Gå til innhold

sevs

Medlemmer
  • Innlegg

    2 375
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sevs

  1. På en bensinbil har du et EVAP-system som skal unngå at bensin fordamper, men samtidig lufte tanken. Hvis du åpner korken med motoren i gang (eller tenningen på) vil sensorene gå i ulage og på mange biler vil du få opp en feilkode. På en del nyere biler må du også på verksted for å få fjernet feilkode og motorlampe. I tillegg skal vel verkstedet ha en avgift for å prøve å finne feilen, og hvis det er ukyndige folk så holder de på en stund med det. Så det kan bli dyrt for noe så lite.

     

    Ja, nekro og alt det der, men det må jo gå an å tilføye riktig informasjon når tråden har eksistert i 8 år og ikke en kjeft har skrevet riktig svar, så når andre googler dette og får opp denne tråden igjen så kan de faktisk lære noe (annet enn synsing).

  2. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Jeg ønsker å prøve turnuslivet på sjøen/platform/lignende, siden jeg slet veldig i arbeidslivet på land. Ja, jeg vet at jeg kanskje burde skjerpe meg eller noe sånt, men det er ikke konstruktivt for meg å høre akkurat nå. Det jeg egentlig lurer på er:

    - Hva trenger jeg av utdanning/kurs osv på forhånd før jeg søker? Må jeg ta disse kursene/sjekkene før jeg begynner, eller kan de tas etter jeg har fått jobben? Og samme med helseattest, eller hva det heter. Og hvem betaler det, meg, bedriften, lånekassen, nav? Finner forskjellig informasjon på nett men aner ikke hva som er riktig, eller hvor jeg drar for å finne riktig informasjon. Har hørt at man trenger et slags sikkerhetskurs også. Er det dette som er imo60?

    - Hvor finner jeg jobber? Kan hende jeg søker på feil ting men jeg har ikke funnet sånn ekstremt mye på finn eller nav. Må jeg inn på sidene til rederiene/bemanningsbyråene selv? Prøvde adecco, der var det nesten ingenting.

    Jeg har fagbrev i automasjon. Jeg har greit karaktersnitt fra vgs, med kun 5ere og 6ere i samtlige programfag. Fikk også 6 på praktisk eksamen. Jeg har hørt at man trenger noe sånt som "skipselektrisk modul". Går dette an å få som automatiker? Jeg går på teknisk fagskole nå, i retning elektro/automasjon, men jeg er usikker på om jeg klarer å fullføre det nå av flere grunner. Denne fagskoleutdanningen foregår på en skole som har stor tilknytning til det maritime, og er plassert i en maritimt aktiv by, så det har naturligvis blitt lært en del som er relatert til maritim elektro. Jeg har relativt dyp erfaring med skipselektro og drives fra jobbene jeg har hatt på land.

    - Er det vanskelig å finne slike jobber nå pga corona?

    - Går det an å søke seg inn som lærling, da som skipselektrikerlærling, hvis det er det det heter?

    - Hvis jeg mangler noen av disse tingene, være seg riktig fagbrev, helseattest eller kurs, betyr det at jeg rett og slett ikke kan få jobb på sjøen/rigg osv?

    - tips til viktige ting jeg burde ta med i en eventuell søknad? Jeg har hatt god erfaring med mine tidligere jobbsøknader, men det kan ha vært andre tilfeldigeter som har gjort at jeg har fått jobb på første forsøk hver gang. Jeg er litt usikker på hva jeg skal ta med denne gangen siden jeg har vokst litt og fått litt andre ambisjoner enn sist gang jeg startet i en jobb.

  3. Kva ytre dimension har ein 1/2"-hageslange? Det er vel 3/4? Fins det 5/8" OD hageslange? Formålet er til ekstern radiator som er plassert et stykke vekk frå PCen, og niplane på mine Koolance qdc gjennomføringer er 5/8"/16mm OD.

     

    Har jernvarehandelar niplar etc som fungerer med PC-vannkjøling, f.eks med 1/4"BSP-gjengar?

  4.  

    Skulle gjerne rullet tilbake til android 6 på min Samsung Galaxy S6

     

    7.0 fungerer dårligere med bluetooth i bilen enn før :/

    Jeg skulle gjerne også gått tilbake til 6.0 på min Galaxy S7. De har totalt ødelagt tastaturet for de som bruker flere språk fordi autocomplete valgene er blitt helt på trynet.

     

    Kjøp Blackberry Priv eller Blackberry KeyOne i staden.

     

  5. Kabelen blir altså ca. 135 cm. lang. Det er helt vanlig å ha TVer på 50-60 tommer i dag og da sitter man ikke 135cm fra skjermen.

     

    Hvorfor ikke omgå problemet helt og ha trådløse kontroller slik som alt annet har nå? Nintendo med sine merkelige avgjørelser er og blir et evig irritasjonsmoment i gamingverdenen.

    På grunn av:

    - input lag

    - pris

    - vekt

    - også på grunn av vekt, at den er tilsvarende i "feel" som den gamle originale kontrolleren

×
×
  • Opprett ny...