Gå til innhold

Harkonnen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Harkonnen

  1.  

    Klarer den virkelig 4x4K filmer ? Det er jo en bitrate på 12GBit/s! (Gitt 4Kp60).

     

    Hadde jo vært fint med en mindre flåsete overskrift som sier mer om kodingseffektivtet på filmene enn hva som er så fint med denne ruteren.

     

    Her må noen ta matte om igjen:

    1stk 1080p bd-rip pakket i mkv = ca 15000mB ~ 90min altså 15000/90(min)/60(sek)=2,78mBs

    4stk 1080p bd-rip = 1stk 4k-rip = 4*2,78mBs=11,12mBs

    8bit=1byte

    12gb/8=1,5gB

    1,5gB=1500mB

    1500mB-11,12mB=1488,88

    Du bommet altså med 1488,88mB/s

     

    Det fine med dette regnestykket er at vi ser en 4k-rip trenger 11,12mBs altså 88,96mbs. Man kan med andre ord kjøre 4k på nettversporten til en hvilken som helst pc eller 11stk samtidig på en gbit port med cat 5e helt uten 14 antenner og en prislapp på 2000kr. :)

    Ja, jeg tror du må ta matte om igjen siden du konsekvent bruker feil SI-prefiks i beregningene dine.
  2.  

    Er beregningen av kostnadene tatt på grunnlag av hvor mye det koster for ett eksemplar av disse delene eller kostnadene av store kvanta med deler? Vil jo regne med at man får delene noe billigere også når man bestiller flere millioner av dem ;-)

    Som de såvidt nevner i artikkelen så er prisene estimater for komponentkostnad. Men hvordan de har estimert prisen sies det ingenting om.

     

    Som du er inne på så betaler store firmaer som Sony og Microsoft betaler nok en helt annen komponentpris enn småskalamarkedet. De faktiske prisene er nok nøye forhandlet i forhold til forventet salg.

  3. Kanskje du skulle lest den andre artikkelen hw.no linket til: (angående windows store)

    I én av de fire versjonene Windows 8 kommer som, er dette den eneste måten du kan laste inn programmer på.

    Ja, Windows RT, det vil si ARM versjonen, altså tablet versjonen, altså den versjonen som skal konkurrere med Android og iPad, altså en ny versjon av Windows, og ikke en versjon beregnet for desktops.

    Jeg ser rett og slett ikke problemet. Skulle kanskje Android tablets kjøre Ubuntu/Fedora osv.. istedet for Android? Eller iPad kjøre OSX?

     

    Sammenlikn epler med epler, ikke epler med appelsiner.

     

    Og når deg gjelder Windows RT så kommer ikke Minecraft til å virke der, vil jeg tro. Med mindre Java lager en egen ARM versjon. Så der får Notch det nok som han vil.

    Altså, Altså, Altså...

     

    Microsoft kaller begge deler Windows og da må de tåle at det blir sammenlignet som et produkt som blir kjørt på ulike platformer. Apple derimot kaller operativsystemet sitt for håndholdte enheter IOS, og operativsystemet for sine mer klassiske datamaskintyper for OS X.

     

    Og du gjorde et stort poeng utav at du kunne selv velge å ikke bruke Windows store. Hvorfor skal en ta akseptere lockin på tablets ?

     

    Java lager ingen ting. Java er et rammeverk. Det er i så fall produsenten av enheten som lager en Java tolker som passer for ARM. (Som google allerede har gjort med Dalvik for Android). Eventuelt så slipper Oracle en ny versjon av OpenJDK som er tilpasset ARM.

  4. Så, hva er galt med Windows Store? Hvis du ikke liker det, JA SÅ IKKE BRUK DET FOR F.!

    Windows fungerer nøyaktig på samme måte som før. Installer et program, og så virker det. Du kan til og med installere Metro applikasjoner utenom Windows Store.

    Forskjellen blir at nå er det lettere for de som ikke er like tekniske som deg å installere de applikasjonene de trenger. Så slipper du kanskje å dra til far/tante/onkel/bestefar for å rense opp alle de 200 virusene som har okkupert laptopen.

     

    Er det konkurranse du klager over kanskje? Går Windows Store i strupen på Steam? Hva er galt med det, i så fall? Er ikke konkurranse bra?

     

    Kanskje du skulle lest den andre artikkelen hw.no linket til: (angående windows store)

    I én av de fire versjonene Windows 8 kommer som, er dette den eneste måten du kan laste inn programmer på.

  5. Takk for veldig mange svar :) Tenker at jeg skal prøve å bruke ca. 500 kroner i uka. På den måten får jeg okei mat og bruker ikke altfor mye penger. Men budsjettet kommer sikkert til å sprekke, helt garantert.

