Gå til innhold

Torbgoe

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Torbgoe

  1. Takk så mye : ]

     

    I dag er det ikke noe støy fra vifta. Så som sagt, det kommer og går. Kanskje jeg prøver å smøre den, og se om det hjelper. Tar også kontakt med Dustin og hører hva de sier.

     

    Da jeg kjøpte denne PSUen var jeg fattig student, og gikk for noe rimelig, men som etter en god del reviews var akseptabel. Nå har jeg bedre råd, og spørsmålet blir allikevel om jeg skal kjøpe ny strømforsyning eller ei.

     

    Gitt at vifta slutter å bråke, og at alt virker å fungere OK.. ville det allikevel være en idé å investere i en ny, mer effektiv psu? Hvordan avgjør dere et slikt valg?

     

    Til syvende og sist driver ikke psuen noe tungt system. Jeg har riktignok en overclocka 2500K, men den går fortsatt på en rimelig lav spenning. Jeg har bare et skjermkort (560ti), og jeg kommer nok også til å holde meg til kun et skjermkort i all overskuelig framtid (På tide med utskifting nå).

     

    Igjen, takk for alle tilbakemeldinger, setter stor pris på det : ]

  2. Sveibuen:
    Takk. Har sett litt rundt ellers også, og heller vel mot EVGA Supernova g2 750

    Kjetil Lura:
    Beklager : ]
    Den er litt over 3 år. Men reklamasjonstoget er gått. Jeg skulle avtalte at jeg skulle sende den til OCZ et eller anna sted i europa, men endte opp med å ikke gjøre det, siden problemet forsvant (Og litt fordi jeg ikke hadde noen psu jeg kunne bruke i mellomtida).

  3. Heia

    Har en OCZ ModXstream Pro 600W, og i en tid nå har vifta på denne laga litt ulyder. Lyden varierer, noen ganger er den fraværende, andre ganger er den veldig sterk. Ulyden er tildels skrapende, tildels resultat av vibrasjoner som lages (og forplanter seg om sterke nok).

    Tidligere vurderte jeg å sende den inn til reklamasjon, men lydene forsvant, jeg sendte den ikke, og nå er det toget gått.

    Jeg har flere vifter liggende hjemme, dog ingen med kulelager. Vil det allikevel være verdt det å forsøke å bytte vifta? Eller vil det være like greit å investere i en ny psu, kanskje en av bedre kvalitet?

     

    Torbjørn

     

    PS.

    Jeg har ikke noe problemer med at vifta ikke går, eller at luftstømmen er for liten. Problemet ligger først og fremst i den sjenerende lyden, den er ikke veldig høy, men den er der absolutt.

  4. Heia

    Takk igjen for flere svar : ]

    Har 75/75 linje fra altibox. Hovedgrunnen til å bytte router er at routeren i hjemmesentralen er dårlig til å takle mye trafikk. Er det mange maskiner på det trådløse nettet samtidig, blir det fort en del pakker som forsvinner. (Har undersøkt dette ganske nøye, og mister pakker på det trådløse nettet selv når jeg er nær routeren, og om jeg laster ned med full hastighet, så hender det at det trådløse nettet detter ut noen sekunder)

    Jeg skulle gjerne trukket kabel, men sånn jeg sitter nå er det bare ca. 4 m i luftlinje, mens en kabel ville være mye mer problematisk å trekke, særlig med tanke på at den må gjennom en etasje, og ganske mye rundt om. Det går en kabel ned til første etasje, men denne bruukes til tven. (Hvordan denne er trukket ser jeg ikke, ser ut til at bruker samme kanalene som strømmen bruker, men føler meg ikke trygg på å skru opp stikkkontakter for å kikke).

    Så den mest praktiske løsningen, sånn jeg ser det, vil være å kjøpe en router, og la den ta seg av den biten. Grunnen til at jeg vurderer overfornevnte router, er fordi en venn av meg har den, og er fornøyd. Men denne er kanskje også litt "overkill" til mitt bruk?

     

    Jeg kunne nok kjøpt nesten hva som helst, og vært fornøyd. Men i det siste har jeg innsett at det å kjøpe det "nyeste og beste" er litt bortkasta til mitt bruk, det være seg hardware, tlf, etc. Kanskje jeg heller bare skulle spurt om råd til et rimelig, "fornuftig", oppsett med en trådløs router som takler noen hundre mbps (praktisk, ikke teoretisk), og et ålreit trådløst nettverkskort til å følge med? Å ha noe som var litt framtidsretta kunne jo kanskje allikevel være litt ålreit...

     

    PS.

    Nettverkskortet jeg har nå er en billig (50-70kr) usb dongle.

