Gå til innhold

Hepolite

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hepolite

  1. Noen her som er eller har vært i kavesk som kan fortelle litt om hvordan tjenesten er? :)

    Limer inn et svar fra 2013:

     

    I KavEsk 2. BN er det to tropper og en MUAS-gruppe. Oppklaringstroppen og skarpskyttertroppen.

     

    Jeg vet mest om skarpskyttertroppen. De driver i hovedsak med overvåkningsoppdrag med mulighet til å ta ut "high value targets" hos fienden.

     

    I en patrulje (lag) var det i 2012/2013 6 soldater. PF (patruljefører), NKP (nestkomanderende patruljefører), speider, sambandsmann, 40-mann og to finskyttere. PF er sesjant eller fenrik av grad og er lederen for patruljen,

     

    NKP er en vernepliktig plukket ut for å ha vist gode lederegenskaper før besiktelsen som vise-korporal.

    Speider er lagets "spesialist" på kart, kompass og navigering. Han går alltid først i masjrekka og bestemmer hvilken rute vi følger fra A til B og all planlegging mtp. ruta som skal følges.

    Sambandsmann er patruljens "spesialist" på samband og komunikasjons-utstyret de har med seg. Han vet hvordan radioene fungerer, hvordan lendet påvirker signaler og hvordan han skal utbedre sambandsdekkningen.

    Finskytterne er de som har hovedansvar for HK417 og er skyttere på disse. Det er de i patruljen med best resultat fra skarpskytterkurset. I tillegg til HK417 bruker finskytterne MP7 da 417 fort blir litt stor og tung.

     

    Oppklaringstroppen har de samme rollene i patruljen med unntak av finskytterne. Oppklaringstroppen er oppsatt på BV mens sierra er oppsatt på hver sin snøscooter   :w00t:

  2. Du vil kunne tilbys stilling som noe annet enn det du nå er i KpC. Du kan også få mulighet for kryssutdanning på andre fagfelt en hva du får stilling som, etter inntredelse.

     

    CV90ene har egne vogncrew. Vogncrewene må også ha trening i sine oppgaver på lik linje med en geværsoldat i et fotlag. Så CVene brukes også i den daglige tjenesten, og ikke bare på øvelser.

     

    Generelt jobber vi mye, noe som gir mange avspaseringstimer og mye ferie. Fritiden er det du selv gjør den til. På Rena er det gode muligheter for trening i de fleste former. Fotballbane, løpebane, terrengløyper med ulik lengde, skyløyper på vinteren, skitrekk, svømmebaseng, tennisbane, sandvolleyballbane, gymsal og treningsrom. Samt gode muligheter for klatring og turning på Elverum.

     

    Er fullt mulig å ha bolig på Elverum, da mange har dette. Spesielt folk som er etablert med familie. Lillehammer ville for meg vært litt langt med tanke på pendling hver dag.

  3. Hei. Hvordan er karakterene på forskjellige tester som "gutte pull-ups" for eksempel? Regner med det blir testing i push ups og sit ups eller???

     

    Det er ingen absolutte krav som medfører at du blir sendt hjem. Men resultatene blir jo en del av en helhetsvurdering av deg som spiller inn når stillinger skal fordeles. Vi har ingen egen Vakt & Sikring på Skjold, så det slipper du å frykte :)

     

    Ok, takker :) Jeg skal til ing.bataljonen på Skjold 8 januar, kommer vi til å bli testet i alle de øvelsene på linken du linket meg??

     

    Anyway, tester vi nesten med en gang vi har komt oss på leiren eller får vi trene i noen dager/uker?

     

    Jeg får ikke trent øvelser som pull ups på rundt 1

    mnd cirka, pga tiden hos treningssenteret er over.. Kommer hvertfall til å trene 2 ganger til på egenhånd (løping->push ups, sit ups + core->noen forskjellige øvelser med dumbells)

     

    Kan si med hånda på hjertet at jeg er bedre trent enn gj.snitt, var det hvertfall før jul:p Trente styrke 5 dager i uken (Hele kroppen) også løping i helga som tilsvarer 6-7 økter til sammen hver uke. Dumt at jeg mister litt styrke i øvelser som Dips, pull ups, benkpress, knebøy osv.. Tror du jeg klarer meg fint :p?? Gleder meg sykt :)!!

