Gå til innhold

Grøgger

Medlemmer
  • Innlegg

    411
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grøgger

  1. Hei!

     

    Er usikker på om dette er riktig plass å poste dette innlegget, men da kan eventuelt en moderator/admin flytte på det.

     

    Jeg er en 18 år gammel gutt (begynner på Vg3) som hadde Informasjonsteknologi som programfag i fjor. Der rørte vi litt i overflaten ved koding/C# og kodet en del programmer i Windows Form (i Visual Studio).

     

    Problemet mitt nå er at læreren min egentlig aldri lærte meg hva og hvorfor vi gjorde ting, bare hvordan. Istedenfor å forklare hva labOutput.Text = "Hei"; egentlig betyr og gjør, sa han bare at dette er slik vi får tekst i labelen. I tillegg gikk vi så og si aldri utenfor Windows Forms, som da gjør at jeg står og måper av å ikke kunne noe når jeg prøver å skifte IDE.

     

    Så nå sitter jeg her, veldig sulten på å lære skikkelig koding og oppnå en ordentlig forståelse av språket og koding generelt. Målet mitt er å kunne lage applikasjoner i Xamarin, noe som virker helt umulig med den kunnskapen jeg for øyeblikket har.

     

    Er det noen som kan anbefale noen norske ressurser (bøker, nettsteder osv.) som kan gå grundig igjennom det grunnleggende? Jeg merker at jeg har vansker med å forstå forklaringene på f.eks MSDN og liknende da språket rett og slett blir for avansert.

     

    Takk for hjelpen folkens!

  2.  

    Er en gutt som er 1.79 høy og veier 76kg

     

    Du trenger å få i deg rundt 2100 kalorier om dagen for å ligge i et akseptabelt kaloriunderskudd. Av dette bør 150-170 gram bestå av proteiner.

     

     

    Nå er jeg mest sannsynlig ikke i posisjon til å kunne kritisere hva du sier her, men man kan vel ikke dømme hvor mye kalorier man bør få i seg bare med hensyn til høyde og vekt?

     

    For eksempel kommer jo faktorer som fettforbrenning og liknende inn i bildet. Selv er jeg 17 år (snart 18), 1.80m høy og veier 66kg. Nå skal jeg snart bulke, og jeg må spise så mye som 3500kcal for å gå opp i vekt. Da må jeg vel spise rundt 3000kcal når jeg skal gå ned i vekt igjen? Poenget er at trådstarter kanskje bør finne ut dette selv, men fjerne ca. 500kcal fra bulkedietten sin, legge til kardiovaskulære øvelser og trene like mye kan være gode pekere.

  3. Ganske lett egentlig; Først forklarer du situasjonen og sier at hun må komme seg til helvete ut (og det sier du til Pål/Per også). Når det ikke skjer så sier du til Pål at du kommer til å ringe verten. Hvis han sier nei ringer du verten som igjen kaster dem ut.

     

    Pål er ikke en særlig god venn hvis han ikke respekterer at det bor to andre sammen med ham også.

    • Liker 2
  4. Du kan ikkje slette innlegg, så redigering er einaste alternativ, men du ser vel at det ikkje er noko praktisk forskjell? Innhaldet forsvinn uansett.

     

    Dette er jeg helt uenig med. Hvis en landeier har én regel "ikke knus glasset", da kan man vel flytte på det/male det osv.?

     

    Men ettersom det står spesifikt "Du kan ikke redigere innlegg på en måte som ødelegger konteksten i en tråd, dette inkluderer å redigere bort hele innlegget" kan jeg ikke gjøre annet enn å gi meg. Selv ville jeg aldri ha bannet noen uten å gå i dialog med vedkommende først, men det er da ikke jeg som styrer dette forumet. :)

     

    Og kan noen av dere administratorer være så snill å endre navnet mitt tilbake til "Grøgger". Jeg forstår bare ikke hvordan det kan ha skjedd at navnet mitt ble endret.

  5. Å fjerne alle innlegg på forumet er grunn for å suspendere brukaren. Det er ikkje lov å fjerne innlegga sine. Om du har brukt forumet i 10 år eller ein månad betyr ingenting.

     

    Her vil eg heller seie det er brukaren som ikkje har respekt for innhaldet på forumet.

    Kan si meg helt enig med at det var feil fremgangsmåte, men ingen advarsler?

    Selv om du kanskje er klar over alle måtene vi kan bryte reglene på, er det ikke sikkert han/vi er det. Det er vel derfor man har advarsler i utgangspunktet?

