Gå til innhold

josteinr

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av josteinr

  1. Venta på denne oppdaterte versjonen ac XPS 13 når jeg trengte ny. Gikk for en 2mnd gammel brukt MBA 13" med ca like specs for halvparten av prisen. Har enda til gode å høre en eneste lyd fra viten selv om jeg kjører PS, Parallells med tunge analyser i ArcGIS, Word, Firefox og Safari med en 70-80 faner og Spotify samtidig. Glad jeg ikke ventet på denne for å si det sånn!

  2. Det vil fortsatt ikke få meg til å kjøpe den. Den er overprisa.

     

    Vis meg en laptop med tilsvarende specs til en billigere penge. Nå er det vel rundt et halvt år eller noe siden jeg kjøpte min, og på den tiden var det helt umulig å finne noe tilsvarende som var billigere og kjørte W7/8 native. Jeg endte derfor opp med en Air til tross for at jeg (fremdeles) ikke er spesielt glad i OSX kontra Windows. Jeg har ikke fulgt så mye med i det siste, men det virker ikke som det har skjedd noe revolusjonerende siden jeg kjøpte min, så selv om skjermen kanskje ikke har en oppløsning som krever forstørrelsesglass eller en kvalitet som kan måle seg med andre, er den totalt sett etter min mening det beste kjøpet i ultrabook-segmentet, enda.

  3. Det har blitt solgt noen titusner mac'er på grunn av dette. Marked som nå er tapt for alltid.

     

    Tåpelig innlegg. Jeg kjøpte en MBA for et halvår siden, og noe av det første jeg gjorde var å installere Parallels og W7. Jeg synes OSX er bra på noen punkter, og selve datamaskinen er generelt mer gjennomført enn de forrige laptopene jeg har hatt (og faktisk rimeligere i forhold til andre produsenter! kudos til Apple), men dæven steike det er mye som irriterer meg i OSX i forhold til W7/8!. Hadde det ikke vært for tap av batterilengde og bra multitouch i OSX, så hadde det vært fjernet helt fra PCen. For ikke å snakke om alle programmene jeg bruker i jobbsammenheng som neppe blir utviklet for nisje-OSet OSX, noen gang.

  4. Er disse uten tuner slik at de i praksis er Android PC med skjerm + hdmi input og derfor fri for kringastingsavgift?

     

    De kommer nok helt sikkert med tuner, men ut i fra denne linken ser det ut som Philips er ganske medgjørlige mtp. plombering og garanti. Blir nok Philips på meg og, og rett til InfoCare for plombering, si opp Canal Digital og kjøre alt over nettet. Tradisjonelle TV-kanaler med reklame er som kreft for hjernen.

     

    https://www.facebook.com/SamsungNorge/posts/538469536165468

    • Liker 1
  5. Enig i at det godt kunne gått over skatteseddelen ja. Hele modellen er eldgammel, det er det ingen tvil om, det samme mener jeg forsåvidt om kabel/parabol fra Canal Digital, Viasat osv. Poenget mitt er at jeg definitivt ikke vil at NRK skal bli som TV2 og de andre søppelkanalene, noe som kommer til å skje hvis det ikke finansieres på et eller annet vis utenom reklame. Jeg mener det er viktig å ha en statlig finansiert reklamefri og nøytral kanal/institusjon som NRK. Slår du på NRK vet du iallefall at det du får se er av noenlunde kvalitet. At det ikke faller i smak hos alle er kanskje ikke så rart når målgruppen er menn og kvinner i alderen 0-100 år.