     

    PS: får vi treningstøy vi må bruke under tester eller kan vi bruke privat tøy:)? Tar hvertfall med meg joggesko og shorts.

     

    (Beklager skrivefeil, bruker mobil)

     

    Vi hadde tester i uke 2 om jeg husker riktig. Du får alt av treningstøy, og må nok bruke dette i rekruttperioden, med unntak av treningssko :) Velkommen til stedet gud forlot, djevelen ikke ville ha og Forsvaret overtok :)

  4. Hei. Blir man testet i jente -eller guttepullups i 2BN?

     

    Jeg har trent på gutte-pullups, men er det er vel ikke nødvendig hvis vi blir testet i pullups i bom?

     

    Noen som vet HVOR godt trent man bør være til 2BN? Er jente og tror derfor jeg blir nødt til å trene ekstra mye i forhold til guttene for å klare å holde følge..

     

    Hei! Jenter blir testet i "jentepullups" og gutter i "guttepullups".

     

    Vil anbefale at du heller bruker et par økter i uka på å gå raske turer med sekk i varierende terreng og med varierende tyngde på sekken. Lettere sekk = raskere masj. Ser du har gått noe med sekk på treningsloggen din, fortsett med dette! Den største kilden til fysisk slit på Skjold var etter min mening masj opp til Mauken. Turen er 300 høydemeter og gjøres unna på mellom 20 og 30 minutter, avhengig av føre og oppakkning.

     

    Dersom du vil prøve deg litt foreslår jeg at du ønsker deg til KavEsk på innrykksdagen. Vi har etter rekrutten ingen jenter i i de "operative" troppene (skarpskyttertropp og oppklaringstropp). De er i stab. Flinke befal, nyoppusset kaserne og en givende tjeneste.

     

    Ut fra det jeg har sett av treningsloggen din har du bedre fysisk utgangspunkt enn alle jentene i eksadronen, og alle fullførte rekruttperioden. Riktignok med en del skader og skavanker, men de er fortsatt med! Stå på :)

  5. Årets snitt i kavesk er hvertfall høyt, masse bra folk der.

    Har en mistanke om at tjenesten i kavesk er hardere(tøffere?) enn den i storm, men det betyr ikke nødvendigvis at den er gøyere. På sist bataljonsøvelse hatet op-troppen hardt da de under hele øvelsen lå i fjellsida og glodde igjennom termisk.

    Selv om storm også hater litt så truger(evt. ratter rundt på belter) vi hvertfall rundt etter fi, klar til å drepe.

    Kan nevnes at OP-troppen i år ikke har fått sett snurten av skarpskytterutdanning som de ble lovet i begynnelsen.

     

    Ang. skarpskytterutdanningen.

    KavEsk i 2. BN hadde i år skarpskytterkurs på høsthalvåret mens KavEsk i panser holder skarpskytterkurs i vår. Panser hadde noen befal/grenaderer med på vårt kurs nå i høst, mot at vi får sende noen til deres kurs til våren :)

  6. Alle vernepliktige soldater i Hæren, spesielt i Nord-Norge lærer dette. Ullet skal ned. Grunnen til det er at ullet holder et lite luftlag mellom skosålen og foten. Dette gir en isolerende effekt og vil virkelig hjelpe om vinteren. Eksempel på isolerende effekt er jo et annet genial type fottøy er jo fotposene, de er ikke varme i seg selv, men holder på luften inni og isolerer mot ytre påvirkning.

     

    Det er greit at sålene er forbruksmateriell, men det er en god grunn for at ullet er på sålen i det hele tatt.

    Dette er testet og utgitt fra Forsvarets Vinterskole som hver dag jobber med å forbedre/lage nytt materiell/bekledning og utdanne soldater i det norske forsvaret og utallige militæravdelinger i NATO-landene.

     

    God vinter!

     

    Nå har ikke jeg prøvd annet enn ulla opp så har nok lite å stille opp med i en diskusjon om hva som er riktig, men at alle får opplæring i at ulla skal ned er feil. Jeg tjenestegjør for øyeblikket i 2. bataljon på Skjold og vi har fått beskjed om å ha ulla opp mot foten :)

     

    Tror forøvrig jeg skal prøve med ulla ned på neste øvelse :)

  7. Slenger meg på her med et sålespørsmål: skal ullsålen ha den myke siden ned eller opp? Jeg mener jeg har hørt begge deler, og siden jeg har tenkt å begynne å gå inn et par nye sko+såler frem mot CR14 (jeg er innkalt til 3 ukers repetisjonsøvelse) så hadde det vært greit å legge i sålene rettveien :p.