     

    Tusen takk igjen : ]

  5. Takk for svar.

    Hehe, ja, skulle gjerne trukket kabel.. har tenkt på det før, og tenker på det igjen. Men veit ikke hvor lett det vil være, med "hjemmesentral" i etasjen over, bare en kabel som går ned, og den brukes av en tv. Gjorde et forsøk med å føre en ekstra kabel ned tidligere i høst, men bor i et gammelt hus, og rør og den slags er ikke lett tilgjengelig.. (får meg til å lure på hvordan de trakk ledningene i første omgang?). Men om dere har noen råd andgående dette, så mottas de også med takk : ]

    Hovedårsaken til at jeg kjøper ny router er at jeg har sett meg lei på routeren som følger med altibox. Det er litt frustrerende når det trådløse nettverket streiker ved høy belastning.

  6. Hei!

    Har bestemt meg for å kjøpe en ASUS RT-AC66U. I den sammenheng tenker jeg også det vil være greit å oppgradere nettverkskortet til noe som i det minste til en viss grad står til routeren. For tida har jeg et billig single band usb dongle.

    Men hvor mye vil det være fornuftig å legge i et nyttnettverkskort? Nettverket brukes stort sett til nedlasting, streaming, og til noe, men ikke mye, overføring av filer mellom maskiner.

    Jeg ser Asus PCE-AC68 er tilgjengelig til 550 kr. Men det er en del penger. Har jeg egentlig behov for det, eller ville noe litt mindre fancy være godt nok? Hva ville dere anbefale meg, til mitt bruk?

     

    Vennlig hilsen

    Torbjørn

  7. Hehe. Uff. Klarte vist ikke helt formidle det jeg mente.

     

    Misforstå meg rett, jeg er overhodet ikke noen perfeksjonist. Jeg mente bare at, for at det skal se best mulig ut, så er finpussen viktig. Men det er klart, om utseende i seg selv ikke er noe stort poeng eller mål, så er det ikke verdt jobben. Og jeg har full forståelse for at hovedpoenget med å lage og bygge gjerne er å møte utfordringene, finne løsninger, mestre osv. Og de få gangene en klarer å skape noe "bedre" enn hva en kunne kjøpt... det må være fantastisk.

     

    Så stå på og kos deg masse. Blir spennende å lese hva ditt neste prosjekt måtte bli..!

  8. Det blei jo ikke så verst? Tanken var etter min mening genial, og utførelsen er også ålreit.. hva kan en forvente når en skjærer i plast anna enn å få ugjevne kanter? Men det må det jo gå an å pynte på, som du sier, bruke latex eller noe anna som kunne brukes som en slags list, et slags metalbånd eller gudene veit hva.

    I min verden er finpussen viktig, for at det skal se så bra ut som mulig. Så jeg ville kanksje ikke legge bort idéen om å lakkere hele kassa på nytt heller. Selv om jeg klart ser at det er en jobb, en relativt stor jobb. Allikevel er det noe med å gjøre noe *helt* ferdig.. selv om det vel gjerne ikke er den siste biten av jobben som er artigst..?

     

    Så får jeg se om jeg på noe som helst vis kan bidra med en arbeidslogg etterhvert.. For tida er jeg i ferd med å flytte, så det blir neppe noe som helst før om en måneds tid. Men jeg kan kanskje allerede høre nå om du har noen geniale idéer i forhold til hva knapper og brytere i front av et kabinett ville kunne brukes til?

    Forsterkeren er dessverre allerede sendt av gårde, men, selv om dette er en helt annen modell, så vil den vel kunne forklare hva jeg mener med knapper og brytere..

  9. Hei hopp!

    Veldig stilig prosjekt. Har en stund tenkt på å bygge noe selv, har en eldgammel forsterker liggende, forsterkeren begynner å bli heller dårlig, men selve huset/kabinettet er skikkelig stilig. Å lese om andres prosjekter er derfor veldig inspirerende.

    Er du fornøyd med en T-versjon av prosessoren? Det er en ting jeg selv vil måtte komme til å vurdere.. og lavere tdp er jo fristende må jeg si. Og hvordan påvirka det støynivået at du kutta ut X-en og brukte netting/gitter for å dekke over?

  10. Hei.

     

    I det siste har jeg sitti og irritert meg litt over at pcen støyer mer enn jeg liker når den idler. Ved å lytte nær de forskjellige komponentene (med kabinettdører og liknende på) har jeg kommet fram til at den komponenten som aleine lager mest lyd er strømforsyninga, med en konstant woosh og viftelyd.

     

    I følge forskjellige reviewer av strømforsyninga sier alle at den er stillegående, blant annet med en viftehastighet på ~500 rpm. Jeg får ikke 500rpm til å stemme med den gjevne viftestøyen jeg hører når maskina idler.