     

    Jeg skjønner igrunn ikke hvorfor ikke flere kjøper seg en liten stue-PC og streamer alt de vil se via nettet? Spesielt de som klager over lisensen. Si du plomberer TV-en din for 500kr, kjøper en Intel NUC eller en Apple-TV for ca 2000kr, da er du oppe i prisen for et år med NRK-lisens, eller prisen for en semi-moderne dekoder i dag. NRK Nett-TV streamer du gratis på internett så det er jo i boks. I tillegg til dette ville du trengt et CD/Viasat abonnement på en 300-400kr i mnd. Men hei.. vent nå litt.. Netflix koster 79kr mnd, og det samme gjør stort sett alle andre slike tjenester. MAO kan du ha f.eks Netflix, HBO Nordic, C-More eller hva faen det heter, og TV2 Sumo, og det koster fremdeles mindre enn kabel-tv. Du mister kanskje 60 kanaler, men spør deg selv, når såg du sist på MTV, TMZ, Al Jazeera, FEM eller MAX? Er det virkelig så krise å gå glipp av episode 3 av den første sesongen av Unge Mødre Danmark?

  6.  

     

     

     

    Skulle ønske det var et valg jeg. Har man kjøpt TV i sitt eget navn så er man f***ed. Bruker TV'en til Netflix og Mediacenter. Aldri blitt kjørt noe NRK der. Men fortsatt så er jeg pålagt å betaler dyre dommer. Kan de ikke ha noe pålogging osv, og så slipper man å måtte plombe og sveise igjen TV'en pluss få lensmann og en dommer til å se på tv'en for å slippe å betale lisensen.

    Ikke bare få noen bekjente som har lisens til å kjøpe den for deg?

    Jo, men kjøpte TV i huOghast uten å tenke på dette. Nå får jeg for alltid nrk lisens

    Stakkar deg... er bare å melde seg av, og satse på at de ikke kommer å sjekker. Evt. plombere. Det er INGEN som tvinger deg til å betale NRK-lisens.

     

    Utvilsomt det mest useriøse kommentarfeltet jeg har sett på lenge her. "Mafiavirksomhet" haha.

     

    Jaha. Ringt inn og snakket med dem 2 ganger. Bodde et sted der noen allerede betalte NRK lisens. Var ikke snakk om at jeg ikke skulle betale NRK lisens når jeg snakket med en eller annen gretten fyr inn hos NRK lisens stedet. Det endte med at personen jeg snakket med i andre enden la på røret før jeg ble ferdig. Nå bor jeg et sted hvor jeg er den eneste som betaler NRK lisens, så da er det "greit" å betale den. Men skulle ønske det var et "valg". Det er faktisk ikke snakk om en liten slant med penger her. Men hvis du hadde lest hva jeg skrev så hadde du kanskje fått med deg at jeg nevner plombering osv (Dratt litt langt). Men du ser deg vel for god til å lese alt...

     

     

    Tull. Send et brev til NRK hvor du forklarer at du har "solgt" TV-en din og vil slippe å betale lisens. Et par dager senere får du tilbake brev om at du slipper å betale framtidig lisensavgift. Verre er det ikke, om du absolutt ikke vil betale. NRK har de desidert beste kanalene i Norge, med minst andel av søppelprogrammer, og atpåtil slipper du reklame, noe som for min del er nesten helt avgjørende for hva jeg gidder å betale for. Har du tenkt på hvor mye du betaler f.eks Canal Digital i måneden for en hau med kanaler du sannsynligvis aldri ser på, som atpåtil er reklamefinansiert? Det er LANGT dyrere enn de lusne tusenlappene i NRK-lisens.

     

    For min del kommer jeg til å droppe kabel/parabol så fort dette ikke er inkludert i husleie og heller betale for Netflix/Viaplay osv når jeg føler for det, og streame dette via PC. Da kan jeg i teorien også velge å ikke betale lisens siden jeg kjører alt over internett, hvor også NRK er gratis (enn så lenge).

     

    Jeg skjønner virkelig ikke problemet.

  7.  

     

     

    Skulle ønske det var et valg jeg. Har man kjøpt TV i sitt eget navn så er man f***ed. Bruker TV'en til Netflix og Mediacenter. Aldri blitt kjørt noe NRK der. Men fortsatt så er jeg pålagt å betaler dyre dommer. Kan de ikke ha noe pålogging osv, og så slipper man å måtte plombe og sveise igjen TV'en pluss få lensmann og en dommer til å se på tv'en for å slippe å betale lisensen.