     

    Ulla opp! Ulla blir fort slitt, men såler er forbruksmateriell.

  8. Tjenestegjør før tiden i KavEsk i 2. bn. Vi fikk første dagen en kort liten samtale med en offiser hvor vi skulle komme med ønsker om hvor vi ville. De fleste som hadde et spesifikt ønske ble plassert hvor de ville, mens de som ikke hadde noe spesielt ønske ble plassert ganske tilfeldig.

     

    Nå vet ikke jeg noe om hvilke ønsker du har, men dersom du ikke ønsker å havne i f.eks. støttekompaniet kan det være lurt av deg å ikke fortelle om div. jobber du har hatt. Flere ble plassert i støttekompaniet med begrunnelsen at de har noe erfaring med administrasjon osvosv.

     

    Dersom du ønsker å komme i KavEsk er det en fordel å ha gått en del med sekk og være generelt glad i naturen. Det er også viktig å ha en begrunnelse for ønsket ditt, da du muligens vil få spørsmål om hvorfor du ønsker akkurat det.

     

    Ellers kan det vel også nevnes at KavEsk og KpC deler på kaserna Evje. Denne er helt nyoppusset og er derfor litt "penere" enn resten av kasernene.

     

    Dersom du mot formodning ikke havner hvor du ønsker, var det i år opptak for å komme i skarpskyttertroppen i KavEsk, hvor hele bataljonen kunne søke :) Anbefaler KavEsk på det sterkeste :)

  9. Vet ingenting om opptaket til fallskjemjeger, men er for øyeblikket rekrutt i KavEsk i 2. BN. I morgen starter opptaket til skarpskyttertroppen. Dette varer i til søndag, før vi har en avsluttende øvelse :)

     

    De fysiske minstekravene til opptaket er 7km pakkningsløp på 60 min, 25 pushups, 7 dibs og 35 situps. Overkommelige minstekrav med andre ord. Vet ikke mer om opptaket enn hva vi selv har spekulert i, og kan vel heller ikke skrive om det her etterpå :)

  10. Takk for svar. Har bestilt ferie til 14. juli, så håper de overholder de fristene.

     

    På flygerskolen står det at siste dag er 12. mens på FOS sånn generelt er det fra Forsvaret sin hjemmeside 8. juli som er siste. Det går med nød og neppe uansett hva jeg kommer inn på/ryker på, men da bør det jaggu være siste også!

     

    Om du passerer alle testene og får være med på seleksjonsøvelse - varer opptaket til 8. juli. De som får skoleplass på FIH eller Luftforsvarets befalsskole har opplegg med skolene frem til 12. juli.

  11. Hei, jeg er soldat i IngBn nå, og det de driver med er mye forskjellig. Vi driver med mobilitet og antimobilitet (minefelt, piggtråd (hinder arbeid)), CBRN-trusler, støtte til andre bataljoner, "stab-stuff", graving, mm. Ping har desverre ikke innrykk i år, pga. av at 2. Bn ikke har innrykk (Ping støtter dem), så det blir nok ikke noen Stingere til Januar. Tror bare det er CBRN- og Maskin-kompaniet som har innrykk, og da vil du ha muligheten til å kjøre lastebil og andre store kjøretøy, eller du kan komme i CBRN og bli CBRN-soldat. Servicetroppen holder også til i CBRN og det er de som står for vaktholdet, velferden og mye mer på leir.

     

    Og bare sånn FYI, hvis du hadde blitt kalt inn til Ping, så måtte du "konkurrert" om Stormingeniør plassene; det er befalet som velger ut hvem de mener passer best i de stillingene som trengs.

     

    Håper jeg ikke drept alt håp om å ha det fett i militæret nå, rekrutten på Skjold i Januar er jo alltid en opplevelse :)

     

    Nå vet jeg ingenting om dette! Men 2. Bn har jo innrykk i august 2013, samtidig som trådstarter. Det har kunn blitt flyttet fra januar til august. Om dette spiller noen rolle får noen andre svare på :wee:

  12. Fant brev i postkassa i dag om at jeg vil bli innkalt til del 2. Spennende! :D

    Lurer på når det blir. Håper jeg ikke får brev om noen få uker. Vil ha muligheten til å trene en del først. Kondisjon har ikke vært høyt på prioriteringslisten i 2012.

