Gå til innhold

XtraPlay

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av XtraPlay

  1. Endelig, det er på tide at snylterne også skal betale bilavgifter.
    Det er ingen vits i å subsidiere rikingene som har råd til å kjøpe nyere biler.

     

    Alle El-bil goder burde fjernes over en to-tre års periode. Samtidig legger man ned forbud mot kjøp av nye bensin og dieselbiler innen 2022, og innen 2035 kan man nedlegge forbud for bruk av bensin og dieselbil med mindre det er veteranbil som ikke er i daglig bruk.

     

    Resultatet er en smidig overgang til nullutslippsbiler på kort tid uten tap av store stats finanser, for la oss innse det vi bilister både er og blir statens melkeku.

    • Liker 1
  2. Her burde vel vi trolle tilbake ?

    Når dette Nigeriasvindelselskapet pirattroller oss, er det vel ikke annet enn rett og rimelig at vi troller litt tilbake?

     

    Noen som har noen gode forslag? I utgangspunktet kan det være greit å holde seg på den lovlige siden av loven men alt må jo vurderes.

     

    Er det noe som er irriterende for dem, men som ikke koster oss mye tid eller penger.

    • Liker 2
  3. At det kommer flere og flere utenlandskabler som vil drive opp prisene, og gjøre det vanskeligere for vår kraftkrevende industri er jeg redd for at er en utvikling som er vanskelig å stoppe. Kablene blir nok for alltid samfunnsøkonomisk negative så lenge vi eksporterer råvarer i form av strøm istedet for å eksportere foredlete produkter i form av metaller,prosseserte data, eller andre kraftkrevende produkter

    Det eneste jeg håper på er at konsesjonsgiveren har nok vett til å stette krav til at alle nye kabler kun skal benyttes som balansekraftkabler og ikke som eksportkabler. Det burde være krav til alle kablene at eksportert effekt på kabelen ikke kan overstige 60% av totalt overført effekt i løpet at ett år, evt over 3 år for å kunne håndtere regnfattige år.
    Hvis eksportert effekt overstiger 60% av overført effekt på kabelen kan kabelen kun brukes til import inntil balansen er gjennopprettet.

    På denne måten hadde vi nok sluppet kabelen til England siden deres strømpris sjelden/aldri er lavere enn norsk strømpris, tysklandskabelen har nok noe større sjanse for å lykkes da prisene i nord tyskland enda kan bli negative ved mye vind (iallefall de neste årene inntil flere overføribgskabler til sør tyskland er ferdigstillt)

  4.  

    Det er vel Tesls Model S P90D som er siste og raskeste versjon. Dessverre har norske avgifter gjort denne kullbilen til den mest harry på veien der 50 åringer med ungene ute av redet er hovedkunden.

     

    Du insisterer på at elbiler går på kull også etter jeg grundig har forklart deg hvordan elbiler ikke påvirker salget av kullkraft det minste? Det betyr at du fortrenger den økonomiske virkeligheten for å beholde et standardargument. Er du OK med det, direkte bedrag?

    Her tar du virkelig feil tommyb

    De aller fleste Teslaer i Norge blir fyrt på kull og kjernekraft, og er langt i fra miljøvennlige, og her er hvorfor:

    I norge er det innført opprinnelsesgarntier på kraft, per i dag er det kun 15% av strøm solgt i Norge som har slike garantier, resten av garantiene fra Norsk kraftproduksjon Norge blir solgt i andre land i Europa Dette betyr dermed at 85% av strøm solgt i Norge er uten sertifikater, og dermed vil den jevne Tesla benytte mye strøm som kommer fra Kull og Kjernekraft.

     

    Så med andre ord en Tesla som ikke benytter kraft som har opprinnelsesgaranti er lagt i fra utslippsfri under drift.

     

    Kilde:

    http://www.nve.no/no/Kraftmarked/Sluttbrukermarkedet/Varedeklarasjon/Varedeklarasjonen-2014/

  5. Mon tro om paraboleierne vil kunne ta imot den nye standarden eller ikke. Hvis ikke er kundene nødt til å ta seg råd til å kjøpe alt fra ny parabolantenne og skaffe seg en egnet dekoder. Så om dette ikke blir løst så vil nok ikke 4K bli så populært da det også er en befolkning som ikke er tilknyttet skikkelig bredbånd.

     

    Kein problem:

    http://www.broadbandtvnews.com/2013/09/06/dvb-shows-4k-over-dvb-c2/

    Du trenger kun ny dekoder, Parabolen tar i dag imot all signalene fra satellitene uansett (selv om den er bare tunet for det bånd du bruker (typisk Ku bånd) . LNBen koverterer Ku band signalene ned til L bånd (950Mhz - 2150Mhz) som dekoderen til slutt dekoder, en 4K sending vil typisk bruke mer båndebredde, men parabolen og LNBen din har ett hav å ta av.

  6. Hvor stor effekt (hvis noen) får du av hypertreading med så mange fysiske kjerner?

    Jeg vil anta at det hadde noe for seg når vi satt på en eller to kjerner, men med seks eller åtte kjerner er jeg mer usikker. Mange forbrukersystemer vil ha problemer å skalere opp å benytte de fysiske kjernene som allerede finnes.

    Noen som har noen tester e.l. på dette ?

    (legg ved kildehenvisning i svaret ditt)

  7. Jeg kan ikke helt se at dette er så galt. For hva blir resultatet av dette? Jo, USA isolerer seg i stor grad fra det "frie internett". Dermed vil de de fleste av oss gå over til å benytte en annen dns tjener hvis eneste formål blir å fylle ut alle de "sorte hullene" i DNS tjenere styrt fra USA. Dermed tar vi enda mer makt bort fra ICANN som vi plasserer i hendene på den DNS leverandøren vi velger.