     

    Ja, det er opp til den enkelte brukeren å gjøre seg kjent med reglene, men du er veldig optimistisk hvis du tror at den gjennomsnittslige brukeren kan absolutt hele reglamentet utenatt i hodet. Og jeg sjekker ikke hver gang jeg lager et innlegg.

     

    Dette er snakk om alt for hard og urettferdig behandlig.

     

    EDIT: Dessuten slettet ikke Genesis ett eneste innlegg, men endret innholdet. Er det heller ikke lov, isåfall er det vel en tidsramme vi må forholde oss til hvor vi er tillatt å redigere?

    • Liker 2
  6. Slik jeg forstår det har trådstarter blitt permanent bannet etter å ha erstattet innholdet i samtlige tråder med tegnet ".", og det uten å motta én eneste advarsel. Faktum er at Genesis, som opprettet forumbrukeren for over et tiår siden og som har null advarsler siden den gang, har ikke gjort annet enn å bruke redigeringsfunksjonen på postene han selv sto ansvarlig for innholdet på for å bevise et poeng. Hvorvidt han har misbrukt denne funksjonen er noe han burde bli konsultert med etter en "rollback" (hvis det lar seg mulig). Er det virkelig slik brukerene blir behandlet her på forumet? Det er ikke han som burde bli bannet her, men administratoren som ikke vet å behandle noen av forumets eldste og mest trofaste brukere med respekt.

     

    Selv har jeg opplevd null tilbakmelding etter å ha sendt flere meldinger angående navnet/nicket mitt som ble feilaktig endret i fjor, men nå som jeg klager står jeg vel i fare for å bli bannet selv?

    • Liker 1
  7.  

    Det finnes jenter som har pene pupper, med innlegg. Man må bare sørge for at jobben blir gjort ordentlig. Skal love deg du hadde ikke sett at det var fake engang.

    Da er det vel litt annerledes? Hvis jeg ikke ser at de har silikon går jeg ut ifra at de ikke har det med mindre jeg har blitt fortalt noe annet. :p

  8. Ut ifra det du sier synes jeg du burde gå for din mor, men fortelle hvorfor til faren din (dette med at din mor ikke har noen å feire med osv.). Han kan teste deg så mye han vil, du må gjøre valgene dine uavhengig av ham. I tillegg burde du ta opp dette med kjeftingen, for dette er absolutt ikke rett. Faren din er sikkert veldig fortvilet og stresset, som kan være innvirknende faktorer for at han oppfører seg slik mot deg. Derfor bør du på en rolig og voksen måte fortelle ham at nok er nok og at du ikke kommer til å akseptere mer kjefting pga. en konflikt mellom ham og moren din.

     

    Lykke til!

  9. Kan bare si det du sikkert vet og har hørt fra før mange ganger; I ditt tilfelle taper du ikke noe på å ta sjangser.

     

    Nå er jeg bare 17 år og har derfor ikke den samme erfaringen som mange andre her pga. at jeg får venner via skole, men det jeg ville gjort hvis jeg var deg var å melde meg inn i et eller annet. En TV/Film-klubb kanskje?

    Utenom det må du bare snakke med folk. Les bøker om å få mer selvsikkerhet osv. (de funker faktisk i mange tilfeller) og sett deg mål som f.eks imorgen skal du snakke med den du sitter ved siden av på bussen. Det blir kleint og jævlig, men når du til slutt går av bussen er det over og du føler deg som supermann!

     

    Lykke til!

    • Liker 2
  10.  

    Mine behov har blitt dekket fullstendig av elektroniske ordbøker. En elektronisk ordbok har den fordelen at du kan søke opp et ord på både engelsk og japansk. Men i fast form må man nødvendigvis gå fra det ene språket til det andre. Dessuten er det et herk å slå opp i japanske ordbøker, kan jeg tenke meg. Du kjenner sikkert til Kanji? Kinesiske tegn adoptert i Japansk. Sånn som 番、組、楽、本. De er ikke sortert alfabetisk, men sannsynligvis etter antall "strokes" i hvert tegn, eller etter hvor mange såkalte "Kanji radicals" som første Kanji i et sett ord deler:

    F.eks. 姉、妹 deler "radical"-en 女, og da sånn sett likner litt på hverandre. Når du ikke har god kjennskap til mange slike tegn tror jeg det blir veldig vanskelig.

     

    Jeg anbefaler http://jisho.org/ som er en god ordbok. Dessuten, hvis du bruker firefox eller chrome, kan du installere henholdsvis Rikaichan eller Rikaikun, som er pop-up-ordbøker. Så når de er aktivert behøver du bare å la musepekeren sveipe over et japansk ord, og så slås det opp umiddelbart i et lite, blått felt under pekeren. Det går så fort og smertefritt at jeg nesten bare bruker rikaican som ordbok.

