Gå til innhold

Laurb

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laurb

  1. Gidder ikke lage en ny tråd for dette så tar det her: Hvor godt fungerer egentlig støydempende hodetelefoner? Har hørt både det ene og det andre. For eksempel at de er best på å redusere konstant lyd og at man derfor fortsatt kan prate med folk mens man har de på, men vil dette da også bety at om mennesker rundt deg prater vil denne støyen ikke bli kansellert?

     

    Vil de fungere også uten musikk? Om du for eksempel sitter i åpent kontorlandskap og er mest interessert i komplett stillhet? Har hørt at om man har på støydemping uten å ha lyd på øret vil det bli pipelyd. Noen som har erfaring?

  2. Skulle endelig bli kvitt panten i leiligheten og tok turen til butikken med en sekk full av pant + 4 poser. Første butikken jeg kommer til er panteautomaten "I ustand". Jeg går videre til neste butikk, "I ustand", tredje butikk, "I ustand".

     

    Yeah right. Jeg vet at det bare er fordi de ikke gidder ta panten, dette skjedde også de to siste gangene jeg skulle ut å pante. Godt mulig disse maskinene ofte tar koken altså men de butikkene i nærområdet mitt må ha noen ekstremt bedritne maskiner isåfall for de er ALLTID "I ustand". Man er vel egentlig pliktig i å ta imot pant så lenge man selger varer med pant men betjeningen ville ikke telle opp for hånd (noe som er forståelig da dette tar tid). Jeg er nummeret unna å kaste panten i søpla, jeg gir beng i pengene jeg vil bare bli kvitt helvetet, det tar opp så mye plass!

  3. Farlige taklinger og albuer i hodehøyde som potensielt fører til permanente hodeskader = ingenting, muligens gult, en SKJELDEN gang rødt.

     

    Biting som det ikke engang blir merke av: 10 kampers karantene.

     

    Jeg syns fotballen ofte har merkelige prioriteringer. Jeg ser forsåvidt at forskjellen går på intensjon, men syns likevel straffen først og fremst bør være proporsjonal med skadeomfanget.

  4. Dette handler nok mer om hvem man tror denne prisen vil ha størst inflytelse på. Om dette var en avstemning hvor vinneren av avstemningen skulle gjennomgå kraftig granskning og mulig stenging grunnet umoralsk business, hadde nok ingen stemt på EA.

     

    De aller fleste innser nok at i den store sammenhengen er jo ikke EA ille, men man må likevel overveie to ting når man skal ha en slik avstemning:

    1. Hvor dårlig er firmaet, basert på hva firmaet driver med.

     

    EA driver med spill, altså må man vurdere hvor mye skade EA gjør i spill-bransjen for å se hvor dårlig firmaet er. BOA driver med penger, altså må man se på hvor mye skade BOA gjør på økonomien for å se hvor dårlig dette firmaet er. Det er nok ingen som mener at skaden bank of america gjør er mindre enn skaden EA gjør, men det kan godt hende at mange mener skaden EA gjør innen spillbransjen er minst like stor som skaden BOA gjør på økonomien. Og sist men ikke minst så er det jo slik at dette er en internasjonal kåring, som vil si at når BOA kom opp mot EA i finalen var det nok mange europeere som ikke har noe forhold til BOA og derfor stemte EA, fordi de nettopp har et forhold til disse. Det er mye forlanget at folk skal investere mye tid til å lese seg inn i saker for å stemme på en poll på internett.

     

    2. Kommer noe til å forandre seg?

     

    Større makter enn en internett-poll må nok til for å få BOA til å forandre sine veier. Disse firmaene opplever årlig søksmål av folk som prøver å bringe de ned eller å få dem til å stå skolerett for hva de driver med. Ingen kan saksøke EA fordi de lager et dårlig spill, eller fordi de har dårlig kundeservice. Jeg tror selv at om BOA hadde fått denne prisen hadde de ikke lagt merke til det engang. Dette skader faktisk EA mye mer enn det ville skadet BOA.

  5. Hovedproblemet er vel at man tar fra spillerne muligheten til å spille hvor internettkoblingen ikke er god nok. Jeg har en lang tradisjon av å ha LAN på hytta, dette planla jeg for eksempel flere år i forveien med diablo 3 men det hele ble avlyst pga always-online, i tillegg til at jeg måtte droppe det på laptopen hvor jeg holder spiller jeg stort sett bare spiller på reisefot. Det nye sim-city kunne jo enkelt vært et slikt spill det er gøy å spille for segselv der man ikke har internett.

     

    Jeg syns det er litt deprimerende om dette skal bli en trend. Om ti år skal det ikke gå an å spille noe som helst med mindre du sitter midt i byen på ei stabil internett-linje? Jeg har vanskelig for å se at de kommer til å tjene så veldig mye penger i forhold til denne anti pirat-kopieringen. Det er morsomt at spillindustrien blir mer profitabel for hvert år som går, selv om klagingen på piratkopiering aldri har vært større.