    Ikke bare få noen bekjente som har lisens til å kjøpe den for deg?

    Jo, men kjøpte TV i huOghast uten å tenke på dette. Nå får jeg for alltid nrk lisens

    Stakkar deg... er bare å melde seg av, og satse på at de ikke kommer å sjekker. Evt. plombere. Det er INGEN som tvinger deg til å betale NRK-lisens.

     

    Utvilsomt det mest useriøse kommentarfeltet jeg har sett på lenge her. "Mafiavirksomhet" haha.

  8.  

    ...

    Er det kanskje nettverket? Har brukt AirPlay i mange år, hjemme og på jobb - kan ikke nevne noe trøbbel... Men ja, alle har sine erfaringer.

     

     

    Det kan jo selvfølgelig være, men å overføre f.eks 160kbit lyd trådløst burde være en smal for enhver router fra det siste tiåret :) routeren står maks 5 meter unna både iPad/MBA og ATV i en bitteliten leilighet. Etter å ha lest litt virker det også som Apple TV ikke er spesielt glad i å streame MKV. Det er de vi leier hos sin ATV, og jeg kommer nok heller til å bygge meg en liten stue-PC når vi flytter, for større fleksibilitet. Koster mer, men mindre problemer, og større bruksområde.

  9. Apple TV, AirPlay til samme pris?.. why?..

     

    Prøvde å streame film fra MacBook Air'en min (nyeste modell) til Apple TV over AirPlay. Ble helt satt ut av hvor dårlig det var. Lagg i både bilde og lyd, noe som resulterte i at jeg kjørte videoen over HDMI rett fra arbeids-PC'en, som alltid fungerer. AirPlay fungerer til dels for å streame musikk fra Spotify, selv om lyden forsvinner noen sekunder av og til her også. Alt i alt er jeg kjempeskuffa.

  10. Haha, hvorfor skulle det telle negativt? Sterkt endatil? Jeg kunne aldri vurdert å besudle en MacBook Pro med Windows.

    Men uansett, dette er sikkert noe som blir fikset i en senere driver-/program-/firmware-oppdatering.

     

    Og for oss som faktisk bruker Macen til noe produktivt så er muligheten til å kjøre Windows ofte avgjørende. Selv er jeg avhengig av Windows for en del sentrale programmer i forhold til jobb og masteroppgave (ArcGIS) etter som det ikke eksisterer tilsvarende programmer som er gode nok for OSX. I tillegg er det kjekt å ha muligheten til å kjøre Office 2013.

     

    Jevnt over er jeg mye mer komfortabel og jobber raskere i Windows enn OSX, selv om OSX fungerer fint til enkle, mindre krevende "oppgaver" som å surfe, facebook etc. For meg har OSX så mange små irritasjonsmoment at jeg aldri kunne byttet ut min stasjonære arbeidsstasjon med en OSX-basert PC (tap to drag + drag-lock, jeg ser spesielt på deg...). Men som PC/hardwaremessig er 13" Air'en klart overlegen alle de andre i sitt segment, til mitt bruk.

  11. Ingen tilbud å rope hurra for akkurat. Ny iPad Mini med hele 162kr rabatt! Dæven steike Apple slår virkelig på stortromma gitt.

     

    Å handle nytt hifi/foto-utstyr er omtrent galskap mtp. hvilke priser en kan få på brukten for komponenter som bare er et par år gamle, etter min mening. På brukten er det Black Friday hver dag, hele året, og typisk selges ting for 30-40% av nypris. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg kjøpte noe nytt fra butikk/online innen hifi og foto. Lenge leve bruk og kast samfunnet ;)

    • Liker 2
  12.  

    Les i tråden, gode grunner til å kjøpe macbook pro er utallige.

