Gå til innhold

Tnet

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tnet

  1. smekk disken inn i stasjonen som klonet den, og sjekk filen boot.ini

    Lurer på om ikke oppstart av nyere stasjoner kan finne på å skrive inn disk-id der i stedet for den gamle tiltalemåten :

    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

     

     

    Jeg har sjekket boot.ini både på orginal og ny disk..

     

    Original disk:

    [boot loader]

    timeout=30

    default=signature(f6219a87)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS

    [operating systems]

    signature(f6219a87)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

     

     

    Ny disk:

    [boot loader]

    timeout=30

    default=signature(0381D029Dh)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows

    [operating systems]

    signature(0381D029Dh)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

     

     

    C (Windows) ligger altså på partisjon nr 2 (av 3) på begge diskene. Lang historie hvorfor det ble sånn og jeg ønsker heller ikke å endre det...hvis ikke jeg må da...fordi da blir en haug med "hardware-changes" og må registrere programmer på nytt...

     

     

    Har det noe å si at windows er skrevet med småbokstaver på den nye disken, mens på den originale er det WINDOWS med store bokstaver...kanskje et dumt spørsmål? :)

     

    ....

     

     

    Erstatt linjene:

    default=signature(0381D029Dh)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows

    signature(0381D029Dh)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows="Microsoft Windows XP

    med:

    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows

    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows="Microsoft Windows XP

     

    Alternativt er at du cloner disk signaturen.

     

    Multi0 står for at du disken du laster fra er en IDE disk (også sata).

    Det er uvanlig å legge disk signaturen i boot.ini.

  2. For ca 2 år siden ble jeg med en kamerat for å hjelpe han med å velge tv som han var nesten desperat for å kjøpe. Han ville kjøpe en pioneer plasma tv til nesten 40 000. Jeg frarådet han å kjøpe på det tidspunktet fordi jeg syns den var både alt for dyr og at jeg visste at 1920x1080 lcd tv'er var på vei. Vi dro på expert på Alnabru og snakket med en Tv selger. Han påstod at 1280x720p var mye bedre enn 1920x1080i, og dette hadde han sett selv i og med at han mottok satellitt signaler som kunne vises i begge format. Han tok seg den frihet å påstå at 1920x1080p tv'er aldri ville komme noen gang fordi det ble for stor båndbredde og dessuten ble bildet dårligere. Derfor ville ingen produsent bry seg med å lage 1920x1080 tv'er fordi ingen ville kjøpe de. Jeg ba han gå hjem og sjekke internett og lære seg leksa si før han kom med sånne uriktige påstander. Han var så arrogant og jævlig frekk at jeg fikk lyst til å klappe til han. Han jobber ikke lenger på Expert og det syns jeg er synd for ellers skulle jeg ha gått dit hver eneste dag og spurt han om hvilken oppløsning det er på alle de forskellige tv'ne de har i hylla i dag. Jeg skriver dette på en billig 32" tv med hdmi inngang koblet til pc'en. Den er stillt inn på 1360x768 og bildet er knivskarpt i den innstillingen. Hvis jeg setter signalet til 1920x1080 blir det fryktelig uskarpt bilde fordi tv'en ikke klarer å vise alle pixlene. Men det er IKKE dårlig bilde fordi at 1920x1080 er et dårligere signal, men pga. at tv'en til 3500 har for lav oppløsning til å kunne gjengi signalet. Dette skjønte visst ikke han dusten fra Expert. Litt moro er det å tenke på, og han har sikkert skjønt det i dag. Tenk at i Japan begynner de med sendinger 4 ganger så høy oppløsning som 1920x1080 om litt over 1 år. Det blir 8 ganger høyere oppløsning enn det Expert selgeren påstod var den høyeste oppløsningen som kom til å bli brukt i fremtiden... haha!

    • Liker 1
  3. Dette er et abonnement for idioter. Synd at det finnes mange tilbakestående folk der ute som ikke skjønner at de betaler dyrt for noe som andre gir dem gratis. 400 kr måneden er 5200 kr året! Naive ungdommer og tilbakestående voksne ikke forstår hvilket ran de blir utsatt for!

