendig. :thumbup:

  10. Stå på trådstarter. Det kan bli vel så etablert, tross i ung alder. Du virker reflektert og prøver å tenke over det beste for dere. Jeg hadde vært mer bekymret om du lot dette dale sin egen sjø! At du søker råd, viser at du er voksen og prøver å ta ansvar!!! De andre her inne som ikke er enig, er kanskje eldre mennesker med trangt syn på verden.

     

    Selv er vi et samboerpar i 20 årene (jeg er 20 år, samboer er 29) og vi venter vårt første barn nå (termin om 2 uker). Jeg fikk fagbrev 6 uker etter jeg var gravid, har fast inntekt, det samme har mannen min. UANSETT alder, så er det ikke pengene det kommer ann på. Hvis man er klar for en familie, har et stabilt forhold og føler seg klar som foreldre, så er det bare med støtte fra familie og venner, å komme seg trygt i hus en plass, og etablere seg. Det skaper rammer bare det å være to om det, og du er jo ferdig til sommeren med læretida. Er det et fag det er lett å få seg jobb i, etter endt utdannelse?

     

    Nei, jeg sier bare en ting: Lytt til deg selv og din kjære, og stå på. Dette klarer dere, om dere virkelig er klar og føler dette som den riktige avgjørelse.

     

    Kanskje familien din kan hjelpe deg litt på vei, økonomisk?

     

    Lykke til :)

    • Liker 1
  11. Har et par venner, som er politi/går PHS, og det som "skremmer" meg, er den intervjudelen. Hørt at de er vemmelige, og presser deg ganske hardt. Hva er det de er ute etter? At du skal takle en slik situasjon, se hvordan du er når du blir presset? De går direkte på personlige ting, og angriper bra der.

     

    Jeg vurderer mye ang yrket. Alt fra anestesisykepleier til politihøgskolen. Er nå ambulansearbeider (teller det positivt ift. inntak og vurdering?) Jeg elsker fysisk fostring og er glad i krav.

     

    Hvorfor anestesisykepleier, det er fordi jeg er glad i medisin og har sansen for akuttmedisin og det å kunne hjelpe mennesker. Hvorfor PHS, det er fordi det er en variert hverdag, med fysisk trening og menneskelig kontakt, publikumshåndtering og jobbdager som aldri er like, utfordringer og forebygging. Det jeg vil sikte meg innpå er jo hundetjenesten!! Det er jo i mitt hjerte - det å kunne trene hund på jobb, er jo en drøm.

     

    Fortell meg gjerne litt om inntaksintervjuet etc. (de fysiske kravene og skolen som sådan skal jeg klare). Jeg vil bare vite litt mer om intervjudelen og hva de vektlegger og hvordan de vil ha meg som person.

     

    Jeg er den jeg er, men det er greit å forberede seg noe.

    • Liker 1
  12. Jeg slenger meg på med et spørsmål angående jussens verden.

    Samboeren min vurderer å studere juss, men han vil veldig gjerne jobbe offentlig. Spørsmålet er da, hvordan er lønnen offentlig vs. privat? (det kommer ann på hvor dyktig man er selvsagt, men hvor stort hopp kan man regne med?)

  13. "kremt kremt" Håper du mener du skal ha et objektiv som er satt sammen av mange linser "kremt kremt"

     

    Jeg er ikke god på fotospråk, som sagt. Så skriver kanskje faglig feil.. Beklager

     

    Det objektivet du linker til er et tele-objektiv. Som begynner der kit-objektivet slutter (55mm). Det er forøvrig et greit objektiv til en fornuftig pris.

     

    Samboeren din er fornuftig, det er bedre å gå for to objektiver. Dette kan være det ene.

    Det andre er en normal-zoom i området 18-50/55mm.

     

    Jeg synes det viktigste er å få en god normalzoom. De aller fleste bildene vi vanligvis tar, er i dette området. Særlig nå som det er en liten verdensborger på vei.

     

    Så jeg ville kjøpt en ny god normalzoom nå, og så kjøpt en tele utpå våren/sommeren.

     

    Supert, takk for svar! Høres ut som en fornuftig plan. Og da var det Tamron du anbefalte? (som var noelunde lyssterk?)

