Gå til innhold

Outcasted

Medlemmer
  • Innlegg

    185
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Outcasted

  1.  

     

    Ikke tenk kortsiktig. Tenker du langsiktig så ser du hvor langt de kan gå for å foreta overvåkning av adresser. En gang i fremtiden kan dette her ende opp i overvåkning pga politiske synspunkter, ytringsfrihet osv. Å "beste av alt" er at alle kan gjøre det... Snakker vi om et sunt personværn da? Greit at man "bare" får småinformasjon nå, men alle ting i livet starter i det små. Dessuten kan slik informasjon pusles sammen til noe mye større dersom man har tid, penger og energi.

    Det farligste i det norske samfunnet er faktisk fraværet av at folk engasjerer seg i urett som myndighetene påfører oss. Land som f.eks. Frankrike, der folk setter fyr på biler og går ut til kjempestor streik for den minste ting, der vil alltid myndighetene få en litt mer fair kamp for å innføre upopulære tiltak.

    Mulig vi burde tenne på litt biler vi og.. :p Men da mister jeg jobben.. heh..

  2. Dette er bullshit.. Så mye jobb i så mange år, og likevel er det ingen som tar hensyn til personværnet.. Mulig jeg simplifiserer det, men akk, vi skal egentlig ikke ha behov for å bruke vpn, vi skal ha mulighet til å skjule oss bak aliaser om vi ønsker det og vi skal da ikke behøve å frykte for noe som helst på nettet (foruten infisert programvare ;P) Jeg gir meg faen ikke enda...

    • Liker 2
  3. Sant, så sant. Men så igjen, hver gang noen litt seriøse mennesker drar opp til en diskusjon eller lager litt større sak ut av det, hopper alltid useriøse aktører og mennesker inn og bryter det sammen. Dette gjelder ikke bare innenfor datalivet og disse debattene her, men oppstår også i praten om kollektiv transport, utbyggelse og økonomi. Disse menneskene og aktørene gjør mye for at folk rett og slett ikke ønsker å bry seg for ikke å bli sammenlignet med "fanatikerne". Dette er vel en av hovedgrunnene til at jeg og mange av mine venner innenfor datasirkelen ikke har møtt opp i diverse protester, og deltatt i like mange diskusjoner som vi burde. Noe som jo merkes nå.

     

    Alt der henger sammen, akkurat på den måten du skrev, og vi har bare oss selv å takke for det.

  4. Jeg måtte sette meg ned og lese godt gjennom artikkelen nå, første gangen jeg har blitt ops på dette etter SOPA og ACTA i Statene, og trodde faktisk at dette tullet var blitt satt bak en hylle, for så å aldri bli vurdert igjen.

     

    Er det en grunn til at avisene ikke skrev noe særlig om dette, eller at vi ikke blir gjort oppmerksome på det? Jeg kjenner at jeg bryr meg svært lite generelt om jeg skulle bli tatt for å laste ned, men jeg er ikke veldig fornøyd med faktum at alle snakker om hvor viktig privatliv er, hvor nøye personværnsrettigheter må følges, og så sitter jeg her som den tullingen jeg er og leser om at "nå blir DU tatt i morgen". Får det til å føles ut som disse "fancy" ordene som privat, sikkerhet og værn egentlig ikke betyr noe som helst for noen av de som sitter og "troner" ned over oss andre.

     

    Om dette er så "velgjort" som de skal ha det til, så er det vel bare å vente til sønnen eller datteren til en eller annen politiker, overbetjent, oberst eller kjendis blir tatt for dette. Har på følelsen at etter en artikkel i VG som sier:

     

    "Mette Marit arrestert og bragt for retten for å ha lastet ned siste sesongen av serien Gilmore Girls! Les alt på side 4-44"

     

    Når folk da spør seg; hvordan er det mulig at andre har rett til å snoke i hva jeg gjør på internett, hvilke konsekvenser det vil få. På en annen side lurer jeg på om folk i det heletatt vil bry seg, vi har jo ikke akkurat gjort så mye av det de siste par årene.

     

    Etter å ha skrevet dette, endte jeg faktisk opp med flere spørsmål enn svar.