     

    Jeg har sett det i utrolig mange tilfeller siden jeg selv jobber i en ledende elekto butikk i Oslo. Folk er så utrolig naive og teite at jeg virkelig skammer meg hver gang jeg selger dem et såkalte ungdoms abonnement. Hvordan teleselskapene har hjerte til å grovt utnytte de svakeste gruppene i samfunnet er meg totalt uforståelig. Jeg selv har kr null i teleutgifter, da jeg har både oncall faktura og mtu fri. Begge er gratis! Jeg mener at teleselskapene i alle år har utnyttet ungdommer. Ungdommer har faktisk ingen eller svært lav inntekt. De betaler for det meste forskudd, og betaler de høyeste prisene. Skam dere Telenor og Netcom!

  4. Jeg har både Onecall og MTU og betaler ikke lenger noe telefonregning. Det man skal være obs på med MTU fri er svindyr takst til 5 siffrede nummer. Onecall har landets billigste taktst til 5 siffrede nummer, f,eks 05000 med kr 1,49 pr minutt. Netcom og telenor tar 2,49 mens MTU tar hele 4,99 pr minutt!. Fordelen med MTU er gratis internett innenfor MTU nettet. Jeg har selvfølgelig låst telefonen til MTU sitt nett for å slippe risikoen med at den switcher innpå telenor sitt nett med svindyre datatakster. Jeg benytter MTU til Telio ip telefoni på min nokia mobiltelefon, gratis msn fra mobilen døgnet rundt og kontinuerlig oppkobling mot Exchange Epost. Det er ikke noe problem å ha 2 mobiltelefoner, og jeg går heller med en ekstra mobiltelefon i lomma enn å betale mange tusen kr til Telenor eller Netcom. Jeg er bare glad for at MTU tjener godt på samtaler mottatt fra andre nett, siden de faktisk bruker de pengene til å gi meg kostnadsfri mobilbruk :D Jeg holder meg ihvertfall foreløpig primært til Onecall på telefoni, så for meg har ikke trøbbelet til MTU skapt noe som helst problem.

  5. Jeg tror nok at de rett og slett ikke liker deg. Er det bare på jobben du blir mislikt eller er det generellt også? Hvis det er bare på jobben så er det ikke din feil, og du bør ta dette opp i en konfrontasjon med sjefen din, og deretter sykemelde deg hvis det ikke ordner seg. Hvis du generellt bli mislikt over alt du går, så bør du kanskje endre personlighet og bli mere ydmyk. Det er ingen som liker hovne kjekkaser som tror de er konger og kan gjøre hva dem vil. Det er kanskje grunnen til at du blir hakket på?

     

    Utifra det du sier har skjedd på jobben med feil du har gjort, er det ingen som helst grunn til å trakkasere deg. Alle kan gjøre feil.

  6. Jeg kjøpte nettopp 3 stk ladere til 6400 for tilsammen 768 kr ink mva og frakt fra dell. Jeg anbefaler ikke uorignal multilader. Har en liggende fra clas ohlson som blir fryktelig varm og dårlig kontakt i de pluggene som følger med.

     

    Dell koster bare kr 180 pluss mva og frakt.

    Det som er dumt er at det tar 2 uker før du får den i posten.

     

    Men ta og ring til dell, ikke bruk nettet da går alt mye tregere.

  7. Funksjonen for å hente tilbake versjoner av endrede filer er en del av Vistas System restore. Den er enkel å slå av.

     

     

    Andre ting om Windows jeg har på hjertet: Indexing service er utrolig plagsom i vista. Hvor mange er det av dere som bruker søk i index katalogen i XP?.

    1 av 10 000?

     

    Maskinen står og maler og maler for å indexere og plager brukerne noen ganger i det uendelige. Tanken er et brukerne skal finne en fil fortere når det skal søkes etter filer på harddisken. Jeg søker etter filer 2 ganger i måneden men vanlig harddisk søk og søket tar da et par minutter. Slå av indexing service er mitt råd til alle!