    Som eks trackpaden er helt grooom og i seg sev verdt 1k, bygge kvaliteten er også verdt en haug, hvordan alt kjører perfekt sammen med maskinvaren helt sømløst er også verdt en del..

     

    Er ikke alle som gidder ta seg bryet med all BS pc bringer og MS skitt operativsystem.

     

    Var like anti apple som mange her inne, men iphone åpnet øynene mine til å prøve macbook pro, aldri sett tilbake..

     

    Men de som ønsker bruke MS og plast pc'er, all lykke til dere..

     

    Folk som deg er i hovedsak grunnen til at jeg nesten er litt flau over å eie en Mac.

    • Liker 4
  13. Følg med på Finn.no etter de nyeste MacBook Air 13" modellene, du burde klare å finne en av basismodellene til rundt 7000kr. Selv kjøpte jeg en 3mnd gammel med 256GB SSD, 8GB RAM og i5 prosessor for 8500kr og er storfornøyd med det. Har leitet etter et alternativ til Air'en lenge før jeg til slutt gav etter, men fant ingenting som sto til mine forventninger i forhold til pris.

  14. +1 for stasjonær. Nå vet ikke jeg hvor seriøst du skal drive med redigering osv, men en god skjerm er i mine øyne noe av det du bør vektlegge størst, og det får du rett og slett ikke i en bærbar (godt nok for ditt bruk kanskje?). En skikkelig skjerm har du også (potensielt) i mange fler år enn resten av maskinvaren. Hvis du jobber med bilde/videoredigering daglig ville jeg definitivt gått for en god selvbygd stasjonær PC hvor valuttaen for pengene er myye større enn i en laptop, så kjøper du deg en grei ultrabook eller lignende hvis du føler du har behov for det.

     

    Hvis du har bestemt deg for en laptop er nok de Multicom PCene helt kurrante. Bra ytelse i forhold til pris. Hvis du i tillegg vil ha brukbar batteritid ville jeg snust litt mer på en retina Macbook, men som sagt så får du mye bedre ytelse på alle punkter med en stasjonær :)

  15. Har sett etter ny "ultrabook" i et halvt års tid nå og endte til slutt opp med å selge sjela til djevelen sjøl og gikk for en MBA 13", nyeste versjon med 256GB SSD, 8GB RAM og i5 til 8500kr, brukt (3 mnd). Det eneste jeg fant av alternativer til denne (som ikke har kjente problemer, som Sony Vaio etc.) var Dell XPS 13 som med ca samme specs kostet en del mer selv med 15% studentrabatt mot Apple sine 8%, Dellen hadde da dårligere batteri og integrert grafikk. Jeg ble igrunn ganske forbauset over at det ikke var mulig å finne noen Windowsbaserte pcer med ca samme specs til en billigere penge enn Apple.

     

    Jeg har alltid vært skeptisk til Apple, men så langt er jeg storfornøyd, bortsett fra at OSX er ganske uvandt (en del usaklig sære løsninger og førsteinntrykket fra en inngrodd Windowsbruker er at OSet er generelt dumbed down i forhold til W7. Samtidig er multitouch og en del andre ting genialt). Kjører imidlertid W7 via Parallels slik at jeg har tilgang til Office 2013 og ArcGIS 10.1, noe som fungerer overraskende bra, dog ikke såå smooth som det ville gjort på en skikkelig installasjon.

     

    Som noen andre nevnte synes jeg også utseende til Mac'er generelt er ganske meh, men til syvende og sist skal en ikke sitte å stirre på PCen, men heller det som foregår på skjermen. Oppløsningen på skjermen syns jeg også er fin, "retina" og andre gimmicker på så små skjermer er helt bortkastet synes jeg. Jeg har rett og slett ikke behov for noe mer i en slik PC, ettersom jeg allerede har en stasjonær arbeidsstasjon med en NEC skjerm til 16-17 laken. Fargekritisk arbeid hører ikke hjemme på en laptop uansett produsent, i mine øyne.

