Gå til innhold

tomkrugis

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomkrugis

  1. Hmm... Nå er ikke jeg av typen som liker en overflod av plastyling heller.

     

    Men jeg synes det er fint å kanskje sette på nye lykter /m pærer, en litt sportslig grill, noen fine felger som passer bilen til det ytterste.

     

    Og nei, jeg er ikke en råner som stiller meg på "stripa", med sneipen ut av vinduet imens jeg hører på tysk techno..LANGT ifra :o

     

     

    Noen replies, men ikke så mye nyttig. Ingen som vet om noe? Jeg får ihvertfall subaru verksted til å montere tåkelykter å skifte av alle pærene.

  2. Har da kjøpt meg en Subaru Legacy 96 mod stasjonsvogn, 2.0L.

     

     

    Er en ganske så strøken bil som forhandler har tatt seg av, men jeg vil gjøre den enda mer strøken >D

     

     

    Det jeg lurer på er:

     

    - Noen som vet hvor jeg kan kjøpte styling til bilen? (Fram/bak lykter, ny grill, panserforlenger/ lyktelokk, osv osv).

     

    - Det er ikke tåkelys på den, men plastlokk der dem skal være, mulig å få kjøpt tåkelys å sette inn der?

     

    -(VIKTIGSTE) Siden det er en boxer'motor vil jeg sette på en grom potte slik at jeg får den saftige "WOB WOOOOOOOB WOB" lyden. Noen som vet av en bra plass å få kjøpt dette?

     

    - Ultimatun; konvertere motoren til en turbomotor. Ja, en god del ting som må byttes da, men vil gjerne bli litt orientert om pris på det :)

     

     

    Noen andre ideer som kan gjøren bilen litt tøffere? Nå er det en helt standard Legacy stasjonsvogn med 2 tusenmetringer.

     

     

    Jeg virker kanskje litt lat, men jeg har lett som en GUD på nettet, finner bare deler til sedan versjon av bilen.

  3. DNS har ingenting med tilgangen til Internett å gjøre. DNS er en navnetjeneste som gjør at f.eks. PCen skjønner at www.vg.no skal til webserveren med IP x.x.x.x

     

    OK, PS3en får ikke DNS-server tildelt.. fungerer PCene dine som normalt?

     

    Senest i dag hørte jeg om en som har Canal Digital å fikk tildelt DNS-server med IPv6 adresse.. hvis dette er tilfelle så er det ikke sikkert at PS3en støtter IPv6.

     

    Uansett, mitt tips: restart modemed 1-4 ganger for å se om problemet løser seg. Det kan godt hende du har modem å ruter i samme boks.

    Beklager for sent svar! Latt den stå ubrukt i ca 1 uke, nette har stått på hele tiden. Nå har jeg ikke hatt noen problemer overhodet ;)

  4. Tja, skulle logge for å spille litt bf3, MEN NEIDA, her dukker det bare opp en teit DNS feil.

     

    Leste litt rundt omkring, for det første er det alftfor komplisert forklar her og der, for det andre så har det seg slik at det jeg har skjønt noe av ikke har hjulpet.

     

     

    Gjorde router strømløs og tok en internettforbindelsestest på PS3'n, fikk inn IP adresse og internettforbindelse, men Playstaton Network ble mislykket.

     

     

    Synes det er så tragisk at dette skal skje sånn helt plutselig. Satt senes for 10 timer siden å gamet bf3 over nett. Har hatt denne ps3'n i 1 år ca og aldri hatt slikt ptoblem med den tidligere.

     

     

    MEN, hvis noen har en løsning, vær så snill å forklare punkt for punkt hva som må til, evig takknemlig. (Spesilet når det kommer til å åpne porter på nettverk, men det tviler jeg på iom. jeg ikke har rørt routeren og den har funket til dette helt siden jeg fikk den).

  5. men det jeg lurer litt på her :new_woot: Mange av disse kompissene mine som jeg har fortalt dette til, de syntes det er rart at bilen i det heletatt kan kjøre hvis f.eks. toppakning har gått på en smell.