     

    Sist og ikke minst er det jeg hater mest av alt med Windows og det er Virituell minne bruk. Funksjonen er like nyttig som en buss med plass til 60 passasjerer som stopper langs veien og slipper av passasjerer som har glemt å tenke på at de reiser, sånn at det skal være plass til nye passasjerer hvis det skulle stå noen på en eller annen holdeplass lenger framme på ruten. Når de passasjerene som ble sluppet av står der langs veikanten så tenker de på at de gjerne vil reise og da må bussen kjøre tilbake for å ta opp passasjeren igen. Dette gjøres uansett om bussen har 59 ledige seter, for bussen skal jo spare på setene for sikkerhets skyld. Hadde Oslo sporveier jobbet etter dette prinsippet hadde nok ingen giddet å ta bussen. Windows jobber på denne måten når det gjelder minnebruk. Minnet lastes ustanselig over på harddisken uansett hvor lite RAM minne som er i bruk. Dette fortsetter i vindows vista. Kjære vista utviklere: La oss få en funksjon som kan kjøre programmer i Non paged pool! Da vil vista fungere 100 ganger bedre!

     

    Foresten helt helt til slutt, jeg elsker snipping tool i vista, talegjenkjenning og til en viss grad harddisk krypteringen. Og helt helt helt til slutt.... jeg elsker at kopieringen ikke stopper hvis du kopierer 500 gb med filer og det er feil på 1 av dem. Da kan du fortsette i vista. BRA! Få med dette i XP så skifter jeg aldri til vista!

  8. Du kan feks. benytte 2 stk linksys wrt54g versjon 2.2, for all del ikke v5!

    du laster ned firmware fra http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/ddwrt.php

     

    Sett opp routerene med WDS, da får du en link mellom routerne samtidig som begge fungerer som vanlig trådløst nettverk.

    Deretter øker du effekten fra 28mw som er standard, opp til maks 251 mw.

    Det holder sikket med 100 mw. Hvis det er for dårlig signal kjøper du sett med 2 stk 5db antenner, koster ca 300 kr. Totalt for alt utstyret havner du på ca 1300 kr!

     

    Det fine med WDS er at du kan koble 10 routere i rekke etter hverander eller sånn som det passer for deg sånn at du kan dekke hele blokka di og de 10 neste blokkene også hvis du har venner der!

  9. Prøv å slette nettverket og legge det til på nytt etter at instillingene er lagret. Det kan hende at det du er er informasjon som ikke er oppdatert i exploreren. trykk oppdater eller refresh. Etter en vellyket lagring kan det ofte lønne seg å slette det nettverket fra listen over foretukkne nettverk og søke fra nettverket på nytt. Serivce pack 2 er også flott hvis du skal bruke trådløst nett! Med SP2 dukker WPA opp som krypterings mulighet på de fleste nettverkskort.

    40 (64) bit wep kan du bruke "fem!!" eller "1234567890" som wep kode.

    128 bit er "ti987654321" som wep passfrase eller "11223344556677889900" som hex kode. Men du klager over at naboen steler båndbredde og wep er ikke akkurat egnet til å holde naboen borte fra nettet ditt.

    Bruk heller wpa med psk. Wep med 64 bit kryptering kan hackes på få minutter. wpa skal være bakoverkompatibelt med wep for eldre nettverkskort, så hvis routeren din støtter wpa er det ingen grunn til å rote med wep. Wpa kan også hackes men det tar mye lengre tid, så det er lite trolig at noen gidder å forsøke. Anbefaler da ett passord som på minst 20 tegn og tall eller noe i den duren...

    fordelen med wpa er også at du får være i fred fra folk som sender ut signal til routeren som gjør at du blir frakoblet noen sekunder som hackeren gjør for å fange opp trafikken som oppstår ved at nettverkskortet forsøker å koble seg til routeren på nytt. Ved å kopiere ditt nettverks kort MAC adresse så fanges kryptert trafikk opp og hackeren bombarderer routeren sånn at den sender pakker i fullt kjør til sin lyttemaskin. Etter ca 5-10 minutter har han samlet nok informasjon til å starte hacket av wep koden din (10-20 min med 128 bit). Selve hacket tar fra 30 sekunder til noen minutter. Jeg anbefaler også å legge inn et nettverk manuellt i windows som heter feks. "Hacker detection enabled". og legge dette øverst i listen over foretrukne nettverk. Hackeren vil kunne lese denne "beskjeden" og forhåpentligvis ikke gidde å bry seg med ditt nettverk. Alle andre nettverk du har i denne listen og de som er tilgjengelige når du søker etter nettverk, er synlige for hackeren sammen med ditt nettverkskort MAC adresse.