     

    Når det kommer til reklame og betalingsløsninger åpner jo dette en kjempe mulighet. Få inn investorer og skrap sammen noen milliarder kroner. Så lager du ditt eget kredittkortselskap som er registrert utenfor USA. Du får en kjempegod konkurransefordel, for du har jo monopol på flere store sider for de fleste av dagens kredittkort selskap er jo amerikanske. NÅr du først er i gang kan du jo også gjerne betale noen for å legge opp kopibeskyttet materiale på sidene til youtube, twitter, ebay og facebook slik at amerikanske eide kredittkort og reklameselskap ikke kan selge tjenester til dem lenger.

     

    Dermed har du meget enkelt utkonkurrert USA fra makt på internett og øknonmisk makt kun med å bruke deres egne våpen mot dem selv.

    • Liker 2
  8. Jeg får vel melde meg inn i "klubben" jeg også.

     

    Jeg ser ikke de store problemene i å kikke litt rundt etter gamle elektro deler.

    Det er som regel ikke de ekte entusiastene som lager mest rot. Det er i større grad de som bare kommer for å ødelegge som er problemet. Det er stor forskjell på personen som bare vil ha ett par minne brikker eller annet dill, og han som vil teste om en kraften fra en arm er nok for å sende en stein gjennom billedrøret på en tv.

     

    Min foreløpig siste "søppel PC" er en Compac server med 2stk pentium pro prosessorer, ikke akkurat den raskeste men den tar det igjen på sjarmen :D .

     

    Forresten hvis noen har noe ECC EDO UNBUFFERED minne liggende så gi beskjed.

    Jeg kan gi deg prosessor ytelse tilsvarende 1 pentium pro prosessor i motytelse :D

     

     

     

     

     

    Off Topic: Godt Nyttår MiniX

  9. Tipper det er med hjemlengsel, medvind og nedoverbakke.

     

    Nei, de gjør nok som de 108 standardene, setter vel sammen flere kanaler så de danner 240Mbits. Hvis dette stemmer vil denne hastigheten også avhenge av hvor mange kanaler som er "ledig" i nabolaget.

    5127078[/snapback]

     

    Tja det er vel er med hjemlengsel, medvind, frittfall og sola i ryggen.

     

    Men det skal bli artig å se om de kan holde de hastighetene.

    Det som er litt kjipt her er at de vel går utenom standardene.

     

    Jeg gleder meg heller til 802.11n.

  10. Takker for gode svar

     

    Trenger nok ikke 24 porter med det første, men jeg må bygge ut så jeg regner litt på hva som blir mest økonomisk i det lange løp.

     

    Det 8 porters kortet fra komplett var ganske kult må kanskje kikke litt nærmere på det

  11. Og jeg som trodde det var de de små grønne menna som springer rundt inni maskina mi. Jeg trodde at hver av de grønne menna kunne bære åtte ett tall eller hvis de er litt late så gidder de ikke ta med så mange tall da sier de bare at siden de ikke har med noe så kan det være nuller.

    Jeg har hørt at av og til så kræsjer de små grønne menna og da mister de kanskje noen tall eller så får de noen ekstra og for det om det bare er noen få tall kan alt bli feil.

     

    De små grønne menna spiser strøm, for strømmen er veldig rik på proteiner. Avfallstoffene deres er det vi kaller støv, i tillegge svetter de veldig mye så pcene våre blir litt varme av og til.

     

    En PC virker nesten som han som bor i garasjeportåpneren bare at det er mange små menn i pcen mens det bare bor en i garasjeportåpneren, det kommer av at han som bor i garasjeportåpneren må ha mye mer isolasjon i huset sitt for det blir mye kaldere i garasjen enn inne om vinteren.

  12. HER

    Siden adsl avstander allerede er nevnt i tråden, tar jeg sjansen på å spørre om følgende som er litt off topic i forhold til trådstarters spm :

     

    Jeg testet den kapaks'n - jeg har 1200 m til sentral, og den sa da

    Mulig produktklasse: ADSL 2048/448

    Greit nok tenkte jeg, og tastet inn noen flere andre tlf nr - en med over 2000 m fikk samme produktklasse, og en med 900 m fikk det. Fikk altid samme svar. Er det en standard som ligger inne? Er det noen som har fått en annen hastighet?

     

    Finnes det en tabell over forventet maks hastighet på forskjellige avstander til sentral?

     

    Har selv BKK sin kabelløsning, men må jo sondere markedet/mulighetene. Spesielt når adsl2 begynner å presse priser/løsninger.

    Dette Fikk Jeg hos Kapaks:

     

    Resultat:

    61 - ADSL tilgjengelig, normalt forbehold.

     

    Merknader:

     

    * Linjen har produktet ISDN GT

    * Total linjelengde inkludert inntak: 301 meter

    * Lengde på inntak: 66 meter

    * Linjestatus: Aktiv linje

    * Tråddiameter: 0,6 mm eller høyere

    * Fabrikat på utstyr: N6A24

    * Mulig produktklasse: ADLS 4864/640

  13. Hmm hva er det dere skriver om kostaneder for å legge fiber.

    På sidene deres står det jo:

    I tillegg kjem det eit anleggsbidrag på kr 2.000,- som skal dekke delar av kostanden med å føre fram fiber frå næraste koblingsboks i vårt nett og fram til huset.

     

    Vil ikke det si at de holder utgiftene for å legge fiber - minus de nevnte 2000 nkr.

     

    Derfor:

    Det koster noe mer å få inn fiberen, men den er mange ganger bedre.

     

    Hadde det vært opp til meg hadde jeg valgt 10/10Mbit uansett om ADSL2 kunne levert 50/3 Mbit.

×
×
  • Opprett ny...