Gå til innhold

Kristiansant

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristiansant

  1. Det kan godt tenkes at Saudi-Arabia er et av de mer stabile regimene i midtøsten, på like linje med flere av de andre gulfstatene (Emiratene, Qatar, Dubai, etc).

     

    Det første som slår meg med tanke på terrorisme er at de fleste terroristene i midt-østen er muslimske, og at de sikkert ikke vil angripe sine to hellige byer (Mekka, Medina).

     

    Det skal jo også sies at det nok er mye lettere å kontrollere folket i stater med så liten grad av "frihet" som Saudi-Arabia, spesielt i økonomisk gode tider.

  2. Hei alle diskutanter.

     

    Jeg skal for første gang i livet på en charter-reise, og i den anledning lurer jeg på en liten ting.

     

    Det har seg jo slik at det er mulig å kjøpe tax-free varer på nett hos Apollo før reisen, men spørsmålet er jo om det er billigere å kjøpe dette på Gardermoen.

     

    Jeg ser blant annet at et tårn skruf orginal white koster rundt 230,- hos Apollo, noen av dere som husker hvor mye det koster på Gardermoen?

     

    https://shop.inflightservice.se/IWOS/shop/product.aspx

  3. Flores har noen av de beste "dykkerspotsene" i verden (man kan også ta dykkersertifikatet der relativt billig), man har også muligheten til å dra ut i Komodo National Park som absolutt er å annbefale. Lombok (og da spesielt området rundt Sengigi) er veldig koselig, ikke så mange turister som på Bali, men det er noen, dette holder jo nivået på mat og overnatting relativt greit (her finnes alt fra koselige bungalowes til større luksus bungalowes).

  4. selv klarte jeg meg med 8-9 tusen på 16 dager, men en jeg reiste med brukte 10tusen på den første uka, så det kommer helt ann på hvor mye du ser for deg å spandere rundt (evt hvor mye du ser for deg å bli påspandert).

  5. Har fått i oppgave å presentere industriutviklingen i USA.

    Valgte denne problemstillingen:

    "Ville den Amerikanske industrien vokst så mye som den gjorde om det ikke hadde vært for immigrasjonen?"

     

    Foreløpig har jeg kommet ett lite stykke på vei, dette er hva jeg har så langt.

     

    "Problemstilling: Ville den Amerikanske industrien vokst så mye som den gjorde om det ikke hadde vært for immigrasjonen?

     

    Litt bakgrunn.

    Fra 1840-1910 kom det 37 millioner immigranter til Amerika, de alle fleste kom gjennom havnene i New York, de Irske, Italienske og Jødiske innvandrerne slo seg ned i de store byene på østkysten av USA. De Tyske og sentraleuropeiske slo seg ned i Midtvesten og tok seg arbeid i industri og gruvedrift. Det var Irske, Kinesiske og Japanske immigranter som bygde den transkontinentale jernbanen, dette gjorde at industrivarer kunne flyttes raskere, over lengre strekninger og det førte til at tidligere avsidesliggende områder fikk tilgang til transport og varer. I tillegg var homestead act som den Amerikanske Kongressen vedtok i 1862 en viktig pådriver for å få folk til å komme til Amerika, den sa at alle men som ville kunne ta seg amerikansk statsborgerskap, og dermed få 640mål tom, så lenge de bygde et lite hus på minimum 16kvadrat og at de bodde i Amerika i minst 5 år. homo

     

    Kunne altså dette Amerikanske underverket av en industrialisering ha fungert uten hjelp fra immigrantene, Amerika ville vært 37 millioner arbeidsfolk fattigere om det ikke hadde kommet noen for å søke lykken."

     

    Noen som har noen innspill ?

  6. unnskyld meg,like priser på alkohol ? noe av det dummeste jeg har hørt en sixpack koster 4 euro i butikken i spania kontra 120 i norge, for meg ihvertfall så er det ganske stor forskjell på 40 og 120 kroner 80 kroner forskjell faktisk..

     

    hvor i norge koster en sixpack 120kr?

     

    syns jeg betaler 66kr for en sixpack her i norge jeg

     

    Da kjøper du ikke øl, da kjøper du nok seidel..

  7. unnskyld meg,like priser på alkohol ? noe av det dummeste jeg har hørt en sixpack koster 4 euro i butikken i spania kontra 120 i norge, for meg ihvertfall så er det ganske stor forskjell på 40 og 120 kroner 80 kroner forskjell faktisk..

    Men bakken93 da..... Han snakket om prisene i syden <3

     

     

    skal bare lage kvalm du.. <3

×
×
  • Opprett ny...