Gå til innhold

Blackspirit

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blackspirit

  1. Ville bare dele min, og andres, erfaring med Microplex når det gjelder reklamasjon på PSUer eldre enn 2 år. Du kan blandt annet lese denne tråden --> https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=837769&hl=

     

    Min Mist PSU røk etter ca 2,5 år og jeg mottok akkurat samme type korte svar på mine mailer som var stappfulle av argumenter; disse argumentene ble kun besvart etter sterkt press fra min side. Microplex oppfordret meg også til å klage dem inn til Forbrukerrådet. Og ja, Microplex tok seg god tid til å besvare mailene.

     

    Uansett, jeg sendte saken til Forbrukerrådet, og dette endte med at jeg fikk en ny PSU da Microplex hadde sendt tilbake eldre strømforsyninger for feilsøking hos leverandør. Det er nå 5 års garanti på dette merket. Jeg vil råde deg til å sende inn din klage til Forbrukerrådet, med all mulig dokumentasjon. De vil så sende denne videre til Microplex og be om en "minnelig løsning". Dersom de motsetter seg dette ville jeg personlig latt saken gå til Forbrukertvistutvalget for å få klarhet i hvor lang reklamasjonstid det faktisk skal være på PSUer. Den gjengse oppfatningen blant forbrukerne er 5 år, men Microplex, og sikkert de fleste andre butikker, mener 2.

     

    Ønsker deg lykke til i saken din, og håper du holder oss oppdatert!

  2. Huhei!

     

    Da bretter jeg for Hardware sitt team jeg også ¦oD

     

    Dette var en skummelt lang tråd, så jeg har bare lest de

    siste ti sidene eller der omkring, men -->

    Kjapt spørsmål: Har satt programmet til å være en service,

    men nå ligger programmet på oppgavelinjen, noe jeg ikke vil ;o)

     

    Under services i Windows står det ikke noe under "Status",

    men under "Startup Type" er F@H satt til Automatic.

     

    Kan jeg lukke vinduet på oppgavelinjen uten at brettingen

    slutter eller må jeg forandre på noen instillinger først?

     

     

    Edit: Jaggu fant jeg ikke svaret i loggen; må restarte

    så skal progget starte som service da ;o)

     

    Happy folding!

  3. Da ser det ut til at min sak har løst seg! :oD

     

    Sendte i november utfylt klageskjema til Forbrukerrådet og rett før jul fikk jeg kopi av deres brev til Microplex angående min klage. For en knapp uke siden mottok jeg følgende mail fra Microplex:

     

    Hei!

     

    2007.09.20 returnerte Microplex strømforsyninger med feil av typen MIST 500W til produsenten i Kina for nærmere undersøkelse.

     

    2007.12.11 får vår agent i Taiwan beskjed at samme komponent, en kondensator, er årsaken til at flesteparten av dem har feilet. Den aktuelle kondensatoren ble benyttet i produksjonen fra 2004 frem til tidlig i 2006 og dessverre også i noen av MIST strømforsyningene.

     

    Vi anser dette for å være materialfeil og vil derfor akseptere reklamasjonskrav på MIST strømforsyninger solgt i 2005 og senere, med andre ord gis det tilbakevirkende kraft.

     

    Vi vil sende deg en ny MIST 500W iløpet av kommende uke.

     

    Hadde selvfølgelig satt pris på om Microplex hadde gitt meg denne informasjonen når jeg ba om reklamasjon, dermed hadde ikkeForbrukerrådet måttet bli involvert, med mindre produsenten i Kina sine nærmere undersøkelser hadde vært resultatløse.

     

    Sitter uansett spent og venter på en ny strømforsyning og vil kontakte Forbrukerrådet for å avslutte saken hos dem så fort jeg har mottatt MIST'en :o)

     

    Har dere andre vært like "heldige"?

  4. Anbefaler denne linken: http://mac1.no/ram. Der finner du info om riktig ram og

    også link videre til hvordan man skrur opp MacBooken og bytter ut ram'en :o)

     

    Her har du en enkel instruksjonsvideo:

     

    Gjorde dette selv samme dagen som jeg fikk min MacBook og jeg ble overrasket

    over hvor lett det var; fjerne batteriet, skru ut noen skruer, ta av dekselet og så

    flippe over to spaker for å få ut minnet :o)

     

    Lykke til!