    • Liker 1
  5. Som tittel tilsier:

     

    La ut min maskin på finn.no for litt under 2 måneder siden, mye grunnet at jeg trenger penger til et prosjekt jeg har på gang, men mest fordi maskinen bare samler støv.

     

    Det er en Asus G74Sx, 17" spillmaskin med 3D og alt som kom med da jeg kjøpte den. Maskinen ble brukt i hele 2012, med ca. 1 måned (30 dager +/-) oppetid. Så jeg la den på finn for 10.000,00,-. Tenkte dette var billig for en god og kraftig maskin, som likegjerne kunne vært uåpnet i orginalforpakning. Jeg tenkte jo folk kom til å prute, og ville godtatt 8000 for den, men akk, har fått 14 svindelmeldinger, blitt oppringt 3 ganger av annonseselgere, og høyeste tilbud jeg har fått er på 6000,-. Da vil jeg jo bare beholde den selv, ettersom den er 1 år og snart 1 måned gammel, feilfri, godt tatt vare på og veldig lite brukt er jo dette et varp vil jeg tro.

     

    Så bestemte jeg meg for å dumpe prisen ned på 8000,-. Da hadde jeg brukt maskinen litt til, ikke mer enn noen dager, men har skrevet 2 måneder for sikkerhets skyld. (Dette er faktisk fakta, faktisk :p). Fikk enda en svindelmelding, og igjen tilbud på 6000...

     

    Er det jeg som er dårlig selger, eller tror folk den er stjålet? Jeg har noe under 1000 visninger på den og 200 sendt på mail, men akk, ingen ordentlige tilbud. Kanskje jeg forventer for mye? Jeg ville gitt 8000 for den nå om jeg så etter gaminglaptop glatt, men det er kanskje fordi jeg vet hvordan den er blitt behandlet og hvor mye den faktisk er brukt.

     

    Noen som har erfaring med salg av bærbar (kategori-spesifik) maskin? Dere som ønsker det kan se annonsen selv, og se om det er noe som merkelig skrevet eller ville hindret dere i å kjøpe den selv, vil ikke legge link for det kan bli ansett som reklame for egen annonse, fant ikke noe i trådreglene mot det, men vil være på den sikre siden.

     

    Kan derimot legge link til http://www.finn.no, så slipper dere å skrive selv, søk på asus g74sx, under navnet Faruk og adresse i Spydeberg, for det er flere av dem der ute.

     

    På forhånd takk :)

     

    (Vet det ble mye tekst, men håper likevel noen tar seg bryet med å lese alt)

  6. Enig med LMH1, Samsung SSD, men det er bare smakssak, og i5 3570k.

     

    Hadde vurdert å gå på med en litt kraftigere og mer framtidsrettet strømforsyning, selv har jeg AX 850W og er kjempefornøyd med den, samt at jeg hadde byttet ut det skjermkortet med 2x GTX 560 i SLI, som er kampanje på Dustinhome.no på.

     

    http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

     

    Disse er med litt større vifter, og 2 av dem appåtil, så de vil kjøle litt bedre enn standardversjonen. (For å gjøre dette må du ha en strømforsyning med 4x 6+2 pin kontakter)

     

    Corsair Vengance ram er god, pålitelig og billig, finn et 8gb set med 1600MHz, søk opp på prisjakt eller prisguiden.

     

    Vil tro at dette oppsettet er hakket bedre, men om du har stramt budsjett vil det jo overskride en god del. :)

     

    EDIT: Asus GTX 670 er et klart vinnervalg her, er bedre enn 2 560'er i SLI by far. Om du skal kjøre spill fra mekanisk disk, eller operativsystem fra mekanisk disk, må den WD Green 2TB byttes til en Black. Jeg har 1x WD Black 1TB og 1x WD Green 2TB, den store er bare til backup og filmer osv, fordi den ikke egner seg til å kjøre annet fra. Den er litt tregere, har en del strømsparingsfunksjoner osv. Så her må du opp på en annen disk. Selv har jeg operativsystem, adobe pakken, office osv på SSD, spill o.li. på 1TB Black disk, og backup o.li. på 2TB Green disk.