     

    Fint, da sparte du meg mye stress og litt penger også. :)

  11.  

    Jeg lærte meg katakana samtidig som hiragana, sånn at ingenting skulle bremse meg senere, men det er litt opp til en selv. Genki har for eksempel Romaji (vestlig transkripsjon) under (nesten) alt som står på Japansk i starten. Men de forventer mer etterhvert.

    Vil anbefale denne siden til pugging av kana: http://www.nihongoresources.com/language/lessons/lesson-00/practice.html

     

    Genki er et veldig godt utgangspunkt etter å ha lært deg Kana. Spesielt bra om du har lydsporene også. Jeg vet at akademika.no selger bøkene, også på nett, virker det som.

    Ellers anbefaler jeg å se på "lessons"-siden på nihongorescources.com. Jeg synes forfatteren har forklart de grunnleggende grammatiske strukturene i språket veldig bra.

     

    Ellers kan jeg referere til Tae Kim's grammar guide, som ligger gratis på internett. Mange som bruker den, men vær obs på at den går veldig lite i dybden. Men for å gjøre seg kjent med masse grammatikk er den veldig grei.

     

    For å pugge vokabular vil jeg anbefale Anki, et såkalt "spaced repitition system" som du installerer på pc-en din. Man nedlaster lister med ord (kan også inneholde lydinnspilling og illustrerende bilder) på hjemmesida til Anki og pugger. Du får f.eks. se et ord på Japansk. Hvis du husker hva det er på norsk, havner kortet tilbake i en kø, og det tar lengre og lengre tid før du ser det igjen for hver gang du "greier" ordet. Det stimulerer langtidshukommelsen av ord.

     

    Ellers vil jeg legge inn et godt ord for bokserien "A dictionary of basic, intermediate og advanced japanese grammar", det å høre mye på japansk, spesielt i forbindelse med programmer (drama, film, tegnefilm),

     

    Tusen takk for godt svar!

     

    Kan nesten ikke vente med å komme igang med grammatikken nå. Tenker at jeg kjøper Genki og grammatikkboken fra amazon.com og tar det derfra, men det er noe jeg fortsatt lurer litt på;

     

    Bruker dere bare ordbøker på internett eller har dere en engelsk-japansk/norsk-japansk ordbok i fast form liggende når dere studerer?

  12. Ja, for løsningen er å være drittsekk tilbake. Synes det er rart verden er full av konfliketer og krig (i ulike former).

     

    Hva med å være saklig, slik at det ikke utvikles til en større sak enn hva det allerede er?

     

    Er ikke sikkert at han var 100% bokstavelig da. ;)

  13. Hei!

     

    Dette er sikkert noe dere alle har hørt før hundre ganger, men jeg er da ny og ønsker å lære meg japansk. Jeg begynte for lenge siden, men sluttet og husker nå ingenting. Uansett, her er noen spørsmål jeg gjerne skulle hatt svar på:

     

    Er det noen nettsider som er veldig bra å vite om?

     

    Etter å ha lært hiragana og katakana (burde jeg lære katakana rett etter hiragana?), hvor går jeg da?

     

    Jeg har veldig lyst til å kjøpe Genki bøkene, er det noen butikker som f.eks Notabene eller noe lignende hvor jeg kan kjøpe dem?

     

    For dere som har vært i Japan, hvordan var det i forhold til forventingene deres? :)

     

    Takk for svar folkens, setter enormt stor pris på det!

  14. Har det akkurat likt selv og sliter også med å finne ut hvordan jeg skal samle opp viljestyrke og motivasjon til å gjøre noe som helst. Karakterene mine gikk fra helt greit (var siste som kom inn på skolen), til bånn i bøtta.

    Takk for at det endelig er en som forstår meg. Det verste med det er dette med å vite at jeg er kapabel til å utføre arbeidet, men jeg prokastinerer bare. Hvis du noen gang finner ut noe som hjelper, send meg en PM. :)

  15. viljestyrke må trenes opp, gjør arbeidet ditt som alle andre.

    "Gjør arbeidet mitt som alle andre"? Hvis du hadde lest hele teksten så står det at jeg har prøvd lenge uten suksess. Hvis du ikke egentlig vet hva jeg snakker om kan du la være å kommentere i denne tråden. Mangel på viljestyrke er noe av det jævligste jeg har opplevd, og jeg har faktisk vært igjennom en del i livet mitt. Nå sier jeg ikke at jeg har det verst i hele verden, tvert imot, men spydigheten kan du holde for deg selv.

×
×
  • Opprett ny...