  5. Jeg også har en sak gående med Microplex og nå som "spikeren er satt i kista" fra Microplex sin side tenkte jeg å bidra med det jeg har fått av informasjon fra dem for å se hvordan jeg skal ta saken videre.

     

    Jeg kjøpte min MIST 500W fra Microplex i mars 2005, jeg betalte da 895,- for den. Kontaktet Microplex samme dagen jeg fant ut at det var MIST'en som gjorde at PC-en ikke ville være med å leke og etter fire dager fikk jeg standardsvaret: "Reklamasjonstiden på strømforsyninger er 2 år og din strømforsyning er ble kjøpt for mer enn 2 år siden så vi kan dessverre ikke gjøre noe med det."

     

    Etter å ha lest en del tråder her på forumet bestemte jeg meg for ikke å gi meg så lett og har etter dette skrevet noen fine lange mailer med Microplex ;o) Blant annet viste jeg til denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=782451 hvor Netshop snur på helen og gir kunden reklamasjon. Jeg ba også om en begrunnelse fra Microplex om hvorfor de mener det er to års reklamasjonsfrist på PSU’er, her er siste mailen jeg fikk fra dem:

     

     

    Det som står der er "Jeg mener selv kjøpesummen her spiller en rolle. En strømforsyning til 2.000,- bør nok forventes å ha en lengre levetid enn en til 300,-, og jeg er enig med kunden i at man bør kunne forvente å få 5 års reklamasjonsrett på denne." Slik jeg tolker det du skriver så mener du at Netshop gir 5 års reklamasjonrett for alle PSUer de selger, du tar ihvertfall ingen forbehold om pris slik han fra Netshop faktisk gjør.

     

    Du skriver også "Jeg siteterer Forbrukerrådet: ”Selger må kunne påvise at dette er en del som ikke kan forventes lengere levetid enn 2 år.”" Er ikke lovteksten egentlig "vesentlig lenger", ikke bare "lenger"?

     

    Grunnen til at vi praktiserer 2 års reklamasjonsrett på alle PSUene vi selger er at vi, i motsetning til PSUer som kommer fabrikkmontert i PC-er, ikke har kontroll over hvordan PSU monteres/brukes i forhold til andre komponenter i kabinettet.

     

    Vi mener også at å hevde 5 års reklamasjonsrett (produkter som er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år) for et produkt som høyst sannsynlig er foreldet/utdatert før det er 5 år gammelt er helt galt. Ser du på en 5 år gammel PSU idag så er den neppe brukbar på en moderne PC, effektkravet på +12V er økt veldig mye og nye typer kontakter introduseres stadig. Hvordan man da kan hevde at PSUer er ment å skulle vesentlig lenger enn 2 år all den tid utviklingen går så fort at selv 2 år gamle PSUer i mange tilfelle trenger adaptre for å kunne fungere med ny hardware?

     

    Når det gjelder MIST PSUene så er de ikke spesiellt dyre, PSUen du kjøpte kostet vel kr.895,- når du kjøpte den for 2 år siden og det var da ikke en gal pris for en 500W PSU som vi selv vet kan levere 600-650W flere timer i strekk. Jeg tror ikke du fant andre PSUer med en slik ytelse og støynivå til en tilsvarende pris dengang (PSUer med faktisk kontinuerlig ytelse, ikke "fake" ytelse"). MIST PSUene har god kvalitet og vi hadde også en diskusjon her på huset om vi skulle gi den 3 års garanti, men siden det er såpass uklarheter rundt dette med 2 års vs. 5 års reklamasjonsrett så var vi redd for at vi kunne havne i en situasjon der vi pga 3 års garanti ble pålagt 5 års reklamasjonsrett så dermed valgte vi å praktisere 2 års reklamasjonsrett - og er du misfornøyd med det så må du ta opp saken med Forbrukerrådet.

     

     

    Det er moro hvordan kundebehandleren er flisespikker på et sitat fra en mail jeg mottok fra Forbrukerrådet. Jeg siterer ikke lovteksten men en mail, noe jeg hadde gjort klart tidligere i min mail til Microplex, hehe ;o)

     

    Jeg synes Microplex sin mening om at 5 års reklamasjonsrett på PSU’er er galt fordi produktet innen den tid vil være foreldet minner om samme argument mobilprodusentene brukte i saken de nå har tapt...?

     

    Til slutt er det irriterende å lese at de vurderte tre års garanti (som en god del andre PSU-leverandører har allerede), men droppet det pga uklarheten i reklamasjonstiden.