    Skal prøve å ha med matpakke siden det er både billig og ofte sunnere enn det man får kjøpt ;-)

    Den enkleste måten å holde forbruket nede på er vel å planlegge litt og bare handle en gang i uken. Går en på butikken hver dag følger det ofte litt ekstra med hjem.

  6. Dessverre altfor mange som har den holdningen der. Det så man veldig lett de dagene for noen år siden da man kunne velge å betale hva man ville for alt av mat i kioskene og kantinene. Brått bestilte folk 10 stk pizza på Kjelhuset for å deretter betale 1 kr, andre fylte opp poser med baguetter osv. Latterlige greier.

    Det er vel heller latterlig at SiT gikk med 100 mill i overskudd og måtte kvitte seg penger for å ikke få redusert statsstøtten.

    • Liker 5
  7. Nei, bøker har vi vel for lengst blitt enige om er ullent, men det er jo bare en bitteliten del av dette. 200 kroners tollgrensen på fysisk import er der kun fordi det for så lave beløp vil koste mer å kreve inn enn det tjenes inn, det samme kan ikke sies for digitale tjenester.

    Hvis en bare endrer lovverket til at det alltid er selger som skal stå for fortollingen av varer som skal sendes til Norge, så er det ingen forskjell på om det er en digital eller fysisk vare. (Tollvesenet må hatt en meget heftig reduksjon i utgiftene ved å kreve inn moms, siden 200-kroners grensen har vart i 30-40år(?))

  8. Når det gjelder selve loven, så ser jeg den som rimelig uproblematisk. Vi betaler moms når vi importerer alt annet til landet, så hvorfor skal vi ikke også gjøre det på digitale tjenester? Moms generelt kan selvsagt debatteres i det vide og det brede, men at vi her har fått gjort momsinnkrevingen konsekvent er det vel liten tvil om.

     

    Nå betaler vi strengt tatt ikke moms på bøker og ei heller på varer som koster mindre enn 200 kroner.

  9. Konsulent? Interessant.. Utdyp?

     

    Bekk, Accenture og sånt

     

    Men hva er det en konsulent gjør? Det er jo et meget omfattende begrep slik jeg har forstått?

    titta litt på sidene til bekk og accenture og der stod det mye om softwareutvikling, jeg lurte på om det finnes andre muligheter enn kun softwareutvikling etter en master i datateknikk?

     

    Hvor tung er en sten?

     

    Konsulentene med bakgrunn i datateknikk driver i stor grad med det som skal til for å selge programvare. Om det nå er programvareutvikling, løsningsintegrasjon, kundebehandling, drift, programvarearkitektur, etc.

     

    Men det finnes også muligheter for maskinvareutvikling etter en fullført master i datateknikk, hvis fordyper seg i datamaskinarkitektur under studiet. (Og tar master ved datamaskinergruppa)

  10. Jeg hadde en semesteroppgave om MIPS der vi laget en MIPS (32-bit) implementasjon i FPGA, og skrev en virtuell MIPS maskin og MIPS-assembler. Jeg vil påstå at MIPS er relativt uegnet som noe annet enn en undervisningsmodell. Instruksjonssettet er ganske krunglete å jobbe med, spesielt i forhold til x86, men også i forhold til ARM.

    At det er til de grader simplistisk er en vesentlig fordel når en skal lære om prosessorer, men når en skal skrive programmer, så er det ikke så hendig. Blant annet har ikke 32-bit MIPS muligheten til å lagre et enkelt 32-bit immediate, en må ha to load instruksjoner, og gjøre et bitshift for noe som er én instruksjon i x86. Og dette er en ganske vanlig operasjon.

     

    Nå er vel tankegangen bak MIPS-instruksjonssettet at det skal brukes en optimaliserende kompilator, som tar seg av instruksjonsplanlegging i forhold til målprosessorens pipeline under kompileringen, og ikke at den skal programmeres manuelt. Og når det gjelder x86 instruksjonssettet så kan det ihvertfall ikke påstås at det er noe bedre, i og med at instruksjoner forårsaker implisitte endringer i registerfilen.

     

    Det er vel egentlig umulig å gjøre en direkte 32-bit immediate load på enhver prosessor som har 32-bit instruksjonsord med bare en instruksjon. x86 jukser vel dette til med en noe lenger instruksjon. Så da spørs det hva som er mest effektivt av dekode en instruksjon av variabel lengde, eller å kjøre MIPS sin «load upper immediate - or immediate»-sekvens for å laste et fullstendig 32-bits ord.

  11. De kunne i det minste prøvd å innføre noe som det er litt historie for ved NTNU, som f.eks. studentlue. Ikke noe som folk flest forbinder med det amerikanske utdanningssystemet.

