Gå til innhold

indeksregulert

Medlemmer
  • Innlegg

    617
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av indeksregulert

  1. 1. Liten tro på at denne skal være "whisper quiet". Men klart, finnes jo folk som visker irriterende høyt.

    2. HP sine PC-er har vel aldri vært spesielt oppgraderingsvennlige. Støtter denne i det hele tatt standardkomponenter?

    3. Designet ser ut som det er hentet fra begynnelsen av 2000-tallet. Er det bare Asus og Apple som greier å produsere moderne PC-design?

    • Liker 1
  2. Duchesse de bourgogne er jo relativt søtt, men samtidig høy kvalitet. Skal du ha noe ekstremt søtt så er det jo bare å gå for en lambic tilsatt sukker, f.eks. Lindemans Faro eller andre billig-lambics som en finner overalt i Belgia.

     

    Ekstremt surt, lambic, geuze eller kriek, f.eks. Cantillon lou pepe.

  3. Krigingen i Afghanistan har foregått i lang tid før dette. Styret har vært preget av kupp og drap, og det afghanske samfunnet har alltid i stor grad dreid seg om vold.

    Jepp, derfor jeg skrev "slik vi kjenner den i dag". Vet ikke hva du mener med "stor grad dreid seg om vold", men afganere flest forsøker bare å leve et helt normalt liv. De som er interessert kan jo google kabulkortene.

  4. Anngående å ødelegge Afghanistan så var dette knaptnok en nasjon i navnet og allerede i borgerkrig. Krigingen ble altså ikke startet av USA osv. Det er greit å være mot krigen, men vi må likevell forholde oss til fakta

    Krigen slik vi kjenner den i dag, startet med at amerikanerne i all sin visdom støttet alle slags allianser som kunne nedkjempe kommunistene i landet med våpen og penger, inkludert det som senere ble Taliban. Når russerne til slutt trakk seg ut ble de nødt til å bruke enda mer penger på å kjøpe tilbake stinger-raketter de hadde forært terroristene.

     

    Hadde Clinton lyttet mer til sine rådgivere hadde hele området antakeligvis sett veldig annerledes ut i dag.

  5. Ønsker ikke å finne en maltraktert laptop i posten etter reparasjon. Når man har sett hvordan gaffeltrukker heller kontainere med pakker over i andre kontainere og hvordan pakker generelt behandles i postens systemer så bør man være skeptisk til å bare hive av gårde slike henvendelser med posten.

    Jepp. Det komplett ønsker er selvfølgelig å få kundene til å bære risikoen ved transporten til og fra verkstedet. Dersom infocare mottar en maltraktert laptop i posten sender de den garantert bare rett i retur uten å se på den.

  6. Hvor stort opplaget er, er da vel revnende likegyldig i forhold til hvilke byer i Norge det skal selges? Ølet distribueres verden over, men fordi man bor i Norge og tilfeldigvis i feil by, så skal man ikke ha mulighet til å kjøpe varen? Det blir selvsagt galskap, da vi har en monopolist på slike varer i dette landet.

    Når du sier verden over så mener du sikkert ikke hver minste lille bygd i hele verden.

     

    Du mener altså at Trondheim, som er den tredje mest folkerike kommunen i Norge - er for en småby å regne, en svært logisk slutning må jeg si.

    Egentlig ganske enkel matematikk. Dersom en tilfeldig butikk regner med 1 kunde pr 10.000 innbyggere vil den får vesentligere flere kunder i Oslo enn i Trondheim. For øvrig anser jeg Oslo som en småby.

     

    Hvem snakker om å legge ned nisjeutsalget? Det er bare snakk om å gjøre varene tilgjengelig for andre enn de som bor i umiddelbar nærhet av de utsalgene monopolisten på slike varer har sett seg ut. Hvis jeg ønsker å betale for frakt, til min lokale butikk av spesielle varer som min butikk ikke fører - hvorfor skal monopolisten ha mulighet til å nekte meg å bestille varer de faktisk selger? Det er ren og skjær diskriminering.

    Dersom ditt forslag umuliggjør det å ha et spesialutvalg vil konsekvensen være dårligere utvalg. Igjen. Byer har varer og tjenester andre steder ikke har, mens disse småstedene har goder byene ikke har. Ønsker man varene og tjenestene bare byene kan tilby, flytt til byen.

  7. Så lenge staten fortsetter å slippe inn mengder av innvandrere inn i landet så vil vi som er på boligjakt konkurrere med disse, i tillegg så må vi konkurrere med kommunen som vi betaler skatt til. Kommunen er pliktige til å finne plass til asylsøkere som har fått oppholdstillatelse i landet og de må som regel ut i det private boligmarkedet for å finne bolig.

    Vi har ikke noe valg. Delvis er vi bundet opp av internasjonale lover, delvis av noe som heter moral og etikk og aller viktigst har vi et skrikende behov for arbeidskraften innvandringen representerer.

     

    Sist jeg sjekket ble for øvrig ikke flyktningmottak plassert i pressområdene i byer. De aller fleste innvandrere til Norge er uansett arbeidsinnvandrere og bosetter seg ikke i mottak eller kommunale boliger.