     

    Nettopp på grunn av denne uklarheten er jeg villig til å gjøre en sak ut av dette. Virker som de fleste her på forumet mener PSU’er skal vare vesentlig lenger enn 2 år imens netshoppene nekter reklamasjon utover to år.

     

    Raathass: Har du kontakt med Forbrukerrådet angående videre saksgang? I så tilfelle; hva har du blitt rådet til å gjøre av dem?

     

    Jeg tenkte å fylle ut klageskjemaet som ligger på Forbrukerrådets side og se hvordan dette utarter seg... :o)

  6. Hei,

    Har en MP800R, tror ikke den er så veldig ulik MP600R. Antagelig mye samme komponenter, firmware og software.

    1. Ja, alle funksjonene går fint over trådløst nettverk ved hjelp av proprietær software (bundlet). Scanning kan du ta på to måter. (Start scanning fra PC-en, eller velg hvilken PC som det skal scannes til på scanneren).

    2. Kun en ting du *må* bruke USB til, det er under oppsettsfasen. Da må du plugge til på USB, installere Canon management software, velge connection, konfigurere denne (SSID, encryption, etc...). Har du flere PC-er trenger du ikke USB til disse. Printeren er allerede satt opp så PC'ene ser denne straks du installerer Canon MP600R software'n.

     

    Jeg har nettopp anskaffet en MP600R og kan først og fremst si at jeg synes utskriftkvaliteten er kjempe bra!

     

    Så over til dine spørsmål, og her kan jeg igrunn bare bekrefte det gutorms skriver; Ved installasjon av printeren må du koble til printeren med USB, ellers fungerer alt ved kun trådløs tilkobling.

     

    Det eneste negative med denne trådløse funksjonen er at dersom ruteren din er "overarbeidet" vil utskrifter, og spesielt scanning, ta ekstremt lang tid. I visse tilfeller avbrytes en oppgave fordi printeren mister forbindelsen med ruteren. Dette er selvfølgelig ikke en printerfeil, men min ruter som har for mye å gjøre ;o)

     

    Når det gjelder HP sine printere har jeg kun erfart de eldre utgavene, og jeg husker ikke engang hvilken modell. Vet bare at dette var en laserskriver og at den var utrolig kjapp.

     

    Lykke til med kjøpet! :o)

  7. Hehe! Ut fra trådene på dette forumet kan det virke som at PSU'ene har inngått en suicide pact ;o) 

     

    Tenkte jeg kunne oppdatere tråden i tilfelle andre opplever samme problem senere:

    Fant ut at det så absolutt var Mist'en som var skyld i alt sammen! Har fått låne en annen PSU og systemer er oppe og går igjen, så nå blir det reklamasjon og slikt dill.

  8. Heisann!

     

    Når jeg i dag skulle starte nerdekassa mi skjedde det ingenting når jeg trykket på power-knappen. Maskinen ble skrudd av med AMP Win off i natt, og jeg har tidligere ikke hatt problemer med dette programmet.

     

    Jeg åpnet kabinettet og så at lampa på hovedkortet lyste grønt, jeg sjekket derfor ledningene fra power-knappen til hovedkortet og de satt som de skulle.

     

    Forsøkte etterpå å koble ut dvd-brenner, diskettstasjon, harddisker og nettverkskort, maskinen startet fortsatt ikke. Fortsatte med å pelle ut skjermkortet, koble ut alle kabinettviftene og ta ut den ene RAM-brikken. Jeg forsikret meg om at RAM-brikken som sto igjen sto i riktig slot, forsøkte å slå på maskinen; ingen reaksjon. Testet også med den andre RAM-brikken i samme slot.

     

    Jeg saumfarte så hardware-forumet og fant en link til komplett med info om at man kan stikke en skrutrekker borti PWR_SW-pinnene for å få maskinen til å starte på den måten, dette gav heller intet resultat, men det er mulig jeg ikke fikk det skikkelig til.

     

    Jeg dristet meg derfor til å forsøke å ”jumpstarte” Mist PSU’en med en binders, men da jeg verken så eller hørte tegn til at den hadde startet rotet jeg frem en gammel 230W PSU for å forsikre meg om at jeg gjorde dette riktig, og jumpstart av denne gikk som smurt! Videre leste jeg at noen PSU’er ikke starter viften dersom ingenting er tilkoblet, så jeg koblet til en harddisk på Mist PSU’en og forsøkte igjen, ingen tegn til liv.

