Gå til innhold

Yper-Sound

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yper-Sound

  1. Innen utgangen av 2019 skal alle bankterminaler støtte kontaktløs betaling via nfc, så jeg mener dette er en vesentlig mangel det må opplyses om med store bokstaver. Kjipt å oppdage at man ikke har mulighet til dette etter man har kjøpt ny mobil (holdt nesten på og gå i fella selv)

     

    Jeg har brukt Google Pay siden det ble lansert, og synes det er en langt enklere, kjappere og mer oversiktlig (statistikk og kvitteringer rett på mobilen) måte å betale på i forkold til kort. Skal bli sykt deilig å slippe å dra med seg lommebok/kort nå når dagligvarekjedene og de siste etternølerne tvinges til å klargjøre terminalene for kontaktløs bet.

     

    Om du ikke har tenkt å bruke mobilen som lommebok eller trenger nfc til andre ting spiller det jo seff ingen rolle.

  2.  

    Hei, jeg ble nødt for å teste påstanden din om at den ikke skjønner P-tretten og setter i gang P3. Skal sies at til meg vrengte den opp NRK P13 med engang.

     

    Klarer ikke fremprovosere problemsstillingen din her.

    Den skiller fint P3 og P13 når jeg snakker til min i alle fall - selv om jeg ikke snakker mer tydelig enn normalt.

    Daersu den andre som får det til å fungere, men den er fortsatt umulig å få til å spille noe annet enn p3 hos meg, selv om den skjønner hva jeg sier hvis jeg spør hva 13 + 3 er. En annen sak er at den i 4 av 5 tilfeller bare dør på seg mens den lytter og ikke gir noe respons. Mulig min mini ikke er helt god.

    Jeg har for lengst vent meg til å si "spill av nrk p-en-tre" for å spille av P13.

    Forsøkte igjen nå med kommandoen "spill av P-tretten" og her setter den fortsatt på P3. Så testet jeg P-trætten (dialekt) Da satte den plutselig på en spilleliste som heter P13 fra spotify. Forsøkte så igjen "spill av nrk p-trætten fra tunein radio" får da som svar at den plutselig ikke har tilgang på tunein %##%

    • Liker 1
  3. Er vel mye mere nyttig en Google Home høytaleren

    Får håpe den er litt mer nyttig ihvertfall. Har 4 google Home høyttalere, og disse blir ikke mye brukt, 2 av dem er ikke engang tilkoblet lenger da jeg høyst midlertidig trengte stikket de stod til noe annet for flere måneder siden. Ingenting føles mer unaturlig og ubehagelig enn å gå rundt å brøle kommandoer i sitt eget hjem, trives man med det er man trolig psykopat.

    • Liker 2
  4. Til dere som bruker magnetbånd: Vil det fungere med mindre biter med magnetbånd eller må man avgrense et helt område for at det skal fungere.

     

    Han noen Brunstad Sting stoler som er lite robotvennlige, men som Roborocken elsker å klatre oppetter understellet. Etter å ha jukket som en kåt hund på understellet kommer den seg stort sett løs på egenhånd, men noen ganger blir den sittende fast. 

    Vil en liten tapebit på hvert ben i understellet kunne forhindre at roboten forsøker å bestige stolene?

     

    Bilder av stolene: https://www.google.com/search?safe=off&rlz=1C1TEUA_enNO515NO515&q=brunstad+sting&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjng6CGnJ3hAhVIyKYKHWViDHIQsAR6BAgJEAE&biw=1366&bih=657

  5. Har noen av disse HEPA filtrering av luften som kommer ut? Slik som Cleanmate s800 s900 s1000

     

    Roborock har ihvertfall HEPA filter, vet ikke hva iRobot  eller de andre merkene bruker, men tviler på det er noe dårligere.

     

    Er kanskje verdt å nevne at man får billige slitedeler (filter, børster, ruller etc) til både til Roborock og iRobot fra for eksempel Aliexpress.com. 

  6. Har selv oppgradert fra iRobot roomba 895 til Roborock S50 og kan legge til en viktig faktor som de ikke har fått med i testene her. Børsten, rullene og nesehjulet på iRobot-serien krever langt hyppigere rengjøring og fjerning av hår og smuss enn Roborock S5.

     

    Der iRoboten måtte legges på rygg og rengjøres en gang i uken, kan Roborocken gå i måneder uten at det samler seg opp og kveler støvsugeren i samme grad.

     

    Støvbeholderen er også mye enklere og fjerne/tømme på Roborock S50, men tror ikke den har sensor og varsel for full beholder som på iRobot - ett lite minus.

     

     

    Savner muligheten til å lagre kart over flere etasjer samt rominndeling.