  8. Operativsystemet skal kun kontrollere maskinvaren. Det lager et miljø for andre applikasjoner å kjøre i. Det er disse andre applikasjonene som skaper brukermiljøet. Operativsystemet kan imidlertid til en hviss grad angi regler for hvordan disse skal fungere.

    Merkelig diskusjon egentlig. Operativsystemets viktigste oppgave er å sørge for at brukeren skal jobbe mest mulig effektivt med bestemte oppgaver i et bestemt miljø. Usability guidelines er i høy grad en del av operativsystemet og sørger for at brukeren kjenner seg igjen i ulike applikasjoner og dermed kan skifte effektivt mellom dem.

     

    Hvordan linux og andre konkurrenter løser ting er i bunn og grunn ikke tema for diskusjonen (som omhandler endringer i usability i Windows).

  9. Burde lære av Sverige eller Korea, var på ferie i Sør-Korea i juleferien og der hadde de 100mbit begge veier for ~120kr. Det var så billig at de jeg bodde hos hadde familybundle der de betalte 100kr for hver pc og fikk 100mbit til hver...

    Det var en veldig realistisk sammenlikning. Kanskje vi i samme slengen skulle lært av Japan når det gjelder kollektivtrafikk og Hongkong når det gjelder boligutbygging?

    • Liker 1
  10. Jeg husker da det var SYND på oss. Som barn av etterkrigsgenerasjonen var vi en del av store kull - noe som betyr vanskelig jobbmarked og boligmarked. Og så sitter de (javel, i Stavanger) og velter seg godterier. Fy!

    Det er få i Norge det er synd på og i alle fall ikke en hel etterkrigsgenerasjon. Som barn fikk de alt de pekte på og de vokste opp i et samfunn i rivende teknologisk utvikling som fikk stadig større kjøpekraft. De kom seg inn i boligmarkedet på et tidspunkt det var billig å kjøpe bolig og i dag sitter de på store formuer, penger de henter fra nettopp de som er unge i dag og som skal inn på boligmarkedet for aller første gang. Når de nå har blitt eldre stiller de større krav enn noen andre generasjoner før dem, krav som er i ferd meg å kvele hele velferdsstaten. Alle vet at dagens pensjonsordning ikke er bærekraftig - likevel nekter de eldre å si fra seg noen goder. Det ender opp med, som i boligmarkedet, at det er de unge i dag som må betale regninga.

    • Liker 4
  11. Hvorfor endre på noe som fungerer ?

    Man endrer på designet for å skape noe som gjør hverdagen din raskere, smartere og bedre. Målet er at du skal jobbe mer produktivt foran PC-en, at det skal bli lettere å svitsje mellom ulike oppgaver og at du skal være i stand til å håndtere mer avanserte oppgaver. Takket være den teknologiske utviklingen kan man i dag man sette vanlige brukere til å utføre oppgaver man måtte være fagekspert for å utføre tidligere. Dette igjen frigjør ressurser, slik at ekspertene kan bruke tiden sin til enda mer avanserte oppgaver og på denne måten drives den teknologiske utviklingen stadig fremover.

  12. Det som er mer interessant er hvordan jeg fikk influensa. Det fikk jeg ved å være hyggelig, imøtekommende og hjelpsom. Ironisk, er det ikke?

    Ikke vondt ment, men litt ironisk er det jo også at du nå er på jobb og smitter andre med samme sykdommen.

  13. Og ditt magiske 48 millioner tall fra tidligere?

    Må du ha ting med teskje? For å sitere meg selv:

    "La oss si de får inn 46 millioner kroner på dette (basert på 200.000 kunder), men taper 5 millioner kroner pga. kunder som sier opp abonnementet. Da vil de fremdeles ha 41 millioner kroner rett på bunnlinja, da det er nærmest ingen ekstrakostnader knyttet til dette gebyret."

  14. 5 millioner sier ingenting om antall kunder uten et tidsaspekt. For eks så vil 5 millioner i tapt omsetning tilsvare ca 1400 kunder som er kunde i ett år. Mens det kun er ca 700 kunder som er kunde i to år. 700-1400 kunder er ikke mye i den forstand.

     

    Snur man på flisa, så vil NextGenTel tape 2.500.000 pr år om de mister 700 kunder.

    Tallene mine var også pr år, de tjener altså ca 46 millioner kroner pr år på dette. Mister de 1400 kunder må en da trekke fra 5 millioner per år.

     

    Og bare så det er nevnt, jeg har ingen grunnlag for mine 5 millioner, det var bare et fiktivt eksempel ;)

  15. Vær nå litt seriøs. 46 millioner kroner inn på dette gebyret, men bare 5 millioner forsvinner som konsekvens av tapte kunder?

    Verken du eller jeg har grunnlag for å si noe om hvor mange kunder de evt. taper. Dog, 5 millioner tilsvarer et ganske høyt antall kunder.

     

    Selv er jeg trygg på at NGT har gjort noen markedsundersøkelser før de satte igang dette og at de regner med å tjene penger på tiltaket. Dersom noen mener noe annet er de hjertelig velkomne til å begrunne dette på en saklig måte.

×
×
  • Opprett ny...