  16. Så... for en som aldri har hatt Mac men vurderer å bytte, hva er det logiske valget mellom 13" Air og 13" Pro Retina? (256gb SSD og 8gb RAM minimum). Bruksområdet i OSX er surfing, videoavspilling og kanskje noe Photoshop, men også W7/8 (Dualboot eller virtuelt) med ArcGIS og muligens Office 2013. Oppløsningen på Air holder for min del da jeg har stasjonær til seriøst arbeid.

     

    Hjelp? :)

  17. Slenger meg på her. Sitter med en Intel 510 120gb som er nesten stappfull og vurdere også denne 335 240gb'en. Jeg er lurer imidlertid på hvor stabil denne er i forhold til andre modeller? Den kommer til å sitte i arbeids-PC'en min, så det er ganske viktig at den ikke blir å krasje flere ganger i uken :) 510'en jeg har nå har jeg ikke hatt noen problemer med på 2 år. Jeg ser at det går an å få en Samsung 840 (ikke Pro) 250gb for ca samme pris. Hvilken er det beste alternativet mtp. stabilitet over tid? De 10 ekstra GB, og ekstreme overføringshastigheter er irrelevant for meg.

  18. Hei

     

    I det siste har jeg opplevd veldig ofte at når jeg skrur av PCen så går den rett til blåskjerm og starter på nytt. Jeg har ikke snøring på hva dette kommer av da jeg ikke har installert noe nytt hardware eller drivere som jeg kan huske. Er det noen snille sjeler der ute som har litt mer peiling enn meg som kan ta en titt på *.dmp filene jeg har vedlagt for å se om det er en spesiell prosess/driver/? som forårsaker problemet? Har kun opplevd at dette skjer når jeg slår av selve PCen, ikke ellers.

     

    I tillegg har Firefox krasja opp til flere ganger daglig. Usikker på om det er en sammenheng her, men det er i hvert fall irriterende! Bruker siste oppdatering (21.0).

     

    Litt om maskinen: W7 64bit (oppdatert tidligere i dag), installert på en Intel 510 (om jeg ikke husker feil) 120gb SSD med ~10gb resterende plass. 12gb Kingston ValueRam. Ellers relativt gode komponenter.

    Ting som er koblet til: Wacom tablet, hodetelefonforsterker, mus, tastatur, toslink

     

    På forhånd takk!

    DMP.rar

    post-225046-0-68320400-1371157773_thumb.jpg

    WER-22011-0.sysdata.xml

  19. Hei

     

    Har nettopp flyttet inn i en ny møblert leilighet. Her står det allerede en TV, Canal Digital dekoder og en AppleTV (usikker på modell, men tipper den er relativt ny). Jeg har fra før en W7 PC og et 2.1 Hifi anlegg. Jeg har ikke noe problem med å koble til iPaden min til AppleTVen for å streame Spotify osv, men siden jeg er helt grønn på AppleTV har jeg ikke peiling på hvordan jeg får koblet denne opp mot PCen min.

     

    Slik jeg har skjønt det så kan jeg bruke iTunes for å streame biblioteket mitt til TVen, eller? Jeg vil i utgangspunktet slippe å bruke iTunes, så hvis det finnes andre metoder så er jeg veldig åpen for det. Jeg har også skjønt at jeg kan bruke XBMC etc. på AppleTVen, men siden det ikke er min så har jeg ikke lyst til å tukle for mye med den.

     

    Media som skal streames er stort sett MKV, men det er vel mulig å konvertere til passende format hvis ikke AppleTVen støtter MKV?

     

    TLDR; AppleTV og Windows 7, hvordan? (Helst uten iTunes og uten å gjøre noe drastisk med AppleTVen, helst MKV-filer)

     

    Takker for evt. svar!

     

    Edit: PCen er også koblet til DAC/Hifianlegg med toslink, om det har noe å si.

×
×
  • Opprett ny...