     

    Rominndeling hadde vært praktisk opp i mot Google Home slik at man kan sende den til for eksempel gang eller kjøkken direkte med stemmen, slik det er nå må man opp med appen og tegne opp en sone dersom en kun vil rengjøre enkeltrom.

    • Liker 1
  7. En bør tenke nøye gjennom hvordan man trener før en går til innkjøp av ny klokke.

     

    Garmin fenix5 beregner treningstatus utelukkende basert på to ting, løping eller sykling med kompatibel momentsensor (fortrinnsvis på rulle)

     

    For min del som går toppturer både til fots og rando om vinteren, sykler terrengsykkel, padler kajakk og ror litt romaskin på uværsdager, er fenix5 fullstendig ubrukelig til å måle fremgang.

     

    Det er en lang rekke ting som irriterer meg med "testvinneren" fenix5, mye av det går på ett unødvendig tungvint grensesnitt. Bare det å lage seg en ny aktivitet som for eksempel padling (som utrolig nok ikke finnes som aktivitet fra default) er ett mareritt. Man starter med å velge en aktivitet som ligner litt for så og endre på denne, men man får selvsagt ikke velge fritt fra ulike parametere til å fylle informasjonsvinduene. Å vise både tak per minutt og hastighet har jeg fortsatt ikke fått til.

    • Liker 1
  8.  

    Min flere år gamle Pebble: 10+ dager batteritid...

    Min Garmin Fenix: 2 uker batteritid...

     

    Samsung Galaxy watch: 4 dager (ubekreftet...)

     

    "Samsung skryter av fire dagers batteritid ved aktiv bruk" :D Morsomt... :D

     

    Sportsklokkene er helt forskjellig fra smartklokkene. Har selv en Garmin Fenix 5. Her er ikke noen touchskjerm samt at farge- og lysnivået er sparsommelig. De er laget for treningsprogram samt at de kan vise varsler på telefonen. Dermed er strømbruken helt forskjellig. Her må man se hva man har behov for. En ting jeg er misfornøyd med Fenix er at rekkevidden på Bluetooth er dårlig. Skal ikke mye til for at klokken frakobler mobilen. Hjemme når jeg sitter i stua og skal bare en tur på kjøkkenet så mister klokka forbindelsen. Har du samme problem? Resultatet er at klokka blir brukt kun til trening.

    Instillinger->telefon->varsler->av. så slipper du varsling når klokken faller ut/inn av blutooethrekkevidde, alt annet blir som før.

  9. I norsk topografi var FM totalt ubrukelig. 

     

    Her på nordvestlandet hvor jeg bor var det stort sett bare NRK p1 som hadde noenlunde stabil dekning i bil, utenom det var det plass til 4-5 kanaler til med varierende dårlig dekning.

     

    Med DAB har vi fått lang flere kanaler og ypperlig dekning stort sett over alt hvor jeg har kjørt i trøndelag, m&r og s&f.

    Jeg kjenner ingen normalt oppegående folk som er misfornøyd med til overgangen DAB, De som sutrer og klager er stort sett de vanlige konspirasjonstullingene som hyler i kommentarfeltene. Fullstendig forutsigbart og neglisjerbart.

    • Liker 5
  10. Ser at irobot roomba 891/895 er på tilbud.

    https://prisguiden.no/produkt/irobot-roomba-891-310258

    Hvordan er de i forhold til disse? Spesielt 980 og denne

    800 serien til irobot er langt mindre avanserte enn 900 serien og den i testen.

    Har selv en 896, og skjønner ikke helt hvorfor den er priset som den er.

    Med litt bedre research hadde jeg definitivt gått for en modell med kartfunksjon. 896 virrer rundt uten mål og mening en times tid før den ofte trenger ytterligere en time for å finne tilbake til basen. Rent blir det, og den finner stort sett tilbake til basen 9 av 10 ganger, men det er  utrolig lite elegant å se på hvordan den kløner seg inn i de samme kronglete hjørnene 20 ganger i løpet av en tur. 

    • Liker 2
  11.  

    Telia har nå gratis streaming av musikk på de fleste streamingtjenestene, så for min del går det i Spotify i bilen på maks lydkvalitet. DAB kan brenne.

    Lurer på hva DAB forkjemperne sier om noen år når det nermest ikke er noen som bruker dab blir det bare dabbet ned?

    Det fleste som bruker dab er positive og ser helt klart fordelene over fortidens sus, skurr og begredelige kanalutvalg på fm.

    Kommentarfelt er ingen god indikator på hva folk flest mener. Stort sett blir disse infisert av aktivister som blir dirigert rundt fra diverse reaksjonære fb-grupper.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...