    :dribble: Hviem er det som hacker? Gutter mellom 14 og 25 år er vel verstingene, men jeg vet også om jenter på 14 år som har gratis WEP nett uten at naboen har noen som helst mistanke! (nei det var ikke jeg som lærte bort wep hacking, hvis noen lurte...)

  10. Kjøp deg en router feks. linksys wrt54g som har QOS. Med linksys'en kan du gi deg selv topp prioritet ved å legge inn MAC adressen til nettverkskortet ditt. Du kan også begrense LAN portene til laveste prioritet. Hvis du ønsker det kan du også begrense hvilket tidsrom de forskjellige brukerne har tilgang til internett. Jeg bruker sveasoft firmware som gratis kan lastes ned fra www.linksysinfo.org.

  11. 2 Megapixel 37" hdtv/pc monitor til 11.300 kr i USA!

    1920 x 1080p @ 60hz

     

    http:/ / www.sceptre.com/ Products/ LCD/ Specifications/ spec_X37SV- Naga.htm

     

    Prisen er vanvittig lav, se selv: http:/ / www.costco.com/ Browse/ Product.aspx?prodid=11042448& ec=BC- EC877- CatHome& pos=1

     

    Den viser foruten HDTV i FULL oppløsning, også 1920x1080p i 60Hz fra din PC. Perfekt for WMVHD 1080p filmer og Playstation 3. Playstation 3 lager alle spillene i 1080p. De 1280x720 tv apparatene til som lefdal, elkjøp og expert selger for 40 000 kr er reneste søppel i forhold!

  12. 2 Megapixel hdtv/pc monitor til 11.300 kr i USA!

    1920 x 1080p @ 60hz

     

    http:/ / www.sceptre.com/ Products/ LCD/ Specifications/ spec_X37SV- Naga.htm

     

    Prisen er vanvittig lav, se selv: http:/ / www.costco.com/ Browse/ Product.aspx?prodid=11042448& ec=BC- EC877- CatHome& pos=1

     

    Den viser foruten HDTV i FULL oppløsning, også 1920x1080p i 60Hz fra din PC. Perfekt for WMVHD 1080p filmer og Playstation 3. Playstation 3 lager alle spillene i 1080p. De 1280x720 tv apparatene til som lefdal, elkjøp og expert selger for 40 000 kr er reneste søppel i forhold!

  13. dlink har levert oppgradering av firmware som gir 4x mode på sine airplus produkter. Det vil da si 44 mbit. Jeg har nettopp kjøpt en 802.11g router fra dlink 54bit, men har ikke fått testet hastigheten i forhold til airplus. Kjøpte jeg katta i sekken nå da den bare er 20mbit? Noen som har testet produktene mot hverandre?

  14. Det er et problem med Seagate Barracuda IV når de kjøres i RAID 0. Har sett dette er diskutert i utenlanske forum, men noe svar på hvorfor det er sånn er det ingen som har funnet svar på. Jeg anbefaler å heller å kjøpe den nye Barracuda V som kommer til Komplett's lager mandag 11 november. Den vil nok ankomme komplett butikkene i slutten av uka.

     

    Barracuda diskene er veldig stillegående, men de slås av samsung diskene når det gjelder lavest mulig decibel. Samsung har desverre mye dårligere ytelse, og prisen er omtrent den samme som for barracudaen.

     

    Samsung selges av http://www.datasupply.no og http://www.psdata.no

     

    _________________

     

     

    [ Denne Melding var redigert av: Tnet på 2002-11-08 01:54 ]

  15. på mappen du vil lese:

     

    Du må gå inn i sikkerhet og velge avansert, klikke på eier og velge endre eier. husk å velge "erstatte sikkerhets instillinger på undermapper" velg eier "alle" ellers får ikke han lest filene når han starter opp maskinen sin.

     

    når du har gjort dette kan du endre tilgangsrettigheter for å lese filene. Vanligvis kan du velge "alle" for å gjøre det enkelt.

     

    Det er en risiko å gjøre dette hvis du gjør det feil. da vil han nok ikke kunne starte opp sin egen maskin.

     

    Det aller beste er at vennen din lager en partisjon på harddisken som er fat32 og overføre filene dit.

     

    lykke til.

×
×
  • Opprett ny...