Gå til innhold

santalos5

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av santalos5

  1. Ønsker å bli en personalsjef, men er det trygt å satse på det når jeg blir eldre? Er i dag 15 år og gjør det bra på skolen, har stor arbeidsvilje men er ikke noe jeg er spesielt god i, bortsett fra med mennesker, jeg er veldig flink til å analysere og forstå andre medmennesker.

    Så burde jeg satse på å bli en personalsjef (ikke veldig viktig i hvilken bransje jeg havner i)?

    Ps. Er det god lønn og trygg fremtid som personalsjef?

  2. Jeg gjorde tester på den lokale elven Lomma, da fikk jeg følgende resultater:

    Temperature: 13 Celsius (55.4 Fahrenheit) Oxygen: approximately 4 ppm PH: 8 Turbidity: 40 JTU

    Så kan noen ut ifra disse resultatene prøve å fortelle meg hva som er normalt av målingene og hva som ikke er (jeg prøver å finne ut om elva er forurenset)

     

    Jeg bor i Bærum, Sandvika

  3. Bra venner du har, de fleste jeg har er også desverre sånn :/

    Jeg personlig hadde stilt opp for vennene mine uten å nøle, jeg har gjort det mange ganger tidligere, men det har aldri de ut ifra hva jeg kan huske, bortsett fra for et par småting.

     

    Krav Maga er nok det beste alternativet til selvforsvar, det er utviklet kun til å forsvare seg selv og drepe, sport som boksing, kickboxing og taekwondo er mere laget for å drive som sport, ivhertfall her i Norge.

  4. My xbox 360 got flashed a long time ago by some guy I payed, If I were to take backups and play them on my xbox, would it work, or will I have to update to the newest iXtreme firmware (or whatever firmware that guy put on my console) to be able to play?

     

    Also, should I update, if so, why? Btw, I alredy have some backups on my xbox, but they are old (l4d2, mw2) except black ops. You've probably figured out that im a huge noob at xbox, so an explanation would be appreciated :)

  5. Dette er programmet jeg følger; How to Be Ripped Like Brad Pitt From Fight Club in 12 Weeks or Less: (Er nå på uke 1)

     

    Jeg gjør nesten hver øvelse fem ganger ekstra, trener annenhver dag, dietten min er grei og jeg blir sliten etter å ha trent (ikke så mye slik at jeg rister men at jeg blir bittelitt andpusten). Så tror du at dette programmet vil fungere for meg? Ps. Jeg trener ikke noe annet enn 10minutters oppvarming på en elipse maskin.

     

    Gå ned på siden for å finne Brad Pitt programmet jeg følger:

     

     

    http://www.mensworkoutguide.com/home.html?webforms_id=&name=subscriber&[email protected]&previous_email=&site=confirm&ip=95.34.150.81&http_referer=http://mensworkoutguide.com/

  6. Hei!

     

    Jeg har drevet med kickboxing en liten stund og vært fornøyd med det. Men det jeg ikke likte var treningstidene, det var kun 3 timer i uka. Så jeg lurte på om det er noe sted jeg kan dra til i Bærum for å trene ordentlig kampsport med gode treningstider, trenger ikke være kickboxing, kan være muay-thai, taewkwondo, etc. så lenge det ikke er bryting, brasiliansk jiu-jitsu eller lignende. Jeg har lyst på minimum 6 timer i uka, hvor vi har 1 og en halv, 2 eller mere treningstimer på en økt.

     

    Jeg er 15 år så jeg kan ikke drive å reise rundt i en time for å nå et treningsinstitutt.

     

    Takk på forhånd :new_woot:

  7. Hei!

     

    Har fått i oppgave å lage en forrett, hovedrett og dessert til 100 kroner. Har problemer med det siden jeg ikke klarer å lage så billig mat, og hadde virkelig satt pris på forslag.

     

    Ps. foretrukket at maten er sunn, men må ikke, temaet mitt er nyttår ;)

  8. Jeg har valgt å finne ut om det norske språket forsvinner eller muligens kommer til å gjøre det i fremtiden. Grunnen til valget av problemstillingen er fordi det var det jeg ble mest interessert i når det gjaldt det norske språket. Jeg ville prøve å lage en mest mulig stabil teori basert på fakta og observasjoner om hvordan den neste generasjonen kommer til å kommunisere i Norge og om det norske språket overlever.