     

    Nå skal det også sies at jeg kjørte VELDIG lenge med varsel om oljepåfylling. ( NEI, det var ikke oljelampa som lyste, men det er en kjørecomputer på svensk som sier "olje saknas")

  6. Du har sånn ekstra saktegående motor du?? 4-5 omdreininger?? Snakker vi fullt turtall da eller?? :thumbup:

    Han har bare glemt å lese en del av turtelleren; den der det bruker å stå x 1000... :D

     

    Så til topic: Har ikke bilen peilepinne? (Noen biler, deriblant nyere Mercedes har så vidt jeg forstår bare elektronisk måler, men den skal gjøre samme nytten...) Om den har, hvorfor bruker du den ikke?!

    At man ikke peiler oljenivået hver gang man fyller drivstoff er nå så sin sak, men hver gang man skifter eller etterfyller olje er det da f**n meg OBLIGATORISK! :mad:

    Huff, ja jeg vet det nå :cool:

     

    Får håpe at kostnadene blir så store at jeg må selge den som delebil/skrote den og investere i ny bil ihvertfall :roll:

  7. Hei, har hatt lite tid til PC i det siste, så den siste topicen min:

     

    (https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1394996)

     

    ble bare stående :/

     

     

     

     

    Jeg har nå brukt bilen en stund etter oljepåfyllinga, (faktisk hver dag til og fra jobb som tilsvarer 1 mil per dag), og det ser ut som at den oser hvit røyk så fort jeg går over 4-5 i omdreinger, noe jeg sjeldent gjør. Dette skjer altså ikke når bilen er kald, når motortemperaturen har gått opp litt, da kan det ose hvit røyk.

     

    Bilen går heller ikke varm (overopphetning), så jeg tror toppakninga skal være nogenlunde ok.

     

     

    Nå skal det sies at den har oljelekasje, så det kan hende at det har lekket såpass at det ikke er så stor fare montro?

     

    Har uansett fått verkstedtime til bilen den 6. desember, får se da hva som må til.

     

    Again, sorry for NULL svar på siste topic!

  8. Jeg har ett ganske massivt og flaut problem med min Opel Vectra B 96

    2.0 liter.

     

     

    I morrest fylte jeg cirka 4 liter olje på bilen iom. jeg fikk varsel på displayet om lav mengde olje. Kjørte i 5 min og plukket på noen jeg skulle kjøre til sverige ilamme.

     

    Så begynner morsomhetene. Så fort jeg får høyt turtall, så røyklegger jeg hele veien med en tykk hvit røyk ut av eksospotta. Når jeg sier "hele veien" så mener jeg absolutt hele veien bak meg. Dette skjer bare hvis turtallet blir høyt nokk.

     

    Så fort den hvite røyken kommer, så virker det heller ikke som at bilen akselerer heller.

     

     

    Den hvite røyken lukter nesten litt svidd kløtsj, men med en klar lukt av olje. Luker ikke eksos i det heletatt.

     

     

    Har lest litt rundt omkring om div. årsaker som motorhavari, defekt toppakning, oljelekasje ned til eksos og div.

     

     

    Noen som vet hva dette kan være? Må nesten ha noe med at jeg fylte noen liter olje før jeg kjørte avgårde? :ohmy:

     

     

    Skal uansett boke verkstedtime til bilen i morgen, som sikkert ikke kan ta bilen før om noen dager :s

  9. Er det så mye styr å ta den til den andre tv'en å titte på instillingene da? Leste at det skal gå å holde inne i 10 sekunder, men mulig dette er endret i nyere firmware.

     

    Kjekt med xbox der man har en fysisk bryter på kabelen for å velge mellom HD og SD :p

    Savner 360'n noe sykt! Men men, hadde xbox så lenge, ville prøve ps3'n også :)

     

     

    Nå tror jeg det er slik at så fort jeg bytter på instillingen på PS3'n når jeg er tilkoblet med HDMI så går skjermen i svart :o

     

    Ville bare høre her først.

  10. Mulig jeg er en slappis å lete i forumet, men jeg greier altså ikke å få tilbake bildet på tv'n min med scart kabel fra ps3'n.

     

     

    Brukte den i stua ei stund pga at jeg ville ha en litt bedre filmopplevelse. Der nede brukte jeg selvfølgelig HDMI kabel opp til tv'n.

     

    Nå skal jeg bruke den på rommet med scart kabel (ja, jeg er sinnsyk lame som enda bruker vanlig sd tv), men jeg får ikke bildet fram på skjermen.