     

    Tamron 17-55 f 2,8 + Canon 55-250 is

     

    Så ut som en fin sammensetning .- til mitt amatørbruk :)

  14. Allround zoom-objektivene er ikke nldvendigvis noe mindre lyssterkt enn et rimelig teleobjektiv. Men på grunn av det store zoom-omfang (forholdet mellom korteste og lengste brennvidde) gjør at det blir veldig mange kompromisser. Og tele-enden er da ofte lite skarpt, slik at du må blende ned til f/8 eller f/11 for at det skal bli skarpt.

     

    En Tamron 17-50mm f/2.8 derimot, dekker samme brennvidder som et kit-objektiv, men er mer lyssterkt, og er skaprt også på f/2.8. Ulempen er at den versjonen som passer budsjettet ditt, er uten bildestabilisering.

     

    ok, da tror jeg at jeg forstår litt mer. Jeg er veldig usikker på hva som er det beste kjøpe for mitt bruk, og ikke.

     

    http://www.elkjop.no/product/foto-video/tilbehor-systemkamera/EFS55250MMIS/canon-ef-s-55-250mm-f-4-5-6-is Dette tenkte jeg på som et "alround" objektiv. Dette er jo et billig objektiv, som da igjen lar det gå på bekostning av enkelte egenskaper. Samboeren min, sier at jeg heller skal kjøpe meg to forskjellige objektiv, som dekker mine behov, og ikke "alt i ett" objektiv, da det går på bekostning av kvaliteten i objektivet. (som feks lyset). En 18-55 mm er i det minste laget for meg. jeg burde kanskje kjøpe meg en telelinse til 17 000 for å få det jeg vil ha :dontgetit::) Men nå har det seg slik at jeg ikke har den økonomien til det. Så hva er da det riktige valget av linse, som jeg kan leve med?

  15. Hva tenker du på når du sier "all-round linse*"?

     

    Skal det dekke det samme brennvidde-området (ogåkalt zooom a noen) som det ødelagte kit-objektivet?

     

    Eller ønsker du større rekkevidde (dvs. lengre brennvidde) ?

     

    Eller vil du ha bedre generelle egenskaper som skarpere bilder, bedre egenskaper i dårlig lys.

     

    Du får ikke alt dette i et og samme objektiv, så da må du finne ut hva som er viktigst.

     

    ----

    *) Jeg kommer til å si objektiv i resten av kommentaren ...

     

    Altså som jeg har forstått, så jo større brennvidde man har, jo mindre lyssterkt er objektivet? Men for min del, så er jeg usikker på hva som er best. (en linse med en brennvidde og en annen linse med en annen brennvidde og ikke "alt i ett").

     

    Ønske mitt er å ha en linse som tar gode bilder i aktivitet (på avstand) av dyr og natur.

    Også et objektiv som kan fungere til nærbilder (baby, portrett etc)

     

    Hva er da å anbefale? (alround, da mener jeg stor brennvidde - noe som tydeligvis ikke er ønskelig for dere som kan ta bilder, da det går på bekostning av andre egenskaper, slik jeg forstår det?)

  16. Heisann.

     

    Jeg er ny på diskusjon.no og jeg er også forøvrig helt fersk i fotoverden.

     

    Jeg har et 450d hus, og har ødelagt standardlinsen min.

     

    Jeg tar for det meste dyrebilder (aktivitet, trening - bevegelse, løp etc). Vi får også en liten baby om alt fra nå og 4 uker fram i tid, så jeg skulle gjerne hatt en alroundlinse.

     

    Det jeg ser, er at det er mange som er restriktive med å anbefale slike alroundlinser, fordi de blir lyssvake. Men jeg er ingen profesjonell fotograf, og ønsker da tips om hva som er best for mitt bruk.

     

    Er to linser best for min del? Eller er en alroundlinse best? Jeg er åpen for forslag. Eneste er, at jeg ikke har råd til allverdens invistering nå.

     

    Jeg har ingen kunnskap med fotografering og manuelle innstillinger (noe jeg er villig til å lære).

     

    Kan dere anbefale alroundlinse til alt fra 1000-3000 kr

    Samme med spesifikke linser til "Hver sitt bruk"

     

    (psst: helst ikke snakk "gresk" da fotospråket blir litt for innviklet for meg)

×
×
  • Opprett ny...