     

    Har noen noen råd for hvordan jeg kan gjøre strømforsyninga stillere? Finnes det noen relativt enkel måte å måle viftehastighet på? Eller er det bare jeg som forventer meg for mye av en relativt rimelig strømforsyning?

     

    Vennlig hilsen

    Torbjørn

     

    Fractal Design R3

    OCZ Modxstream 600w

    i5 2500K (mindre enn 0,9v ved idle)

    Coolermaster hyper 212

    Gainward gtx 560 ti

    +ram, harddisker og alt det der

  11. Har bestilt nå. GD55 fra komplett. Valgte også ikke-overklokka GTX560-gpu, og sparte noen hundrelapper der.

    Så nå er det bare å sitte å vente. Jeg gleder meg. Skal bli no anna enn å spille på GMA965-grafikk!

    Men så er selvfølgelig modXstream 600W utsolgt, får bare håpe jeg får alt før helga.

     

    Torbjørn

  12. Mm. Ser ikke bort fra at jeg kommer til å følge deg.

    Fra tomshardware leser jeg at MSI-kortet er veldig greit, yter kanskje ikke like godt som ASUS sitt, men veldig greit. (1)

    Dessuten finner jeg støtte i at BadCat framhever mye det samme oppsettet. (2)

     

    Får se i morgen når jeg står opp. Har virkelig Amentio det hovedkortet inne? Finner det kun ved å gå gjennom prisguiden. Amentio --> Hovedkort -->> Socket 1155, viser ingen MSI-hovedkort.

  13. Tenker på å kjøpe mye akkurat det samme selv, utenom ekstra kabinettvifter og en billigere cpukjøler.

    Som du sier så har de ikke SO-versjonen av skjermkortet inne, mens de har OC-versjonen. Jeg har uten hell prøvd å finne en sammenlikning av disese. Noen som veit noe om det? Om ventetida ville være lang på SO, vurderer jeg å gå for CO.

    I tillegg ser jeg nå i oversikten at Dustinhome ikke har noen 1155-hovedkort inne, mens tidligere idag stod det at de hadde flere. Betyr kanskje at jeg må vente enda litt til ?

     

    Torbjørn

     

    Edit:

    1155 mente jeg ja : ]

  14. Hei

    I høst trengte jeg en mulighet for å kople meg på nett, og jeg fant ut at jeg ville prøve meg med Netcom mobilt bredbånd. Det var det billigste, sett bort fra at om en skal streame eller laste ned mye, så går kvoten en har tilgjengelig fort unna.

    For min del fungerer det stort sett bra. Noen ganger spiker latencien i overkant mye, men ellers ligger jeg stabilt på rundt 100ms. Så jeg bruker det til å spille med.

    Selvfølgelig vil andre former for nettilkopling fungere bedre, men tatt i betraktning at jeg betaler under halvparten av prisen, så er jeg fornøyd.

    Men ja. Signal og sånt har vel en del å si.

  15. Hei

     

    Jeg leker med tanken på å kjøpe meg en ny datamaskin. Dessverre har jeg ikke mulighet for å bruke like mye penger som jeg gjerne skulle hatt å bruke på en slik, så jeg har ikke mulighet for å bruke mer enn 6000kr, og jo rimeligere jo bedre. Jeg har skjerm, tastatur og mus og trådløst netverkskort.

     

    Det jeg er ute etter er en datamaskin som klarer å trekke noe nyere spill. Når det er sagt er jeg veldig lite kresen på akkurat hvor høye settings jeg kan bruke, det viktigste er at de går med OK fps om enn med lavest mulig visuelle instillinger. Nå har jeg en bærbar med integrert intel 965 chipset og sånn sett ville alt være en enorm oppgradering.

    Videre er jeg ute etter en datamaskin som gjerne er litt framtidsretta, med oppgraderingsmuligheter senere, om det er mulig for denne prisen.

     

    Hva tenker dere om:

    OCZ MODXSTREAM PRO 600 WATT PSU

    Xigmatek Asgard Kabinett

    Sapphire Radeon HD 6870

    Intel i5 Quad 760

    Corsair ddr3-1600 2x2gb cl9

    WD Caviar® Black 1TB 3,5", SATA 6Gb/s

    ASUS P7P55D

     

     

    Prisene er henta fra flere forkjellige nettsider, ved hjelp av prisguiden, og kom på totalt 5993kr.

     

    Men jeg kjenner fortsatt ikke markedet og komponentene særlig godt. Så all hjelp er virkelig veldig velkommen.

    Smil.

     

    Edit1: Fikk hjelp av en venn til å sette opp et forslag :]

×
×
  • Opprett ny...