  7. Vet faktisk ikke hva som har skjedd, men nå fungerer det i alle fall. Kanskje bilen bare hadde stått lenge ubrukt og ved et mirakel kom seg av seg selv.

     

    Bar i det siste dratt ut alle mulige kontakter jeg har funnet, og plugget dem tilbake igjen, men det virket ikke direkte etter det, så om det er noen andre som sliter med det samme, dra ut alle kontakter, plugg dem tilbake, og la den stå litt. Prøv deretter igjen.

     

    Takk til Agvg som prøvde.

  8. Hallo! Jeg trenger hjelp!

     

    Har drevet og fikset på min WV Golf Mk3 '92 de siste ukene, og puslet med diverse, fjerning av rust, sveising, sparkling, pussing, bytting av bremser, forbruks- og slitedeler og batteri.

     

    Når jeg nå starter bilen min, så fungerer ikke turtall-, speedometer-, temperatur- og olje- målere, heller ikke klokke/km-stand. Ingen reaksjon i det hele tatt. Sjekket litt rundt på nettet, og får opp noen problemstillinger, som at jeg har rotet med selve motoren på viserene, tatt systemet ut av dashbordet osv., men dette er da ikke tilfellet. Nærmeste jeg kommer er at batteriet har vært feil, og gitt en overspenning, men dette stemmer heller ikke, ettersom det har fungert etter bytte av batteri.

     

    Jeg står her uten noen ledetråder altså. Er det noen her ute som har hatt lignende problemer, kjenner noen eller lignende.

     

    All hjelp er stor hjelp, og jeg er en grønnskolling. Alt jeg har gjort til nå er enten lært av min far, eller google. :)

     

    På forhånd takk :)

  9. Synes det var en bra artikkel. Men som alle andre savnes det litt, TJ11 f.eks. 800D var jo kongen blandt kabinett en lang stund, HAF X ble nevnt i kommentarfeltet.

     

    Synes også det er litt morro å lese om folk som (virker som de ikke har personlig erfaring, men likevel) mener at de har rett, deres kabinett passer alle "bestest" av alle kabinetter i verden. Hadde det vært sånn ville man vel bare hatt ett kabinett på markedet, og det hadde rett og slett hett "Kabinettet" :)

  10. Halloen! :)

     

    Hørt mye bra på nett om Kingstons SSD, mye bra om Intels SSD, men heller svært lite generelt om Samsung sin, ikke fordi de er dårligere vil jeg tippe, heller fordi jeg personlig ikke kunne tenke meg en Samsung SSD. :p

     

    Crucial M4 ble vel mer eller mindre en vinner for flere medlemmer på forumet her, selv kjører jeg en Corsair Force 3 120 her hjemme, med OS + basisprogrammer (MS Word osv) og Adobe programmer. Rimelig fornøyd med denne, og etter 1.3.3 Firmwareoppdateringen (som var utrolig simpel å få til) har jeg ikke hatt noe BSOD heller. :)

     

    Jeg kan, basert på min egen erfaring, anbefale deg denne :) Mange er sikkert imot, men sånn vil det alltid være. :)

     

    Det jeg kanskje prøver å si, er at; bare prøv en ut. Velg noe du selv synes virker bra, du vil nok ha en rett på utskifte dersom det oppstår trøbbel med din nye SSD likevel. ;)

     

    EDIT: Ser du har samme Kingston SSDen to ganger, bare at den ene er nesten 300 spenn dyrere pga strøm- og dataoverføringskabel, samt. konverteringstray fra 2,5" til 3,5" :p Mye mulig jeg hadde gått for den til 1299,- i stedet ;)

  11. Jeg bruker mikrofiberklut og rødsprit, gjør underverker :) Man må ikke ta ut CPU, men synes det er greit å gjøre så jeg ikke bare smører kjølepasta ned på hovedkort, ellers er det bare å slå seg løs. Husk å bruke kluten tørt etter å ha tatt bort kjølepastaen, for det blir alltid igjen litt. Når det ikke er mer gugge igjen på kluten etter at du har dratt over kan du påføre ny kjølepasta eller sette på "ferdigsmurt" CPUkjøler.