    Men studentlue forbindes vel med starten på studenttiden, ikke slutten, så det blir litt bakvendt. Også kan den forveksles med svartrussen (yrkesfag).

     

    Og dessuten er studentlua stygg. :)

    I motsetning til firkanta hatter og billige kapper ? :p

    • Liker 1
  12. Ser ut som utmatrikulering "the American way" er på full vei inn på Gløshaugen - med hatt og kappe. Hva tenker folket om denne nye trenden? :)

     

    Link: http://www.universitetsavisa.no/student/article5029.ece

     

    EDIT: Jeg vet at minst en, kanskje to, klasser skal kjøre denne stilen i år.

    De kunne i det minste prøvd å innføre noe som det er litt historie for ved NTNU, som f.eks. studentlue. Ikke noe som folk flest forbinder med det amerikanske utdanningssystemet.

    • Liker 8
  13. Noen kriminelle er vel forsiktige ja, men det finnes utrolig mange dumme kriminelle (kanskje derfor de er det) som muligens ikke vil tenke på dette. Å kunne ta personer som sprer barneporno er jo flott.

     

    Ser ikke helt hvordan dette direktive vil påvirke oss vanlige mennesker som ikke gjør noe kriminellt. Er vel ikke slik at hvem som helst politiker eller annen person har rett til å trekke ut denne informasjonen.

    Så du mener at http://www.bt.no/nyheter/lokalt/100-menn-innkalt-til-DNA-test-etter-voldtekter-1789984.html ikke har rammet 99 uskyldige ? Og det eneste de har gjort er å være i nærheten i følge lokasjonsdata.

     

    Videre så har du diverse samfunnsproblemer som rammer indirekte. Hvis varslere frykter å bli tatt fordi de det blir lagret at de har tatt kontakt med pressen, så kan det være flere kritikkverdige forhold ikke ser dagens lys. Da gjerne spesielt innenfor politiets sikkerhetstjeneste, da det ligger an til at de kan få utlevert trafikkdata uten å gå via rettssystemet før trafikkdataene hentes ut.

     

    Når det gjelder barneporno så har vel politikerene spilt på frykt. Barneombudet har kommentert i offentlig debatt at overgrepssaker mot barn ikke har en høy stjerne innenfor politiet, og det er pga. slike holdninger, at det er svært få som arbeider med slike saker.

    Det rammet ikke 99 usyldige, å ta en DNA test er et lite offer for å finne ut hvem som er skyldig. Dessuten var jo dette før DLD.

     

    Hvis direktivet kun finner en skyldig for å spre barneporno er det godt nok for meg. Å redde en er like viktig som å redde mange.

    Så du mener at det er rett at de 99 skal bevise sin uskyld ?

     

    Og hvis du først skal føre en «bare vi kan ta en pedofil»-politikk, så bør en også akseptere at de fleste overgrep blir gjort i private hjem, ikke på internett. Så da finnes det vitterlig bedre alternativer, som styrkning av barnevernet. Som er en institusjon som per i dag har en enorm gjennomtrekk av ansatte, fordi de ansatte brenner ut og ikke får god nok oppfølgning.

  14. Noen kriminelle er vel forsiktige ja, men det finnes utrolig mange dumme kriminelle (kanskje derfor de er det) som muligens ikke vil tenke på dette. Å kunne ta personer som sprer barneporno er jo flott.

     

    Ser ikke helt hvordan dette direktive vil påvirke oss vanlige mennesker som ikke gjør noe kriminellt. Er vel ikke slik at hvem som helst politiker eller annen person har rett til å trekke ut denne informasjonen.

    Så du mener at http://www.bt.no/nyheter/lokalt/100-menn-innkalt-til-DNA-test-etter-voldtekter-1789984.html ikke har rammet 99 uskyldige ? Og det eneste de har gjort er å være i nærheten i følge lokasjonsdata.

     

    Videre så har du diverse samfunnsproblemer som rammer indirekte. Hvis varslere frykter å bli tatt fordi de det blir lagret at de har tatt kontakt med pressen, så kan det være flere kritikkverdige forhold ikke ser dagens lys. Da gjerne spesielt innenfor politiets sikkerhetstjeneste, da det ligger an til at de kan få utlevert trafikkdata uten å gå via rettssystemet før trafikkdataene hentes ut.

     

    Når det gjelder barneporno så har vel politikerene spilt på frykt. Barneombudet har kommentert i offentlig debatt at overgrepssaker mot barn ikke har en høy stjerne innenfor politiet, og det er pga. slike holdninger, at det er svært få som arbeider med slike saker.

×
×
  • Opprett ny...