Gå til innhold

drivedeep9

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av drivedeep9

  1. Jeg tror det kan variere fra 350 til 550 K, alt etter hva slags erfaring, kompetanse, utdanning du har fra før. Det er ikke alltid det kun er regnskapsførerstillinger man kan kvalifisere for med bachelor i økonomi retningen. Jeg gikk rett over på 550 K i året men jeg var nok en av veldig få i mitt kull. Jeg har da endel tilleggsutdanning og erfaring fra annen sektor samt drift av EPF som hjalp betydelig for å få den årslønnen. Husk, det viktigste er ikke alltid hva du tjener men den praktiske erfaringen du får fra jobben som preparerer deg til neste jobb.

  2. Ja du kan få tak i en "splitter" hos en ordentlig rørleggerforretning, kostet en 50 / 100 lapp mener jeg å huske.

    Du kan også kjøpe til overpris på nett, men det enkleste er å finne ut riktig " tomme på den rørdelen du skal ha og gå til en rørleggerforretning og spørre etter y-rør med kuleventil på begge uttak/ender (det er ofte lurt å ta med de originale delene til rørleggerbutikken så skjønner de fort hva du trenger)

    .. se eksempler :

    http://ovv.no/index.php/no/teknisk-vvs/ventiler-og-kraner/vaske-opvaskmaskin-ventiler/stengeventil-detail

    https://if-sikkerhet.no/produkt/y-kuleventil-til-husbrannslange-htm-y-splitter/

    Husk å kjøpe hamp og pakksalve til å bruke på gjengene, snurr ca 2 ganger rundt gjenger og ha på pasta. Pass på så du ikke får opphop av hamptråd, har litt å si om du surrer det rundt medurs eller moturs. Tror kanskje det står instruksjoner på unipak.

  3.  

    Hei! Har møtt rundt 10 jenter fra tinder, og hooka opp med flere..

     

    Aldri Vært noen spesielt flink til å sjekke.

     

    Jeg syns det som funker bra er å Være direkte og ærlig, hvis noen ikke er interessert bare slett de.. du kan jo skrive at du kun er interessert I å prate med folk som eventuelt vil møtes... også kan du jo bare holde dialogen gående med flere, bare fordi de ikke er interessert med en gang betyr ikke at det er uaktuelt... ta ett bra bilde og bruk litt humor

     

    Noen kan det Være greit å ha en litt lengre dialog med mens andre vil gjerne treffes fortere. Men det må investeres mer enn 3 setninger!

     

     

     

     

     

     

     

     

    Er det noen her som har funnet noen på Tinder? Hva er deres erfaringer med Tinder?  Jeg tar ofte kontakt med jenter som jeg matches med, men får sjeldent god respons tilbake. Jeg starter ikke samtalen med: "hei du er fin skal vi møtes" eller: "du er deilig".Jeg starter ofte samtalene med å takke for "liken", før jeg prøver å snakke om våre felles interesser. Den siste samtalen jeg hadde med ei jente i nærområdet gikk sånn her: Jeg: "Tusen takk for liken, det setter jeg utrolig stor pris på! :)"Hun: ":)"Jeg: "Jeg ser at du liker hockey? Er du ofte innom ishallen for å se på *navn på vårt lokale lag* sine kamper?  :)"Hun: "Ja :)" Da tar jeg det allerede som et hint om at hun ikke vil prate med meg. Ingen vits å skrive videre når man får SÅ korte svar tilbake. Hadde skjønt det hvis jeg skrev til en helt random jente på Facebook, men når man blir matchet med jenter på Tinder, betyr det vel at de finner meg attraktiv? Eller har jeg misforstått noe her? Mulig at min metode for å starte samtaler på ikke er så bra allikevel?  Anonymous poster hash: 357bc...792

  4. altså slik regner jeg:

    solgt hus 1,8 mill - utgifter for lån 1,55 mill = 250 000 (beste fall scenario, dette vet du ikke!)

    tid = usikkert

     

    skille ut tomt = tid: usikkert - det er jo tross alt kommune. penger = vet ikke

     

    Tar du opp ytterligere lån, vil du ha ytterligere utgifter, fryser du lånet og gjør det avvdragsfritt vil likevel større utgifter tilkomme. setter du opp ett nytt hus til 2 mill, så har du helt sikkert masse andre utgifter, rørlegger elektriker osv? dette må du jo vite på forhånd, for selv om de sier nøkkelferdig betyr ikke det at alt er inkludert.

    så du kan fint regne ihvertfall 200-300 tusen i det minste bare på det.

     

    kort og greit du kan ta opp ett forbrukslån til for å dekke opp det andre, det utsetter jo det foreløpige problemet. Men du kan ikke tidsregne deg fram til når det nye huset er ferdig.

     

    Du veit vel at du slenger på 2 mill i en økonomi du allerede ikke greier, samt utgifter for annet som vil tilkomme, flere hundretusener.