     

     

    Etter hva jeg kunne finne ut på nettet, så skal holde nede standby knappen på riktig AV kanal, helt til PS3'n "biiiper" 3 ganger. Til meg kommer det bare et biip og så går den i standby.

     

    -_-'

     

    Noen som har en viss peiling på hva som er galt? Må jeg koble den opp med HDMI igjen og forandre på oppsettet tilbake til scart igjen? Men da igjen, når du holder nede Standby knappen så skal jo maskina resette seg til default settings, som da er kobling uten HDMI.

     

    Skjønner veldig lite jeg folkens. Tar gladelig imot råd :)

  11. UPDATE!

     

    Dette er en sms veksling mellom meg og selger:

     

    Meg: Pga alle feilene med bilen så har jeg lyst til å heve kjøpet.

     

    Selger: Jeg kan bare betale rep fakt for viftereim, ikke noe annet.

     

    Selger: Du kan ikke hevet kjøpet, det er for sent.

     

    Meg: Neivell, da lar jeg advokaten min ta over denne saken med alle bevisene jeg har (opptak av samtaler før kjøp og etter kjøp).

     

    2 timer senere::

     

    Meg: Forventer at hevingen blir iverksatt i løpet av dagen. Hvis ikke vil du får høre fra min advokat i løpet av tirsdag/onsdag.

     

    5 minutter siden;;

     

    Selger: Okei, jeg ringer deg i morgen, så skal jeg få overført kjøpssummen, men bilen må jeg få tilbake da (Duh, nei, den skal jeg ramponere og gjemme innerst inni finnmarka).

     

    I, mr fixit fixed it :D

    • Liker 4
  12. Hehe, fillern da : /

     

    Tipper jeg er ganske screwed. Men men, man lærer av de feilene man gjør?

     

    Får egentlig bare la det gå for denne gangen, i og med at det er en såpass gammel bil, i tilleg til at den er kjørt i sør-norge så må man nesten påregne rust. Får vell bare fikse de feilene som er å fikse på egen bekostning. (Bor hjemme med full lønn i ett år før jeg skal i militæret ;) )

  13. Men det jeg tenker er det at selger lovte jo på en måte gull og grønne skoger på telefonen. Bilen ble kjørt i over 40 min ned til Oslo for å levere den til meg. (Skulle ikke selger ha lagt merke til noe på en 40 min tur?)

     

     

    Anyway, jeg ble informert at det var ingenting galt med bilen, altså selger har løyet til meg ang. info om bilen. Han innrømte ikke en gang at det var overflaterust på bilen engang. (Ja det burde ha ringt en bjelle for meg da jeg oppdaget det, shit happens).

     

    Norgeskjente DLD, tar ikke de opp samtaler? Jeg har gratis advokat som nokk kan hjelpe meg hvis jeg blar opp alle bevisene mine. (Kan kontakte tele operatøren min i sammarbeid med dld om opptak av samtalen vår, i tillegg har jeg tatt opp 2 samtaler hvor selger informerte om en "feilfri" bil.

  14. Eg mente det ikke som direkte kritikk, men som et spørsmål.

     

    Som selger ville eg ikke lagt frem kontrollseddel i forbindelse med salg. Det kan lett tolkes til at man på den måten garanterer for tilstanden ut i fra kontrollseddelen. Som kjøper ville eg aldri ha tatt hensyn til en kontrollseddel som er mer enn et par måneder.

     

    Når man snakker om såpass gamle biler som er kjørt såpass mye så kan to-tre måneder være forskjellen på godkjent og ikke-godkjent.

     

    Trådstarter, var det denne du kjøpte til slutt? https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1362362&st=0&p=18082597&fromsearch=1entry18082597

    Nei, jeg kjøpte ikke den bilen. MEN, det har vært billigere å kjøpt den, satt på servopumpe og eu-godkjent den (hvis det nå bare var servopumpen som måtte byttes for å få den eu-ok).

     

    ;)

  15. Jasså jasså!

     

    Jeg sjekket bilen sånn nogelunde før jeg kjøpte den, fant bare overflaterust som ikke var farlig som jeg vet jeg kan få bort ved litt egeninnsats. De andre feilene ble bedre lagt merke til da jeg hadde kjørt ett stykke med bilen.