    I verden i dag finnes det omtrent 6000 språk, og hvor mye hvert av de språkene blir brukt i dag er det veldig stor forskjell på. f.eks. Mandarin, engelsk, spansk og hindu har mye større grep på jorda enn Itonama, Tin og Kusunda. Faktisk så snakker 835 millioner mennesker Mandarin og kun syv snakker Kusunda. Grunnen til denne store forskjellen er vanligvis fordi foreldrene slutter å lære barna sine sitt eget morsmål, oftest fordi de har flyttet til utlandet hvor morsmålet ikke er nødvendig og blir lite brukt i store områder av samfunnet. De har en oppfatning av at barna ikke kommer til å trenge språket, at de klarer seg bedre i livet uten.

    Når foreldrene slutter å lære språket til barna, så forsvinner det, og sammen forsvinner en del av kulturen knyttet til det språket. Denne trusselen er langt mer alvorlig en det noen kan tro, faktisk så er det anslått at halvparten av alle språkene i dag kommer til å svinne hen innen utgangen av dette århundret. De største pessimistene tror at det blir 90% av språkene.

    Hvordan er det med norske språket?

    I dag er det ingen tvil om at det norske språket er i forandring. Vi får in stadig nye ord som blir værende, og samtidig så forsvinner noen av de norske ordene. Men skjer dette i så stor grad at det norske språket dør ut? Nei, det gjør det ikke. Norske språket ligger på ca. hundrede plass av de mest brukte språkene i verden i dag. Noe som er et veldig høyt plass hvis man tenker på at det finnes 6000 språk i verden. Så det norske språket står ikke i fare for å bli utryddet pga. populariteten, i hvert fall ikke i dette århundret. Men forandringer blir det, både når det gjelder skrive og talemåten. Grunnen til dette er pga. den store internasjonaliseringen. Norge er ikke like isolert som den var for hundre år siden, i dagens hjem så bruker vi nettet og ser på tv, begge disse og andre kommunikasjonssystemer gjør at vi kobler oss til omverdenen og plukker opp ord og utrykk som vi kanskje bruker senere. Det er denne innflytelsen av det engelske språket som skaper endringene. Påvirkningen av engelsk i Norge har blitt spesielt merkbar innen to felter, i det vi kan kalle internasjonalt næringsliv samt forskning og høyere utdanning. Men i de nevnte feltene så er det å kunne engelsk en viktig egenskap, det er når man begynner å bruke engelsk unødvendig at alarmen må begynne å ringe.

    Så til min konklusjon; det norske språket står ikke i fare for å forsvinne i den nærmeste fremtid, men all denne innflytelsen fra den angloamerikanske kulturen kommer til å skape endringer. Den neste generasjon kommer sannsynligvis til å snakke litt annerledes enn det vi gjør i dag.

    Og jeg må påpeke at denne konklusjonen forteller om det som mest sannsynligvis kommer til å skje, ikke fakta som er bevist, fordi ingen mennesker jeg vet om kan se inn i fremtiden.

    Bruk av kildevalg:

    Jeg har brukt artikler fra aftenposten, demokraten og språkrådet for å finne informasjon. Disse kildene er troverdige dersom de både er skrevet av eksperter og utgitt på pålitelige nettsider.

  9. Stemmer også for personlig oppmøte.

     

    Spurte selv etter jobb i en butikk for noen år tilbake. Gikk bare og spurte etter sjefen i butikken, også spurte jeg om de trengte folk der. Var utrolig nervøs på forhånd, men det var veldig enkelt og greit. Og etter praten skjønte jeg ikke hvorfor jeg var så nervøs på forhånd, det var jo ikke skummelt i det hele tatt. :)

    Hvor gammel var du når du spurte? Og så du eldre ut enn du egentlig var?

  10. Hvis jeg skal få meg en jobb i en butikk, hvordan bør jeg gjøre det? Bør jeg gå til daglig lederen og spørre om de trenger hjelp i butikken, eller sende en CV? Hva synes dere?

    Jeg er 14 år og har jobbet som avisbud før, hvis det er til noe nytte.

  11. Hei!

     

    Jeg er en 14 år gammel gutt som ser etter en jobb i Sandvika, Bærum. Jeg gjør jobben min, og gjør den bra. Fysisk er jeg sterkere enn de aller fleste på min alder, så jeg kan løfte, bære etc. Vet dere om noen som helst jobb jeg kan ta i Sandvika Bærum?

     

    Hvis jeg skal få meg en jobb i en butikk, hvordan bør jeg gjøre det? Bør jeg gå til daglig lederen og spørre om de trenger hjelp i butikken, eller sende en CV? Hva synes dere?

    Ps. Jeg har ikke tekniske kvaliteter ;/

×
×
  • Opprett ny...