     

    Dersom du nettopp har tatt del 1 vil du nok ikke bli innkalt til del 2 før til høsten neste år. Selv fikk jeg brevet med sesjonsdato 14 dager før jeg skulle møte opp. Men jeg vet om folk med både 1 uke og 3 uker, så varierer nok noe :)

  13.  

     

    Når vil man bli innkalt til sesjon del 2? Jeg synes at det er veldig rart at jeg enda ikke har blitt innkalt, mener å huske at det sto i sesjon del 1 at man skulle bli innkalt iløpet av høsten 2012. Jeg er født i august, og bor på vestlandet, hvis dette skulle ha noen betydning?

     

    Som dere leser; jeg har et ønske om utdanning i forsvaret, men slik jeg har forstått det, trenger man minst kar. 5 på den teoretiske testen for å kunne ta utdanning i forsvaret. Jeg er veldig usikker på hvor vanskelig den er, og er redd for at jeg ikke skal oppnå denne karakteren. Jeg har kar 4 i s1-matte, og vil anta at jeg vil gå ut av vgs med et snitt opp mot 5, hvor vil man anta at jeg vil score på den teoretiske testen?

     

     

    Dersom du går 2. året på VGS og er 95er vil du få innkalling til sesjon del 2 i løpet av høsten neste år.

     

    Hvordan score du vil få på teoritesten er veldig vanskelig å si noe om. Selv med god karakterer kan det gå dårlig, og du kan godt gjøre det bra med dårlige karakterer. Noe du kanskje kan forberede deg på er den delen som går på formliket, og finne mønster. Google: "Mensa test".

  14. Takker for det. Blir det om så noen endringer i PBN? har fått satt opp innrykk til aug 2013 PBN.

    Er en stund siden jeg fikk bekreftet dette innrykket ettersom jeg søkte utsettelse til etter læretid.

     

    Til trådstarter, tenker du å kun ta lederutdanning eller å fortsette jobb i forsvaret etter HBS?

    Jeg er pr. dags dato sivilt ansatt som lærling. Jeg liker å bygge meg opp fra bunn-nivå kontra å hoppe rett i lederstilling og velger dermed å ta førstegangstjeneste først.

    Merker godt i arbeidslivet hvem som har bygget seg opp fra grunn, de får gjerne en annen forståelse av hvordan ting fungerer i praksis.

    Har fort en mistanke om at det er likt i forsvaret, alt etter hvor mye man jobber med mennesker.

    Godt arbeidsmiljø er gull.

     

    PBN har fremdeles innrykk i august.

     

    Jeg ser også for meg at dersom jeg går befalskole uten førstegangstjeneste vil det føles unaturlig for meg å styre over soldater som kunn har et år mindre erfaring enn meg selv.

     

    Takker for alle svar! Kom gjerne med flere innspill og tanker!

  15. Hei!

     

    Har vært på sesjon del 2 og fått plass i 2. bn august 2013 og gleder meg virkelig til dette.

     

    Tidligere har planen vært å søke rett til HBS etter endt VGS, men jeg har den siste tiden begynt å lure på om det kan være lurt å gå vanlig førstegangstjeneste først. Det jeg ser som det beste argumentet for dette er at jeg da får et år hvor jeg finner ut om forsvaret er noe jeg ønsker å ha med å gjøre over lengre tid. Jeg vil jo også i 2. bn få et år med mye fysisk trening, og lærer å "hate". Dermed vil også FOS (og befalskolen) gå lettere(?) Dersom jeg hadde kommet inn på noe annet enn 2. bn eller Panserbataljonen ville valget vært lett, men dette gjør valget litt vanskeligere :wee:

     

    Men jeg ønsker å høre hva dere andre her inne tenker om dette. Hadde vært supert å høre om dette "ekstra året nede på gulvet" er verdt det om jeg finner ut at dette er noe jeg vil fortsette med! Spesielt interessert i å høre fra dere som er/har vært inne i 2. bn eller går/har gått befalskolen!

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...