    • Liker 1
  6. Nå vet jeg ikke om dette er nevnt allerede eller ei men tror det er enorme problemer med å sende en probe så langt grunnet både tiden det tar informasjonen å nå jorden fra sonden, samtidig som det er vanskelig å estimere hvordan solsystemene forflytter seg.

     

    Når vi skal sende en sonde til en planet i dette solsystemet, er det ikke spesielt vanskelig fordi vi har god kontroll på hvordan alt beveger seg relativt til hverandre (gitt, det er fortsatt meget vanskelig). I tillegg er avstandene så små at små korreksjoner lar seg gjøre.

     

    Om en romsonde er halveis til alpha centauri, altså to lysår unna jorden, tar det TO ÅR før data sendt fra sonden kommer fram til jorden, evt 2 år til informasjon sendt fra jorden når sonden. Med andre ord er det nesten umulig å foreta korreksjoner underveis. Sonden må altså være nærmest 100% automatisert, helt fra den sendes ut av solsystemet, til den kommer fram til alphacentauri, og til og med den informasjonen den skal tilegne seg i alpha centauri må være automatisert, da det vil være umulig å kontrollere den 4 lysår unna.

  7.  

    Nå har vel meg bekjent lignende studier visst at rotter også får kreft av BROCCOLI om de får tilført samme mengde som de gjorde av aspartam i disse undersøkelsene. Skal vi da ikke spise broccoli fordi "vi tåler det så lenge vi ikke spiser 1000 ganger daglig dose"?

     

    Skal jeg slutte å drikke vann fordi jeg dauer om jeg drikker 10 liter om dagen? Vann er gift!

    • Liker 1
  8. Syns det var helt tydelig hva som skjedde i går. Suarez hadde to valg: Tråkke på fyren, eller ramle sjøl. Hva som er riktig i dette tilfellet kan diskuteres. Som liverpool supporter syns jeg muligens han burde tryna/stoppa sjøl, men klandrer ikke fyren for å ha vinnervilje.

     

    Edit: Skal forsåvidt innrømme at Suarez var en spiller jeg ikke likte å se i liverpool drakta når han først kom, men syns ærlig talt fyren har blitt mye bedre siden den gang. Mot slutten av denne sesongen syns jeg det verste han gjør er å ALLTID løfte hånda uansett om han tryner selv eller faktisk blir stemplet.

    • Liker 2
  9. Noen som kan reglene rundt forbedring av karakterer etter fullført master? Etter jeg fullførte mastern begynte jeg på ny linje. Jeg regna litt på snittet nå og innså at jeg bare mangler en liten håndfull poeng for å ha B i snitt, hvilket er stykket mer imponerende enn C. Jeg har sett meg ut et par fag jeg lett kan forbedre karakteren i slik at jeg oppnår ønsket snitt, men noen jeg prata med mente det ikke var mulig å forbedre karakterer etter endt master, altså at karakterene som står når masteren leveres er endelige. Noen som vet?

     

    Ellers får jeg vel slå av en prat med studieveileder eller noe sånt.

  10. Dette stemmer rimelig bra. Da jeg prøvde å spille assassins creed krasja pc'en i løpet av omtrent 60 sekunder hver gang. Jeg trodde først problemet var relatert til spillet, men har som sagt også opplevd bluescreen utenfor spillet.

     

    Jeg skrudde på driver verifier etter jeg fikk for meg at det var driverne som var problemet. Visste forøvrig ikke at man måtte skru det av, så skal slå det av nå. Har ingen norton antivirus aktivert, nei.

     

    Jeg lastet skjermkortdriverne ned fra nvidia.com. Da jeg reinstallerte pc'en (før bluescreen-problemene begynte) brukte jeg sikkert et år gamle drivere, etter reinstall installerte jeg 310.90 (release 5. januar 2013). Med disse krasjet assassins creed etter 60 sekunder og omtrent 30-40 minutter mellom hver bluescreen når jeg bare kjørte på operativsystemet. Etter jeg rullet tilbake til 310.70 (release 17 desember 2012) minket mengden bluescreens betraktelig (Kjørte for eksempel AC i flere timer uten bluescreen) og har siden den gang (nå ca 28 timer siden) bare opplevd bluescreen én gang (Men har opplevd to krasj hvor hele pc'en frøs med samme infernalske lyd som under en bluescreen, men da ingen bluescreen, men forøvrig svart skjerm).

     

    Kan prøve å rulle driverne enda lenger tilbake.