  12. 1:

    Hovedkort: Asus Crosshair V Formula

    CPU: AMD Phenom II x4 @ 4,1GHz (AMD FX-8150 8-Core bestilles 13.04.12)

    RAM: 8GB Corsair Dominator GT 1866MHz

    Skjermkort: ASUS GTX570 (GTX680 når den tid kommer)

    PSU: Corsair AX850W

    SSD: Corsair Force 3 120GB (En til er bestilt)

    HDD 1: Western Digital Black 1TB (En til er bestilt)

    HDD 2: Western Digital Green 2TB

    ODD: Samsung BluRay Reader SH-B123L

     

    2:

    2x 120mm til H60 Kjøler.

    3x 120mm til utblås i top.

    3x 120mm inntak i front.

    2x 120mm inntak i bunnen.

    Viftene kan få være sorte.

     

    3:

    1x 24pin, Grønn (UV er å foretrekke)

    2x 8pin, Grønn (UV er foretrekke)

    2x 6pin, Grønn (UV er å foretrekke)

    6x SATA 6GBps, Sort

    2x SATA power multiledd, Sort

    1x SATA power, Sort

    2x 4pin Molex multiledd, Sort

     

    Fargetemaet blir grønt, men vil ha UV belysning og ikke lys på viftene, ettersom BitFenix ikke har Spectre Pro med grønne LEDs, så da blir det Inverterløse katoder fra Frozen CPU, som skal lyse opp de forhåpentligvis grønne UV kablene. Meningen er å modde Blackwidow Ultimate tastaturet til å ha grønne LEDs, sammen med Razer Mamba 6400dpi musen, og ha grønn belysning bak skjerm. Dessuten begynner det å bli trangt om plassen i min Storm Sniper kabinett, så det hadde vært deilig å fått byttet til noe nytt.

    Og så blir det jo plass til vannkjøling i den, 2 360 radiatorer ville kjølt 2x GTX680, samt en overklokket CPU veldig godt.

    :)

     

    //Outcasted

     

    (Edit: nVidia GTX680 er sluppet i dag, og der ser man at man trenger bare 2x 6pin strøm for å kjøre det, meget bra.)

  13. At kjølepasta ikke er riktig påført, ikke har smeltet ordentlig inn ennå, at pumpa ikke går på en høy nok instilling på H80'en, at viftene ikke går raskt nok på radiatoren. Det kan være en del ting.

     

    1)Prøv å kjøre opp hastigheten på viften(e) din(e).

    Ingen endring?

    2)H80 har 3 hastigheter, prøv å kjøre opp hastigheten på pumpa.

    Ingen endring?

    3)Nå kan det starte å bli plagsomt. Demonter enheten fra CPU, rens vekk alle spor av kjølepasta, finnes mange måter å gjøre det på, raskt google/youtube søk og du finner all info der.

    Sett på ny kjølepasta.

    Sett enheten på CPU, og prøv igjen.

     

    Kjør Prime95 for å stressteste CPU og varme opp kjølepastaen så den legger seg litt bedre.

     

    Om ingen av disse alternativene hjelper, så sender du inn kjøleren til Corsair evt. til forhandler.

     

    Bare til referanse, jeg har en Corsair H60 som sitter på en AMD Phenom II X4 965 @ 4,1GHz, kjølt med 2 stk. CM SickleFlow vifter, og jeg har fremdeles ikke kommet over 60 grader under noen stresstest. :)

     

    Håper du fikser det.

  14. Tjaa, vil du heller ha optiske disker liggende og flytende?

    CD og DVD'ens storhetstid husker jeg godt, rett og slett fordi de lå over alt. Nå har jeg det aller meste liggende på mekanisk disk, med backup, og det fungerer veldig bra ;)

     

    Jeg vil si at jeg liker å ha ting på optiske medier også, spill, filmer, musikk, sånn i tilfelle-rottefelle. Men da kan jeg heller legge dem vekk slik at de ikke skrapes eller er i veien.

×
×
  • Opprett ny...