     

     

    nåværende lån 1,55 mill

    nåværende gjeld utenom 350 tusen

    nytt hus nøkkelferdig 2 mill

    andre utgifter til nøkkelferdig hus 200 tusen

     

    ny total gjeld = 4,1 mill

    med renter og gebyrer som påløper før noen annet blir nedbetalt (?) usikkert hvor mye

    salg av gammelt hus - 1,8

    2,3 i ny total gjeld.

     

    og hva har du da, kjøper du ut den gamle gjelda di med ny gjeld så greier du kanskje å stampe prosessen littegranne. men alt det som skjer i mellomtiden er usikkert, og du vil i tillegg ha tatt til deg enda flere regninger som du kanskje ikke greier å nedbetale.

     

    du må rett og slett ikke undervurdere hvor sårbart tid og uventede kostnader kan være og du risikerer egentlig å bare grave deg dypere i dritten...

     

    Du kan vurdere å skille ut tomten, selge den.

    eller finne noe rimeligere sted å bo og slippe å grave deg helt ned.

    kreditten må vekk og betales.

     

    men presiserer at om og hvis banken selv gir lånet med gunstigere vilkår er det en god løsning..

    bare ikke undervurder hva som kan skje her.

     

     

     

    jeg tenker at siden du først tar deg bryet å skriver her fortviler over din situasjon, burde du være i en posisjon der du også er interessert i å ta til deg andres råd om situasjonen.

     

    Du er jo tross alt ikke den eneste som har opplevd problemer med nedbetaling og uønskede situasjoner ift annet.

    • Liker 1
  5. jeg ser at du har satt deg inn i mange momenter her..

     

    Jeg vil likevel si at det viktigste er å betale ned gjeld fortest mulig, særlig når kreditor sniffer seriøst på tvangssalg. Dette er dems bransje og dem eksisterer ikke idag uten å ha god kunnskap og evne til å utnytte folk med låneproblematikk.

     

    Kan du skille ut tomt og få solgt den innen ganske rimelig tid? For det høres ut som det beste alternativet...

    Hvis bolig ikke kan selges uten tap er jo det nyttesløst, men hvis den kan selges med grei gevinst må dette vurderes.

    Å ta opp ytterligere lån for å bygge nytt nå som du er i en utrolig ustabil situasjon er selvmord.

    Å få en ekstra inntekt er også viktig..

    Knallhard prioritering, når du får inn penger: sett av penger og betal regninger med en gang, betal ned til kreditor med en gang.. få litt godvilje.

    Å la drømmer dø er del av livet, nye fødes i asken av tapet.

    Kan ikke la deg knekke nå som du er godt igang.

    • Liker 1
  6. og for avskrivningen blir det da: 268000 x 0.17 x 0.75 = 34170

     

    dvs påplussing 45276 - 34170 = 11106 - total overskudd for å få lov til å bruke firmabil. (6774 etter skatt)

     

    videre konsekvens = totalt fradrag må da overstige 35406 kr før det lønner seg å bruke firmabilen istedenfor direkte fradrag 6000km x 4,05...

  7. mobile: hvis jeg må føre inn firmabil i enk for å avskrive kostnader på bilen, og samtidig får inntektspåpluss og økt skatt så høres det ut som enk er uaktuelt, selv om jeg får regnskapsutgifter i AS og endel utgifter i forbindelse med lønn. (mulig jeg tar feil, men i mitt hode virker det slik)

     

    jeg er ute i litt ukjent terreng her og vet ikke hvordan å formulere meg..

     

    krikkert: takk for innspill...

  8. mobile: jeg trodde feriepenger og skatt var obligatorisk jeg :p feriepenger er jo greit, det får jeg jo igjen..

    jeg forsto ikke helt dette med hvordan firmabil regnes inn men det virker jo som det blir en ekstra kostnad som du prater om, mere skatt.. ? så det vil jo virke ugunstig..

     

    herr brun: jeg har en mistanke av de tenker det er mere attraktivt med folk som ikke har samme rettigheter som en ansatt.. som ikke har muligheten til å ta seg fri :p du mener kanskje en transport / gods forsikring ?

  9. jeg prøver å vurdere om ansatt i eget as, og dermed kjøregodtgjørelse til megselv er den optimale løsningen.
    eller om enk vil være den optimale løsningen.

    la oss si jeg kjører ca 50000 km årlig eller mere...

    jeg har prøvd å regne på dette, men resignerer da jeg går meg vill i alle lover og regler..

    hva er deres egen vurdering?

  10. ok, prøver å søke på internett etter noe div elektriske greier men finner det jo ikke...

    når man har en ende av en strømkabel som er avisolert så har man 3 elektriske "tråder", hva heter det greiene som man kan "skjøte" 2 tråder sammen med, nei jeg tenker ikke på sukkerbit det må være mindre, noe man bare klemmer rundt, og hva kan man isolere greit med etterpå?
    (altså kanskje noe som kryper med varme)

×
×
  • Opprett ny...