  11. Aiai, vel der fikk jeg bluescreen igjen. Det later til at de kommer litt skjeldnere nå men desverre kommer de enda. Jeg la ved dump-filen. Fikk ikke helt til å åpne den selv, så håper noen kan lese den.

     

    Edit: Fikk ikke lov å legge ved den filtypen, visstnok. Noen formening om hvor jeg bør laste den opp?

  12. Da var jeg her igjen, maskina krasjer og jeg aner egentlig ikke helt hvorfor. Litt bakgrunnsinformasjon:

     

    Jeg satte sammen maskina for cirka 1.5-2 år siden. Den gang da sleit jeg litt med BSOD som til slutt viste seg å være grunnet en defekt kontrollerenhet på SSD'en jeg brukte. Etter SSD'en tok fyken, og jeg installerte windows på en av de andre HDD'ene, funket alt perlefint.

     

    Det tok meg cirka ett år å få bytta ut SSD'en, noe jeg gjorde for 2 (!!) dager siden. Alt fungerte klokkefint i 48 timer, og nå har jeg begynt å få BSOD igjen. Det er klart mine første spekulasjoner går i retning SSD'en, men det er noen få årsaker til at jeg lurer på om problemet kan originere annensteds.

     

    For det første var BSOD'ene sist gang ganske tilfeldige og kunne komme når som helst og hvor som helst, i tillegg til at SSD'en hadde en tendens til å forsvinne (Ikke funnet i BIOS) etter en BSOD. Dette er ikke tilfelle nå. Opplever forsåvidt at pc'en krasjer både i tide og utide, men jeg kan garantere at den krasjer i løpet av 60 sekunder om jeg prøver å spille noe. Slik som jeg husker det fra sist gang utgjorde spilling liten forskjell. I tillegg funker pc'en fint etter selve BSOD'en, noe den ikke gjorde sist.

     

    Forøvrig var det slik at problemet med SSD'en sist har siden den gang blitt fikset av en firmware update fra produsentens side. Oppdatering av firmware hjalp derimot lite.

     

    Angående selve BSOD'en er det følgende feilmelding jeg får:

     

    A device driver attempting to corrupt the system has been caught.

    The faulty driver currently on the kernel stack must be replaced with a working version.

    *** STOP 0x000000C4 (0x00000040, 0x00000000, 0x86D22A08, 0x00000000)

    Beginning dump of physical memory

    Physical memory dump complete.

     

    Dette høres forøvrig heller ikke ut som en SSD-feil, men det er mulig jeg bommer her.

     

    Specs: Windows 7 ultimate 64-bit

    Hovedkort: Asus P8z68-v PRO

    Processor: Intel core i7-2600k

    Grafikkort: Geforce 580

    Minne: 16gb (glemt produsenten)

    SSD: Kingston Hyperx 120gb

     

    Det høres i grunn hovedsakelig ut som en driver-feil. Jeg prøvde derfor å reinstallere windows igjen, men til ingen nytte. Noen som har noen tips til hva jeg kan prøve, her? Eller noen som har opplevd noe lignende? Hvis det er noe ekstra informasjon som trengs spør gjerne.

     

    Har gått igjennom alt som har forandret seg fra siste installasjon av windows 7, i tilfelle det faktisk skulle være et software-relatert problem. Dette er hva jeg kom fram til:

     

    Ny grafikk-kort drivere (tenkte jeg skulle prøve å installere noen gamle)

    Ny windows-installasjon (Flau innrømmelse: Har cd-key til win7 men cd'en var alt for oppskrapt til å ville fungere, lasta derfor ned en versjon isteden, men vurderer om denne kan være korrupt, skal ordne fersk CD i morgen så jeg får ren installasjon isteden)

     

    ellers kan jeg ikke komme på så altfor mye som kan være galt. Noen innvendinger?

  13. Da har dagen kommet, jeg trenger ny ruter.

    Den gamle, som har vært trofast i mange år har vært en WRT45GL

     

    linka: http://www.mx510.com/wifi/picturegallery/linksysgl.png

     

    Denne rutern har jeg brukt i årevis og har vært noe av det mer solide jeg har vært innom, aldri noen problemer, og masse custom firmware. Kort sakt digger jeg denne rutern. Problemet kommer nå når jeg skal flytte inn i en leilighet i ei blokk, og det florerer med trådløse nettverk. Selv skal jeg ikke bruke trådløsen, men siden det er andre der som skal, tenkte jeg det kunne være greit å ha en ruter som hadde mulighet for å bruke 5 Ghz kanaler, for å minke støy så mye som mulig.

     

    Kravene jeg har er vel at rutern skal være relativt kjapp, ha QoS, og 5 Ghz. Om noen vet hvorvidt WRT45gl har en storebror hadde dette isåfall vært utmerket.

     

    Anyone?

×
×
  • Opprett ny...