     

    Etter at jeg skrur av Mist’en med bryteren bak kommer det en høyfrekvent summelyd jeg aldri tidligere har lagt merke til, lyden kan minne om lyden av en vifte som slås av; den blir svakere fordi den ikke får strøm, og til slutt stopper den. Viften i PSU’en snurrer jo ikke, så det må være noe annet.

     

    Mist'en gir forresten også fra seg den vanlige "klikke"-lyden når strømkabelen er i og knappen bak er slått på, så det er tydelig at den ikke er helt gåen.

     

    Kan jeg konkludere med at det er PSU’en som har takket for seg, eller finnes det flere måter å teste den på uten å trenge måleutstyr?

     

    Videre kan jeg nevne at 230W PSU’en, som faktisk starter, kun har 20 pinner imens hovedkortet har 24, dermed får jeg ikke testet om det kan være hovedkortet det er noe feil med på den måten.

     

    Nerdekassa har følgende innmat:

    Asus A8N-SLI Deluxe

    AMD Athlon 64 3500+ (eller 3200, husker ikke i farta)

    Sapphire Radeon X600

    2 x Geil DDR400 1 GB

    Mist 500W

     

    Alle tips tas imot med kjempetakk! :o)

  9. Huhei!

     

    Har en Canon MP600R printer og har nettopp oppdaget at dersom jeg

    skriver ut noe fra Excel blir fargen blassere enn ved utskrift fra Word

    eller Adobe reader. Jeg har kun forsøkt å printe tekst, dermed gjelder

    dette bare sort.

     

    Det ser nesten ut som at arket har slukt blekket etter utskrift fra Excel

    imens Word-dokumenter er helt klare og fine. Arktypen er den samme.

     

    Såvidt jeg kan se er printerens instillinger like i alle de tre

    programmene. Er det noe jeg har gått glipp av? ;o)

  10. Kjøpte nylig Western Digital 320GB 7200RPM SATA harddisk og har

    etter dette opplevd en høyfrekvent 'spinnende' lyd fra PC'n.

     

    Denne lyden kommer når harddisken blir tatt i bruk, og opplever den spesielt

    ved bruk av LDC++. Regner med dette kan komme av at andre brukere

    laster ned filer jeg deler fra denne disken?

     

    Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive denne lyden annet enn at den er

    høyfrekvent, og at den kan minne om en plate som spinner og kanskje også

    støter i noe uten at det høres 'voldelig' ut? ;o) Denne lyden varer i ca 2-7

    sekunder, har pause i ca 2-7 sekunder og kommer tilbake igjen. Så blir det

    stille en lengre periode inntil den kommer tilbake.

     

    Denne lyden er ikke tilstede når harddisken er idle.

     

    Er det harddisken som lager denne lyden, eller kan det være noe annet? Hvis

    det skulle være harddisken, kan dette tyde på at noe er galt med disken?

     

    Setter pris på all hjelp! ¦o)

  11. Hei, jeg har litt problemer med mitt Ixus V2. Når jeg skrur av blitzen er det utrolig sjeldent at jeg får bilder som er gode. Jeg prøver å holde kameraet stille, men bildene blir ofte grøtete.  

     

    Det er en haug med instilliger på kameraet og jeg vet ikke hva de er til. Manualen er på tysk og jeg kan ikke tysk.. :(

     

    Lurte på om noen har noen raste tips til hva instillingene skal så på for å få best resultater med kameraet uten blitz?

     

    Trykk på meny-knappen til du kommer til "+/- (Exp.)" eller lignende.

    Dette stiller lukketiden, og avgjør hvor mye lys som slipper til.

     

    - gir mørkere, men mindre grøtete bilder.

    + gir lysere bilder, men også enda mere grøt ;o)

     

    Bare å teste seg fram :o)

     

    Og manual på tysk?!?? --> Bare sorgen >;o)

  12. Takk for alle svar!

     

    Om du har mye lapper til overs og er villig til å sette deg inn i mange avanserte funksjoner og prøve deg fram, vil du sikkert bli fornøyd med et skikkelig kamera av denne dyre sorten.

     

    Sitter og ser litt fram og tilbake her, og henger mellom

    Canon EOS-D60, eller Nikon D100... D60 har for treg

    autofokus i mørket, noe som er kjipern når ting skjer fort

    oppe på scenen :oP Menneh... D100 er jo mer enn dyrt...

     

    Blir livslang sparing detta her! >:o)

×
×
  • Opprett ny...