     

    De feilene som mekanikeren la merke er blandt annet ting som jeg som kjøper ikke kan legge merke til i farta. For eksempel at toppdekselet var defekt. Toppdekselet ser helt fint ut, foruten at det er knekt på innsiden. (Hvem tar av toppdekselet på motoren ved bruktbil kjøp for å sjekke innsiden?)

     

    Bremsene kunne jeg ga lagt merke til, ja. Men de koster maks 400kr hvert hjul å bytte.

     

    Kontrollseddel?? Jeg visste på forhånd at bilen er eu-ok til feb i 2012, noe som den enda er sist jeg sjekket naf.

  16. Årsmodell, km.stand og pris er viktig info for å vurdere saken din.

    96 modell, gått 240 000 km, kostet 17 584 originalt.

     

    Jeg prutet den ned til 15 584 på telefon. Når "leverandøren" kommer med bilen i Oslo, så gir han meg en pris på 16 000 kr, årsaken var det at omregistrering skulle inngå i prisen. Nå fikk jeg faktura på omreg av bilen noe som tilsier at jeg må betale tilsammen 17 584 kr for bilen. Noe som igjen sier at prutingen min var bortkastet.

  17. Hei.

     

    For litt siden fikk jeg kjøpt en opel vectra i Oslo, kjørte den ca 100 mil til der jeg bor.

     

    Før jeg dro ned å kjøpte den, så spurte jeg konkret om det var rust på bilen, og svaret var NEI. Spurte også om det var noe ellers med bilen som han kunne nevne, svaret var også NEI da.

     

    Bestemte meg for å dra ned å hente bilen. Med en gang jeg fikk se bilen så mekret jeg at det var noe overflaterust, men ingenting farlig.

     

    Jeg prutet litt på bilen før jeg dro ned til Oslo, men når jeg skulle hente bilen så hadde karen som leverte bilen for selger lagt til 500 kr. Jeg spurte hvorfor og da sa han at de hadde lagt til omreg i kjøpsprisen. Det var greit, jeg tok bilen å begynte turen hjem.

     

     

    Etter en ca 30 mil legger jeg merke til at bilen lager en forferdelig høy lyd, akkurat som at det er hull i potta en plass. I tillegg så lager den rare lyder når veien er hompete og når jeg svinger med bilen.

     

    Etter at jeg har kjørt ca 90 mil, så hopper viftereima av og jeg må plassere den på ett verksted. Der finner de ut en hel masse feil, deriblant at alle bremsene er defekte, toppdeksel er defekt, rustet hull i dørken begge sider bak og at bakstillingen på bilen er såpass rustet at den varer maks 1 år.

     

     

    Selger går med på å betale faktura for rep av viftereim, men ellers en det vil verken selgeren betale omregistrering som jeg fikk i posten nå nylig (den skulle inngå i kjøpsprisen) eller gi meg litt avslag på kjøpsprisen.

     

     

    Jeg mener at jeg har 14 dager på å hevet kjøpet ved privatkjøp hvis varen ikke svarer til det selger har informert om? (Altså det er mangler på varen).

     

    Men nå er selger helt vrengt, han svarer kort og idiotisk på meldingene og svarer aldri på telefon. Hva skal jeg gjøre? Hvem kan jeg si ifra til for å få fatt i selgeren?

     

    PS!: Kan jeg kreve av selgeren at han står for frakt av bilen tilbake hvis jeg får hevet kjøpet? Jeg har dokumentasjon fra verksted om at bilen ikke er forsvarlig å kjøre.

     

    Takker på forhånd for svar : )

  18. En liten digresjon:

     

    Er det nødvendigvis et pluss at den har stått innendørs? Har aldri skjønt at det skal være så fint at en bil har garasje. Greit nok, du står mer skånet fra elementene og slikt, men det kan da ikke være så altfor bra at snø / slaps smelter på lakken hver dag igjennom vinteren. Blir vel ganske mye salt på bilen da?

    Bilen står "helårs" i garasje. Altså den blir ikke utsatt for den slags snø og slaps eller noe salt fra veiene. Den har stått ubrukt i 3 år, men med jevnlige start omganger. Han skal også bytte batteri i dag. :D

×
×
  • Opprett ny...